ПУТ КОЛИМА ЗА ТУРСКУ - молим за искуства!

kapetan ima najbolji plan putovanja, prava avantura, svaka cast.
ja cu izabrati ipak nesto kraci put. putovacu preko bugarske do marmarisa a vracacu se preko grcke. sve je to lepo ali ja ne mogu da izdrzim a da ne vidim grcku, pojedem giros, cujem muziku i grcki jezik. jedva sam pristao da idem u tursku a ne grcku, pa kad vec idem u tursku da napravim pauzu dva dana u grckoj.
kapetan predlaze nocenje u svilengradu ali bi ipak nekako voleo samo da projurim kroz bugarsku sa najduzom pauzom za rucak.

Pozdrav.
Idem i ja kolima za Tursku, isto 25.06. U hotelu smo Berk od 26.06. Idem sa ženom i dvoje dece. Još nisam odlučio da li ću ići preko Grčke u oba pravca, ali nazad hoću sigurno. Dobar sajt je mapa evrope, sve se izuzetno vidi. Pozdrav vidimo se

Srecan vam put! Zena i ja planiramo isti hotel od 15.08. pa me zanima preko koje agencije idete i voleo bih kraci izvestaj kad se vratite-pozz.

Pozdrav.
Idem i ja kolima za Tursku, isto 25.06. U hotelu smo Berk od 26.06. Idem sa ženom i dvoje dece. Još nisam odlučio da li ću ići preko Grčke u oba pravca, ali nazad hoću sigurno. Dobar sajt je mapa evrope, sve se izuzetno vidi. Pozdrav vidimo se

Srecan put i vidimo se tamo. :) u hotelu Berk u istom terminu.

Citam ovaj forum i kajem se sto smo uplatili sa autobuskim prevozom ali.... Da li neko zna koliko se putuje busom od Nisa? Takodje bih pitao one koji su bili u ovom hotelu da li ima wirelles interneta i jel spada u AI ili se dodatno placa.

pozdrav jel isao neko put Kusadasija ovo sve do sad mi je jasno al ostatatak puta i sta mislite o podeli ovog puta na pola to jest jedno spavanje usput posto bih putovao iz Zrenjanina 1450km jedan pravac.:D

Kada putujws "miki4"? Mi putujemo 28.06.2011. za Kusadasi. Kolima naravno (Ja,zena,cera).Treba nam drustvo za put. .... Ipak je to dug put.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

planiramo ove godine u Sarimsakli kolima, i citajuci razne forume :rtfm: dosli smo do toga da je bolje ici preko Grcke.... :roll: Jeste duze nekih 150km (viamichelin.com), ali izbeci cemo bugarske carinike i policiju, turske gangstarbajtere koji voze prebrzo kroz sicevacku klisuru i preticu u kolonama, putarinu, los put oko Sofije, mala ogranicenja :roll: dok za Grcku svi kazu da imaju super autoput, bez putarina, i manja je guzva nego u Bugarskoj.... :klap:

Papilomi, vidim da si bio u Berk-u, pa jel mozes da kazes jos nesto o hotelu :))

Hvala ti!
15 min je super!Kada sam zadnji put isao 2009 bilo je 1 sat cekanja na ulazu u TR a 2h pri izlasku!Imam jednu vrlo interesantnu fotografiju koju sam uradio tada na Turskoj strani prelaza ali zbog `politicke korektnosti` necu je objaviti.Mislim,bilo je nekog guranja vozila(sa `gazdama` unutra)gastarbajtera od strane lepsih im polovina...da ustede na gorivu a bogami i da `gazde` odmore...

Hvala ti!
15 min je super!Kada sam zadnji put isao 2009 bilo je 1 sat cekanja na ulazu u TR a 2h pri izlasku!Imam jednu vrlo interesantnu fotografiju koju sam uradio tada na Turskoj strani prelaza ali zbog `politicke korektnosti` necu je objaviti.Mislim,bilo je nekog guranja vozila(sa `gazdama` unutra)gastarbajtera od strane lepsih im polovina...da ustede na gorivu a bogami i da `gazde` odmore...

ranije je bio problem oko izdavamja viza na granici i oko evidentiranja vozila. sada je to jednostavnije. vozilo se evidentira zajedno sa pasoskom kontrolom, prostije je sa novom saobracajnom i nema daljih kontrola vozolia kao nekada. jako brzo sve ide. u povratku, preko grcke, sve je bilo jos brze, za par minuta je sve bilo gotovo. manji grancni prelaz ali bez guzvi. inace taj prelaz izgleda kao ratna zona, grci i turci su bas prijateljski nastrojeni.

ranije je bio problem oko izdavamja viza na granici i oko evidentiranja vozila. sada je to jednostavnije. vozilo se evidentira zajedno sa pasoskom kontrolom, prostije je sa novom saobracajnom i nema daljih kontrola vozolia kao nekada. jako brzo sve ide. u povratku, preko grcke, sve je bilo jos brze, za par minuta je sve bilo gotovo. manji grancni prelaz ali bez guzvi. inace taj prelaz izgleda kao ratna zona, grci i turci su bas prijateljski nastrojeni.

...koja je cena bezolovnog u TR ( ove godine )...?

cao svima ja sam pre dva dana stigao sa crnog mora iz bugarske sve je bilo super i okej,mada ipak turska je turska sa njima netreba porediti nikog u okruzenju.sto se tice bugarske policije putarine i sve ostalog sve je okej,to da ima blesavih turaka u sicevackoj klisuri se slazem,al vidite da se nezna kada ce grci strajkovati zato ipak za tursku preko bugaske je bolje i polako,pa valjda idetena godisnji odmor i cemu zurba.sto se tice hotela berk moja ocena je 4+ i opet bih isao tamo dok su deca mala,sve je tu ,blizu plaza,blizu grad,klopa i usluga u hotelu super ,sobe su ciste svaki dan menjaju peskire,i sta reci vise ekstra je.svima preporucujem da skrenu pre svilengrada u udju u grcku na prelazu kapetan petko vojvoda i 120 km kroz grcku uz samu tursku granicu i kod ipsale udju u tursku i dalje do kesana pa desno na gelibolu ili canakale.

Poslednja izmena:

jeste jeftinije ali ima jedna caka. moras da kupis karticu za elektronsku naplatu putarine. najmanja je od 15 tl, e sada meni je bilo potrebno za oba pravca oko 5 tl za auto put izmir-aydin, tako da su mi oko 10 tl propale. u sustini cena je 5 tl a prakticno za nas turiste ispada 15tl.
ne znam koliki je vremenski rok vazenja te kartice. pa ako neko hoce karticu ja cu da mu dam.

jeste jeftinije ali ima jedna caka. moras da kupis karticu za elektronsku naplatu putarine. najmanja je od 15 tl, e sada meni je bilo potrebno za oba pravca oko 5 tl za auto put izmir-aydin, tako da su mi oko 10 tl propale. u sustini cena je 5 tl a prakticno za nas turiste ispada 15tl.
ne znam koliki je vremenski rok vazenja te kartice. pa ako neko hoce karticu ja cu da mu dam.

nerazumem o kakvoj putarini pricate prosle godine toga nije bilo ,odkad to vazi u turskoj,

Back