Na ovaj incident moze da se gleda razlicito, zavisi od perspektive. Sa gledista vecine Hrvata, ovo je nepostovanje prema zrtvama Vukovara, kao i prema drzavi u kojoj Leskovac zivi. Sa gledista Srba, posle WW II i Oluje Hrvati su izgubili pravo da Srbima bilo sta prikenyaju.
Sa mog gledista, Hrvati bi stvarno mogli vec jednom da prestanu da se ponasaju kao da su oni u tom ratu sve vreme proveli saljuci poruke mira Srbima i pozivanju istih na suzivot, nego su u avgustu '95 nesto ustali na levu nogu, pa napravili Oluju i ispraznili Hrvatsku od Srba. Za svaki dogadjaj u tom ratu, pa i vukovarsku bitku, debelo su krive obe strane.
S druge strane, Leskovac je mogao da predpostavi kakve ce ovo reacije izazvati kod Hrvata, a narocito vukovaraca koji su preziveli rusenje tog grada, kao i da pokaze neki minimalni pijetet prema nevinim zrtvama.
lijepo od tebe da si pokusao biti objektivan...
to je baza za diskusiju...
a o pojedinostima mozemo diskutirati...
sto se desilo, i pod kojim povijesnim i inim okolnostim u W2 znamo svi, i to je velika mrlja(strahota) u povijesti mog naroda za sto se svaki normalan Hrvat stidi (i iako neucesnik) ne smije i nece zaboraviti..opravdanja za Jasenovac nema (unatoc godinama trajecim manipulacijama brojkama zrtava i koristenja Jasenovca sa srpske strane u dnevnopoliiticke svrhe i ispiranje mozga)
ja se osobno klanjam pred svakom nevinom zrtvom NDH i molim za oprost(iako nitko od moje porodice nije sudjelovao u tome) i to isto ce ciniti moj sin i moj unuk (iako pokusavam da ga naucim hrvatsko-srpdkom)...zlo je ucinjeno u ime moga naroda i u moje ime;
ali moj narod je nesto ipak drugacije nego sto su ustase...
Oluja je legitimna i legalna akcija hrvatske vojske za oslobadanje 1/3 njenog okupiranog podrucja...sto mislis, nakon sto su se Srbi iz Hrvatske od 89-e do 95-e se q.....i po Hrvatskoj, pocinili monstrouzne zlocine, protjerali, pobili, opljackali sve sto je nehrvatsko, vodeni magaceniorima i primitivnim milicajcima, sto su mogli da ocekuju ? cvijece?
iako smo mi, za razliku od vas, ponosnih, junackih, nevinih Srba, samo becki konjusari ucinili smo oslobadanje okupiranih teritorija u jako kratkom roku uz najmanje moguce zrtve, o toj akciji referiraju sve svjetski priznate vojne akademije
( da me pogresno ne razumijea, ovim ne opravdam zlocine ucinjene nakon Oluje..i svakome tko je u tome sudjelovao bit ce i je sudeno)
pitaj Engleze ili Franzuse npr. kako i kojim zrtvama su oni oslobadali svoje teritorije i koga je uopce zanimalo broj zrtava
i sad uze nazad na temu...
Leskovac je bio ministar (ili funkcioner) tzv. **** Krajina...
ratnohuskackim govorima je zaludivao narod, demagogija ravna seseljevom...
abolicijom hrvatskog sabora (zakon o oprostu za sve koji su sudjelovali u pobuni, bez da im je direktno dokazano ucesce u ratnim zlocinima) osloboden je optuzbi..
i taj isti lijepi svoje izborne plakate preko plakata za vukovarske zrtve (a vukovarske zrtve su i hrvati i srbi) i raduje se sto mu je uspijela promocija (da se domogne fotelje kao zastupnik Srba)