Rafael Nadal

P1266206-8c91fc17fd4da1e57187f216a6363e0e.gif

Aham, takodje, al. najvishe volemo Rafu kad gleda Noletu u ledja:lol::super::lol:

Četvrti teniser sveta Rafael Nadal izjavio je posle teškog meča protiv Davida Nalbandijana u trećem kolu Majamija da je u dobroj formi i da je zadovoljan.

Španski as, koji nije osvojio turnir još od Mastersa u Rimu u maju prošle godine, mučio se sa raspoloženim Nalbandijanom preko dva i po sata, ali je sredinom drugog seta uhvatio svoj prepoznatljivi ritam, koji podseća na dane pre teške povrede kolena. Nadal se već deset meseci oporavlja od hroničnog tendonitisa, ali sada tvrdi da je u top formi i da je srećan.
"Kada igrate protiv nekoga ko ima talenta kao David, ne možete, a da se ne uplašite. Od Davida sam već pretrpeo dva veoma teška poraza, tako da me ne čudi što sam se propisno mučio. On je težak protivnik za bilo koga, a meni je veoma drago što ponovo igra vrhunski tenis posle operacije. Kada igra kako ume, vi se osećate kao da ne postojite na terenu", izjavio je Rafa, koji je u više navrata hvalio temperamentnog Argentinca.

Španac je takođe rekao i da se odlično oseća, kao i da smatra da će nove titule doći uskoro... iako je još rano da se predviđa novo finale snova Federer - Nadal.

"Prvi set protiv Davida je bio naporan, ali meni to nije teško palo. Odlično se osećam, fizička spremnost mi je izvrsna i sposoban sam da ponovo igram duge mečeve. Još uvek smo daleko od nagađanja o finalu, ali za sada sam veoma srećan i sve ide po planu. Sezona na betonu u SAD-u mi je odlično krenula i svaka pobeda mi donosi sve više samopouzdanja. Jedino što mogu je da igram tenis, videćemo za sve ostalo, valjda će biti i titula", zaključio je šestostruki osvajač Gren slema.

Vamos Rafa :super:

Nadal nosi sat od 525 hiljada $

EPA
Trenutno treći teniser na svetu Rafael Nadal potpisao je ugovor sa švajcarskim proizvođačem satova, firmom „Rišar Mile“.

Španac će tokom mečeva nositi specijalno dizajniran sat 'RM 027 Tourbillon' vredan 525 hiljada dolara. Sat teži manje od 13g (prema drugim izvorima, pak, manje od 20g), jedan je od najlakših ikad proizvedenih i biće napravljeno samo pedeset primeraka. Nadal je na projektu učestvovao sa proizvođačima kako mu sat ne bi smetao tokom mečeva.
Ove sezone Nadal još nije osvojio nijednu titulu – igrao je četvrtfinale na Ozi openu, a u polufinalu je zaustavljen u Indijan Velsu i Majamiju.

Tokom karijere Španac je osvojio šest Gren slem titula, ukupno 36, a od turnira je zaradio više od 27 miliona dolara.

Back