ПУТ КОЛИМА ЗА ТУРСКУ - молим за искуства!

posto sam ovih dana cuo da ima lazne policije po bugarskoj kako prepoznati prave i dali im uopste stajati pa nek me jure malo bice zanimljivije letovanjehahaha salim se da sam sam jurio bih se sa njima al decu vozim pa necu

kasno te videh...
nema takvog...ne daj boze...bilo nekada izolirani slucajevi
srecan put izvini nisam mogao ranije da pisem...
uzivaj u TR

pozdrav svima na temi stigao sam sa svojom porodicom hvala bogu sa putovanja od 2300 km i mogu vam reci da je bilo ludo i nezaboravno.put je prosao bez ikakvih problema tako da bi dok se odmorim malo posao opet jer ipak kolima ici je zakon a ne autobusom.Sve kilometraze sam zapisivao i stekao jos jedno veliko iskustvo tako da ako nekom treba neka informacija a ide kolima u tursku imam dobrih i korisnih informacija koje cu navesti samo malo da se odmorim.evo jedne slicice koja je napravljena u toku voznje,ovo je prvi pogled na more odnosno pocetak dardanelija.bice jos fotki.POZDRAV

Prilozi

• DSC01674_resize.JPG
    DSC01674_resize.JPG
    57,7 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
pozdrav svima na temi stigao sam sa svojom porodicom hvala bogu sa putovanja od 2300 km i mogu vam reci da je bilo ludo i nezaboravno.put je prosao bez ikakvih problema tako da bi dok se odmorim malo posao opet jer ipak kolima ici je zakon a ne autobusom.Sve kilometraze sam zapisivao i stekao jos jedno veliko iskustvo tako da ako nekom treba neka informacija a ide kolima u tursku imam dobrih i korisnih informacija koje cu navesti samo malo da se odmorim.

Jaaaaooooo bas sam juce pomislila na tebe, reko da l se vratio, nema ga sa utiscima!!!!

Samo ti odmaraj, pa kad napunis baterije ti nam od pocetka sve ispricaj.

DOBORDOSLI!!! :klap: :klap: :klap:

jaooooooooo neznam kome si se obradovala meni ili mom suprugu.Naucite kako treba da se obracate ljudima i na koji nacin.

Ha ha ha ha stvarno ne verujem! Obradaovala sam se Papiloniu jer je obecao slike sa puta... A posto ove godine ne idemo ka turskoj jedva cekamo da vidimo slike i da cujemo utiske.... Ne vidim da sam se nekome obratila na ruzan nacin. A ako cete vi da uploadujete slike na ovom pdf-u evo radujem se i vama....

pozdrav svima na temi stigao sam sa svojom porodicom hvala bogu sa putovanja od 2300 km i mogu vam reci da je bilo ludo i nezaboravno.put je prosao bez ikakvih problema tako da bi dok se odmorim malo posao opet jer ipak kolima ici je zakon a ne autobusom.Sve kilometraze sam zapisivao i stekao jos jedno veliko iskustvo tako da ako nekom treba neka informacija a ide kolima u tursku imam dobrih i korisnih informacija koje cu navesti samo malo da se odmorim.evo jedne slicice koja je napravljena u toku voznje,ovo je prvi pogled na more odnosno pocetak dardanelija.bice jos fotki.POZDRAV

...kako da nas ne interesuje...kao vozachu, pishi o putevima (kvalitetu), benzinu ( kvalitetu), pandurima, brzinama, ceni trajekta na Dardanelima, njihovoj granici i carini sa Grchkom...sve...;)

E pa onda da najljubaznije zamolimo Gospođu papilonku da nam ona podnese izveštaj i uploaduje sličice,ovako zvanično,bez forumskog intimiziranja :hvala:

...eee...ako ti ta uspe...bicce ka Njegosheva...jer, GospoJa papiloni videla "preteranu ljubaznost i interesovanje" od strane sbojane, koja, btw, ima i "crnu macu" u avataru...:lol:
...mislim da samo Vi zhene mozhete da oraspolozhite GospoJu...:lol:...da dozvoli cool liku Papiloni-ju, tj. njenom suprugu, da nam napishe podroban info...:lol:

...eee...ako ti ta uspe...bicce ka Njegosheva...jer, GospoJa papiloni videla "preteranu ljubaznost i interesovanje" od strane sbojane, koja, btw, ima i "crnu macu" u avataru...:lol:
...mislim da samo Vi zhene mozhete da oraspolozhite GospoJu...:lol:...da dozvoli cool liku Papiloni-ju, tj. njenom suprugu, da nam napishe podroban info...:lol:

Kriva sam. :rumenko: Priznajem. Sta cu... :mrgreen:
Ma bezveze... Mislim da nije bilo nista bezobrazno sa moje strane. A stvarno sam dan pre pogledala ovu temu i bas mislim kada ce da se vrate da nam konacno covek uploaduje slikice, jer nisam bila u tom delu turske i stvarno me je zanimalo da ako budemo isli sledece godine posteim i taj deo. Kao ono ... nije nego...

mislim da svi preterujete to je samo velika ljubav moje zene prema meni,bojana sa nije lepo izrazila kad je napisala BAS SAM MISLILA NA TEBE,A TREBALO JE MISLILA SAM NA VAS NEGO DA PREDJEMO NA STVAR jer nisam bio ovih dana tu i nisam ni palio kompjuter i evo vam izveštaja sa puta
ovako imao sam 1160 km od cacka do sarimsaklija.cak sam i zapisivao sve kilometraze ca-bug.granica 290 km,ca-plovdiv 530 km,ca-turska granica 705,ca-kesan 850km,ca-ecebat 960km,ca-sarimsakli hotel berk 1160km.bugari su smradovi sto se tice vinjeta koje kostaju 7 evra odnosno dve po 7 kostaju 14 evra sto uopste nezasluzuje po kvalitetu puta da se uopste naplacaje jer put im je zesce njesra,pohvala za bugarsku sto ima metana da se natoci i u PAZARDZIKU I PLOVDIVU I HASKOVU,U TURSKOJ GA NEMA NIGDE PA SAM JEDAN DEO PUTA MORAO DA VOZIM NA BENZINU.kroz turku nema vinjeta i nema putarine i ako idete kolima u tursku tankujte benzin i plin u bugarskoj jer u turskoj je klempa.TURCI SU SA PUTEVIMA nikakvi do Kesana,odnosno tacnije od granice do smrdljivog uzunkoprua to je prvi grad veci posle edrena kad nailazite na njega obavezno uklucite dugme na autu sto blokira ulazak spoljneg vazduha u auto,jer mi se umalo nismo podavili od smrada jer kad se ulazi u uzunkopru prvo prelazite preko mosta iznad njihove gradske kanalizacije pa tek onda u grad.put do kesana je los ima rupa dosta pa morate malo veleslalom da vozite a od kesana do trajekta je ok.trjekti iz ecebata idu prema canakeleu po dva komada na svakih pola sata i kosta 13 evra,medjutim kada sam se vracao isao sam na lapseki- gelibolu ali ne na prvi jer je veliki i ceka dugo da se napuni i skuplji je kosta isto 13 evra,nego treba ici na drugi krace se putuje preko mora i kosta 10 evra.kad predjete na gelibolu-lapseki lepsi vam je put ka izmiru odnosno ajvaliku do sarimsaklija nego ici na ecebaat-canakale.Cena benzina u turskoj je 2evra i 11 centi kad se preracuna.u samom sarimsakliju je ekstra more i plaza su cisti, da more nije slano mogo bi ga pijes koliko je cisto.mi zbog male bebe nismo mogli mnogo da lutamo ali kazu da treba ici na jednodevnu eskurziju brodicem koja kosta 7,5 evra po osobi ,ta eskurzija je po malim ostrvcima pored ajvalika.mi smo imali uslugu sve ukljuceno u hotelu tako da vam netreba novcanik sem za suvenircice,shoping je bezveze jer prodaju sve kineske stvari i bofluke,retko se nalazi neki kvalitet,a to sve imamo i u srbiji.treba voditi racuna na ogranicenja brzine i kroz bugarsku i tursku jer klempave za brzu voznju ja nisam imao nikakvih problema jer nisam isao na trku vec na odmor.posao sam sa bugaske granice iz dimitrovgrada u 4 ujutru u pola 11 sam vec bio na turskoj granici zadzali smo se na granici vize i ostale generalije i posli u 11 ka odredistu,i stigli smo u 2 na trajekt presli za sat vremena sa cekanjem trajekta u canakaleu smo bili u 3 i posle dva i po sata stigli u sarimsakli.u povratku sam provalio na netu dok sam bio tamo na laptopu put iz kesana koji vodi ka kavali skrenuo za ipsalu i presao u grcku i paralelno sa turskom granicom vozio kroz grcku do ormanlija i kod ormanlija na prelazu kapetan petko vojvoda usao u bugarsku na tri kilometra ispred svilengrada tako da svima preporucujem da idu tuda kroz grcku za ajvalik a ne edrene-uzunkopru-kesan-ajvalik jer je i krace za 60 kilometara a i jeftiniji je benzin u grckoj kosta 1,56 evra.posebanznacaj kroz grcku VOZITE PO OGRANICENJIMA jer moze da vas ceka kazna za prekoracenje brzine na granici zato sto je skoro ceo put pokriven kamerama i caskom vas uskljocaju znaci klasicno gde je 40 vozis 40 gde je 80 vozis 80 i nema problema.Jedna meni bar najznacajnija stvar je da smo svi zdravstveno dobro prosli bez i najmanjih problema sto je kad se ide na letovanje i najznacajnija stvar.Svi su me NASI SRBI gledali belo kad su videli da sam sa bebom od 11 meseci dosao kolma na toliki put,a filip je uzivao u svom sedistu bez ikakvih problema.Jednu veliku pohvalu imam za turski narod jer do sada u zivotu nisam sreo narod da toliko voli malu decu,svi su ga i u hotelu i na plazi i uvece kad setate stipkali,mazili,ljubili cak su nas molili da ga uzmu iz kolica i da se slikaju sa njim jer bio je najmanji tamo i u centu paznje.klopa mi se generalno nesvidja u hotelu kao da sam postio/nema nista bre dok nepodmazes creva sa svinjetinom i svinjskim vratom/mislim da piletinu necu probati bar jos mesec dana.sa salatama su bogati nema sta nema,kolaca isto,voca u izobilju ali ako budem opet isao u tursku moracu bar 5 kila vrata i vesalica poneti da raspalim negde rostilj pa da se najedem ko covek.evo zasada toliko ako nekog jos nesto zanima slobodno pitajte :super:

Poslednja izmena:
Jos jedna bitna a mozda i najbitnija stavka ustvari boljereceno OBAVESTENJE za drajvere koji polaze kolima put turske ili bugarske kako hocete.NI PO KOJU CENU GUJA DA VAS PECNE DA IDETE KRUZNIM PUTEM OKO SOFIJE,tamo nisu rupe vec krateri koji kidaju tockove.izgleda da to namerno nece da zakrpe jer video sam bar 10-tak 15-turaka pored puta koji su jurili tim putem pogotovu oni sa aluminijskim felnama,bugari ih klempave sa slep sluzbama.Znaci nemojte na ulazu u sofiju da skrecete levo cim vidite putokaz istambul nego pravo u centar grada sofije pa pratite putokaz plovdiv i svilengrad ili ko ide za burgas pratite isto plovdiv,nije zamrseno,samo pravo bez skretanja a i krace je 20 km kroz sofiju nego kruznim putem.

Bravo papiloni na iscrpnom i detaljnom obavestenju o celom putu kolima.Posto sam nov na forumu hteo bih samo da te pitam za neke detalje.Zanima me u kojem ste hotelu bili,kakva je usluga i preko koje agencije.Sta je vasa preporuka za hotel u Ss.Imam dvoje dece od 10 i 12 god.Da li je potrebno uplacivati oll inkl. ili je dovoljan polupansion.Pisi sve sto mozes o hotelima i preporukama.
Unapred hvala

Jos jedna bitna a mozda i najbitnija stavka ustvari boljereceno OBAVESTENJE za drajvere koji polaze kolima put turske ili bugarske kako hocete.NI PO KOJU CENU GUJA DA VAS PECNE DA IDETE KRUZNIM PUTEM OKO SOFIJE,tamo nisu rupe vec krateri koji kidaju tockove.izgleda da to namerno nece da zakrpe jer video sam bar 10-tak 15-turaka pored puta koji su jurili tim putem pogotovu oni sa aluminijskim felnama,bugari ih klempave sa slep sluzbama.Znaci nemojte na ulazu u sofiju da skrecete levo cim vidite putokaz istambul nego pravo u centar grada sofije pa pratite putokaz plovdiv i svilengrad ili ko ide za burgas pratite isto plovdiv,nije zamrseno,samo pravo bez skretanja a i krace je 20 km kroz sofiju nego kruznim putem.

Mozete li malo pisati o hotelu u kom ste odseli, kakva je plaza ima li talasa, meduza kakva je voda mislim da li je topla......hvala

Bili smo u hotelu BERK 4*osoblje je ekstra.Mi smo imali ALL hrana i pice ceo dan u neogranicenim kolicinama.Hrana kao hrana nigde nije ista pa tako ni u turskoj vecinom salata ima dosta voca piletine paprika cevapi ,pljeskavice........mnogo se oseca jagnjetina u mesu i u ostalim jelima ima dosta mirodjije.Jedino sto najvise vredi to je MORE da nije slano mogao bi da ga pijes koliko je cistoi pescana plaza nemoze da se poredi sa Bugarskom,Grckom a da nepricam o CRNOJ GORI.Kolima smo putovali 15 sati sve je auto put pola sata trajektom se putuje a na granici nije velika guzva vecinom ima dosta Turaka.sve u svemu je ekstra.ANFORA je isto dobra al moja preporuka je ALL jer mnogo ce da vas kosta pice ako idete sa polu pansion od pica mastika,pivo,kisela,pepsi,fanta,vina crna bela,kafe cajevi gusti sokovi i jos mnogo pica mozete da pijete svakih 5 minuta sve je uracunato u ALL.Mnogo su velike vrucine i pesak je vreo nemoze da se hoda bos po plazi.AL ZATO JE PLAZA VRH.meduza nema plitko je more na pocetku a nema nikakvih talasa i voda je topla.moja preporuka ti je da ispred svilengrada na kraju bugarske gde pise skretanje za grcku da ides tim putem jer je bolji,i iz grcke uletis u tursku jer ti je na edrenu sad kad je sezona odmora ima da se nacekas na granici a vamo nema nikog.vidi kod sabre agencije ili vidi vec ko sve nudi sarimsaklikrece se cena all inkluziva od 310 evra do 350 a to je dzabe sta sve imas.obavezno se javi pre polaska da ti dam jos neke upute koji su bitni.ja bih opet hotel Berk izabrao jer prvo blizu je plaze imas dva bazena jedan sa toboganom jedan bez i sve ti je tu.

Poslednja izmena:

Back