Evo da napisem i ja svoje iskustvo.
Najverovatnije idem sad 12.Dec - cekam da mi sutra potvrde polazak. Brod Golden Princess, pozicija - assistant buffet steward. Lokacija : Hawaii.
I ja sam kao vecina ljudi bio skeptican i mislio da su vecina agencija prevare.
Za ove agencije znam da su legalne i salju ljude na kruzere:
SAFE CRUISE - Beograd
SEA AGENCY - Beograd
KOUZON - Nis
EMPLOYMENT POWER - Zagreb
Jelena Joksimovic sa Vozdovca (ne znam ime agencije)
Sve su ovo proverene agencije - i znam barem po jednog coveka koji je otisao preko njih.
E sada naravno da svako ima svoje utiske sa broda - tako da mozete od razlicitih ljudi cuti razlicite komentare i utiske o jednoj te istoj agenciji.
I sto je rekao jedan momak pre mene - forumasi se bas gadjaju ciframa - nije sve tako sjajno i bajno- dobro se raspitajte u agenciji i odlucite unapred da li ste spremni za taj napor.
Evo sad jos malo o agencijama - koliko ja znam:
Employment power (Zagreb) - je jedna od najstarijih agencija na ovim prostorima, i salju na Carnival, Royal Carribean, Celebrity, .... i jos neke - ima ih dosta - PREKO NJIH NISAM ISAO JER SAM PLACAS AVIONSKU KARTU, I NIJE MI SE ISLO U ZAGREB - MADA SADA ORGANIZUJU RAZGOVORE I U BEOGRADU - OK SU!!!
Kouzon (Nis) - isto rade vec dugo - ne znam na koje kompanije salju ali su sigurica.
Sea agency ( Beograd) - radi sa Employment power- om iz Zg - i takodje radi vec godinama i salje ljude
kOD NJEGA SAM BIO NA INFORMATIVNOM RAZGOVORU DA VIDIM INICIJALNO KAKO I STA I NIJE MI SE SVIDEO NI MALO JER SE PONASA KAO PRAVI BEOGRADSKI DRIPAC I NE MOGU DA GA SVARIM NIKAKO

STO NE ZNACI DA JE PREVARANT, ZNAM DOSTA LJUDI KOJI SU OTISLI PREKO NJEGA!!!
Jelena Joksimovic ( Beograd ) Ne znam joj ime agencije - salje ljude na pozicije tipa frizer, gift shopovi, pedikiri, manikiri..... Koliko znam centrala njene agencije je u Sloveniji.
I namerno sam za kraj ostavio SAFE CRUISE - do njih sam sasvim slucajno navratio i odmah sam znao da cu ici preko njih. Necu da pisem nikakve hvalospeve - pozovite ih pa ce te videti zasto sam ih izabrao + sto Princess cruises ( na koju oni salju) placa kartu u oba smera.
U sustini bih preporucio sve ove agencije, a vi izaberite jednu.
Pozzz