PVO-NEVA-OBRENOVAC-19/05-9 CLASA 02-03 SEPTEMBAR

• Začetnik teme Začetnik teme tutun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ovo je oja replika na post od ranije, koji glasi>
Pa nije bas tako druze nevom je slucajno oboren, jer ti avioni f117 obicno rade na slicnim frekvencijama radara. Premda se neva pojavila 60-70 godina ovoga veka ona je i dalje u upotrebi nase armije, s tim sto je unapredjen sistem odbrane. evo u vestima se sve vidi.

Na svečanosti, povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane (RV i PVO) održanoj u kasarni u Jakovu, predstavljen je sistem otkrivanja, praćenja i pripreme za dejstvo pomoću termovizijske kamere. To će omogućiti rad danju i noću, u uslovima intenzivnog elektronskog ometanja osmatračkih radara, i sprečiti rano otkrivanje položaja protivvazdušnog sistema. Predstavljen je i sistem merenja udaljenosti aviona laserom, čime je rad nišanskog radara smanjen na maksimalno 20 sekundi. Raketni sistem protivvazdušne odbrane "Neva" je sistem druge generacije, namenjen dejstvu po ciljevima na malim i srednjim visinama. U naoružanje je uveden krajem 60-ih i početkom 70-ih godina prošlog veka, i čini okosnicu sistema PVO Srbije i Crne Gore.

Znaci da je taj sistem termovizijom unapredjen a spada u losije sisteme protiv vazdusne odbrane, sa niskim i srednjim dometima.Premda novi sistemi poput orkana.. i slicnih sa odgovarajucim sistemima protiv elektronskog dejstva mogli su u ratu 99 godine da naprave cuda. Ali tih sistema nema : )[/quote]
ajd` da pitam nesto.
kako to avion radi na frekvenciji radara?i kako se to uporedjuju raketni sistemi zemaljske artiljerije/orkan, sa RS PVO?Jesi bre ti spavao na casovima raketne tehnike?

strela 2M:
Čuj brate gost!
Ja sam bio tamo tada i evo ti izvoli i otiđi u Pale pa idi iznad hotela panorama pa pitaj okolne meštane kako je bilo 31.08.1995.Oni te mogu odvesti do mesta ostataka miraža, mada je pao dosta dalje prema Prači.Ja mislim da je sve do sada razvučeno.Mesto gde je pao miraž nalazilo se uvek unutar srpske teritorije.
Jedan pilot pri prizemljenju je polomio noge a drugi je bio o.k.Taj nepovređeni je prvi uočen od strane jednog seljaka.Seljak mu se približava u najboljoj nameri a taj vadi pištolj i puca prema njemu. Sva 4 metka ga promašuju.Seljak vadi svoj pištolj i ovaj se predaje kuka,jauče i td.Tada je taj dobio dobrih batina.Da nije bio Francuz ko zna šta bi bilo?Ostali seljeci što su došli, razvukli su garderobu i sve sa njih,sebi za suvenire.Kod jednoga je kasnije nađen i lokator jer je vojna policija VRS htela da kompletira njihovu opremu(u tome nisu uspeli).
Helikopteri za spasavanje su krenuli ali se samo jedan motao ispod jahorine blizu olupine i pilota.I njega su pogodili sa trocevcem.Dimio se, spustio na zemlju. Svi su napustili helikopter,neki zalegli, neki gasili, virili, cenili šta dalje.Poleteli ponovo i to je sve.
da nije bilo malo STUDENO?

Anonymous:
Na kraju poslastica o kojoj će se tek pričati:
20.05.1999. 01:00 Surcin, Belgrade, B-2A Spirit of Missouri, ser. no. AV-8 88-0329. Aircraft crashed near the village of Dec, Pecinci distict, between Simanovci and Kupinovo.

I opet ta "prokleta" jedicica Gvozdena Djukica, divizion iz Jakova.

Ovde samo nije tacno mesto pada aviona. Pao je u Spačvanskoj šumi, tik po ulasku u hrvatski vazdusni prostor.

P.S. Avion B-2A je takođe avion "STEALTH" tehnologije i pripadao je državi Misuri.

Cenjena gospodo jel Vi znate da taj avioncic ko$ta 2 000 000 000 baksa (dve milijarde dolara). Isto toliko kosta i jedna od najnovijih podmornica. Shta mislite da smo ga oborili, da ne bi krenula kopnena invazija, pa izgazili bi nas, treci svetski rat... ludilo. Isto tako josh za vreme bombardovanja u prolazu cuh penzionere(verovatno vojne)kako komentarishu da smo im potopili nosac aviona. Aloo, pa govorimo o nosacu, f**king, aviona, a ne tamo o nekom patrolnom camcu.
Jako sumnjam da smo im oborili to cudo tehnike sa 136 procesora(mikroracunara) koji kontrolishu let aviona, ali nishta nije nemoguce.

CIAO! 8)

Ne verujem za b2 spirit jer da je onoliko cudoviste oboreno to ne da bi se znalo i pricalo i videlo, nego bi oni cigani imali jedno 2 godine sta da razvlace a muzej bi trebao jos jednu sobu samo za sitne fine delove b2.
A sto se tice ostalih, oboreno je mnogo naklincenih americkih aviona sa arogantnim ku*****m sinovima za palicom.
Takodje bih izdvojio izjavu jednog bivseg generala sta li je kad su ga pitali o Apacima, 30 poslatih.
"Mislim da se pola nece vratiti.U stvari, kad bolje razmislim...nijedan se nece vratiti."
Nijedan se nije vratio. :wink: :D
e hsto bi to bilo dobro...iskreno se nadam da se to stvarno desilo...da li je leteo nisko? ko zna...drugar tvrdi da je video (tj. dvojica njih) b-52 jako nisko iznad beograda
Eh burazeru, da je to bio B52 u*rali bi se troduplo u gace. :lol: S najboljom namerom ovo kazem, jer sam siguran da je jednom za vreme bombardovanja Iraka B52 preleteo preko nas.Najgore, najruznije zujanje,brujanje...I kad sam pogledao gore ...nema omaske.Jedan jedini-B52 i samo b52.U momentu sam stao na ulici i trebalo mi je jedno 2 minuta da se povratim.Mozda je motherfucker probudio neka ruzna secanja. :? A kad sam bio na Zlatiboru za vreme agresije 99, cesto su gadjali jedan mali smrdljivi repetitor pa si cesto mogao da vidis onog istog kurc*vitog pilota kako pravi neke svoje fore...I par puta sam prepoznao F15eagle.Zato su tako cesto osvetljavali celo nebo kad ih skinu "zalutale" neve. 8) :)
Ura za nas PVO.

Inspector:
A STO ME NERVIRAJU ONI KOJI STALNO FILOZOFIRAJU : MI SMO IM SLUCAJNO POOBARALI AVIONE, MI SMO NESPOSOBNI DODJEMI DA IH NAMLATIM BRE !!! NISTA NISMO SLUCAJNO OBORILI OSIM F117a !!! I SVAKA CAST ONIM LJUDIMA KOJI SU IH POROKALI GORE U VAZDUHU I TREBA !!!

Poenta je u tome shto su sa onom(odnosno ovom :twisted: ) tehnikom zahvaljujuci slucajnosti ili sreci poskidali neke avioncice. RV i PVO su svojski morali improvizovati da bi se makar malo kvalitativno priblizili jenkijima po pitanju tehnike. To su SVI carevi, ali morash priznati da sa prackom ne mozesh ici na F-117 ili B-2. :cry:

CIAO! 8)

Back