Рад у колективу, изазови и фрустрације

Мени је фасцинантно , оно што сам приметила у колективу , да је људима просто душевна храна вођење аброва , више као лично задовољство , поготово женама а ни мушкарци нису у мањини ..Питам се како ти људи који имају своју породицу , живот ван посла , уопште могу да се баве тако бенигним стварима .
Један трач готов , креће други , смишљају , измишљају , желе да те сатру ако им бодеш очи или се истакнеш ..невероватно , а живети се мора и радити се мора ..Ако се изолујеш онда си дефинитивно тема аброва , сам себи ставиш ту етикету а ако покушаш да се приближиш онда покушавају да те увуку у перипетије сплетке и трачеве ..

Ако радиш и гледаш своја посла дефинитивно си тема оговарања , то ми је чудно а на пример и не знају ништа приватно о теби , него лупетају

Мени је фасцинантно , оно што сам приметила у колективу , да је људима просто душевна храна вођење аброва , више као лично задовољство , поготово женама а ни мушкарци нису у мањини ..Питам се како ти људи који имају своју породицу , живот ван посла , уопште могу да се баве тако бенигним стварима .
Један трач готов , креће други , смишљају , измишљају , желе да те сатру ако им бодеш очи или се истакнеш ..невероватно , а живети се мора и радити се мора ..Ако се изолујеш онда си дефинитивно тема аброва , сам себи ставиш ту етикету а ако покушаш да се приближиш онда покушавају да те увуку у перипетије сплетке и трачеве ..

Ако радиш и гледаш своја посла дефинитивно си тема оговарања , то ми је чудно а на пример и не знају ништа приватно о теби , него лупетају
Ma mogu da ti pljunu pod prozorom ako uživaš u svom poslu i ako si dobra u njemu.

Ma mogu da ti pljunu pod prozorom ako uživaš u svom poslu i ako si dobra u njemu.

Видиш у том смислу не могу ништа , али те емотивно исрпе ..поготово ако си осетљива особа , осетљив на сам ружан поглед , енергији да не говорим ..било би лепо да човек себи стави неки штит , да се заклони ..а и то је покушај да те се реше као конкурента , уместо да се труде више око свог дела посла ..не знам како само неко има толику снагу да троши на теби ...

Уместо да се концентришу да свој посао обављају боље , они се концентришу да тебе отерају јер радиш свој посао добро ..буквално зона сумрака

Видиш у том смислу не могу ништа , али те емотивно исрпе ..поготово ако си осетљива особа , осетљив на сам ружан поглед , енергији да не говорим ..било би лепо да човек себи стави неки штит , да се заклони ..а и то је покушај да те се реше као конкурента , уместо да се труде више око свог дела посла ..не знам како само неко има толику снагу да троши на теби ...

Уместо да се концентришу да свој посао обављају боље , они се концентришу да тебе отерају јер радиш свој посао добро ..буквално зона сумрака
Sa ljudima je najteže raditi, to je već konstanta. Nađi par osoba sa kojima se slažem, i koji će ti pomoći da povratiš svoju pozitivnu energiju.

Мени је невероватно да људи гледају твој рад , да су љубоморни и да уместо да се труде и раде боље од тебе , они воде аброве и праве смицалице да би теби било горе а не да би себе унапредили ..постоји та колективна хистерија ,када дође до конкуренције, или те неко види као потенцијалног конкурента " или ти или ја "
neverovatno je kada zivis u oblacima.
tu na zemlji su ljudi uglavnom takvi, i jos gori

Neka lupetaju...lupetace, lupetace pa ce preci na nekog novog.

Najgore su spletke. Za ogovaranja iza ledja pet para ne dajem.

Mene je baka ucila da se za dobrim konjem dize prasina a sama sam razvila osecaj da mi kolega nije prijatelj.
Sa njima se ne intimizira, ne pije i ne place.
Volim kada sam sa svima dobra, nastupam posteno pa ako cujem traceve zatvaram jedna po jedna vrata.
Podrazumeva se da se sama grozim tracarenja.
Sto bih ja isla u blato zbog drugih...sta su zamesili neka kusaju.

E pa onda ti je ovo izazov da napravis sama taj stit za sebe.
Igraj se.
Probaj, nekad kad je momenat, da kazes nesto u poverenju nekome a da je totalna neistina i da vidis onda kako i kojim kanalima tece "informacija" lazna.
Nesto sta ne moze da te ugrozi izmislis cisto da vidis kako i ko ce prenositi a kad dodje do tebe samo se nasmejes a oni ce ispasti budale.
Cudno vreme je doslo piznajem i ja..
Sa zlim ljudima i onim bezobraznim, ja im stavim do znanja da me shate ozbiljno i ne svadjam se.

Од прије једно мјесец дана и ја се налазим, не својом вољом, у конфликту са колективом. Радим у тој форми више од пет година. Задовољан сам својим резултатима на послу и условима рада. Мало комуницирам са окружењем, не зато што нећу, такав ми је карактер и са тим сам се давно помирио. Чинило ми се да је и окружењу било мање-више свеједно. Није било неких великих прљавих трачева иза леђа или бар ја нисам за њих чуо. Све док се недавно нешто није десило и став колектива према мени се промијенио. Почели су гледати на мене са неодобравањем, с пријекором, с љутњом, с подсмијехом, неки су се престали поздрављати, неки ме избјегавају али нико ништа не говори у лице. Пар њих са којима сам ближи отворено сам питао у чему је ствар. Говоре да ништа не знају и да ништа нису чули. Размишљам и нагађам. Постало је јако тешко радити у таквој атмсфери. Стално сам под притиском, непрестано имам осјећај као да сви око мене гледају на мене и причају о мени. И када сам код куће не могу се опустити. Анализирам гдје сам погријешио, шта сам неправилно рекао или урадио.

Najveca greska koju covek moze napraviti je nositi uvek sve sa sobom.
Ono sto mi se desava na poslu ostaje tamo.
A ono sto mi se desava kod kucce ostaje kod kucce.

Imam dve osobe sa kojima mogu da razgovaram o jednom i drugom ako treba.
Mada, obicno pricamo o sasvim treccem necemu.
Kljuc je koncentracija. Jednostavno je, ali tek kad se uvezbas.
Ne mozemo zaustaviti ogovaranja i spletke.
Ukoliko su shefovi ljudi koji bez provere kaznjavaju zaposlene za nesto sto nsu ucinili, jbg.
Ni tu me mozemo nista.
Vremena su terska, priznajem. Ali neccu nikoga moliti ni za sta.
Prezziveti mogu na razne naccine.
Ko bre sljivi firmu i maimune u njoj.

Обављаш свој посао и што мање приватних информација износиш.
Лично не волим дружење са колегама, заједничке оброке или не дај Боже активности ван посла.
Бити фин, културан али званичан.
С друге стране, све што мање знају о теби све више ће измишљати и додавати своје. Затворени и мало комуникативни људи су најчешћа мета трачева, да и не говорим о негативним етикетама које им се прилијепе. Колектив не воли интроверте.

С друге стране, све што мање знају о теби све више ће измишљати и додавати своје. Затворени и мало комуникативни људи су најчешћа мета трачева, да и не говорим о негативним етикетама које им се прилијепе. Колектив не воли интроверте.
Трачеви ме лично не дотичу. Они су одраз оних који их пласирају.
Врло сам сусретљива и ведра. Нисам намћор који забије нос у свој екран. Али причам о времену, можда површно о некој теми из новина ако се поведе... Шта се кога тамо тиче да ли сам у вези или сама, колико ми је тачно дете, шта студира... Или да ли сам тужна, да ли имам лош дан, то је мој проблем.

Трачеви ме лично не дотичу. Они су одраз оних који их пласирају.
Врло сам сусретљива и ведра. Нисам намћор који забије нос у свој екран. Али причам о времену, можда површно о некој теми из новина ако се поведе... Шта се кога тамо тиче да ли сам у вези или сама, колико ми је тачно дете, шта студира... Или да ли сам тужна, да ли имам лош дан, то је мој проблем.

Одличан приступ , али љубомора је чудо ..овде говоримо када се у колективу појави проблем изаван љубомором колега , једног или више њих ..онда настаје проблем велики ..то што ти описујеш јесте нормално резновање и понашање које је прихватљиво , али када крену да ти га ремете због љубоморе , онда настаје проблем .

Ти имаш свој став и радиш свој посао , али просто не можеш да утичеш на понашње других .

Back