Pušenje

Ja sam svojevremeno bila veliki borac protiv pusenja i u jednoj ekipi koju su sacinjavala nekoliko lekara i drugog medicinskog osoblja, uvek drzala propovedi zasto i kako su cigarete stetne...Poznato je da su pusaci veliki egoisti pa sam tako sve vise popustala i sama katkada zapalila po neku...hvala milom Bogu nisam postala zavisna ali moj gospodin furnja po ceo dan pa sam tako upala u ulogu pasivnog pusaca...to me izludjuje a on kao gore pomenuti egoista ne haje nimalo...ne znam na sta ce sve da izadje...

I ja sam grozan pushac, ali sam izgleda bolja od tebe... U kucu mi bas ni ne dolazi mnogo nepushaca, a ako neki nesrecnik i svrati - radi to navlastitu odgovornost :)... Mene te price o pusenju smaraju - da, nije zdravo, da skupo je, da, smrdi. Ali ja i dalje volim da zapalim cigaretu... Mrzim higijenicarske stanove gde sve mirise na sredstva za sterilizaciju i uopste mi ne smeta miris mog stana gde se oseca i duvan, i kafa, i pomorandze, i klopa koja se upravo kuva...
Muvalo Macanović voli da puši. Voli i da dobro pojede i popije, ali ne toliko koliko voli da puši. Da puši voli daleko više. Koliko god popušila, ona, bato, želi još. S hranom i pićem, na sreću, nije takva. Naopako da je i s njima takva. S njima je umerena. Dobro, s pivom nije umerena, ali pivo se i ne može smatrati nekim pićem.

Kao što rekoh, s pićem je umerena. Moglo bi se reći da ona pije radi zdravlja. Alkohol opušta nerve. Svima, a njoj pogotovo, opušta. Takođe, proširuje krvne sudove, koje nikotin opasno zakrečuje. Alkohol, pored svega, deluje i stimulativno. Posle dve-tri čašice ona može sve. Ono, i posle čašice-dve ona može sve, ali tada dolazi do rime, a nju ne želim. I sa Muvalom Macanović se posle dve-tri čašice može sve, toliko alkohol na nju deluje stimulativno.

Kao što rekoh, daj joj alkohol, pa da vidiš! Kad malo popije, Muvalo Macanović može da puši dani i noć, i nema mesta na kojem ona ne bi. I na ulici, kad joj dođe. Baš nju briga. Ona puši. Ko ne veruje nek joj ponudi... I ne puši Muvalo Macanović da bi bila savremena. Ne puši ona zato što je sad u trendu da žene naveliko puše. Ona puši jer u tome uživa. Jer voli, bato, mnogo voli.

Muvalo Macanović voli da puši. Voli i da dobro pojede i popije, ali ne toliko koliko voli da puši. Da puši voli daleko više. Koliko god popušila, ona, bato, želi još. S hranom i pićem, na sreću, nije takva. Naopako da je i s njima takva. S njima je umerena. Dobro, s pivom nije umerena, ali pivo se i ne može smatrati nekim pićem.

Kao što rekoh, s pićem je umerena. Moglo bi se reći da ona pije radi zdravlja. Alkohol opušta nerve. Svima, a njoj pogotovo, opušta. Takođe, proširuje krvne sudove, koje nikotin opasno zakrečuje. Alkohol, pored svega, deluje i stimulativno. Posle dve-tri čašice ona može sve. Ono, i posle čašice-dve ona može sve, ali tada dolazi do rime, a nju ne želim. I sa Muvalom Macanović se posle dve-tri čašice može sve, toliko alkohol na nju deluje stimulativno.

Kao što rekoh, daj joj alkohol, pa da vidiš! Kad malo popije, Muvalo Macanović može da puši dani i noć, i nema mesta na kojem ona ne bi. I na ulici, kad joj dođe. Baš nju briga. Ona puši. Ko ne veruje nek joj ponudi... I ne puši Muvalo Macanović da bi bila savremena. Ne puši ona zato što je sad u trendu da žene naveliko puše. Ona puši jer u tome uživa. Jer voli, bato, mnogo voli.

Muvalo je li ovo istina :eek::rotf::rotf::rotf:

Sve najgore sto je receno o cigaretama i pusenju tacno je da tacnije ne moze biti, al uprkos tome najveci broj nas pusaca tesko bi se odrekao tog ZADOVOLJSTVA. Kao i svaki porok to beskrajno prija, a o posledicama... kad nastupe.

ne smeta mi ako se ne bahate previse npr u jedinu prostoriju u kojoj se ne pusi da dodju i puse. a ovako mi ne smeta. vise mi smetaju militantni antipusaci. ne bih mozda volela da mi se naseli pusac u sobu-stan ali mi ne smeta kad idem kod pusaca. ne volim kad puse na ispitu, tj jedna cigara ne smeta ali ne bih volela kad bi svi pusili. zivim u prometnoj ulici tako da svaku cigaru mogu da neutralisem auspuhom autobusa. zao mi je kad neko propada od duvana ali to su bas neki krajnji stadijumi kad verujem da ni njima ne prija

joj nadam se da necu poceti da pusim, volim taj miris ali ne verujem da bih bila od onih sto zapale s drugarima uz kafu, takvi su bas retki.

Jutros oko 06:20, videla sam čoveka koji se davio kašljajući dok je u ruci držao upaljenu cigaretu....
Čim mu se kašalj malo smirio odmah je snažno povukao dim kao da mu život zavisi od toga.
Kao da je u cigareti bio kiseonik.....a ne nikotin...

Jutros oko 06:20, videla sam čoveka koji se davio kašljajući dok je u ruci držao upaljenu cigaretu....
Čim mu se kašalj malo smirio odmah je snažno povukao dim kao da mu život zavisi od toga.
Kao da je u cigareti bio kiseonik.....a ne nikotin...

Ma da..ali nikako to nije od cigareta..rak pluca se od tog melema ne dobija
Definitivno se pushaci lakse skapiraju i na nepusace gledaju kao da su oni ti koji truju druge:evil:

Nisam pusila 7 godina, a suprug nije 5 godina. Prosle godine sam imala porodicnu tragediju i od uzasa prvo sto sam trazila cigaru.. EEEEJJJJ ljudi 7 godina!!! Pocela sam da pusim sasvim opusteno kao da nikada nisam ni prestajala,i suprug isto. Kada bi on izrazio zelju da prkinemo ja sam izdravala 3 dana i pocinjala ponovo.. Ali evo pre tri meseca sam ostala u drugom stanju i povraca mi se kada vidim a ne pomislim na cigaru. :) Ali zato se moj muz jos drzi, baraba, sada on nemoze da ostavi.. :)
Ja stvarno mislim da sam karakterna osoba i da snagom volje sve mozes i tako sam uspela da ih ostavim prvi put ali ovo sad je bilo strasno!
LJUDI KOJA JE TO DROGA!!! :)

Jeste droga, ali nikako da provalim da li pušim jer osećam miris dima u kući ili samo od nervoze? Desilo mi se nešto čudno:
Letos sam bila 2-3 puta u bolnici sve po 4-5 dana i nisam zapalila ni jednu sve dok nisam pošla kući. Nije mi mirisao nikotin, nije me niko nervirao i baš mi je bilo lepo. Znala sam gde se na odeljenju može zapaliti, cimerke su me zvale da pođem sa njima, a meni se nije pušilo!
Naravno, sad sam kod kuće i opet podimim više od kutije dnevno.

Ostavite nas na miru i zivite svojim zdravim zivotima :D.

Sad sam gledala jednog komicara koji kaze da je najbolje dobiti jedno 2 raka pa ih posvadjati. Onda ce oni da se jedu medjusobno a ne nas. :mrgreen:

ako ja mogu da trpim dim u tudjoj kuci(i opet im idem na kafe)nek i oni trpe nedim u mojoj a ne da prete nedolaskom
:hahaha::hahaha: ovo nedim ju bas super :D
nisam pusac, iritira me dim i gledam da ga izbegavam. ako moram da budem u zadimljenoj prostoriji, sednem do prozora. moje drustvo ne pusi, tako da nemam problema sto se tice toga da li je zabranjeno ili dozvoljeno pusenje kod mene... hmmm pa verov. bih rekla da mogu da puse na terasi i u kuhinji, gde moze lako da se provetri. u mojoj sobi nikako.

Meni je uvek bilo smesno da ti neko neda u kuci da zapalis cigaretu..A sada mojji gosti izlaze na terasu da uzivaju u svom duvanskom vazduhu a ja umirem od smeha. Neznam sta ce biti kada dodje zima. hahahahaha!

Pusim, moglo bi se reci oko 5 cigareta dnevno, nekad i manje. Zivim u Americi i ovde je to jako nepopularno. Bukvalno bolje je da pusis travu nego normalne cigarete.
Sada mi je tesko jer se ne moze pusiti unutra u kficu. Inace ja sam sama sebi rekla da necu u stanu duvaniti, pa mozda zato i manje pusim. Nervira me dim i ovde je mnogo gore nego kod nas, smrad je nepodnosljiv, ali ovisnost je jaca.
Ipak kad sam zivjela na Balkanu znala sam i do 50 komada na dan, tako da sam super, ali to je bilo prije nekih 7 godina.

Back