Rafael Nadal

Zato ovde vise i nema onih kvalitetnih rasprava i istih takvih sagovornika, razvodnilo se... Ne smes vise ni reci nekome da je neupucen u tvoje postove i da ne zelis da ih ponavljas, odmah si ti "najpametniji" i "bezgresan"...

Ni ja ne mogu smatrati kvalitetnim raspravama one koje se oslanjaju iskljucivo na sarkazam i cinizam. Naravno da neko posle onakvih tvojih postova kojima je vise cilj da istaknes sebe i spustis druge, nego da bilo sta kazes o temi, moze smatrati da je cilj da istaknes sebe kao sto navodis kao "najpametnije" i "nepogresivo" bice. Tok rasprave je tekao otprilike ovako: kritika sa moje strane, podsmeh i sarkazam sa tvoje, pokusaj racionalnog normalnog razgovora sa moje, na sta sam opet naleteo na zelju da se ponizi drugi u raspravi, onda sam pribegao tvom nacinu razgovora...Takav razgorvor je besmislen, ako zelis da govorimo o RN, govoricemo, i to je jedino o cemu bi trebalo da razgovaramo na ovoj temi...

Evo rece uvazeni Uros da ne napisah danas niti jednu pametnu, pa da popravim statistiku:

Nadal preskače i Dejvis kup
Sreda, 1. jul 2009. 02:14

Rafael Nadal propustiće meč četvrtfinala Dejvis kupa protiv Nemačke, rekao je selektor Španije, Albert Kosta.

Prvi reket sveta ima problema sa kolenom, zbog čega je morao da odustane od odbrane titule na Vimbldonu.

Kosta je objavio da je izabrao Fernanda Verdaska, Davida Ferera, Felisijana Lopeza i Tomija Robreda, dok je prva zamena Nikolas Almagro.

"Nadal nije zdrav i moramo da ga pustimo da se odmori", rekao je Kosta.

Lagani fade-out...

Izrazito defanzivan. Ruzan, jednom recju.
Stane 3m iza osnovne linije i raspaljuje k'o sumanut...
A to su mu omogucivale ISKLJUCIVO fizikalije...
Ne pamtim kad je #1 bio neko ko igra ruzniji tenis...
Ili neko ko je losije tehnicki potkovan...

Daleko od toga da je tehnički nepotkovan sam mislim da zbog snage to ne primećuješ...A imao je i on atraktivne poteze...U svakom slučaju najveći igrač na šljaci ikada, a ako se iščupa iz povrede i jedan od tri najdominantnija igrača ikada...moja prognoza, tek su mu 23...

Ne vidim prigovor ni od jednog jedinog poznavaoca tenisa, vec od par klinaca koji su se vec dokazali time sto su druge nazivali kretenima i glupim... ili su imali genijalna "prividjanja" rezultata i brejkova...
Sa poznavaocima imam ozbiljne diskusije... na zalost, samo je Srle tu...

Poslednja izmena od moderatora:
је л` има неких вести о повреди ?

ЛОШЕ је.
Кољено као кољено...није шала.
Ја мислим да сигурно неће играти ни на УС опен-у а и ако буде неће моћи да да максимум.
Ако и мало жели да залјечи и санира ту повреду насталу преоптерећењем мораће да одмори и то добро.

Zao mi Rafaela Nadala.To sto su mu koljena umorna i bolesna veliki je peh,dodatno i manje vazno gubi veliki broj poena jer je skoro sve sto se moze osvajao .
Uglavnom sad je vazno da se oporavi na najbolji moguci nacin , sto mu iskreno zelim.:):):)

Ni ja ne mogu smatrati kvalitetnim raspravama one koje se oslanjaju iskljucivo na sarkazam i cinizam. Naravno da neko posle onakvih tvojih postova kojima je vise cilj da istaknes sebe i spustis druge, nego da bilo sta kazes o temi, moze smatrati da je cilj da istaknes sebe kao sto navodis kao "najpametnije" i "nepogresivo" bice. Tok rasprave je tekao otprilike ovako: kritika sa moje strane, podsmeh i sarkazam sa tvoje, pokusaj racionalnog normalnog razgovora sa moje, na sta sam opet naleteo na zelju da se ponizi drugi u raspravi, onda sam pribegao tvom nacinu razgovora...Takav razgorvor je besmislen, ako zelis da govorimo o RN, govoricemo, i to je jedino o cemu bi trebalo da razgovaramo na ovoj temi...
pravo je zadovoljstvo procitati jedan ovako lep, smislen post.
dakle, diskutovati se moze o temi, argumentovano..
nije argument reci sagovorniku ti si niko i nista.
cak, zabranjeno je pravilnikom, jer spada u vredjanje drugih korisnika.
ko ima potrebu za licnom promocijom, neka to radi na kontruktivan naci, a u okviru teme..
molim da se vratite nadalu, i prestanete sa spamovanjem.
hvala.

Nadal ce se vratiti...to je moje misljenje...

Vrlo je nezahvalno ocekivati da se covjek, kojeg su pripremali za tenis od malih nogu, povuce iz tog istog tenisa...

On je izuzetno mlad...osim toga, izuzetno je mentalno jak...spreman je da ispostuje takticku zamisao i po cijenu toga da ce mu kasnije govoriti da igra ruzan tenis...

To je za postovanje...

Borbenost i srcanost koju je pokazivao u skoro svakom svom mecu rijetko gdje mozemo da vidimo...

Nije Nadal ni najbrzi, ni najjaci, ni najmladji...ali Nadal jeste najborbeniji!
Cesto ljudi mogu da se prevare...pa da kazu da su samo fizikalije na njegovoj strani(mislim da sam se cak i ja prevario)...
Ono sto odlikuje Nadala su fizikalije, borbenost, srcanost, izuzetna taktika za svaki mec(ali ne i taktika za sezonu)...zahvaljujuci tome je stigao do prvog mjesta...
Nazalost, prije svega njegovu, imao je katastrofalnu taktiku vezanu za raspored turnira i sezonu...igrao je sve sto je mogao...i to ga je dovelo do sadasnjeg stanja...

Osim toga...on ne moze da se osloni na tenisku tehniku...tj. da mu tehnika donosi rezultate...njemu rezultate donose vec nabrojane stvari...a trenutno ne moze da se osloni na najbitniju stvar - a to je njegovo tijelo...

Znam covece ;) Jasno mi je da je ponasanje u pitanju,ali to je vec nesto....Sto bi se reklo-hiljadu ljudi,hiljadu cudi...Meni se npr ne svidja kako se ponasaju NBA zvezde a ljudi ih masovno obozavaju.

Back