Rad na prekookeanskim brodovima

To nije cruise kompanija(prilično sam siguran jer nikad nisam na moru sreo brod te kompanije)već je to firma koja zapošljava na brodovima ljude za beauty salone i spa.
A dve nedelje ćeš biti tamo na nekoj obuci pa tek onda na brod,tako da proveriš sve to kod te devojke .Da li imaš siguran ugovor kod neke kompanije za brod i da li treba još nešto tamo da plaćaš da te ne bi iznenadili(neprijatno)!

Za rad u kazinu na brodu i ne treba preveliko iskustvo jer tamo se jednom mesečno pojavi pravi kockar a ostali su svi početnici i svi igraju smešno sitno ,ali oni svi to rade iz čiste zabave i da ubiju noć na brodu.Čak se pravi i prepodne škola za kockare kad im se objašnjavaju pravila i da im se da igraju malo sa žetonima ,tek da osete ,pa da uveče krenu zapravo!
Što se tiče dobijanja posla ,sve zavisi od sreće.U svakom slučaju ako dobiješ posao u kazinu,počinješ kao diler nižeg ranga jer da bi bio ‚‚all games dealer‚‚ moraš da znaš i kreps i sve vrste pokera koji su u kazinu.Posle svakog ugovors od 6 meseci dobijaš ocene od šefa koje idu u tvoj dosije i od tih ocena ti zavisi da li ćete ponovo zvati i na koji brod.Sa super ocenama se ide na najveće i najnovije brodove gde su i najbolji turisti jer su aranžmani najskuplji,a samim tim i najbolji tips.
Plata je mesečno 500 + garantovan tips koji zavisi od kompanije.Kod mene je bilo 750 garantovan tips ,što znači da ako imaš manje na kraju meseca dobiješ toliko ,a ako imaš više sve je tvoje.To zavisi od sezone i broda.Meni se dešavalo da imam manje od toga pa da dobijem garantovan minimum,a dešavalo se da bude i soma$ za nedelju dana.
Normalno sve ostalo na brodu ti je plaćeno!

Posao sam dobio preko interneta tako što sam poslao svoj CV na stotinak adresa raznih cruise kompanija i kazina i posle 2 meseca dobio sam ukupno 10-15 odgovora i samo 1 pozitivan.Preporuke dobro dođu i oni ih telefonski provere a sertifikati i diplome zavisno od posla koji bi radio na brodu mogu uvek da koriste ali ti sve to treba na engleskom jer njima ništa ne znači original a na srpskom!
Ja sam imao puno sreće i pogodio baš kad su se popunjavali brodovi na kraju karipske sezone ,kad se svi brodovi vraćaju u Evropu.Od poetka moja do kraja novembra brodovi su u Evropi jer je ovde lepo vreme tad a od 01.12. pa do maja brodovi su na Karibima i deo Sev. i Južne Amerike.

Ljudi nemojte da se lozite na te puste price,to je sve laz.Recesija je pogodila sve i radne snage ima koliko hoces,a poslodavci su navalu na radna mesta iskoristili da smanje cenu rada.Bio mi je drug i osim putovanja tj.mesta sto je video sa broda i kad su imali izlaz-nista se drugo nije desilo pozitivno.Plate su ocajne.Prednost imaju stariji mornari koji rade duze kod iste kompanije,maltretiranja od nizih oficira koliko hoces.Svako gura svoje zemljake,da ostanu na poslu,naravno uz proviziju.Ljudi koji imaju malo bolje kefalo u glavi,napustaju brod i pre isteka ugovora.

mene zanima kako placaju i kakvi su uslovi na princess brodovima za konobare i da li neko zna kakva je agencija safe cruise posto sam kod njih predao dokumenta,jel prevara...pomagajte..........hvala unapred

moj decko je juce otisao na brod, trenutno je u majamiju, treba popodne da se ukrca na brod, isao je preko safe cruisa, skroz su ok, nije prevara, i iz iskustva od drugih najmanje para ti uzimaju...

Pozdrav svima! Imam malo neuobicajeno pitanje...
Naime, moj momak je poceo da radi za kompaniju Princess Crouser sto i nije tako bitno. Ture koje prelaze su uglavnom LA-San Francisko-Sijetl-Vankuver-Aljaska.
E sada, zanima me kog mobilnog operatera bi mu preporucili?! Pozivi preko skajpa na mobilni su zaista povoljni, ali ne znam da mu kazem koju karticu da kupi. Koja ce najbolje pokriti taj deo Severne Amerike...
Molim one koji imaju iskustvo vezano za ovako nesto da mi odgovore. Unapred hvala!

Pre desetak dana sam u jednoj agenciji u Beogradu prosao intervju kod devojke koja selektira ispred OnBoardSpa kompanije, pa me zanima da li je neko radio za njih i kakva iskustva ima? Ja cu se konkretno baviti beljenjem zuba na brodu ali bi mi dobro dosao bilo kakav savet vezano za uslove rada. Receno mi je da imam zagarantovanu odredjenu kolicinu novca nedeljno + commission pa me zanima koliko moze da se zaradi? Kakav je smestaj u Southamptonu (provescu tamo 3 nedelje)? Koliko mi novca treba tamo, posto sam cuo da je smestaj besplatan ali ne i hrana? :think:

Svaki savet je dobrodosao! :)

Hvala unapred!!! :bye:

I ja sam dobio posao za Onboardspa (bivsi Harding brothers).Pa nema tu mnogo price. Beljenje zuba nije tesko ali pitanje je koliko ces zaraditi kada se izracuna da je u startu potrebno puno novca da bi se otislo u Englesku a i trenutno je kriza pa putnici manje trose. Trening se odvija trenutno u Londonu posto je na zgradi u Sautemptonu ostecen krov. Smestaj je u hotelu ali ti placas hranu.Takodje traze da izvadis pomorski pasos i B1 i B2 sertifikati a za to treba da ides na predavanja i polazes testove kao i 500e ako se ne varam. Mozda ne bi bilo lose da izadjes na sledeci intervju za Steiner jer oni ne traze pomorski pasos a i zarada je malo bolja. Sve u svemu ako trazis brze pare neces ih naci. Ali ako mislis da napravis karijeru i ostanes nekoliko godina onda to i nije losa varijanta. Ja sam radio 5 ugovora na brodu sto kao kuvar sto kao konobar i to vise nikad ne bi radio. Spa je ubedljivo najbolje mesto za rad. Imas dosta privilegija, slobodnog vremena, radis sa lepim devojkama kabina ti je takodje veca i udobnija.
Pitaj sta ti nije jasno bice mi drago da ti odgovorim.

Ja nikad nisam cula tako nesto niti ikad za tu kompaniju.......

koja je to kopanija?
sa kojim brodovima radi?
kakav je bio intervju? jel imaju neki sajt?

www.onboardspa.co.uk
Predstavnik za istocnu evropu je Ana Nedeljkovic.
Na sajtu imas sa kojim kompanijama saradjuju.
Intervju je cista formalnost pogotovo ako si radila na brodu.
Najvaznije je da imas znas nesto da radis masiras , radis nokte itd.
Zavrsis bilo koji kurs , uzmes diplomu i javis se kod njih.
Intervju je svakog meseca u Beogradu.

Evo nekih korisnih informacija :))

 Kandidati za poslove na luksuznim brodovima mogu biti ženskog i muškog pola.
 Zavisno od vrste posla,kompanije diktiraju limit u starosti kandidata,a on se kreće za pojedine pozicije od 20 do 30 godina, dok se za pojedine pozicije mogu prihvatiti i kandidati preko 40 godina.
 Stručno osposobljena lica će na osnovu intervjua saznati o vama dovoljno podataka na osnovu kojih će vam dodijeliti adekvatnu poziciju.
 Posao na krstarecim brodovima možete dobiti za nekoliko dana ili mjeseci od prijema vaše kompletne aplikacije i potpisivanja ugovora,a kompanija vas poziva na brod tek kada radno mjesto koje odgovara vašem profilu bude slobodno.
 Ako ne uspijete, nastavite pokušavati,jer dobijanje zaposlenja na luksuznim krstarećim brodovima je i stvar pravog trenutka.
 Izbor poslova na krstarecim brodovima je raznovrstan,a zavisi od velicine i sadržaja broda.
 Poslovi na brodu su razni,jedni iziskuju veliko iskustvo i vještinu a za druge to nije potrebno.

PREPORUKE ZA KONKURISANJE

 Potvrda da kandidat nije krivicno gonjen i kažnjavan na Engleskom jeziku;
 Ljekarsko uvjerenje na Engleskom jeziku kojim se dokazuje da je kandidat zdrav i sposoban za rad ;
 Preporuke o prethodnom radnom iskustvu,prevedene na Engleski jezik;
 Važeći pasoš;
 CV;
 Diploma prevedena na Engleski jezik;
 Fotografija pasoškog formata u boji i cijele figure;
 Osnovna sigurnost na brodu STCW oznaka A-VI/ 1 - 4;
 Mjere sigurnosti na putničkom brodu STCW A-V/3 1 - 4;
 Pomorska knjižica.
GLAVNE INFORMACIJE O ZIVOTU I RADU NA BRODU
 Brod je vrlo interesantan zbog putovanja i upoznavanja svijeta kao i sticanja radnih iskustava i materijalne dobiti.
 Sa luksuznim krstarećim brodovima svakog dana ste u nekoj drugoj državi,gradu i luci.
 Kapetan broda je glavni autoritet na brodu,njegova pravila i propisi se moraju poštovati svo vrijeme.
 Vi ste ambasador na brodu i predstavljate kompaniju, vaša ličnost mora biti pozitivna i u najtežim okolnostima.
 Brod je klimatizovani hotel na moru sa posadom iz 50-tak zemalja, a vašu kabinu dijelite sa 2 do 4 člana posade.
 Ugovori za posao na brodu variraju od 4 do 10 mjeseci.
 Dolaskom na brod odmah počinjete vaš posao,bez predaha ili šanse da se prilagodite-ovim vam se stavlja do znanja da ste na brodu došli da radite, a za uzvrat dobijate sve.
 Ako je kompanija zadovoljna vašim radom,svaki novi ugovor vam donosi razne pogodnosti vezane za posao i plaćenu kartu za povratak na posao.
 Prekid ugovora vašom odlukom rezultira takodje povratak kući o sopstvenom trošku,a time automatski postajete nepoželjni za krstareće brodove.
 Svađa i tuča na brodu dovodi do momentalnog otkaza,iskrcavanja i slanja kući uz pratnju policije .
 Pušenje na brodu van prostora za pušenje rezultira momentalnim otkazom i iskrcanjem sa broda.
 Seksualno uznemiravanje gostiju ili posade takođe dovodi do momentalnog raskida ugovora i slanja kuci.
 Poštujte svakog člana posade kako bi ste i vi bili poštovani.
 Članovi posade ne smiju uživati opojne droge,kazne su rigorozne.
 Vaša odgovornost zavisi od pozicije koju dobijete na brodu.
 Na brodu je najvažniji timski rad,kvalitetna usluga i odnos prema kolegama i gostu.
 Većina kompanija zahtijeva od svoje posade nedeljne vježbe bezbjednosti na brodu i shodno tome i vi ćete znati svoju poziciju.
 Unapređenje i napredak u vašoj karijeri isključivo zavisi od vas.
 Na brodu možete radom,redom,učenjem i zalaganjem napredovati sa manjih pozicija na veće,a time uvećavati vašu mjesečnu zaradu.
 Na brodu se velika pažnja posvećuje ličnoj higijeni i lijepom izgledu.
 Radne uniforme su vam potrebne,a kompanija ih obezbjeđuje u većini slučajeva.
 Postoje pravila oblačenja za pojedine prilike sa kojima ćete biti upoznati.
 Troškove na brodu imate u minimalnom iznosu od priblizno 5$ nedeljno, za vešeraj, piće u baru i ličnu higijenu.
 Hrana i smještaj na brodu se ne plaćaju.
 Na brodu imate punu zdrastvenu zaštitu, a stomatološku samo u hitnim slučajevima i ona se plaća.
 Prosječne mjesečne zarade se kreću od 500 $ do 12000 $ a mogu biti u istoj ili različitoj vrijednosti u € .
 Porez na zaradu ne plaćate.
 Članovi posade imaju popuste od 25% prilikom kupovine u brodskim prodavnicama.
 Radno vrijeme je od 10 do 14 sati dnevno sa pauzama za odmor, zavisno od pozicije na brodu.
 Raspored radnog vremena može varirati svakodnevno,a takođe imate i slobodne dane,dok se prekovremeni rad kod nekih kompanija placa.
 Vaše slobodno vrijeme možete provoditi u svojoj kabini,u baru sa drugim članovima posade, na žurkama za posadu,a kada je brod u luci i vi ste slobodni za izlazak i istraživanja.
 Kompanije njeguju stav “Zadovoljna posada-zadovoljan gost".Ako je brodskim rasporedom regulisan slobodan termin za posadu,možete igrati fudbal, tenis,posjetiti fitnes centar,saunu,bazen,bioskop i slično.
 Važno je da ni u čemu ne pretjerate,jer konstantni izlasci i žurke mogu dovesti do kolapsa umornog člana posade a onda više nijeste u stanju obavljati svoju dužnost.
 Jezik kojim se sporazumijevate na brodu je Engleski,a sporedni jezici mogu biti Italijanski,Njemački, Francuski ili Španski.
 Luksuzni putnički brodovi nijesu prikladni za svaku osobu.
 Na brodovima postoji velika disciplina, odgovornost u poslu,organizacija,timski rad,traži se ljubaznost,uživanje u radu sa ljudima,sposobnost da dijelite ograničeni prostor sa drugim članovima posade iz raznih zemalja i rad daleko od vaše kuće.
 Takođe ako ste jedan od onih koji uspiju i naviknu se na život i rad na putničkim brodovima zaradićete izvjesnu količinu novca,obezbijediti sebi budućnost,steći napredna radna iskustva, proputovati razne ekskluzivne destinacije, upoznati razne zemlje, nacije i kulture.
SVE ZAVISI OD VAS SREĆNO !

Poslednja izmena:
Poslovi i plate !!

SAVJETI ZA KONKURISANJE
 Da bi ste pronašli adekvatan posao koji vama odgovara i shvatili da li ste spremni za ovaj izazov pročitajte našu listu, koja je podijeljena po odjeljenjima na brodu,a opisuje vrste poslova sa mjesečnim zaradama i sve što se zahtijeva od vas.
 Pozicije su svrstane redosledom od manje ka većoj, a takvim redosledom pokazuju smjer napredovanja u karijeri na brodu i povećanje vaše mjesečne zarade.
 Ne očekujte pozicije na brodu iznad vaših mogućnosti, jer se radi o inostranim kompanijama koje su zahtijevne.
 Lista poslova krstarećih brodova je podijeljena na 16 odjeljenja sa preko 100 raznih vrsta poslova.
 Nakon pročitanih podataka jednog ili više odjeljenja možete odrediti vašu poziciju ili pozicije za koje ste se odlučili aplicirati.
 Napominjemo da broj odjeljenja to jest vrste poslova mogu biti veće,ovo zavisi od veličine i ponude broda,uglavnom one su standardne i iste su za svaki luksuzni krstareći brod.
 Molimo vas da pažljivo pročitate listu poslova i pronadjete sebe.
 Lista ujedno pokazuje pozicije od nižih ka višim, a tim redosledom napredak u vašoj karijeri.
 Svaki napredak, to jest promjena pozicije od niže ka višoj donosi i višu mjesečnu zaradu.

LISTA POSLOVA PO ODJELJENJIMA BRODA:

ODJELJENJE KAZINA

1. Kasir je odgovoran za proračune sa žetonima,uplate pazara,kao i za izdavanje žetona.Potrebno minimalno iskustvo od 1 godine na istim poslovima na brodu,kao i tečno znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada Kasira se kreće od 1400$-1900$ + bakšiš od kazino dilera.
2. Čuvar aparata u kazinu je odgovoran za održavanje svih mašina u kazinu,potrebno je obrazovanje elektro ili mašinske škole i radno iskustvo najmanje 2 godine u održavanju mašina u kazinu.Potrebno solidno znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada se kreće od 2500$-2800$.
3. Kazino diler potrebno uvjerenje o završenoj školi ili kursu za kazino dilera,iskustvo od najmanje 2 godinu rada u kazinu na ruletu,blek džeku i bakaritu.Obavezno tečno znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 1900$-2600$ + bakšiš od gostiju.
4. Pomoćnik upravnika kazina nadgleda aktivnosti kazina po uputstvima upravnika kazina.Potrebno iskustvo u kazinu od najmanje 2 godine na istim poslovima i tečno znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 2400$-3100$.
5. Upravnik kazina treba imati brodsko iskustvo u kazinu kao upravnik od 3-4 godine,odlično znanje Engleskog jezika i sposobnost upravljanja i organizovanja kazina.Mjesečna zarada od 2900$-3800$.
ODJELJENJE BARA

1. Čistač barova početna pozicija.Obavezan da čisti salone, društvene prostorije i snadbijeva bar. Preporučije se iskustvo u baru minimum od 1-2 godine,kao i osnovno znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 600$-900$.
2. Posluga u kafe barovima obaveza da služi piće u društvenim prostorijama i palubi, poželjno iskustvo na sličnim poslovima od dvije godine i dobro znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 1400$-2200$ zavisno od bakšiša gostiju.
3. Servir pića odgovoran za služenje alkoholnih pića gostu u društvenim prostorijama i na palubi.Poželjno je iskustvo na sličnim poslovima od 2-4 godine,kao i dobro znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 1700$-2400$ zavisno od bakšiša gostiju.
4. Servir vina odgovoran je za preporuke vina gostima,kvalitetan servis, prezentaciju i probu vina.Potrebno iskustvo i poznavanje vina, iskustvo na brodu od 2-3 godine ili iskustvo u hotelima do 4 godine.Obavezno odlično znanje Engleskog jezika. Mjesečna zarada od 1800$-2800$.
5. Kasir u baru odgovoran je za proceduru računa u baru,obavezno obrazovanje vezano za računovodstvo kao i znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 1600$-1900$.
6. Asistent direktora bara odgovoran je za kontrolu i nadgledanje rada osoblja u baru.Obavezno odlično znanje Engleskog jezika i iskustvo u hotelima na sličnim pozicijama od 2-4 godine.Mjesečna zarada od 2600$-3800$.
7. Direktor bara odgovoran je za organizaciju i poslovanje bara,snadbijevanje bara i računovodstvo.Potrebno iskustvo od 3-5 godina na brodu i odlično znanje engleskog jezika.Mjesečna zarada od 3500$-6000$.
ODJELJENJE BOLNICE

1. Medicinska sestra potrebna diploma medicinske škole kao i najmanje 2 godine radnog iskustva u bolnici,poznavanje njege srčanih bolesnika,trauma,interne medicine i obavezno odlično znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 2200$-2900$.
2. Doktor potrebna diploma priznate medicinske škole,odlično znanje Engleskog jezika,radno iskustvo od 2-3godine u intezivnoj njezi,hitnim slučajevima i srčanoj njezi.Mjesečna zarada od 4000$-5200$.
3. Načelnik bolnice nadgleda i kontroliše svu medicinsku opremu na brodu.Obavezno obavlja tretmane putnicima broda ,a ponekad i posadi.Potrebna diploma doktora,odličan Engleski jezik,iskustvo u intezivnoj i hitnoj sluzbi.Poželjno iskustvo u brodskoj bolnici na nižim pozicijama od 2-3 godine.Mjesečna zarada od 4800$-6400$.
ODJELJENJE FRI-ŠOPOVA I BUTIKA

1. Prodavac potrebno radno iskustvo prodavca i vještina komunikacije sa gostom,tečno znanje Engleskog jezika. Poželjno iskustvo na brodu od 1-2 godine.Mjesečna zarada od 1600$-2000$ i zavisi od procenta prodaje.
2. Pomoćnik upravnika šopova i butika potrebno iskustvo prodavačko i menadžersko na brodu i najmanje 2 godine radnog iskustva ili hotelskog iskustva.Pomaže upravniku u obavljanju svakodnevnih poslova.Potrebno odlično znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 1800$-2300$ i zavisi od procenta prodaje.
3. Upravnik šopova i butika nadgleda sve aktivnosti osoblja,organizuje rad i vodi računovodstvo.Potrebno iskustvo u prodaji i upravljanju u buticima i šopovima na brodu najmanje 2 godine ili hotelima od 4 godine.Obavezno odlično znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 2500$-3100$.
ODJELJENJE INFORMATIKE

1. Menadzer interneta potrebno dobro znanje Engleskog jezika, rada na računaru,da ima menadžerskog i prodavačkog iskustva najmanje 1 godinu na brodu, kao i osobine kreativnosti i orjentisanosti prema više zadataka istovremeno.Mjesečna zarada od 2100$-2400$.
2. Upravnik kompjuterskih sistema odgovoran je za svakodnevne operacije sistema AS 400 Windous NT POS Platforme.Najmanje potrebno iskustvo od 2 godine na brodu i visoka škola za kompjuterske sisteme.Upravnik brodskih sistema na kompjuteru vezan je najmanje ugovorom za brod 4 mjeseca.Takodje je potrebno odlično znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 6000$-6800$.

ODJELJENJE KUHINJE

1. Čistač kuhinje poćetna pozicija.Obavezan je da čisti dodijeljene prostore u kuhinji.Nije potrebno radno iskustvo,a preporučuje se i minimum Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 500$-800$.
2. Perač posuđa početna pozicija.Potrebno minimalno iskustvo i znanje Engleskog jezika.Obavezan je da pere sve posuđe restorana i kuhinje.Mjesečna zarada od 500$-700$.
3. Pomoćnik snadbjevača zaliha odgovoran je za skladištenje hrane i radi po upustvima snadbjevača zaliha.Potrebno osnovno znanje o skladištenju hrane i napitaka,kao i računovodstvene vještine.Takođe potrebno radno iskustvo u hotelima i restoranima i dobro znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 1200$-1600$.
4. Snadbjevač zaliha odgovoran je za cjelokupno skladištenje hrane,uređivanje i distribuciju prehrambenih proizvoda po upustvima šefa kuhinje.Potrebno iskustvo na krstarećim brodovima od 2-3 godine,dobro znanje Engleskog jezika,rad sa hranom i u računovodstvu.Mjesečna zarada od 1500$-1800$.
5. Usluga za članove posade početna pozicija.Obavezan je da čisti i održava kuhinju i restoran u kojem se hrani posada.Nije potrebno radno iskustvo a traži se osnovno znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 600$-900$.
6. Kuvar za posadu radi po upustvima prvog kuvara,odgovoran je za hranu posade.Potrebna završena škola za kuvara,solidno znanje Engleskog jezika i iskustvo u hotelima i restoranima.Mjesečna zarada od 900$-1300$.
7. Trener kuvara obavezan da radi po upustvima prvog kuvara.Potrebna završena škola za kuvara,osnovno znanje Engleskog jezika i radno iskustvo u hotelima i restoranima.Mjesečna zarada od 700$-900$.
8. Drugi i treći kuvar obavezan da priprema hranu po upustvima šefa kuhinje i šefa restorana, nadgleda takođe hladnu kuhinju, pekaru čistače i perače posuđa.Potrebno radno iskustvo u hotelima ili restoranima, brodsko od 2-3 godine,uz solidno znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 1400$-1800$.
9. Prvi kuvar obavezan je da kontroliše drugog i trećeg kuvara,pekare,zalihe hrane,takođe priprema hranu i kuva po upustvima šefa kuhinje.Potrebno iskustvo u hotelima i restoranima,iskustvo na brodu od 2-3 godine,kao i škola za kuvara.Obavezno dobro znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 1900$-2200$.
10. Pomoćnik šefa kuhinje obavezan je da sluša upustva šefa kuhinje,pomaže mu u planiranju obroka i kontroliše kvalitet hrane.Potrebno radno iskustvo na krstarećim brodovima od niže do više pozicije od 4-5 godina, završena škola za kuvara i odlično znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 3500$-4100$.
11. Izvršni šef kuhinje obavezan je da kontroliše kvalitet hrane,planiranje obroka,osoblje kuhinje i restorana.Potrebno 6-8 godina iskustva na krstarećim brodovima od nižih do viših pozicija, hotelsko i restoransko iskustvo uz odlično znanje Engleskog jezika.Potrebna završena škola za kuvara.Mjesečna zarada od 4300$-5200$.
ODJELJENJE PEKARE

1. Pomoćnik kontrolora pekare pomaže glavnom kontroloru u nadgledanju pekare i priprema u pekari.Obavezno iskustvo u hotelima i restoranima od 2-3 godine i dobro znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 1600$-1900$.
2. Kontrolor pekare odgovoran za kontrolu pekare, pekara i pripremu peciva.Obavezno iskustvo u hotelima ili restoranima od 2-3 godine ili brodsko iskustvo na nižim pozicijama u pekari, završena pekarska ili kuvarska škola sa dobrim znanjem Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 1800$-2300$.
3. Trener pekara odgovoran za pomaganje u pripremi peciva,hleba i čišćenju pekare po upustvima šefa pekare.Potrebno iskustvo od najmanje godinu rada u restoranima i hotelima,brodsko iskustvo u nižim pozicijama i osnovno znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 800$ -1300$.
4. Pekar potrebno iskustvo od najmanje 2 godine rada u hotelu ili restoranu i brodsko iskustvo u nižim pozicijama.Obavezno pekarsko obrazovanje i dobro znanje Engleskog jezika.Mjesečna zarada od 1200$-1700$.
5. Pomoćnik šefa pekare radi po upustvima šefa pekare,obavezno iskustvo u hotelima i restoranima,brodsko iskustvo od 2-3 godine,dobro znanje Engleskog jezika i završena škola za pekara.Mjesečna zarada od 1600$-2100$.
6. Šef pekare obavezan je da nadgleda i kontroliše rad pekare i osoblja,priprema peciva.Potrebna škola za pekara,dobro znanje Engleskog jezika,hotelsko radno iskustvo od 3 - 4 godine i brodsko iskustvo od 1-2 godine.Mjesečna zarada od 1900$-2400$.

Back