Rad na prekookeanskim brodovima

Blago tvojim radnicima.....gde je ta plantaza pa ti mozda posaljem i nekog mladjeg radnika...?????...:D

gotovo burazeru ,do sledece jeseni ,sezona je mesec dana kod mene...pocev od krstovdana.

a inace moja rodjaka se dugo zabavljala sa jednim sto je isao na te brodove i covek preso tridesetu ...i jos ide na brodove ,zna da radi tetovaze, nece covek da se zeni ima velike planove ,ona je sad upoznala drugog uzeli su stan zive zajedno bice i svadba i dete :P....nebitno.

u svakom slucaju taj jadnik jos sanja da zaradi neke velike novce , i uvek zamalo ne uspe kao zbog nekoga il necega ...i vraca se sa nekim parama jeste, al potrosi sve za 3 meseca. i opet bez posla ovde nanovo ide na brod - nema kraja nocnoj mori.

taj mora da mnogo trosi cim je spiskao 7-8 hiljada jevreja za 3 meseca.......................:)

a ko to PLACA 7.000 evra za mesec dana? odo i ja kod njega odma!

pazi ja sam cuo neku cifru od 1.200-1300 dolara mesecno to se smatra dobrom zaradom pre finansijske krize sada je jos manje , to ti je oko 820 evra.

a ljudi se cesto preracunaju,

14 sati rada po 30 dana -- 420 sati mesecno.

ja radim 20 dana po 8 sati *(jeste 22dana ali imam i 24 dana godisnjeg odmora tj. 2 dana odmora mesecno:D)
--160 sati mesecno.

moja plata 350 evra tvoja 820.

820/420---1,952 evra po satu na luksuznom BRODU.

350/160--- 2,187. evra/sat U propaloj SRBIJI.

Dakle na brod treba ici zasto da ne, ali samo kao turista, ili KAPETAN (bele ladje:P)
kapetani imaju plate od 70-150 000 evra mesecno.sada postaje jasnije zasto je zabranjeno PRICATI o plati medju posadom na brodu.

Kizo ne *****j kao prvo nemaju svi platu kao ti
moja je 170eura a radim 12,5 sati i moja racunica je malo drugacija od tvoja...
prema kojoj se ispalti da odem na brod, da ne pricam da sam zavrsila fax :roll:

srecan put.
ali i dalje ne razumem zasto ne das 1000-2000 evra nekome umesto tim agencijama i platis zaposlenje sa faxom u nekoj firmi ,imala bi platu preko 400e.
jasno ti je da je taj posao sa brodom samo privremen i nije trajno resenje?

srecan put.
ali i dalje ne razumem zasto ne das 1000-2000 evra nekome umesto tim agencijama i platis zaposlenje sa faxom u nekoj firmi ,imala bi platu preko 400e.
jasno ti je da je taj posao sa brodom samo privremen i nije trajno resenje?

Kome da dam??? odakle mi pare? I ovo cu pozjamiti da odem da bih kasnije mogla da vartim
Gde zivis ti bre? U kojoj zemlji snova?

STa ti mislis da je to tako lako kako ti kazes da
bi onda bilo nezaposlenih ljudi???

I sta mislis da da svi imaju po 1000-2000 na bacanje da bih isli ovako masovno na brod?
:eek:

ti zivis u nekoj iluziji covece

Koliko je meni poznato ukoliko zelite dobro da zaradite na brodu postoje 2 opcije:
1.da ste visoko pozicioniraniu hijerarhiji na brodu(sto kao srpski drzavljanin mozete samo da sanjate)
2.da radite posao gde imate dobar baksis.
E sad posto prva opcija po definiciji otpada ostaje vam ova druga.Najbolja pozicija:krupije u kazinu.Jedan moj dobar prijatelj radi na toj pozicija,a baksis moze katkad da dostigne vise stotine evra za vece.
Plata+baksis= 1500-2000e mesecno,u proseku.Radno vreme uglavnom otprilike od 20h-02h,ne radi se kad postoji overnight,samo kada je brod u pokretu.
S druge strane radeci u gift,duty free ili drugim shopovima vam donosi samo fiksnu platu koja sigurno nije veca od $1000,a sa takvom platom nista necete doneti kuci.

Koliko je meni poznato ukoliko zelite dobro da zaradite na brodu postoje 2 opcije:
1.da ste visoko pozicioniraniu hijerarhiji na brodu(sto kao srpski drzavljanin mozete samo da sanjate)
2.da radite posao gde imate dobar baksis.
E sad posto prva opcija po definiciji otpada ostaje vam ova druga.Najbolja pozicija:krupije u kazinu.Jedan moj dobar prijatelj radi na toj pozicija,a baksis moze katkad da dostigne vise stotine evra za vece.
Plata+baksis= 1500-2000e mesecno,u proseku.Radno vreme uglavnom otprilike od 20h-02h,ne radi se kad postoji overnight,samo kada je brod u pokretu.
S druge strane radeci u gift,duty free ili drugim shopovima vam donosi samo fiksnu platu koja sigurno nije veca od $1000,a sa takvom platom nista necete doneti kuci.

a gde si ti radio? na kojoj poziciji sii bio i preko koje agencije?

@Nikolass
provericu za konobara.Mislim da mogu dosta dobro da prodju zbog baksisa.Medjutim problem je sto je posao kao takav robija.Radi se crnacki,samo jedan dan nedeljno imas slobodan...
@samantha
kao sto rekoh sve te informacije imam od jednog dobrog drugara koji radi vec par sezona taj posao.
Provericu preko koje agencije on ide pa mogu da ti javim.
Medjutim po onome sto mi je pricao tesko mozes uci u tu pricu(pogotovo sad uoci krize) ako nema neko da te preporuci.

Back