27E
Legenda
- Poruka
- 52.561
kod kavale se zavrsavala gradnja naplatne stanice za putarinu, ja sam se vracao 4.7., i skoro sve je bilo gotovo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kod kavale se zavrsavala gradnja naplatne stanice za putarinu, ja sam se vracao 4.7., i skoro sve je bilo gotovo
Ovo pisem cisto informativno o putarinama kroz Tursku.
Meni je kroz TR za sve putarine bila potrebna KGS kartica od 25lira.Ostala je jedna lira na kraju(pise=kalas 1tl,toliko ti ostaje ).
Znaci to je bilo dovoljno za ulazak u Istanbul,most,autoput Istanbul-Ankara,posle Ankare i autoput Ajdin-Izmir na povratku.Ukupno 24lire znaci 10eur.
Jedino sto sam extra platio,u cashu je bilo po 3lire za pravac za koriscenje tunela kod mesta Gocek,od Fetija prema Dalamanu,Daljanu.
Ukupno 5000km.
Ukupno 5000km.

)) Ali da napisem ipak, mozda neko ide bas ovim putem
)
Evo da i ja podelim nase putesestvije sa vama, meni su dosta znacili podaci sa foruma pa se nadam da cu i ja isto tako pomoci nekome![]()
Prvo svaka cast captain za predjenih 5000 km, sad mi ovih nasih 2500 deluju kao prava sitnica)) Ali da napisem ipak, mozda neko ide bas ovim putem
![]()
Putovali smo Nis - Grcka - Turska (Sarimsakli). Kroz Srbiju je put prihvatljiv, auto-put do Leskovca, posle toga Grdelicka klisura u kojoj treba biti pazljiv jer ima dosta guzve u sezoni... Na granici nije bilo guzve jer smo svratili u manastir Prohor Pcinski na rucak pa smo presli tamo, bukvalno samo mi i carinik, ali ni na Presevu nisu bila zadrzavanja duza od 20 minuta. U Makedoniji isto klasika, uglavnom dobar put. Putarina u Srbiji 190 dinara Nis-Leskovac, ko ide iz Beograda 740 + 190 u jednom pravcu... U Makedoniji na 2 mesta po 50 denara a na jednom 60, primaju i razmenjuju evre na naplatnim rampama (od prilike je 60 denara 1 euro).
U Grckoj put do Soluna negde dobar negde osrednji, ima 3 trake za oba smera pa treba da se vodi racuna jer neki ocekuju da se pomerite u zaustavnu traku kad pocnu da preticu prema vama... Od Soluna do Turske granice autoput kao pista, nov, jos uvek se ne placa putarina (mi smo se vratili 12.avgusta i nije se placala) ali su kucice za naplatnu rampu postavljene, verovatno ce da prorade kada prodje sezona. U Turskoj se do Sarimsaklija ne placa putarina nigde.
Put u Turskoj...hm.. autoput u izgradnji, pa se po negde vozi u jednoj traci, negde u dve, tako da su ogranicenja od 50 do 90km/h, ko ih postuje moze da bude jako smorno jer su vecinom 50 km/h... mi smo se na tamo trudili da ne prekoracujemo previse, ali u povratku nismo imali strpljenja Kada smo isli na tamo bilo je na jednom delu mnogo sljunka, ali kada smo se vracali to su malo rascistili... Cela Turska se generalno dosta gradi - putevi, hoteli, zgrade...
Na tamo smo uhvatili trajekt Galibolu-Lapeski - 25 TL, a u povratku Canakkale-Ecebat (23 TL)... Trajekt ide uglavnom na pola sata, eventualno posle ponoci na sat. Vise mi se dopao prelaz Canakkale-Ecebat, trajekt je veci i brzi, putuje 15 minuta (Galibolu-Lapeski je putovao 40 minuta). Canakkale je jako lep grad, mi smo iskoristili priliku i obisli vojni muzej (mornaricki).
Sve u svemu put nije naporan kao sto mnogi misle, Nis-Sarimsakli 1100km (preko Prohor Pcinskog, i sa svracanjem u Alexandropolis). Moze da se izveze bez spavanja, mi smo na tamo dremnuli u kolima na Grcko-Turskoj granici 2 sata, dosta znaci kada se putuje celu noc.
Sto se tice goriva (pricam o EuroDiesel-u), najjeftinije je u Makedoniji - 1.1 euro, u Grckoj je 1.37 eura, a u Turskoj 1.75eura (3.84TL),mada u Turskoj varira od pumpe do pumpe, ali se svakako nikako ne isplati da se sipa tamo. Sipali smo u Nisu za 20eura, pa u Makedoniji napunili za 60eura (MAK petrol, moze da se plati i u eurima, ako ne prihvate na prvoj,prihvatice na drugoj pumpi, ima ih bas dosta na autoputu do Grcke), i to nam je bilo dovoljno do Turske nazad. U povratku smo u Grckoj dosipali za 25eura da stignemo do Makedonije,gde smo sipali za jos 35eura. Sve u svemu ukupno 116 litra (140eura) - prosecna potrosnja 4.8, na auto putu 4.7 (Audi 1.9TDI).
Glavno pitanje - da li ima policije...hm...pa i ima i nema Od prilike da smo u svakom pravcu videli po 3-4 puta, od prilike u svakoj drzavi po jednom, u Turskoj mozda 2 puta u svakom pravcu... Nas su "zaustavili" 3 puta - ali cim vide da su srpske tablice odmah pokazuju rukom da nastavis...to nam se isto desilo i u MK, i u GR i u Turskoj...
Na Grckoj granici u povratku su nam trazili (pored pasosa i zelenog kartona) i medjunarodnu vozacku... mada mislim da nije cesta praksa, ali eto, mozda je bolje da se izvadi i medjunarodna... Mi smo izvadili samo za supruga pa je on vozio uvek preko granice za slucaj da zatraze uz pasose...)
To bi ukratko bilo to, ako nekog nesto jos zanima neka pita slobodno... Sto se tice hotela - Buyuk Berk u Sarimsakliju - prezadovoljni smo i odusevljeni uslugom (all-inclusive) i svakom bih ga preporucila!![]()
![]()
put od Konje prema Antaliji,pocetak uspona
da li ste sreli u putu ili u samom mestu srpske tablice?
ali samo u nasem hotelu je bar 5-6 porodica doslo kolima, a bilo ih je jos i u drugim hotelima po Sarimsakliju.Sreli smo i to bas dosta, konkretno na putu nismo jer smo mi isli van svih smenaali samo u nasem hotelu je bar 5-6 porodica doslo kolima, a bilo ih je jos i u drugim hotelima po Sarimsakliju.
Preko Istanbula, prema Kutahiji, Isparti...POZDRAV SVIMA NONI SAM PA DA POSTAVIM I JA JEDNO PITANJE PUT BIJELJINA-ANTALIJA,DA LI PREKO BUGARSKE ILI GRČKE,DALI PREKO ISTAMBULA DO ANTALIJE IĆI CENTRALNOM TURSKOM PREMA JUGU ILI UZ MORE PORED KUŠADASIJA HVALA UNAPRIJED
Pored egejskog brega je veca guzva sigurno. Putevi se grade non stop kroz TR tako da nije neuobicajeno da naletis na neki kozji put...salim se, mada sam ja lani od Fetija prema Denizlija tako nahebo ali dobio sam extra sightseeing Turskih vukohebinaKAPETANE DALI JE BOLJI PUT I DALI JE MANJA GUŽVA OVIM PUTEM ,SVAKAKO ZAHVALJUJEM ZA OVE INFO.DALI STE PREŠLI NA NEKI DRUGI FORUM VIDIM OVDJE NIKO OSIM TEBE DA PROKOMENTARIŠE BILE BI MI ZNAČAJNE INFORMACIJE IDEM KRAJEM JULA AUTOM U ANTALIJU PA GDJE SU SVI OTIŠLI SA OVOG FORUMA.