Putnici svih zemalja ujedinimo se

Tu smo, tu smo ja bar redovno pratim da se neko nije sjetio da nas obraduje nekom finom sličicom ili pričom, ali ništa :(

Poslednja informacija vezana za moje putovanje je da idem sutra da rezervišem i onda cimanje oko vize. Ali ne mogu da dočekam april :D

E da , iščačkala sam neke podatke vezane za klimu u amsterdamu u poslednjih 50 godina
i za april su prosječne temperature 9 stepeni a prosjek padanja kiše 19 dana :confused:
Znači imamo minimalne šanse da uhvatimo bar jedan lijep dan :(
To mi je pomoglo da donesem konačnu odluku da ipak ponesem zimsku jaknu, sva sreća pa nije neka nabudžena u ski fazonu, nego može da prođe po gradu.

i uvek ima sanse da pada kisa i da se razvedri po 7 puta dnevno

Ja sam se smorila ko pas.
Bila ekipa sve smo se dogovorili i kad sam shvatila da cu da spucam silne pare a da idem i da se akam kolima doslo mi da odustanem .

Za manje para bi isli avionom ...aj ne bi videli bec , al nema veze vec sam bila.
A oni zapeli ..da se ide da se ide.
Ja se mislim da odustanem .

:(
Smorila sam se nenormalno ....sad su njih troje za auto a ja za avion .
A sve i da izlobiram dete za avion opet smo u manjini.
A muza da posaljem kolima a mi da idemo avionom, ne ide jer su prijatelji pre svega moji ...znaci - poludecu!

Smucio mi se Prag a nisam ni krenula :(

Ja sam se smorila ko pas.
Bila ekipa sve smo se dogovorili i kad sam shvatila da cu da spucam silne pare a da idem i da se akam kolima doslo mi da odustanem .

Za manje para bi isli avionom ...aj ne bi videli bec , al nema veze vec sam bila.
A oni zapeli ..da se ide da se ide.
Ja se mislim da odustanem .

:(
Smorila sam se nenormalno ....sad su njih troje za auto a ja za avion .
A sve i da izlobiram dete za avion opet smo u manjini.
A muza da posaljem kolima a mi da idemo avionom, ne ide jer su prijatelji pre svega moji ...znaci - poludecu!

Smucio mi se Prag a nisam ni krenula :(

Ajde ajde Mirka...putovati kolima ni malo nije strasno i cim to prihvatis, sve ostalo ce leci na svoje mesto. :D

A ako ti je bas toliko stalo, onda baci na papir samoj sebi koliko bi kostalo da se ide avionom, pa uporedi cene. Ako je razlika takva da se pokaze da se kolima ne isplati, onda im to i predoci uz neizbeznu pricu o ustedi vremena

Sve uradila tako .
Oni i dalje hoce kolima.
A ja i dalje ne shvatam jesu ludi il sta ???

Nisu Mirka,ludi...
putovanje kolima ima svoje prednosti...mnogo toga moze da se vidi usput...ali to je sad stvar licnog izbora,ako ti ne prija voznja kolima,onda ti nikakvo zezanje nece promeniti misljenje..kao ni predeli i prizori koje budes videla usput.

Ja licno najvse volim da idem kolima...
nekako se najkomotnije osecam i ja...a i ostatak moje porodice :D

Poštujem , al ne mogu da razumem da im je lakse i lepse da putuju kolima umesto za iste pare da elegantno za 2 h budemo u Pragu .

Ja nekako uvek biram avion .
To mi je uvek konforno i lepo resenje.
Al njih troje ne vide stvar istim ocima kao ja.
A ja nisam nesto narocito kompromisna .
Jako tesko se prilagodjavam kad smatram da mi nesto nece prijati.

Takva je situacija sad , videcemo sta ce dalje biti .

Daisy, oprosti, bolesna sam, nije mi bilo do foruma...

NE treba ti zimska jakna...valjda
ali vodi racuna da mozes sloj po sloj da skidas i oblacis, vreme ume da se promeni po nekoliko puta u toku dana. a i ne mora...to je njihova us.rana klima

Ne bi bilo lose da imas pamucne majice i dzempercice i neku jaknicu za preko, zbog mogucnosti da produva vetrina
Prati prognozu pred put (na weather umbrella ili sl, za 10 dana unapred, cudo jedno kako pogode, doduse za krajeve gde je stabilnije), uvek gledaj gde imaju real feel vrednosti a ja cu se zdusno raspitivati i davati ti informacije

Hvalaaaa :cmok: Nadam se da ti je bolje :)
Ma u pravu si, pratiću prognozu ali nije na odmet ponijeti raznovrsnu gardarobu, ko zna možda u Holandiji bude vjetra i kiše, a u Austriji ili Pragu da bude sasvim solidna temperatura. Toplija jakna mi i onako treba zbog puš i piš pauza u toku noći :)
Nego ja nešto kontam da li da kupim neku kabanicu :lol: čujem da se turisti i domorodci razlikuju po tome što turisti nose kišobrane a oni ne, mada ne mogu ni da se zamislim u tome, a jeste praktično :D

@Tijana divne slike, meni je Pariz uvijek prelijep :heart:, sigurno uživaš u šetnjama.

@ Mirka kakve su cijene noćenja u Pragu, nije mi jasno da ove naše agencije nude 2-3 noćenja u gradu, bus prevoz i usluge vodiča po cijeni koja varira od 100 do 140 eura, da li je tako i kada sam rezervišeš hotel ili je ovo samo za grupne ture.
Jeste li uspjeli naći neki interesantan hotel ?

E da, mi danas rezervisali :zurka::zurka: sada samo čekam april :sije:

Mi biramo hotele u centru grada da bi maximalno izbegli voznju metroom i busom.
U takvim hotelima cene se krecu od 75 do 200 evra za noc , a mi smo za sad izdvojili dva http://www.musketyr.com/index.php?node=4&lang=1

http://www.falkensteiner.com/en/hotel/prag

Posto cemo jednu noc biti u becu i jednu u bratislavi i tu smo izabrali po hotel ...

Npr evo za bratislavu : http://www.falkensteiner.com/en/hotel/bratislava

Tako kad se saberemo boravak u Pragu dodje oko 350 evra + oko 50 evra za parking , Beč je oko 100,Bratislava oko 80 ....na sve to dodaj prevoz , putarine, trosak za hranu i po malo shoping....dodje to oko 1000 evra minimum.

Ne znam kako ovi po agencijama dobijaju male cene al kapiram da je to do hotela.
Npr Kalipso vodi u hotel Slaviju , nekih 20 min od centra grada.
Argus vodi u Barcelo, dobar hotel al 15 min od centra busom.
A meni se ne svidja ideja da se vozim gradskim prevozom po Pragu.

Zakeram znam al nesto sam danas nikakva pa mi i ta matematika dosla suluda pogotovo kad pomislim da idem kolima :confused:

U takvim hotelima cene se krecu od 75 do 200 evra za noc , a mi smo za sad izdvojili dva http://www.musketyr.com/index.php?node=4&lang=1

Posto cemo jednu noc biti u becu i jednu u bratislavi i tu smo izabrali po hotel ...

Tako kad se saberemo boravak u Pragu dodje oko 350 evra + oko 50 evra za parking , Beč je oko 100,Bratislava oko 80 ....na sve to dodaj prevoz , putarine, trosak za hranu i po malo shoping....dodje to oko 1000 evra minimum.

Ne znam kako ovi po agencijama dobijaju male cene al kapiram da je to do hotela.
Npr Kalipso vodi u hotel Slaviju , nekih 20 min od centra grada.
Argus vodi u Barcelo, dobar hotel al 15 min od centra busom.
A meni se ne svidja ideja da se vozim gradskim prevozom po Pragu.

Zakeram znam al nesto sam danas nikakva pa mi i ta matematika dosla suluda pogotovo kad pomislim da idem kolima :confused:

Baš puno :dontunderstand:
Ma ima neka caka sa tim agencijama, sigurno dobiju popust na grupne rezervacije.
Mi smo npr. prošle godine imali 1 noćenje u Nirnbergu, 4 noćenja u Parizu, 1 noćenje u okolini Salcburga, vodiče, prevoz.... sva za 390 eura a hoteli su bili baš pristojni.

Jeste li razmatrali varijantu da iznajmite stan, to praktikuju mnogi koji putuju samostalno.
Mislim da vas stan za vas petoro, na 5 do 7 dana ne bi koštao više od 500 eura kada se podjeli po pola onda je to sasvim ok. po 250, a za hranu vam i onako nije bitno kada ćete stalno biti u gradu.
Doduše i ovi hoteli su stvarno :super:

a jesi ti probala neke druge sajtove za rezervacije??
Bec 100 evra ne mora da kosta i ne mora bas da bude centar centrova ko da ima neke veze, svuda si za 10 minuta najvise, a i kolima si, zeno!!!! i kakve veze ima, njihov gradski prevoz je sjajan!

Ovi linkovi su nas suzen izbor.
Ima svasta da se nadje na netu, bar ja visim tu i pretrazila sam svaki hotel ne bi li nasla nesto u ravni cena kvalitet a da opet nije preskupo, misleci da ce prijatelji da se bune kad stavimo cene na papir, kad ono ispade da su svi slozni samo ja odskacem :roll:

Sustina je da ima i te kako jeftiniih hotela al nemam ja zivaca za gradske prevoze, metroe i gluposti.
Konformista sam , to ti je do sad valjda jasno.
Ocu bre da izadjem iz hotela i da sam za max 5 min u centru ...necu da se vozim sa dva prevoza i metroom da bi ustedela 50 evra.

Nije meni frka da dam pare, pare i onako dodju i odu , al sto bi placala manje hotel pa onda za ostatak kupovala karte za mestro ....dodje na isto a drkacina je nevidjena.

I sad sam izgubila nit sta htedo reci , al poenta je da je meni smesno da platim tu avanturu papreno a da imam osecaj da sam se iscimala.

Nesto mi to psiholoski doslo tesko.
Materijalno manje .
Kod nas se nikad nije stedelo na putovanjima, zato je i izbor hotela takav.
Nisu oni nista spec, plus sluze tek da se prespava i okupa , al kad sam podvukla crtu ...ne vidim ja tu neko narocito odusevljenje sto su tako ici .

I da se ne ponavljam vise ...Shvatili su i vrapci na grani ....ne ide mi se kolima al nikako.

Mirka, u Becu si 1 noc

Mislis da ne bi prezivela 10 minuta od Stefanplaca u 4*?

A i ne desava se sve u centru, ima mnogo stvari van centra, tako da ti je genealno taj zahtev besmislen

Gradski prevoz, sve i da si na autoputu smestena, nije nikakva trauma, naprotiv, popuno je u redu cak i meni koja svuda idem taxijem jer mi se gradski prevoz malo gadi a malo zdere zivotno vreme

A Bratislava kosta ko svetog petra kajgana

Baci se ti na Prag, tamo ostajes duze, a Bec i Bratislava ... pa koga briga??? Tamo si ionako da prespavas i da se istusiras

Ma bila sam u becu xy puta nije meni bec cilj ....nego je ubacen kao alternativa za prespavati plus moj drugarica zarko zeli da pojede kolac u becu :lol:

Nasli smo sasvim ok cenu za hotel u bratislavi ...
To nam nije frka.
Najneizvesniji mi je smestaj u Pragu o tome ja i govorim kad pomisnjem centar.

Tu zelim da sam u centru ...da ne mislim ni o cemu ...

Konformista sam , to ti je do sad valjda jasno.
Ocu bre da izadjem iz hotela i da sam za max 5 min u centru ...necu da se vozim sa dva prevoza i metroom da bi ustedela 50 evra.

Nije meni frka da dam pare, pare i onako dodju i odu , al sto bi placala manje hotel pa onda za ostatak kupovala karte za mestro ....dodje na isto a drkacina je nevidjena.

I sad sam izgubila nit sta htedo reci , al poenta je da je meni smesno da platim tu avanturu papreno a da imam osecaj da sam se iscimala.

Nesto mi to psiholoski doslo tesko.
Materijalno manje .
Kod nas se nikad nije stedelo na putovanjima, zato je i izbor hotela takav.
Nisu oni nista spec, plus sluze tek da se prespava i okupa , al kad sam podvukla crtu ...ne vidim ja tu neko narocito odusevljenje sto su tako ici .

I da se ne ponavljam vise ...Shvatili su i vrapci na grani ....ne ide mi se kolima al nikako.

Ma daj Mirka...putujes, gde ti je malo putnickog duha??? Ja bih vec skakala od srece

Ja skoro nikad ne putujem sa takvim zahtevima, a jesam uzasni konformista + mora da su hrana i vino savrseni

Tako da se mozda tu malo razlikujemo

Poenta je da je glupo davati uzasne pare za nesto sto ti treba na par sati
Gledaj na to kao na par cipela manje

Back