radiofrekventna ablacija srca

majapolic

Početnik
Poruka
4
Problem sa srcanom aritmijom pojavio mi se tokom prve trudnoce u kojoj sam dozivela 14 epizoda tahikardija, sa srcanim ritmom do 220. Tokom druge trudnoce prezivela sam slicna stanja, ali i nakon drugog porodjaja imala sam tahikardije. Desavale su se cesto, pri naglim pokretima, kada legnem u krevet sa punim stomakom i sl. situacije.Moje samopouzdanje bilo je toliko ugrozeno da sam se puno izolovala od svakodnevnog zivota, ziveci u stalnom strahu kada ponovo moze da mi se desi isto.Pila sam antiaritmike, verapamil, ali uzalud...Po savetu svog interniste i kardiologa uradjena mi je radiofrekventna ablacija srca i uspesno sam izlecena.Ovim putem zelim da se obratim svim ljudima koji imaju problem sa srcanim aritmijama, da im kazem da tje ta intervencija potpuno bezbolna,ablacija mi je radjena na odeljenju kardiologije u Subotica Starijeg 13, stara interna B klinika.Zelim da istaknem tim doktora Nebojse Mujovica, Aleksandra Kocijencica i Milana Mitrovica, njihovu besprekornost u radu, podrsku koju daju pacijentima, ljubaznost i razumevanje.Najbitnije,aritmiju vise ne mogu da imam, samim timn zivim opusteno,bez strahova!

Svojom porukom zelim da skrenem paznju svim ljudima sa istim problemom,bitno je saznanje da je to potpuno izlecivo i da takve intervencije postoje.Upoznata sam sa ljudima koji se citav svoj zivot muce sa aritmijom ne znajuci uopste za pojam ablacije ili oni koji su nekada nesto culi o tome nisu dovoljno informisani ili se plase svih nekih zahvata vezanih za srce.

Problem sa srcanom aritmijom pojavio mi se tokom prve trudnoce u kojoj sam dozivela 14 epizoda tahikardija, sa srcanim ritmom do 220. Tokom druge trudnoce prezivela sam slicna stanja, ali i nakon drugog porodjaja imala sam tahikardije. Desavale su se cesto, pri naglim pokretima, kada legnem u krevet sa punim stomakom i sl. situacije.Moje samopouzdanje bilo je toliko ugrozeno da sam se puno izolovala od svakodnevnog zivota, ziveci u stalnom strahu kada ponovo moze da mi se desi isto.Pila sam antiaritmike, verapamil, ali uzalud...Po savetu svog interniste i kardiologa uradjena mi je radiofrekventna ablacija srca i uspesno sam izlecena.Ovim putem zelim da se obratim svim ljudima koji imaju problem sa srcanim aritmijama, da im kazem da tje ta intervencija potpuno bezbolna,ablacija mi je radjena na odeljenju kardiologije u Subotica Starijeg 13, stara interna B klinika.Zelim da istaknem tim doktora Nebojse Mujovica, Aleksandra Kocijencica i Milana Mitrovica, njihovu besprekornost u radu, podrsku koju daju pacijentima, ljubaznost i razumevanje.Najbitnije,aritmiju vise ne mogu da imam, samim timn zivim opusteno,bez strahova!

Veramparil nije bio adekvatan lek za vasu vrstu aritmije.

Ablacija srca se radi samo kod NEKIH vrsta aritmija i samo u 60% slucajeva se postize uspeh.

1% ablacija se zavrsava - tragicno.

Vi mozete i kasnije da imate aritmiju.

Meni je takodje uradjena ablacija 06.06.2012. na "Internoj B" KBC, u Doktora Subotica. Dijagnoza je bila PSVT, odnosno superventikularna tahikardija, koja mi se javila dva puta pre ablacija i otkucaji srca su bili do 220, kao terapiju sam pila Verapamil. Posle ablacije se osecam odlicno i dugujem veliku zahvalnost doktorima Kocijancic, Kovacevic i Marinkovic na strpljenju, ljubaznoscu i profesionalizmu i svima koji imaju takav zdravstveni problem bih preporucila da urade ablaciju, umesto da piju lekove.

Moja dijagnoza je ARRHYTHMIA EXTRASYSTOLICA VENTRICULARIS, najčešće pojedinačne VES po tipu BDG.
Ako neko zna, neka mi kaže, za ovaj tip aritmije koliko je uspešna ablacija?
Inače aritmiju ne osećam ali dok kontrljišem puls jasno se uočava na prstu preskskanje srca stim što broj preskoka u minuti varira od 2 do 20, pritisak održavam u granicama od 125/85 ali mi puls pada ispod 50 u minuti.Na listi sam za ablaciju ali se dvoumim oko odlaska.Šta da radim?

Moja dijagnoza je ARRHYTHMIA EXTRASYSTOLICA VENTRICULARIS, najčešće pojedinačne VES po tipu BDG.
Ako neko zna, neka mi kaže, za ovaj tip aritmije koliko je uspešna ablacija?
Inače aritmiju ne osećam ali dok kontrljišem puls jasno se uočava na prstu preskskanje srca stim što broj preskoka u minuti varira od 2 do 20, pritisak održavam u granicama od 125/85 ali mi puls pada ispod 50 u minuti.Na listi sam za ablaciju ali se dvoumim oko odlaska.Šta da radim?

Pa koliko godina imaš- te -- Ja isto imam problem sa sličnim problemom.. Ja imam 47 godina i blagi infarkt sam prelezao 25 01 2013. Usposno su mi plasirana 2 stenta.Svojim zivotom sam ih zasluzio .. 3 pakle cigareta dnevno i dosta pića.. i kažu - ćista sreća da je to sve tako prošlo. Kaže mi doktor -- posle pregleda da imam .. iako sam prošao to začepljenje ef 55 i da imam normalno srce.. Toliko sam toga citao i trazio da sam dosao do zakljucka da je bolje otići i probati nego čekati "nešto" . Ja sam naglo osedeo od straha.. mislim " nemate vremena da se opraštate od nikoga " EEE sada ja sam imao od pre 10 -15 godina uobičajne preskoke .. koje ja jesam osećao za razliku od tebe .. i znao sam da tu ima neki okidač.. Mnogo je tu uzroka..ali elekrtični impuls hoće da se poremeti.. Ja sam prvi napad nenormalnih otkucaja dobio pre toliko godina nalivajući se ledenom vodom iz frižidera da se ugasim od količine alkohola koji sam taj dan popio.. i tako je napravljen kratak spoj počeo da duplira putanju kretanja električnog inpulsa.. normalno prestalo je za 10 sati .. ali se javljalo na 4 meseca .. pa za 2 .. pa za 1 meseca na 15 dana pa sada skoro svaki dan po malo.. Dedinje je zakon .. ali zakazana mi je ablacija 2018. To je suviše dugo.. Dobro je da ne osećaš.. i stvrano-- te ablacije leče .. ali nekad je potrebno i dva puta.. Naime , doktor te drzi i meri inpulse sa sondom.. 4 - 8 sati na stolu.. za to vreme pravi krušno bockanje u samim plućnim venama -- kojih imamo po 4 .. i za svaku posebno.. polako.. bocka iglu praveci krug - laser ( 50 milivolti ) .koja momentalno zatvori krvarenje..i eventualno prekine taj drugi formirani put elektriciteta i preskakanje ili brzi otkucaji - momentalno prestanu.. Znači - opet da imate sreće-- Problem je kao i kod svih operacija.. i ne treba se plašiti njih. Ovaj jedan posto -- je jendostavno prisutan svuda u životu .. Lepo bilo kada bi odmah spela...ali statistika govori drugačije. Ono što doktori znaju je statistika a ona govori da svaki šlog koji je statički zaveden - navodno ima jedan veze sa aritmijom. Kako to radi .. neću nikoga da plašim .. sa godinama ljudi imaju češće aritmije .. retko mladji .. ali i oni u vreme ovih kriza nisu neprisutni. Neko ih ne oseća neko da .. kao ja .. Flater je ekg-u stanje kada srce u vreme preskakanja malo vibrira.. i kda ga doktori dijagnosticiraju .. smatraju da imate zbog gore nevedene statistike veće šanse za šlog od drugih. Ukoliko se koristi antikoagulativna terapija postoji šansa da dok postoji aritmija .. jedan deo srca malo miruje.. ( neki ćošak) .. prilikom uspostavljanja normalnog ritma .. iz tog mirnog ćoška krene trombić .. prema mozgu .. jer je sada ritam normalan .. Kod flatera on stano kruži u jednom mestu u srcu ..( To su sve skupljani komentari najnovih stručnih časopisa i iskustava -- ne mora da bude tačno ) ) Najnovija istraživanja govore ..ne znam tačno gde sam to pročitao da je potrebno minimum tri sata imati aritmiju da bi se usrcu formirao taj ugruščić. Sada se za svaku operaciju popisuje nešto .. pa je i za ovu popis potreban .. ali je procenat sstvarno mali-- ( mislim na najgori scenario ) . Pa zub kada vadiš - imaš rizik. I još mnogo toga mogu da piše.. ali nikako ne propuštaj termin.. i idi hrabro..i biće sve u redu .. gledaj to optimistički.. Ova operacija .. ili zahvat da ga tako nazovem .. se rdai već rutinski..( Sve je to toliko napredovalo da te uhvati strah ) .. Ako ima još pitanja .. špogledaj izjave mladih ljudi na YOUTUB-u -- kao i postupak operacije.. Pritisak ti je dobor .. broj otkucaja ukazuje na ćistije i mlađe krvne sudove
Pozdrav

Meni je takodje uradjena ablacija 06.06.2012. na "Internoj B" KBC, u Doktora Subotica. Dijagnoza je bila PSVT, odnosno superventikularna tahikardija, koja mi se javila dva puta pre ablacija i otkucaji srca su bili do 220, kao terapiju sam pila Verapamil. Posle ablacije se osecam odlicno i dugujem veliku zahvalnost doktorima Kocijancic, Kovacevic i Marinkovic na strpljenju, ljubaznoscu i profesionalizmu i svima koji imaju takav zdravstveni problem bih preporucila da urade ablaciju, umesto da piju lekove.

Ja sam na listi cekanja druga po redu tako su mi rekli kada sam ih posetila, evo posle 2 godine i 4 meseca ja sam i dalje ne operisana. Takodje treba da mi se radi RF ablacija jer aritmije imam od 6. godine zivota. Sada imam 19 godina i napadi se javljaju jednom do dva puta godisnje sa frekvencijom koja ide i do 270... Pod terapijom sam verapamilom koji mi ne pomaze... A sto se tice doktora iz pomenute bolnice, kada god zovem da pitam sta se desava sa mojom operacijom odgovori su npr. Zvacemo vas za 2 nedelje doktor nije tu, zvacemo vas za mesec dana nema materijala, zvacemo vas za desetak dana jer trenutno nemamo adekvatnog asistenta i tako u nedogled...

Ja sam na listi cekanja druga po redu tako su mi rekli kada sam ih posetila, evo posle 2 godine i 4 meseca ja sam i dalje ne operisana. Takodje treba da mi se radi RF ablacija jer aritmije imam od 6. godine zivota. Sada imam 19 godina i napadi se javljaju jednom do dva puta godisnje sa frekvencijom koja ide i do 270... Pod terapijom sam verapamilom koji mi ne pomaze... A sto se tice doktora iz pomenute bolnice, kada god zovem da pitam sta se desava sa mojom operacijom odgovori su npr. Zvacemo vas za 2 nedelje doktor nije tu, zvacemo vas za mesec dana nema materijala, zvacemo vas za desetak dana jer trenutno nemamo adekvatnog asistenta i tako u nedogled...
Molim vas da mi neko proslijedi kontakt telefon od ove klinike iz Subotice na koji mogu da dogovorim dolazak oca i eventualnu ablaciju srca.

Meni je ustanovljena supraventikularna tahikardija,otkucaji do 170.Radila sam uz srca kod dva kardiologa sve je u redu,ali obojica kazu da imam urodjen taj neki put koji izaziva i da bi ablacija to sredila.Na terapiji sam verapamil od 40mg,jer po prirodi imam nizak pritisak pa da ga ne bi jos vise oborili.Luoanje srca se sredilo,al je ostalo to kao gusenje,zamor pri malim poslovima.Sledeci cetvrtak idem u Kg kod kardiologa i da vidim dal se oni slazu za ablaciju.Da li neko moze da mi opise ceo postupak ablacije,koliko se ostaje u bolnici (imam kuci dete sa cp),da li je bolno i kakav je oporavak?Hvala

Back