Путин дигао на ноге 130 000 руских војника ! У вежби учествовали сви родови РВ!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel buraz, a otkad ti čitaš hrvatski tisak?
ja mislio ti naš, doduše sa naročitim geografskim podrijetom...

Ево, ја ћу да ти кажем - ако постави хрватски сајт, или било који други осим неког српског, мање су шансе да му затворе тему. Хрватски тисак спада међу подобне сајтове.

Srbija u svoju vojsku ulaže manje od Hrvatske, to dovoljno govori o ozbiljosti navedene armije. To što joj je ostalo više željeznog gvožđa iz JNA ne znači ništa, još uspoređivati Vojsku Srbije sa Ruskom vojskom iz bilo koje ozbiljnije Ruske savezne države je van svake pameti.

Ulaze za 100 miliona manje i to zbog budzeta, a to nema neke veze, jer ste u NATO i pola toga ide na misije NATO-a.

Evo recimo Kina, pa cak i GB, FR i Indija ja mislim imaju veci vojni budzet od Rusije, a Rusija je 2-5 puta jaca od navedenih u svakom vojnom segmentu...

Ulaze za 100 miliona manje i to zbog budzeta, a to nema neke veze, jer ste u NATO i pola toga ide na misije NATO-a.

Evo recimo Kina, pa cak i GB, FR i Indija ja mislim imaju veci vojni budzet od Rusije, a Rusija je 2-5 puta jaca od navedenih u svakom vojnom segmentu...

Kina ulaže duplo više od Rusije u svoju vojsku. Ma tko je jači u vojnom segmentu od Kine? Rusija? Pa tko bi zaustavio kinesku invaziju da se rat vodi u klasičnom smislu? Rusi bi bili pregaženi ko plitak potok. Kinezi su 50tih istjerali jedne Amerikance iz Sjeverne Koreje.

Pa nabavili ste 100 i kusur Patria, plus sve muljaze oko tog posla, trebalo je sve to da se plati, ali i pored vise para ne mozete da skrpite one matore migove, mornarica vam propada, gde odose tolike pare?

MiG-ovi će biti remontirni u Ukrajini, a mornarica je nabavila finske ratne brodove koji su osposobljeni za protupodmorničku borbu.

Kina ulaže duplo više od Rusije u svoju vojsku. Ma tko je jači u vojnom segmentu od Kine? Rusija? Pa tko bi zaustavio kinesku invaziju da se rat vodi u klasičnom smislu? Rusi bi bili pregaženi ko plitak potok.

Pitanje je u kakvim uslovima se rat vodi, posto si spomenuo "u klasicnom smislu" to bi trebalo da znaci, da ne racunam nuklearno oruzje, avione, artiljeriju, oklopna vozila, brodove itd?

Ok, onda zavisi ko napada.

Ako bi Kina napala sa 5 miliona ljudi, a Rusija se branila sa milion, a mozda i manje, dobili bi Rusi.
Kada neka drzava svim silama napada drugu, u ovom zamisljenom scenariju Kina i Rusija, ova prva mora imati bar 5 puta, u nekim sitacijama i 10 puta jaci napad od ove koja se brani, a treba dodati da ova koja se brani, uglavnom angazuje svu raspolozivu ratnu snagu, dakle to moze biti 70 miliona Rusa u odbrani zemlje.

Ako bi ukljucili napredno ratovanje, Kinezi nemaju sanse protiv najjaceg nuklearnog arsenala sveta trenutno, mada verujem da Ameri jos drze negde svoje nuklearke, ili jednostavno imaju nesto stotinu puta jace.

MiG-ovi će biti remontirni u Ukrajini, a mornarica je nabavila finske ratne brodove koji su osposobljeni za protupodmorničku borbu.

Nece u ukrajini - preskupa je , nego u rumuniji .... i budite srecni ukoliko vam ih vrate , pa makar i u delovima ....

A eto kad govoris o ulaganjima u vojsku, Kinezi nista novo i spektakularno nisu napravili, jednostavno nemaju iskustva, a to se vise ceni no ista.

Jedna Srbija pravi vozila koje Pakistan kupuje da bi ih preradio, ej Pakistan 10ta armija sveta, ali dzaba u ovome su od skoro moraju da kradu tehnologiju da bi nesto pokusali.

Da vidis njihova vozila nasta lici to je valjanje.

Ako bi Kina napala sa 5 miliona ljudi, a Rusija se branila sa milion, a mozda i manje, dobili bi Rusi.
Kada neka drzava svim silama napada drugu, u ovom zamisljenom scenariju Kina i Rusija, ova prva mora imati bar 5 puta, u nekim sitacijama i 10 puta jaci napad od ove koja se brani, a treba dodati da ova koja se brani, uglavnom angazuje svu raspolozivu ratnu snagu, dakle to moze biti 70 miliona Rusa u odbrani zemlje.

Klasičan rat je uz upotrebu svega osim nuklearnog naoružanja. Rusi nemaju 70 milijuna ljudi za obranu (jedino ako regrutiraš i nedonošća i starce od 90 godina). Ma tko će Kinu zaustavit? Pa Kina ima 1,5 miljardi stanovnika, da napadnu golim rukama nebi ih mogao zaustaviti. Nestalo bi ti metaka da ih sve pobiješ.

Klasičan rat je uz upotrebu svega osim nuklearnog naoružanja. Rusi nemaju 70 milijuna ljudi za obranu (jedino ako regrutiraš i nedonošća i starce od 90 godina). Ma tko će Kinu zaustavit? Pa Kina ima 1,5 miljardi stanovnika, da napadnu golim rukama nebi ih mogao zaustaviti. Nestalo bi ti metaka da ih sve pobiješ.

Koliko znam Rusi imaju 130 miliona ljudi, u odbranu mozes opusteno ukljuciti zene i decu iznad >16 godina, pa i dekice do 70 dakle to moze biti i 100miliona ljudi.

Kad bi Rusi napali Kinu klasicnim ratom popusili bi isto kao i Kinezi da upadnu na Rusku teritoriju, isto vazi i za Amere.

Jurmo-luokka.jpg

To je stvarno glupost, remontovati avione koje ti Rusi nisu dozvolili.

Ja u te avione ne bih ni pomisljao da ulazim, postoji nesto sto se zove opterecenost lima, lim vremenom postaje savitljiv gumen i pitanje je dana kad moze da sam od sebe usled odredjenog manevra, ceo avion se raspadne.

Ali dobro slab je izbor bio Hrvatskoj jer je u NATO, a NATO proizvodi su skupi.

- - - - - - - - - -

:hahaha:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back