Putin - misljenje

A sta ti mislis da Rusi dobijaju za uzvrat. Mislim kupuju oni mnogo toga iz EU i SAD. I ti mislis da bi oni bez EU mogli da zive. Mozda bi i mogli, ali u srednjem veku. Molim te ne pisi gluposti. "Ispeci pa reci"

Pazi, ja ne mogu da ti to objasnim posto za to nisam obrazovan. Medjutim, ukupne trgovinske razmene izmedju neke dve zemlje je javan podatak tako da ako te zanima mozes to naci. Videces za koliko je para Rusija uvezla robe iz EU, a za koliko iz USA. E kada to vidis onda slobodno tvrdi nesto...

Ha-Nocri:
Pazi, ja ne mogu da ti to objasnim posto za to nisam obrazovan. Medjutim, ukupne trgovinske razmene izmedju neke dve zemlje je javan podatak tako da ako te zanima mozes to naci. Videces za koliko je para Rusija uvezla robe iz EU, a za koliko iz USA. E kada to vidis onda slobodno tvrdi nesto...

Kad nisi obrazovan, sto je lepo sto priznas, ne nazivaj nekog iskompleksiranim pacenikom. I ako jeste to, to nije bitno, bitno je kako radi svoj posao.
Izvoz Rusije je 300 milijardi, a uvoz svega 170. Jedino Rusija ima suficit sa Kinom, a EU ima jak deficit sa Rusijom, jer Rusi jako malo tehnicke robe uvoze iz EU, uglavnom kupuju americku i japansku.
EU izvozi 1300 milijardi, a uvozi 1500, dok SAD jako lose stoji. Izvozi 1000, a uvozi 1900 milijardi. E, posto se ne trguje bombonama, vec dolarima, to znaci da su dolari sve manje
americka valuta, a sve vise u rukama Kineza, Rusa, Japanaca, Nemaca i Arapa.
Razlika je jos tolika da je SAD ekonomski jaca od svih ovih 5 zajedno, ali se stvari menjaju geometrijskom progresijom u korist pre svega Kine i Rusije.

Obersturmfuehrer:
hm
sad meni nije jasno, otkud USA odjednom u celoj prici (ne)zavisnosti rusije od EU???

Vodi se diplomatska borba za Evropu, a oruzja su Kosovo, shtit, demokratija u Rusiji, Gvatanamo... Cilj Rusije je da destabilizuje NATO, da se EU okrene protiv SAD...
Zasto Putin nece shtit u Poljskoj, vec u Azerbejdzanu, kad je ovaj drugi josh blize Rusiji?
Zato sto shtit u Poljskoj simbolizuje front izmedju Rusije i EU, a Putin bi ga radije izmedju EU i SAD. Cilj SAD je da Ukrajina i kasnije Belorusija udje u NATO, da izoluje Rusiju od EU, da ova nedaj Boze ne udje u EU. EU ne bi da je zavisna od ruskih energenata, jer ce vremenom centar evropske moci preci iz Brisela u Moskvu, ali ne bi ni sa Amerima u rat sa zajebanim muslimanima.

Onaj stav Tadica, Kosovo u Srbiji, Srbija u EU, se poklapa sa ruskim interesima.
Da bi se to dogodilo, potrebno je da FRA, GB, GER glasaju protiv Ahtisarija, protiv SAD.
Nazalost, male su sanse da ce se to desiti, jer su Sarkozi i Merkelova mnogo veci Amerofili od Shredera i Shiraka.

Malo sam banalizovao stvar, ali u principu je tako.

Ova ti je prava i potpuno se slazem s tobom 100 % Cilj Rusije jeste da polagano protera SAD iz Evrope i ja mislim da to radi smisljeno i pametno. Rusija nije vise u dugovima i eto ima se malo para koje ce i dalje ulagati u Evropu prevashodno u energetiku. Secate li se vremena kad glupi Ameri i ostala evropska govna nisu na izboirima hteli da priznaju Lukasenka za ponovnog predsednika Ukrajine ? Pricali su da nije legalno i da nemoze ponovo da bude, no medjutim vec sutradan taj isti Lukasenko je zavrnuo slavinu za gas i nastala je frka u Evropi. Nemacka je imala gasa u zalihama za 27 dana, Austrija za 15.......Vec sutradan je doneta odluka da svi priznaju Lukasenka i da juce "nisu bas tako" mislili. Dali Vam to govori koliko je Rusija jaka u evropi ?

is kako ti ne znas sta pricas. Pa USA hoce da ode iz Evrope i sve prepu EU, ali ih EU moli da ostanu posto situacije ne mogu sami da resavaju. Kosavo i Bosna su najupecatljiviji primeri. Iz Bosne btw, kako se stanje smirivalo sve vise Americkih vojnika je odlazilo. Znaci na svakavim glupostima se grade teorije. fu*k

jerotije:
Ova ti je prava i potpuno se slazem s tobom 100 % Cilj Rusije jeste da polagano protera SAD iz Evrope i ja mislim da to radi smisljeno i pametno. Rusija nije vise u dugovima i eto ima se malo para koje ce i dalje ulagati u Evropu prevashodno u energetiku. Secate li se vremena kad glupi Ameri i ostala evropska govna nisu na izboirima hteli da priznaju Lukasenka za ponovnog predsednika Ukrajine ? Pricali su da nije legalno i da nemoze ponovo da bude, no medjutim vec sutradan taj isti Lukasenko je zavrnuo slavinu za gas i nastala je frka u Evropi. Nemacka je imala gasa u zalihama za 27 dana, Austrija za 15.......Vec sutradan je doneta odluka da svi priznaju Lukasenka i da juce "nisu bas tako" mislili. Dali Vam to govori koliko je Rusija jaka u evropi ?

ala lupetas, Lukasenko je predsednik Belorusije, a ne Ukrajine :D :D :D :D

Ha-Nocri:
is kako ti ne znas sta pricas. Pa USA hoce da ode iz Evrope i sve prepu EU, ali ih EU moli da ostanu posto situacije ne mogu sami da resavaju. Kosavo i Bosna su najupecatljiviji primeri. Iz Bosne btw, kako se stanje smirivalo sve vise Americkih vojnika je odlazilo. Znaci na svakavim glupostima se grade teorije. fu*k

Gde mogu nabaviti onaj smiley shto se kida od smeha, filatelista ga koristi?

Nabavi u svojoj glavi zakljucak zasto smo bolesni. Svi. Od onog vremena patnje i jada, ratova i kradja. PA ti mi i dalje pricaj istu pricu po hiljaditi put. Okani me se. KAzi mi zasto smo sakati? Jel zato sto smo sve izgubili. Nema Kosova, nema velike Srbije. A ti i dalje pricaj bajke o narodu sa neba. "Dosta igara bez hleba".

Ha-Nocri:
Nabavi u svojoj glavi zakljucak zasto smo bolesni. Svi. Od onog vremena patnje i jada, ratova i kradja. PA ti mi i dalje pricaj istu pricu po hiljaditi put. Okani me se. KAzi mi zasto smo sakati? Jel zato sto smo sve izgubili. Nema Kosova, nema velike Srbije. A ti i dalje pricaj bajke o narodu sa neba. "Dosta igara bez hleba".

:confused: :roll:

Back