Rad na prekookeanskim brodovima

Najlakse je tako popljuvati nekog iz svog nezadovoljvsta ili mozda iz loseg iskustva, samo
nije mi jasno onda zasto se lepo ne kaze sta se desilo i zbg cega se to desilo...

da bih mi znali sta nas ocekuje...

a ovo ovako "e nemojte da idete da se ne bi zajebali"......ko meni ne garantuje da ti sve lazes!!

Najlakse je tako popljuvati nekog iz svog nezadovoljvsta ili mozda iz loseg iskustva, samo
nije mi jasno onda zasto se lepo ne kaze sta se desilo i zbg cega se to desilo...

da bih mi znali sta nas ocekuje...

a ovo ovako "e nemojte da idete da se ne bi zajebali"......ko meni ne garantuje da ti sve lazes!!

Nece covek da mu se povlaci ime po raznim forumima.Zeznuli ga pre mesec dana da bi mu uzeli pare.Slagali ga bukvalno.
Rekli mu datum kad se ukrcava,sve zavrseno.Covek im dao pare,obezbedio vizu...i nista.Cekaj dalje "bice sigurno do Nove godine"?!
Ko veruje veruje,ko ne veruje njegov problem.
Nemam razloga ni da ih hvalim ni da ih pljujem,ovo je istina pa vi sudite sami.

Nece covek da mu se povlaci ime po raznim forumima.Zeznuli ga pre mesec dana da bi mu uzeli pare.Slagali ga bukvalno
.
Pa ako neće da mu se ime povlači po raznoraznim forumima,može da se predstavi pod pseudonimom.Ne vidim u čemu je tu problem.Barem na internetu je svima zagarantovana neka anonimnost.

Što se mene lično tiče,do sada su bili korektni.Nisu mi tražili nikakve pare unapred,niti me nešto zavlačili.Rekli su mi da će do mog ukrcaja proći barem još 6-7 meseci,a da ću intervju imati najverovatnije negde u januaru-febraru zbog krize koja je sada pogodila i kruz industriju.Mislim da je to fer i pošteno sa njihove strane jer mi je otvoreno rečeno kako stoje stvari.Pre toga sam stupio u kontakt sa čovekom koji je baš preko Kouzona otišao na brod bez problema i još mi je rekao kako su njemu iz Makedonije savetovali da ide preko njih.

Ni ja njih ne branim,niti promovišem,ili nešto slično,ali ljudi za Kouzon imaju samo reči hvale.E sad,da li se neko polakomio zbog krize pa zatražio pare unapred ne znam...moguće,ne kažem da nije.
U svakom slučaju preko koje god agencije neko ide ne treba davati pare dok se ne dobije employment letter od kompanije gde piše crno na belo na koju poziciju ideš i tome slično.Naravno,podrazumeva se i avionska karta.

Vidim da imas puno postova iza sebe, sto ce reci da si cesto uz pc, a verovatno kucas i surfas brze od mene.
Obzirom da i ja tragam za normalnom i legalnom posrednickom agencijom za rad u inostranstvu najvise su mi paznju privukle price o radu na brodovima.Medjutim, malo sam skeptican u vezi sa tim jer sam na nekoliko foruma dobrooo obratio paznju na postove "dobronamernih" ljudi koji su trazili posao na brodu...pa pronasli...pa se javili sa broda da podele utiske.......i jednostavno ih UHVATIO U LAZI.
Ubrzo nestaju sa foruma jer se, zaboga nemaju kad javiti a i internet je skup sa broda 15 centi npr. (informacija iz prve ruke...)"jedna ista prica o filipincima na 50 razlicitih foruma. Puno je foruma gde ljudi krenu kao laici... kako do posla...jave se ubrzo iskusni pomorci koji upucuju na nekoliko agencija...malo pricaju o teskom poslu..prilicno uverljivo....Ma...maaaa.. nije li to neka mnogoljudna ekipa koja ima za zadatak da navlaci naivne na odredjenu adresu.Nesto poput piramidalnih prezentacija..gde za ulazak u posao morate da date 2000 eur..pa su ljudi kredite dizali..aj Danijele....surfaj malo i ti internetom....dok nam se ne javi DeDa. Mozda me totalno razuveri..cisto sumnjam.....Deluje mi kao da ih ima 38 koji furaju pricu na svim mogucim forumima ;)...Podelili se na zainteresovane ...iskusne...tek pristigle na brod... i one koji su bili i ..opet ce da idu jer su se navukli na brod.Jedan rece: "Da mi nije dijeteta sad bih posa nazad" Daj boze da gresim. Sa nikovima je sve moguce...koriste ih umesto zenskih carapa preko face...a kasnije svi imaju deo kolaca sa jednog racuna.
Nije li tu cilj da se iskamci opet neka lova od naivnih pa da se lepo ispale jer "nisu polozili test" npr..."los im engleski"..ili.."zao nam je krstarenje je odlozeno"..."vasa ladja je otplovila" ili neki razlog ima ih 1000.
Mozda sam previse skeptican ali tako rade i sibicari. Nije prevarant samo onaj koji krije kuglicu ispod sibice vec i 10 oko njega koji "gube".."dobijaju"..TIM-brate...veliki tim gde deset lukavih prevaranata vara jednog...umornog putnika po mogucstvu !!!
Znam da delujem ko Molder ali neki postovi na koje sam naleteo su bas provaljeni sa moje strane.....Aj vidi malo i ti Danijele..posto puno postova imas iza sebe ...nadam se jedino da ti nisi deo reprezentacije, kome je dodeljena uloga uloga zainteresovanog za posao.
Ako nisi ...javi svoje utiske.

P.S. Ako je moja "teorija zavere" tacna recite mi drugarski koja je plata i kako uci u tim? :rotf:
Ako sam sve lose procenio nemojte se ljutiti.... ja ovo zbog nekoliko nevestih lazljivaca na koje sam naleteo i to na forumima o radu na brodu.Hteo sam vas sad uputiti na forume gde sam to video ali nema sanse da pronadjem.Ja sam skroz nov na internetu.Trazim....

Pozz

Pozz

i ja sam skeptican pa me interesuje kako da ih uhvatim u lazi ako na primer odem na razgovor, npr na sta da obratim paznju, jer sve agencije koje se reklamiraju ne postoje u APR a ne znam ni jedan drugi nacin da ih proverim:confused:

Cao svima, prvi put sam na temi a i na forumu. Jako korisno, mogu reci...

Moja situacija je sledeca-imam razgovor u Safe Cruise u sredu. Sad, u dokumentu koji su mi poslali navedeno je samo par pozicija u kuhinji i bife-u, nije valjda to sve sto sto postoji kod njih..ja sam recimo najvise zainteresovan za poziciju fitnes instruktora (radio sam 5 godina u teretani)..pored ovoga imam 5-ogodisnje iskustvu u radu na korisnickim uslugama sa stranom kompanijom i jos sam drzao restoran neko vreme aktivno radeci tamo...tako da ne bih bas da perem sudove 12 sati dnevno...ako je samo to opcija, necu ici...

ima li neko neki savet? da li neka agencija ima bolja mesta? oni hrvati? neko je spominjao slovence?

svaki savet je dobrodosao...

Cao svima, prvi put sam na temi a i na forumu. Jako korisno, mogu reci...

Moja situacija je sledeca-imam razgovor u Safe Cruise u sredu. Sad, u dokumentu koji su mi poslali navedeno je samo par pozicija u kuhinji i bife-u, nije valjda to sve sto sto postoji kod njih..ja sam recimo najvise zainteresovan za poziciju fitnes instruktora (radio sam 5 godina u teretani)..pored ovoga imam 5-ogodisnje iskustvu u radu na korisnickim uslugama sa stranom kompanijom i jos sam drzao restoran neko vreme aktivno radeci tamo...tako da ne bih bas da perem sudove 12 sati dnevno...ako je samo to opcija, necu ici...

ima li neko neki savet? da li neka agencija ima bolja mesta? oni hrvati? neko je spominjao slovence?

svaki savet je dobrodosao...

Daj mi broj molim te na koji mogu da ih dobijem...hvala....:)

Nista nije sram raditi sto je dobro placeno, pa i kurvati se. Veci je sram sebe toliko omalovaziti i raditi za sitne novce, kao debilski dembo.

ma nemoj?
zasto kod mene onda na plantazi jabuka rade sve neke bakice i dekice i non-stop strepim da ne padnu i ne slome nesto ,ne povrede se ,lose beru ,ne vide ,uberu zelenu,gajbe ne mogu da nose -pa nosim ja ...

ne razumem ,ja sam moje placao ceo dan 25 evra i za mesec dana imale su po 700 evra. radi se ceo dan ali fora je sto na jeseni dan traje 11-12 sati.
plus pauze za dorucak ,rucak ,veceru , i kolko to tek dodatno kosta.jos 100 evra mesecno minimum.
i sve jaka hrana.
tako da ako rade 10 sati dnevno to je maximala.
..............................
a ovde vidim hvale se zaradio 1000 dolara ,pa to ti nije ni 620 evra bogte a kuluche i ribaju w.c.-e po 16 sati dnevno...

pa jos moraju da rade za agencije sto su ih usrecile mesec -dva dzabe!!!!! da otplate troskove....neverovatno.

zna se ko je jedini sto ovde zaradjuje i ko se ustvari reklamira .

srpsko loodilo....

ma nemoj?
zasto kod mene onda na plantazi jabuka rade sve neke bakice i dekice i non-stop strepim da ne padnu i ne slome nesto ,ne povrede se ,lose beru ,ne vide ,uberu zelenu,gajbe ne mogu da nose -pa nosim ja ...

ne razumem ,ja sam moje placao ceo dan 25 evra i za mesec dana imale su po 700 evra. radi se ceo dan ali fora je sto na jeseni dan traje 11-12 sati.
plus pauze za dorucak ,rucak ,veceru , i kolko to tek dodatno kosta.jos 100 evra mesecno minimum.
i sve jaka hrana.
tako da ako rade 10 sati dnevno to je maximala.
..............................
a ovde vidim hvale se zaradio 1000 dolara ,pa to ti nije ni 620 evra bogte a kuluche i ribaju w.c.-e po 16 sati dnevno...

pa jos moraju da rade za agencije sto su ih usrecile mesec -dva dzabe!!!!! da otplate troskove....neverovatno.

zna se ko je jedini sto ovde zaradjuje i ko se ustvari reklamira .

srpsko loodilo....

Blago tvojim radnicima.....gde je ta plantaza pa ti mozda posaljem i nekog mladjeg radnika...?????...:D

Back