Radovan Jelašić se vraća u NBS?

VERTIGON

Veoma poznat
Poruka
14.877
Beograd -- Guvernerka Tabaković je saglasna sa predlogom da, ako nema zakonskih prepreka mesto predsednika Izvršnog odbora NBS zauzme Radovan Jelašić, pišu Novosti.

1708170759505191c32f844176575574_orig.jpg

Najava ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića da će kandidat za predsednika Izvršnog odbora Narodne banke Srbije biti nekadašnji guverner Centralne banke Radovan Jelašić izazvala je veliku pažnju javnosti.

Kako je “Novostima” potvrđeno u Narodnoj banci Srbije, prethodnih dana vodili su se razgovori o mogućoj kandidaturu Radovana Jelašića za mesto predsednika Izvršnog odbora centralne banke.

"Guverner NBS saglasna je sa predlogom da, ako za to nema zakonskih prepreka, Jelašić postane predsednik Izvršnog odbora, a imajući u vidu njegovo veliko iskustvo u vođenju monetarne politike", kažu u centralnoj banci.

Inače, Radovan Jelašić je posle odlaska sa čela Narodne banke Srbije prvo otišao na mesto direktora u Unikredit banci u Beču da bi prošle godine bio imenovan za generalnog direktora Erste banke u Mađarskoj.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=09&dd=13&nav_id=642685

Jorgovanka nije protiv Jelašića

U NBS su se vodili razgovori o budućem predsedniku Izvršnog odbora i guvernerka je saglasna sa predlogom da, ako nema zakonskih prepreka, to mesto zauzme Radovan Jelašić

eko-nbs_310x186.jpg

NAJAVA ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića da će kandidat za predsednika Izvršnog odbora Narodne banke Srbije biti nekadašnji guverner Centralne banke Radovan Jelašić izazvala je veliku pažnju javnosti.

Kako je “Novostima” potvrđeno u Narodnoj banci Srbije, prethodnih dana vodili su se razgovori o mogućoj kandidaturu Radovana Jelašića za mesto predsednika Izvršnog odbora centralne banke.

- Guverner NBS saglasna je sa predlogom da, ako za to nema zakonskih prepreka, Jelašić postane predsednik Izvršnog odbora, a imajući u vidu njegovo veliko iskustvo u vođenju monetarne politike - kažu u centralnoj banci.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.239.html:396738-Jorgovanka-nije-protiv-Jelasica

narodne misli o KGB politickim komesarima

Pa ovo je neverovatno! Ja se licno secam kada je ta ista Jorgovanka Tabakovic napadala bas Jelasica da je vodio katastrofalnu politiku, koja je komercijalnim bankama omogucila da se enormno obogate u direktnim poslovima sa drzavom, bez ikakvog rizika i bez ulaganja u privredu.

Sta tu nije jasno??? Jorgovanka Tabakovic je pre dvadesetak godina u nekoj Pristinskoj banci radila kao pomocnik direktora i ona nema iskustvo a ni znanje da bude Guverner!!! Dobila je to mesto kao zasluzni clan SNS-a i sada ajte svi u pomoc i bivsi Ministri finansija i bivsi Guverneri i bivsi experti, a sto su pre toga optuzivani od strane iste da su nestrucni i da su lopovi o tome neka razmislja Vucic!!! … p.s. jednostavno SNS nema kadrove za ozbiljno upravljanje drzavom

ja mislio Jorgovanka se razume u svoj posao, a ona bi sad da prepisuje od Jelasica.

Iza svake "uspešne" Guvernerke stoji jedan "pravi" Guverner...

E, super. Još da vratite Šoškića, pa možete ostavljati komentare kako je Jorgovanka stručna i kako ona vodi NBS.

Logično sasvim. Jorgovanka ume da barata sumama do 1000 EUR, sve preko toga za nju je misterija i nepoznanica. Verovatno najnestručnija osoba na nekoj funkciji u modernoj istoriji Srbije, a svakakvih je bilo na funkcijama.

Kada bi svi bili kao Jorgovanka gde bi nam bio kraj!? Ona ne zna ali zna ko zna.

Ovo je samo jos jedan u nizu dokaza da Jorgovanka ne zna svoj posao i da SNS nema kadrova.Prvo Dijana Dragutinovic a onda Mladja svog coveka.
I na kraju simpatizeri SNS-a kao po obicaju (jedan te isti covek pise komentare} samo se menjaju imena. Hvalospevi o nekom liku i delu u stilu kulturan ,obrazovan, strucnjak itd. Valjda su svi takvi iz SNS-a

Jel' to Jorgovanka konacno priznala da ne zna da vodi NBS, pa trazi pomoc? A, da, a gde je sada Soskic?

Ova vest samo potvrdjuje da je Jorgovanka "politicki komesar" i da nema pojma sta treba da radi NBS. Zato trazi spas od ljudi koji su strucni za monetarnu politiku, odnosno koji znaju sta je posao Narodne banke i sta i kako se radi. Toliko o "velikoj" strucnosti i "sposobnim" kadrovima SNS i njenim satelitima. A mozda sa prama dobiju i ruske strucnjake za rad Centralnih banaka!

Guvernerica je saglasna da joj Dinkic postavi Jelasica kao tutora!

Табаковићка је за мене највеће разочарање
Хоће Дијану Драгутиновић за вицегувернера
Сада и Јелашића за председника извршног одбора
Па нека врати на место вицегувернера и оног спс-овца Симића оптуженог да је покрао грдне паре

Смањила себи плату и сада ће примати само 500.000 месечно ... а у кампањи су онолико дробили да ни један функционер не може да има више од 160.000 динара
Посебан утисак ми је оставила њена конференција за штампу од пре неки дан. Обраћа се новинарима,уз еуфоричан осмех, речима: ''.... погледајте какав тим седи овде, зар сумњате у њега? Ма ми ћемо да решимо то - само тако.''
Највећи струћњак снс-а ће чини ми се бити највећи дилетант

Па нека врати на место вицегувернера и оног спс-овца Симића оптуженог да је покрао грдне паре

Смањила себи плату и сада ће примати само 500.000 месечно ... а у кампањи су онолико дробили да ни један функционер не може да има више од 160.000 динара
Посебан утисак ми је оставила њена конференција за штампу од пре неки дан. Обраћа се новинарима,уз еуфоричан осмех, речима: ''.... погледајте какав тим седи овде, зар сумњате у њега? Ма ми ћемо да решимо то - само тако.''

tako je. i ne samo to, kad su je pitali za rast dinara (116 nesto taj dan) sva je bila u fazonu "ja sam zasluzna" a ustvari pojma nema sta se desava i zasto kurs oscilira

U igri su opet i Dikić i Jelkica. Jorgovanka samo pozira (ljubi je Toma) .

A pre nje smo kao imali neke strucnjake, pa smo sad kao na velikom gubitku?
A svi dusebriznici boljeg srpskog sutra se odma skupili da navijaju za svoje.

Ona sve te "proverene stručnjake" vraća u igru, a oni (njeni) sa svim "proverenim stručnjacima" vode državu

Poslednja izmena:
U igri su opet i Dikić i Jelkica. Jorgovanka samo pozira (ljubi je Toma) .

Ona sve te "proverene stručnjake" vraća u igru, a oni (njeni) sa svim "proverenim stručnjacima" vode državu

Ma znam ja to, nego mi se njake od ovih evropejaca koji su u fazonu da komsiji crkne krava, posto je njihov tim sad izgubio izbore, pa likuju nad ovakvim stvarima sa onim fazonom: "Eto jesmo vam rekli, oni ce da nas upropaste! Ako vam, ako..."
Sve to treba proterati u Dunav, pa nek si plivaju uzvodno do ljubljene Svabije za pocetak... posle mogu da nadju i neki kanal do Severnog mora, pa nek plivaju odatle do Amerike... udarili u santu leda dabogda...

Ma znam ja to, nego mi se njake od ovih evropejaca koji su u fazonu da komsiji crkne krava, posto je njihov tim sad izgubio izbore, pa likuju nad ovakvim stvarima sa onim fazonom: "Eto jesmo vam rekli, oni ce da nas upropaste! Ako vam, ako..."
Sve to treba proterati u Dunav, pa nek si plivaju uzvodno do ljubljene Svabije za pocetak... posle mogu da nadju i neki kanal do Severnog mora, pa nek plivaju odatle do Amerike... udarili u santu leda dabogda...

Niko ne likuje, samo je fakat da DS nastavlja da vlada iz senke, ovo je samo pocetak. Gledaj i uzivaj kako se pravi neformalni savez DS i SNS i pitaj se zasto si uopste izasao na izbore.

Ja sam razocaran sto DS nije u vlasti - ali ce glasaci SNS da budu razocarani mnogo vise. Na pobrojano dodajem i ponudu Milici Delevic da ostane na mestu sefice Kancelarije za evropske integracije vlade Srbije.

A o diletantima... Pa kakav mora da bude onaj koji je predlozi - a ne ume da proveri kvalitete? Drugacije receno - SNS uopste nema kadrove. Kradu ljude iz drugih stranaka i postavljaju partijske aparatcike. Niko tu nije video kvalitet, ni najmanje.

E ako si im reko

:lol:

Niko ne likuje, samo je fakat da DS nastavlja da vlada iz senke...
Oh, kako su samo opasni i moderni, vladaju iz senke. Kako su samo kul!
Jbte, u nas ne postoji razmisljanje na duge staze, nas covek zna samo da drpa od danas do sutra, a ti mi pricas o nekim vladarima iz senke!!! Da l' si ti normalna?
Jedino ko ovde vuce konce iz pozadine su strani interesi, a ove nase dzukele su tu da prodaju i rodjenu majku za sitne kosti koje im ovi mesari ostavljaju.
DS ce da vlada iz senke... ne mogu ni u svojoj stranci da drze red :roll:

Back