Putin: LNR i DNR nezavisne po uzoru na kosovski presedan

Jel neko normalan sumnjao uopšte? I to i Srebrenicu je koristio toliko puta u kontekstu svojih interesa i pre agresije. Sad ćeš da vidiš opravdanja obožavatelja lika i dela dotičnog kako nije u stvari rekao to što je rekao....kao i do sada :)
Džaba pričaš..."nada" je kod njih jača od razuma,logike pa i sopstvenih očiju i ušiju. A sad je vrhunac u toku.
Shvatiće kasnije i biće ih sramota ali neće priznati grešku...opet. I tako u krug :lol:

Каква је твоја логика за 'Сребреницу' ... ?

Да ли је иста као за 'случај Буча'

Стејџовано и пранудавано медијско халакање

Алекса, из тебе кипи знање и искуство!

Ма ми само цитирамо великанке и великане риалити шоуа који се зове планета Земља

Не можете ви који сте из шуме дошли 1944. да говорите о експлоатацији, већ о паразитизму и неспособности зарад марионетске републике која до данас није постала република.

Ствар је постављена соља 1944, од великих сила, а изнутра су избачени сви суверенистички елементи.

Избацивањем способних који су створили државу и друштво, направили сте марионетску творевину која условљеним протекторатом зависи од спољних моћника.

Да те подсетим из Политичке теорије коју нећеш да читаш јер је много болна. Поново стицање српске слободе и суверенитета тражи крв и злато најспособнијих и уМи дошли из шуме земљи и у иностранству, револуције су конспиролошке за отимање и слободе и суверенитета кроз марионетску творевину (може бити и монархија и република)

Крај предавања ! :kafa:

'Ми дошли из шуме '44 ?!
 
Каква је твоја логика за 'Сребреницу' ... ?

Да ли је иста као за 'случај Буча'

Стејџовано и пранудавано медијско халакање



Ма ми само цитирамо великанке и великане риалити шоуа који се зове планета Земља
А шта је било у Бучи и каква је паралела са Сребреницом?
 
Ако су Косово и Метохија Србија,

шта су Луганск и Доњецк?

Знаш ли шта значи појам "Дипломатија топовњаче" ?

Србија нема моћ да врати КиМ у постојеће МП у УН јер нема одговарајућу силу која стоји иза ње, или док се велике силе не одмакну од Балкана као 1803.г., па то сама не реши сопственом силом.

Русија има моћ да припоји Луганск и Доњецк.

- -
То се зове Реал-Политика и Србија треба да уђе у такву политику, а не да Вас ДругоСрбијанци замлаћују непостојећим МП у УН, а КрезубоСрбијанци да Вас замлаћују силама које овде не постоје.

"Далека вода не гаси пожар" - Стара кинеска пословица - важи за оба табора.
Преведено на међ.политику: Далеко је Кина, мало је ближа Русија, најдаље су УН које за Србију не постоје, а најближа је Немачка са својом разарајућом стабилократијом на Балкану. Амерички протекторат што се тиче Србије је најкилавији икад виђени протекторат
 
Što će reći, Putin kaže da će priznati Kosove, kad ovi drugi priznaju Donjeck i Lugansk (a pomalo i Krim u sastavu Rusije).

Ok. ako bude biće, za sada ništa od toga.

Зна он да од тих признавања нема ништа, јер нема више ни МП ни УН у том смислу.

Ко има силу узеће своје (оно што сматра да је његово), онај ко има суперсилу може да узме и туђе (оно што сматра да му је интерес).
 
Економија изнад свега, војска јок (без петљања са другима, а ми сами нека имамо све што је потребно).
Има ту једна зачкољица.
Кад развијеш економију и постанеш богат, дођу ови са јаком војском и отму ти све што си економисао.
То је тренутна ситуација у свету.
 
U ukrabulji se lome koplja svetskih razmera.

Koliko god nama Kosmet bio bitan, u zabludi je svako da će se radi toga Rusi odreći mnogo bitnijih strateških ciljeva. Samo DNR i LNR su 5 puta teritorijalno veći od Kosmeta, i daleko bogatiji. Da se ne priča o značaju Krima.

A u priči su i Zaporoška, Hersonska, Harkovska, Nikolajevska, Krivoroška i Odeska Oblast, možda i delovi još nekih. A i van ukroruine Pridnjestrovlje, J. Osetija, Abhazija. Može se i pokrenuti pitanje Rusa u Estoniji (oblast Narva) ili Letoniji (oblast Latgale).

Sad će baš Rusi da pomažu drugosrbijancima da se ulizuju njihovim nato sponzorima "Rusi nsm ne daju da se odreknemo Kosova".

Neverovatno da dripci koji nas ubeđuju kako nas Rusija uopšte ne pomaže iskreno je oni koji bi da se pitaju priznali to isto "kosovë" u roku od odma'
 

Putin: LNR i DNR nezavisne po uzoru na kosovki presedan​


Predsednik Rusije Vladimir Putin podsetio je na sastanku sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom da su samoproglašene Luganska i Donjecka Narodna Republika postale nezavisne po analogiji sa odlukom Međunarodnog suda pravde o situaciji na Kosovu, koju su, kako je rekao, svi podržali.

„Lično sam pročitao sva dokumenta Međunarodnog suda pravde o situaciji na Kosovu. Dobro se sećam odluke međunarodnog suda, koja kaže da u ostvarivanju prava na samoopredeljenje, određena teritorija bilo koje države nije u obavezi da traži dozvolu da proglasi suverenitet centralnim vlastima zemlje. To je rečeno za Kosovo, a ovo je odluka međunarodnog suda. I ovu odluku su svi podržali”, rekao je Putin, prenosi RIA Novosti, javlja Tanjug.

On je dodao da DNR i LNR imaju isto pravo da se izjasne o svom suverenitetu bez dozvole centralne vlasti „jer je presedan stvoren”. Putin se u februaru, posle vanrednog sastanka Saveta bezbednosti, obratio građanima Ruske Federacije i izjavio da smatra da je neophodno doneti odluku o momentalnom priznavanju suvereniteta LNR i DNR. Nakon što je potpisao ukaze o priznavanju LNR i DNR, Putin je naložio da Oružane snage Ruske Federacije obezbede održavanje mira u DNR i LNR.
https://www.politika.rs/sr/clanak/505856/Putin-LNR-i-DNR-nezavisne-po-uzoru-na-kosovki-presedan
Tekst taze, 3 sata star, Krstarica aktuelna kao i uvek. :)

Putin još pominje i diplomatsko rešenje, ali kakvo bi ono moglo da bude sasvim je jasno. Tražiće međunarodno priznanje za LNR i DNR, a onda pošto to traži na osnovu Kosovo jedino je logično da će i on njega priznati. Ukrajincima se sve ovo svakako neće dopasti, ali smatram sasvim mogućim da se Amerikanci s ovim slože. Znači ovo je kraj priče o ruskom čuvanju Kosova.

Dlugomire, promašio si stvari tu. Nema kompromisa; stvari su danas previše zaoštrene.
 
Ako ti stvarno ne vidiš sve prednosti pridruživanja Rusije NATO paktu, onda ništa.
Тамо негде давне 2001. године или слично је Путин питао Натовце да се Русија придружи, већ кад стално иду на исток - да се створи један уговор о стабилности све до Владивостока.

Одговор је био дипломатски (за разлику од начина на који запад данас делује) и сводио се на "иди кући и не враћај се, нестани, кој' ћеш нам?"
Хоће рећи - преко 20 година је очигледно да Натовци имају намеру само да опколе Русију, без икаквих пријатељских намера према истој.
 
ko.jpg
 
Има ту једна зачкољица.
Кад развијеш економију и постанеш богат, дођу ови са јаком војском и отму ти све што си економисао.
То је тренутна ситуација у свету.
Не спорим, али ми се чини да присуствујемо крају једног периода у којем је Америка могла да неограничено да дивља по свету.

Толике санкције, прекид платног промета, одузимање девизних резерви... Неке ствари се не раде, а они су их спровели.
Свет пажљиво посматра, гледа ко је поуздан партнер а ко није.
 
Не спорим, али ми се чини да присуствујемо крају једног периода у којем је Америка могла да неограничено да дивља по свету.

Толике санкције, прекид платног промета, одузимање девизних резерви... Неке ствари се не раде, а они су их спровели.
Свет пажљиво посматра, гледа ко је поуздан партнер а ко није.
Pa, za početak se ne radi agresija na susjednu državu s ciljem pripojenja teritorija.
Pouzdan partner ne znači bezuslovnost.
 
Pa, za početak se ne radi agresija na susjednu državu s ciljem pripojenja teritorija.
Pouzdan partner ne znači bezuslovnost.
За почетак се поштују друге државе.

Не бомбардују се без одлуке УН.

Не подмеће се све и свашта по свету.

Не меша се у туђе изборе.

Не плаћају се револуције по иностранству.

Не бахати се према свему и свакоме.

Шта Америка ради? Ако победи неко по њиховој вољи - избори су демократски. Ако победи неко други - кажу да нема демократије. Важи у 100 посто примера. Неће бити да је баш тако.

Да ли су хистерисали што им се Руси као мешају у изборе? И те како. А то што свом силом подржавају опозицију у Русији, то је нормално? :roll:
У међувремену су признали да је све била измишљотина, то се није догодило. Њујорк тајмс се извинио - а амерички политичари су потпуно полудели.

Буше по Белорусији - отерани.
Авганистан - срамота и пораз епохалних размера.
Буна у Казакстану - дошли Руси успоставили ред.

Руси 3 : 0 Америка

Хоће ракете у Украјини? Може, али да буду у руске на Куби. Равнотежа, а не бахатост.
 
Lepo je to objasnio Putin, Kosovski presedan je pravno važeći samo za posede sa kojima raspolaže šiptarska populacija.
Takva je i presuda i nije obavezujuđa za imovinu Srba i Srbije ,već samo za imovinu i posede Albanaca, bez crkvenih poseda i imovine Srba i drugih gradjana koji nisu siptari ,, to jest mi i dalje po toj presudi raspolažemo sa 51 procenat APK po Miloševićevom ustavu i presaudi suda .
......................................................................................................................................................................................
Nisam pravnik ali to je očigledno kada se čita mišljenje suda, ako to pravnici ne vide i ne razumeju, problem je u Srbiji i treba da ukine diplome svim pravnicima.
 

Vučić se obraća građanima u petak ili subotu, ovo će biti glavne teme​


Povod za ovo važno obraćanje predsednika je niz bitnih dešavanja koja se tiču i Srbije, a to su ruska invazija na Ukrajinu, kao i razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina i Antonija Gutereša u kojem je ruski lider iskoristio primer Kosova kako bi opravdao svoje samovoljne poteze u Ukrajini.

https://www.blic.rs/vesti/politika/...ak-ili-subotu-ovo-ce-biti-glavne-teme/3z02zw9
 

Back
Top