ПУТ КОЛИМА ЗА ТУРСКУ - молим за искуства!

Ja sam nova na forumu, i intreresuje me tema, pošto sa suprugom i dve male devojčice putujem u Sarimsakli. Mi smo se odlučili za hotel Buyk berk i putujemo tamo 14.08.Nekih velikih nedoumnica oko hotela, i samog mesta nemam, jedino što mene trenutno mnogo brine je to, dali je tačno da je more toliko hladno i da su velike gužve na plaži(neki su mi rekli da vlada prava otimačina za ležaljke na plaži).Unapred zahvalna za svaku informaciju..

Papiloni hvala ti na informacijama za hotel Berk.Samo ovo sto sam ja nasao preko agencije iz Kragujevca je malo skuplje, ne znam preko koga si ti isao.Da li je to ovaj hotel http://www.ayvalikbuyukberkotel.com/.
Kazes da je bolja varijanta All zbog dvoje dece nego polupansion.I samo jos jedno pitanje da li je daleko za setnju po gradu pesice.
Hvala unapred,nadam se odgovoru kao i dosad.

Papiloni hvala ti na informacijama za hotel Berk.Samo ovo sto sam ja nasao preko agencije iz Kragujevca je malo skuplje, ne znam preko koga si ti isao.Da li je to ovaj hotel http://www.ayvalikbuyukberkotel.com/.
Kazes da je bolja varijanta All zbog dvoje dece nego polupansion.I samo jos jedno pitanje da li je daleko za setnju po gradu pesice.

Iako pitanje meni nije upućeno, pokušaću da pomognem pošto se radi o hotelu za koji smo se i mi odlučili.Ja sam pre uplate propisno prokrstarila sajtove svih agencija koje rade Sarimsakli (većinu sam i lično kontaktirala) i cene su svuda uglavnom iste.Mi smo se odlučili da idemo preko Novo Pazarske agencije i za termin od 14.08. taj hotel košta 395 eur.Ako ste vešti možda Vam se posreći da dobijete i 5% popusta i to je sve.

Ja sam nova na forumu, i intreresuje me tema, pošto sa suprugom i dve male devojčice putujem u Sarimsakli. Mi smo se odlučili za hotel Buyk berk i putujemo tamo 14.08.Nekih velikih nedoumnica oko hotela, i samog mesta nemam, jedino što mene trenutno mnogo brine je to, dali je tačno da je more toliko hladno i da su velike gužve na plaži(neki su mi rekli da vlada prava otimačina za ležaljke na plaži).Unapred zahvalna za svaku informaciju..

nije bilo more hladno 26.juna a kamoli 14.avgusta nije tacno da je frka za lezaljke jer hotel berk ima svoju plazu i svoje lezaljke stim da moras ako hoces da budes blizu mora da oko 7 ili 8 neznam kad ustajete morate odneti peskire da zauzmete prve redove pored mora

BOBE ako ides autom parkiras auto ispred hotela i hladovina , za po gradu ti netreba nizasta samo ako oces dalje da ides u sakliju je sve blizu on ti je nesto slicno po velicini kao ona smrdljiva budva cak mozda i veci je sakli od budve koliko se meni cini,ako hoces do ajvalika cetvrtkom na pijac imas dolmuse taksije koji kostaju 5 lira odnosno 2,5 evra,ako te jos sta zanima ili tebe ili bilo kog pitajte slobodno bez ustrucavanja

BOBE ako ides autom parkiras auto ispred hotela i hladovina , za po gradu ti netreba nizasta samo ako oces dalje da ides u sakliju je sve blizu on ti je nesto slicno po velicini kao ona smrdljiva budva cak mozda i veci je sakli od budve koliko se meni cini,ako hoces do ajvalika cetvrtkom na pijac imas dolmuse taksije koji kostaju 5 lira odnosno 2,5 evra,ako te jos sta zanima ili tebe ili bilo kog pitajte slobodno bez ustrucavanja

Hvala ti papiloni na svim informacijama do sada koje mi vrede puno,a nadam se i drugima.Ostaje mi samo jos jedna mala nedoumica da li da idem u Berk OLL inkl. ili u Billurcu PP,napominjem da imam dvoje dece od 10 i 12 godina.Zato te molim jos za ovaj savet.Pozdrav Kragujevac

Iako pitanje meni nije upućeno, pokušaću da pomognem pošto se radi o hotelu za koji smo se i mi odlučili.Ja sam pre uplate propisno prokrstarila sajtove svih agencija koje rade Sarimsakli (većinu sam i lično kontaktirala) i cene su svuda uglavnom iste.Mi smo se odlučili da idemo preko Novo Pazarske agencije i za termin od 14.08. taj hotel košta 395 eur.Ako ste vešti možda Vam se posreći da dobijete i 5% popusta i to je sve.

janaimiona, super sto idete u Berk da nam pricate kad dodjete kako ste se proveli i sve ostale detalje.Pozdrav

Kolima je ovako (licno iskustvo):

U Evropskom delu do Istambula vrlo dobro, od Istambula do Ankare, vrlo lose, od Ankare do sirijske granice - KOSMAR!
Мало је оних који ће се упустити у БАШ толику авантуру. Осим уколико се ниси спријатељио са неком Курдом па те позвао на пар дана у госте. ;)

Мало је оних који ће се упустити у БАШ толику авантуру. Осим уколико се ниси спријатељио са неком Курдом па те позвао на пар дана у госте. ;)

evo ja pristigoh iz ohrida danas pa udjoh malo da vidim sta se radi.BLAJBINGERU ti si stvarno kao sto rece nas prijatelj demikelis veliki avanturista i upustio si se u nesto sto mi sa decom nebi nikad i nemozes da pricas o ovoj ruti na kojoj sam ja bio.trebao si da produzis do iraka ili irana mozda bi se nesto i lepo desilo pa bi ti bilo OK.:hahaha:nego nemoj zameriti na sali ipak ovo sto sam ja proziveo od cacka do sarimsaklija je sve u najboljem redu i mogu ti reci da svima preporucujem da idu tamo iz mnogo,mnogo lepih razloga koje nemogu ovde da se opisu nego moraju da se dozive.
A tebe BOBE ili vec nisam dobro video ko je pitao za izbor hotela,savetujem da ides u berk i da uzmes all inkluziv zbog dece a i zbog tebe i supruge, ajde dajte malo oduska sebi neide se svaki dan na odmor.Zakon je narukvica kad ti okace na ruku i nemislis ni ocemu,kakav bre polupansion zbog neke razlike od 100 jevreja u ceni.JA sam im bre brate popio rakije i piva za 150 evra najmanje (a mozda i vise jer nije imao niko da mi recka) za 10 dana a da nepricam o pepsiju i sokovima za decu,a zena koliko im je popila kafa i sokova a plus klopa, i to sve za dz.--310 evra po osobi naravno deca su nam naplacena po 25 posto aranzmana ali na neregularan nacin to je fora euro tursa iz nisa ,nigde nenaplacuju decu u turskoj do 12 godina ali nase agencije su nase agencije.znaci mene je izaslo sve ukupno 775 evra a na ohridu ljude koje sam odvezao juce placaju dve dvokretvetne sobe sa samo doruckom 100 evra dnevno puta 7 ili 10 dana pa vidi koliko ce da im izadje plus put, plus klopa,znaci nije za uporedjivanje uopste sta sam ja sve imao.

Poslednja izmena:
evo ja pristigoh iz ohrida danas pa udjoh malo da vidim sta se radi.BLAJBINGERU ti si stvarno kao sto rece nas prijatelj demikelis veliki avanturista i upustio si se u nesto sto mi sa decom nebi nikad i nemozes da pricas o ovoj ruti na kojoj sam ja bio.trebao si da produzis do iraka ili irana mozda bi se nesto i lepo desilo pa bi ti bilo OK.:hahaha:nego nemoj zameriti na sali ipak ovo sto sam ja proziveo od cacka do sarimsaklija je sve u najboljem redu i mogu ti reci da svima preporucujem da idu tamo iz mnogo,mnogo lepih razloga koje nemogu ovde da se opisu nego moraju da se dozive.
A tebe BOBE ili vec nisam dobro video ko je pitao za izbor hotela,savetujem da ides u berk i da uzmes all inkluziv zbog dece a i zbog tebe i supruge, ajde dajte malo oduska sebi neide se svaki dan na odmor.Zakon je narukvica kad ti okace na ruku i nemislis ni ocemu,kakav bre polupansion zbog neke razlike od 100 jevreja u ceni.JA sam im bre brate popio rakije i piva za 150 evra najmanje (a mozda i vise jer nije imao niko da mi recka) za 10 dana a da nepricam o pepsiju i sokovima za decu,a zena koliko im je popila kafa i sokova a plus klopa, i to sve za dz.--310 evra po osobi naravno deca su nam naplacena po 25 posto aranzmana ali na neregularan nacin to je fora euro tursa iz nisa ,nigde nenaplacuju decu u turskoj do 12 godina ali nase agencije su nase agencije.znaci mene je izaslo sve ukupno 775 evra a na ohridu ljude koje sam odvezao juce placaju dve dvokretvetne sobe sa samo doruckom 100 evra dnevno puta 7 ili 10 dana pa vidi koliko ce da im izadje plus put, plus klopa,znaci nije za uporedjivanje uopste sta sam ja sve imao.
nego daj demikelis da okrenemo do sirije ili iraka posto sam upoznao coveka sa sirijske granice,naravno turcin iz murse dole,a supruga je upoznala dve devojke iz rizea to ti je na crnom moru do gruzijske granice pa blajbingeru da preporucimo coveka ili ove devike da ga provedu kroz tursku.nemoj zameriti ortak ali ti si stvarno za mene hrabar i imas damu velika cim si se usudio na toliki put kolima

Poslednja izmena:
Ма најбоље да запуцамо све до Индије... путевима Александра Македонског. :D

Иначе, за тако нешто стварно треба имати херца, а таквих авантуриста има још овде на форуму.

Samo da dodam da od Beograda do istambula ima oko 1000 km, a od Istambula do sirijske granice vise od 1500 km...

Planine su UZASNE....Klanci, provalije, a putevi uski i losi....

Naidjes na predele koji kao da su sa Marsa preneseni na Zemlju...Nema zivota, samo izlaze mehurici i sumpor...

U jednom momentu smo u tim klancima videli neku malu cardu i stali da popijemo kafu....

Napolju je bila neka zuta magla, verovatno je vetar nosio pesak negde iz pustinje...

Pijemo kafe, a jedno 4-5 lokalnih momaka i kelner nas sumnjicavo posmatraju..

Vidim ja - bice belaja...Ako nas izbodu nozevima i bace negde u provaliju, niko nece ni znati da smo nekada postojali, a kamoli nas naci tamo u toj divljini gde 300 km nema nicega osim gudura i bespuca...

Dogovaraju se nesto...

Ustade jedan i pridje: trazi upaljac da pripali cigaretu...

Moj prijatelj Arap, Sirijac sa kim sam putovao hoce da mu zapali cigaretu, ali on nece, hoce upaljac...

Pocese da se natezu...Prilaze stolu ostali...Ja ustajem naglo i kao u filmu gurnem onoga sto je hteo upaljac na one koji su pristizali...

Uhvatim kolegu za ruku i vucem ga napolje ...Sedamo u najvecoj zurbi u auto i punim gasom krecemo....kamenice samo lete okolo..

Srecom, ni jedna u staklo...

Bila je to JEDNA (manja) avantura koju sam tada na putu doziveo...

Poslednja izmena:
:dontunderstand:blajbi ti si stvarno covek sa hercom a sta si trazio tamo gde ti nije mesto jesi to hteo da se igras malo izazova.Covece pa umalo zbog gluposti da izgubis glavu mogli su i u lonac da vas stave pa da prave pihtije od vas,znas li kakva bi to kombinacija bila od srpsko-sirijskog mesa.nego opet malo sale ali sad bez sale ovu temu sam otvorio kako bi dobio informacije pre puta od ljudi koji su bili na letovanju u turskoj a posle da ispricam i svoja iskustva sa letovanja i nemoj da se nadjes uvredjen ali ti si koliko ja vidim isao u avanturu u koju bi se retko ko usudio,brate ti si bre izgleda tamo bio ko valter u sarajevu.jos jedanput svaka ti cast i nemoj da se ljutis ova tema je otvorena da pise o letovanjima u turskoj i iskustvima ljudi sta je bilo na letovanju a ne o avanturama koje se jos malo kose sa indijana dzonsom.izvini ali tako je i nebih sa tvojim iskustvom da odvratimo nekoga ko zeli da poseti tursko more,a pogotovu porodicno, koje je u odnosu na moje dosadasnje poseceno more i smrdljivo crnogorsko,i grcko i bugarsko ipak tursko NAJBOLJEEEEEE.:ok:

Putovali smo za Tursku kolima 6 puta u periodu od 1989. do 2003. godine.Evo sam o jedan primer turske gostoprimljivosti po cemu cu ih pamtiti celog zivota.Bese to 2001.,nas 5(3 mladica i 2 devojke -ludih mladih) krenusmo Ladom Samarom za Alanju.Na putu kod Manise ima veliko pentranje(neka nedodjija),nama stade auto.Izasli mi napolje,a posle 10 min.u suprotnom pravcu prodje neki kombi koji se nije zaustavio.Posle mar minuta,eto ga opet isti kombi ide ka nama i stade.Izlaze 3 muskarca iznose alat i posto ne znaju nista sem turskog,mi nekako pokusavasmo da objasnimo da se auto ugasio i da nece da upali.Otvorili smo haubu i oni nesto svi zagnjurise,jedan ode i uze neki deo iz kombija,zameni i sede da upali auto.Auto upalio,mi se zahvalismo i htedosmo da platimo,a oni odmahnuli rukom i u fazonu"Sretan put".Sedose u kombi i odose.Mi zgranuti.Kao da smo u nekoj skrivenoj kameri.Sedosmo u auto i stigosmo do Alanje.Ja sam uvek za Tursku kolima,a jedva cekam da ovaj mladji napuni 3 god. i pravac Turska.

janaimiona, super sto idete u Berk da nam pricate kad dodjete kako ste se proveli i sve ostale detalje.Pozdrav

Rado ćemo podeliti utiske sa vama kad se vratimo.Vidim da ste u nedoumnici oko hotela.Trenutno su sad u hotelu Biljurca moji prijatelji koji kako čujem nisu zadovoljni smeštajem(soba koju su dobili je previše mala) .Meni su kad sam bila u agenciji rekli da izbegnem ovaj hotel jer je navodno bilo pritužbi.Za neki dan imaću više pouzdanih informacija o ovom hotelu(možda i poprave prvi utisak) pa vam mogu javiti.Za sada toliko. Srdačan pozdrav!

Rado ćemo podeliti utiske sa vama kad se vratimo.Vidim da ste u nedoumnici oko hotela.Trenutno su sad u hotelu Biljurca moji prijatelji koji kako čujem nisu zadovoljni smeštajem(soba koju su dobili je previše mala) .Meni su kad sam bila u agenciji rekli da izbegnem ovaj hotel jer je navodno bilo pritužbi.Za neki dan imaću više pouzdanih informacija o ovom hotelu(možda i poprave prvi utisak) pa vam mogu javiti.Za sada toliko. Srdačan pozdrav!

Hvala janaimiona za svaku novu informaciju tu smo

BOBE ako ides kolima i ako kupujes vinjete za prolazak kroz bugarsku nemoj da kupujes 2 nego samo 1 jer je jeftinija na svilengradu kad se vracas iz turske nego na kalotini kad ides ka turskoj,to ti je ono ko koga

koliko se ja razumem u vinjete (a kupujem ih zadnjih nekoliko godina) da li će biti 1 ili 2 zavisi d li uzimaš onu čija je važnost nedelju dana ili mesec i sl.
Meni je bilo isplativije da dva puta kupim onu od po nedelju dana važnosti nego jednu za mesec dana.
Inače kupujem ih na LUK Oil pumpama

koliko se ja razumem u vinjete (a kupujem ih zadnjih nekoliko godina) da li će biti 1 ili 2 zavisi d li uzimaš onu čija je važnost nedelju dana ili mesec i sl.
Meni je bilo isplativije da dva puta kupim onu od po nedelju dana važnosti nego jednu za mesec dana.
Inače kupujem ih na LUK Oil pumpama

vinjeta sedmodnevna kosta na kalotini 7 evra i to svi cim predjes u bugarsku te salecu da ih kupis i ja sam kupio 2 po 7 evra i zalepio ih odmah na kola a kad sam se vracao na svilengradu na grcko-bugarskoj granici prelaz kapetan petko vojvoda prodaju sedmodnevne vinjete 5 evra.nije to neka razlika ali kad sabiras 2 po 2 evra ovde i onde ipak se nagomila,sto da vas neko radi ako nemora ,zapravo bas i ova tema je otvorena za takve stvari da ljudi saznaju iskustva drugih na putu.evo jos jednog pimera na trajektu ecebaat canakale je prelaz 23 turske lire a to je 11 evra ali onaj na trafici zna da klepne i 23 evra onog ko nezna u turske pare,kao sto su neke krusevljane izradili i naplatili im toliko znaci 4-re oci treba otvoriti jer svi su spremni da te na neki nacin zbog neznanja izrade.

osiguranje ko vadi od ovih putnika koji idu skoro za tursku preporucujem DUNAV ja sam platio 2400 dinara porodicno za 11 dana na 35000 evra osiguranu sumu.hvala bogu nije mi trebalo nizasta ali jedino kod dunava nemorate nizasta vaditi pare nigde nedaj boze da vam treba samo sa polisom ulazite bilo gde ovi ostali sto daju osiguranja kao sto je generali unika ili viner stedise svuda morate platiti do 200 evra doktorske usluge,pa posle vam refundiraju kad dodjete kuci.zbog toga je dunav zakon.

a utisci kako je u sarimsakliju u avgustu

bobe sta je sa utiscima

a utisci kako je u sarimsakliju u avgustu

Evo i mi smo juče stigli sa mora i kako sam obećala javljam se da podelim svoje utiske sa vama.U Sarimsakliju je lepo i toplo u avgustu, mada smo i mi imali priliku da dva dana osetimo ćudljivu prirodu ovog letovališta(vetar orkanske jačine i vodu koja je toliko hladna da prosto štipa za kožu)Ali, kažem to je trajalo samo dva dana(mada smo se mi i tad po malo kupali) a ostalih osam dana je voda bila neshvatljivo topla i čista (čak su nam i meštani rekli da ne pamte kad je voda bila tako topla).Da budem iskrena do kraja, meni se more tamo najviše svidja(lepše i čistije ja do sad nisam videla( a nije da nisam putovala) i kao apsolvent ekologije koji se posebno bavi vodama, istakla bih ovo ČISTO.Što se tiče hotela ,hm neznam šta da kažem, možda nije loš ali nisam oduševljena(više sam očekivala).Kao neko ko godinama letuje u all inclusiv hotelima mislim da ne zaslužuje četiri zvezdice ali na kraju to i nije toliko bitno(možda smo ja i moj muž malo više zahtevni jer to što je nama smetalo , ostali nisu ni primetili).Mesto je malo ,više porodično i to je nešto što je nama odgovaralo.Inače, sad krajem avgusta posebno me je iznenadilo to što su hoteli kao Biljurka,Dobra,Amfora potpuno prazni(u tom delu Saklija čak ni uličnog svetla nema), prava jeza.Naravno Berk je bio skoro pun i dobro je pozicioniran(blizu centra).Turci su me kao narod oduševili, vrlo su srdačni ,gostoljubivi, kulturni jedino što neznaju engleski pa je sporazumevanje sa njima otežano.Ja tamo nisam ništa kupila jer za tu vrstu i kvalitet robe nisam zainteresovana pa o tom segmentu nemogu da se izjašnjavam.Što se puta tiče na tamo smo putovali 14 sati ali u vožnji aktivno 11(tri sata smo izgubili na granici i trajaktu zajedno).U povratku smo odlučili da idemo preko Grčke i produžimo letovanje u Asprovalti nekoliko dana.Ovo je zaista za nas bila dobitna kombinacija jer smo se tamo lepo odmorili i proveli i tako da put u povratku nismo ni osetili.Eto ja sam se baš raspisala, nadam se nekome i pomogla i ovom prilikom se zahvaljujem svima na forumu a posebno tebi Papiloni jer su mi vaši postovi i sugestije dosta značile da se odlučimo na ovaj ipak malo dalji put kolima.Pozdrav od mene tu sam za sve koji možda imaju neko pitanje, naravno neka se ne ustručavaju da pitaju!

Poslednja izmena:

Back