PUTIN NUDI SRBIJI SAVEZ

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hteli su da potpišemo OVO ?
Ključ neuspeha u Rambujeu bio je aneks B, odnosno vojni aneks ugovora u kojem je praktično traženo da NATO okupira celu Jugoslaviju. Srbi su to odbili i NATO je krenuo u rat. Jedan predstavnik Stejt departmenta kasnije se pohvalio: "Namerno smo cilj postavili suviše visoko da Srbi ne bi mogli da pristanu. Bilo im je potrebno malo bombardovanja, pa će to i dobiti".

Aneks B je predviđao da trupe NATO-a imaju pravo na korišćenje drumskog, železničkog, pomorskog i vazdušnog saobraćaja u celoj Jugoslaviji bez nadoknade, zatim pravo na korišćenje radio-stanica, pravo na osnivanje svojih baza gde god to požele, sve opet bez nadoknade, bez ograničenja i bez obaveze na pridržavanje zakona Srbije i Jugoslavije i jurisdikcije njenih vlasti, od kojih se opet zahtevalo da poštuju sva naređenja NATO-a na prioritetnoj osnovi i svim adekvatnim sredstvima. Za svakog političara aneks B bio je, zapravo, ultimatum radi okupacije neke zemlje i tako su ga ocenili i neki srpski opozicioni političari koji su bili u Rambujeu.

..šta bi sad radili ,17 godina kasnije, oslobadjali nas kao 1878 i 1945?

Očekivala sam tada, da, ako neko može da predupredi pogibije Milice i sl.,onda je to Putin (na njega sam mislila da je "iznenadjen",a za sve drugo zna sve), ali se nie ostvarilo.
Lakse se organizujes kad znas da nemas prijatelje, pa ako neko uskoči- super je, nego da imas očekivanja zbog lepih reči, pa se sve izjalovi.

u pravu si za ovaj anex i zato ga je milosevic i odbio.samo te ne razumem gde ides i na sta ciljas ? sta je putin u toj prici sa rambujeom? ti nebi prihvatila ovu ponudu, imas li neku bolju?

Bilo bi lijepo ali sumnjam. Sto kaze Lazanski, nigdje nema rucka djabe.
Bilo je toliko natezanja o onom vojno-ekonomskom sporazumu koji je predvidjao nabavku samo 6 novih migova 29, pa nis od svega.
Ali MIG 29, helikopteri Mi17, PancirS1 i S300? Djeluje mi nerealno.
Da Srbija ima nafte ko Arabija, ili da se u potpunosti odrekne svih EU i prozapadnih opcija, onda MOZDA.
Daj Boze da grijesim.

To je savez na principu " Daj mi tvoje d... dam ti moj k... " !

Treba iskoreniti korumpiranu marvu koja vlada ovim realiti šouom što nazivaju državom...zaposliti ljude, omogućiti vladavinu prava i zakona, eto nama suvereniteta i ekonomskog napretka. Kad budemo bogati, imaćemo šta i da čuvamo.

Bilo bi lijepo ali sumnjam. Sto kaze Lazanski, nigdje nema rucka djabe.
Bilo je toliko natezanja o onom vojno-ekonomskom sporazumu koji je predvidjao nabavku samo 6 novih migova 29, pa nis od svega.
Ali MIG 29, helikopteri Mi17, PancirS1 i S300? Djeluje mi nerealno.
Da Srbija ima nafte ko Arabija, ili da se u potpunosti odrekne svih EU i prozapadnih opcija, onda MOZDA.
Daj Boze da grijesim.
Previse je to naoruzanja. Maltene kao da nas sprema za rat i stiti od novog bombardovanja.

Једноставно речено порука за нашу имбецилну власт је у старој народној изреци: НЕ МОЖЕШ И ДА СТИСНЕШ И ДА ПРЕДНЕШ !!!..

Значи: ЏА - ИЛИ БУ -------- све је јасно и једноставно...........

Тако да стока велеиздајничка на власти МОРА ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ А НЕ ДА ИЗИГРАВА СЕЉАЧКУ МЛАДУ.............

Kada bi nasa vlast prihvatila sve ovo, sta bi se desilo ako bi Ruminija i Bugarska pravile problem? To su zemlje clanica Nato pakta, i preko njihovih teritorija bi trebali da prolaze ruski avioni sa oruzijem. Dovoljno je samo da Amerika od tih zemalja zatrazi zatvaranje vazdusnih linija. I kako bi u tom slucaju rusko oruzije stiglo do nas?

И ТО ЋЕ СПРЕЧИТИ РУСЕ...:huh: ........:hahaha::zcepanje:

Istina je, prijatelji se pokažu u teškim vremenima, kad pomognu bez interesa.
Da nam je neki moćni prijatelj pomogao stavljanjem veta 1999.godine, umesto što je povremeno izgovarao tu reč na sednicama UN-a, mi bi prošli bez bombardovanja i na Kosovo se ne bi naselili američki vojnici, ali "prijatelj" onda ne bi mogao našu nesreću da iskoristi za svoje lične interese na Krimu.
Немаш ти појма о 1999-ој и бомбардовању. Само преносиш речи које си негде од некога чула.
Бомбардовали су нас мимо СБ УН. Руси су тада били у поданичком односу према САДистима овако као што смо ми данас.

Poslednja izmena:
Vidi, možda ne znamo šta bi sada Rusi radili, ali veoma dobro znamo šta radi zapad, pa ako je u pitanju izbor, pre ću izabrati rusku neizvesnost nego zapadnu izvesnost (u smislu da će nas izvesno uništiti). A inače, Putin tada nije bio na vlasti u Rusiji, zato sam i pitao na koga misliš...

Jasno je to, isto mislim lično, veliki kontra-savez NATOu sa Rusijom, Kinom i sl. Naši izbori su uvek bili izmedju čekića i nakovnja, nažalost.Mene plaši srpska naivnost koja se pokazala mnogo puta po okončanju sukoba, kao pri gubljenju teritorija 1878 ili pri gubljenja slobode mišljenja od 45-e naovamo.
A u pravu si, Putin je bio samo prvi ministar i to imenovan posle bombardovanja i hvala ti da si mi to rekao , krivim ga nepravedno svih ovih godina i gledam sa podozrenjem,a ustvari nije bio kriv, hvala :D

A ti, Urosiuss-e, latinskog ili madžarskog imena ti tvoga, ne beri brigu zbog "milijuna", nisam susjeda, daleko bilo, jel mi vidiš na čelu znak - to sam na Milov račun ubacila..ou crnoj gori kad zbrzaju jezik ispadne i "miljun" .:bye:

Poslednja izmena:
За све оне који заступају тези да нам Руси никад нису помогли савет да одгледају емисију "Питања и одговори" Оливере Милетовић од 17.10.2015. године где је гост господин Божидар Зечевић који већ четврту годину снима документарни филм о руској помоћи Србији.
Помагали су нам колико и када су могли за разлику од англосаксонских пријатеља који су учинили да Београд буде, бар у нечему нај, најбомбардованији град у историји света.

Otkud ja znam kakvih ponuda ima.
Činjenica je da je Rusija stala na noge, još je malo klecava, a Balkan je uvek bio ruska interesna zona.
Deluje mi logično da pokušava da anulira ono što je Jelcin izgubio. Međutim, to se ne provodi za mesec dana.

Ovaj put ce ustase dobiti svoje kao
nikada, a Njemacka nema tu snagu
kao u 80 ih godina, pogotovo
KINA i Indija, Brazil i nadam se i Rusija
da ce se dalje ekonomski razvijati enorm

MJK

Алоо бреј!

Није Путин био на власти ни 1945 ни почетком 1990-тих....

Какве везе има Путин са Рамбујеом????

Шта лупетате?

Боже, Боже, шта је са овима...... :worth:

Ja bih Putinu bio zahvalan da izvrsi samo neki jak politicki pritisak da ova vlast bude srusena a dovedena neka koja ce za pocetak samo izvrsavati naredjenja Moskve, dok se ne konsolidujemo kao drzava i narod, jer bi nam u ovom momentu duppe zavisilo iskljucivo od Rusa.

Ja bih Putinu bio zahvalan da izvrsi samo neki jak politicki pritisak da ova vlast bude srusena a dovedena neka koja ce za pocetak samo izvrsavati naredjenja Moskve, dok se ne konsolidujemo kao drzava i narod, jer bi nam u ovom momentu duppe zavisilo iskljucivo od Rusa.

Ako je Rusija umesana u desavanja u CG kao sto kaze Dusan Janjic onda eventualno odbijanje Putinove ponude automatski govori Vucicu sa cime ce se susresti.

Back