Pukla sezona na Jadranu u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Pogledajte prilog 1756995

Obično idem na ovu u plažu ako mi se baš ne da sjesti u auto i otići na neku pravu plažu, ovo je tamo prema Huli. Inače ili idem na Palmižanu, Zaraće, Zavalu.

Lipo je proć pokraj hotela Amfora, uvik ima nešto za vidit

Pogledajte prilog 1757000
dobro, to je to...ma imate more, mi nemamo, ali i za to ste nas žešće zaebali tj tito i njegove komunjare :)

A šta fali Sutomoru ? Sto vređas svetu srpsku destinaciju koja uvek ugosti putnike i pruzi utočište i odmor ?
Fali mu što je more često prljavo i što je haotično krcato. Dobra Voda koja nije daleko je znatno čistija, mirnija, plaže i more su ljepši/atraktivniji kao i okolna priroda itd. Zadnja 2 ljeta sam ljetovao u Dobroj Vodi. Imam i na Dobru Vodu određene zamjerke, ali je generalno meni bolja od Sutomora i nisam jedini koji to misli.

Screenshot_20250716_161612_Bookingcom.jpg

Evo provjerio sam za Dubrovnik...oko 200 slobodnih jedinica trenutno ..ima mjesta za još 400 gostiju...od preko 13000 ležaja u Dubrovniku.....a alartmani se panično sa 400 eura spuštaju na nešto iznad 200 po noćenju u last minite ponudi....
Provjeravam i u Grčkoj
tamo izgleda još gore
Santorini u slobodnom padu sa duplo manjim cijenam.....nije dobro

Screenshot_20250716_162644_Bookingcom.jpg

Santorini je sad bagatela, zbog rada vulkana tj zemljotresa...a inace je skup pa razbaljuje koliko je skup, ali da nisam video svojim ocima da nema turista koji se osecaju odrano , ne bih verovao , pazi kad su cene bile preko 150e nocenje po minimalcu , a prosek 1000e...

ali , ima ali ....svaki dan menjaju cene hrane, sto je zanimljivo , znaci bude dupli obrok riba 14e , a dan kasnije bude solo obrok riba 14e, a dva dana kasnije bude solo obrok riba 30e....

ima jos jedno ali , ni jedna jedina kap kanalizacije ne ide u more, na celom ostrvu....ni jedna jedina...i imaju svoje dizel generatore struje, svoje precistace svega, desalinizatore...nema morske trave, jer nema govnjaka oko ostrvo , pa nema cime da se hrane ni morske trave ni meduze, pa nema ni meduza...

Doduse plaze su vise nego skromne, moras da bude Indijana Dzons da nadje gde je ulaz u more bez krupnog kamenja...
Ali atmosferaje kao srednjoskolse zurke, plus zurke za starije...

I niko nije nezadovoljan...sto je cudno...ali je moguce...
Dok sam bio tamo , razmisljao sam i gledao cene na CG i HR primorju u istom trenutku , to je bilo smesno , 10x manje cene, ali ne osecas se ni malo nezadovoljno...

Sezonu pre toga Tajland, ali tajland je dusu dao za mesec dana i vise letovanja...samo letovanje je hotel do hotela, 28e po danu za dvoje i 5000e po danu za dvoje...ali razlika je drasticna....svedski sto tamo gde je 5000e je sve zivo sto moze da ti padne na pamet da se nadje u siroj okolini Tajlanda...i naravno staklarija i pedanterija i 30m u visinu , da nije na dohvat cunamija....eto i to kosta sad.....a da je plaza manje od 100m, ali na podignutom mestu od plaze...zastita od cunamija..

ja očekujem mnogo više...hladnu vodu i miris borovine imam i u srbiji, a plaže su im smešne u odnosu na ozbiljne turističke zemlje...istra je zanimljiva zbog blizine slovenije i italije, dok ostatak obale nije vredan razmatranja
Izuzev Istre naravno simpaticno se okupat i u Dubrovniku i Kuparima(nekadasnje vojno odmaraliste Titovo za vreme Yu).
Hvar,Korcula,Brac moze se nac.
Sam kvalitet jadranskog mora je dobar ali eto kako napisah sezona upitna polovina jula a na lapadu u Dubrovniku na plazi samo domaci!
U Cg naravno ima lepih destinacija ali i dole manjak turista.Grcki otoci su uvek dobri.Zakintos,mikonos,Krit...i jos mnogi...U Italiji je lep Capry blizu Napulja i Amalfy.
Mada i tamo rezu sa cenama ko jadran.
Udružili se izgleda u pljackanju turista.
Sve to izgleda samo za bogatu klijentelu.

Kupari su bili jedina stvar koja je vredela da se poseti u sezoni, sto nema nigde osim na jadranu...

Ali to je sve pocisceno...sve ostalo moze i van sezone, ali kupari su bili u sezoni hit....
Kupari su san letne noci. Bio nedavno.U fazi je rusenja.Pelegrin hotel sravnjen sa zemljom.Ogradili su sve.Zastao sam i popricao sa obezbeđenjem.Sve ce srusiti i napraviti samo jedan hotel za prebogatu klijentelu.Prosetao sam do Titovih vila borovka 1 i 2.Kopnom nisam uspeo da ih vidim jer hr vojska ne da pristup vilama(zasto li je to).
Skocio sam sa stena i plivao 200 metara iz vode se moze nekako doci i videti.
Na plazi u Kuparima nigde nikoga i dozvoljeno je kupanje na legendarnoj plazi ali jednostavno nema turista,nema ljudi.

Prilozi

• IMG_20250623_193243.jpg
    IMG_20250623_193243.jpg
    140,6 KB · Pregleda: 8
  • IMG_20250623_202452.jpg
    IMG_20250623_202452.jpg
    171,8 KB · Pregleda: 6
  • IMG_20250623_194208.jpg
    IMG_20250623_194208.jpg
    124,1 KB · Pregleda: 6
  • IMG_20250623_194340.jpg
    IMG_20250623_194340.jpg
    113,3 KB · Pregleda: 7
  • IMG_20250623_201947.jpg
    IMG_20250623_201947.jpg
    130,8 KB · Pregleda: 8
Poslednja izmena:
Ima Jadran svojih prednosti.
Hrvatska obala je odlicno sredjena i vredi svaku paru koju das.
Crna Gora je druga prica po tom pitanju.

Generalno:
Jadransko more, osvezavajuce hladno i prijatno, miris borovine, jod, .. neprocenjivo.

Sve zavisi kad sta zelis i ocekujes od letovanja…
Jel rastu jos negde borovi ili samo na Jadranu :think:

Pogledajte prilog 1757016
Evo provjerio sam za Dubrovnik...oko 200 slobodnih jedinica trenutno ..ima mjesta za još 400 gostiju...od preko 13000 ležaja u Dubrovniku.....a alartmani se panično sa 400 eura spuštaju na nešto iznad 200 po noćenju u last minite ponudi....
Provjeravam i u Grčkoj
tamo izgleda još gore
Santorini u slobodnom padu sa duplo manjim cijenam.....nije dobro
Hvar 1.-31. 8. - 98% of places to stay are unavailable for your dates on our site. 45 dostupnih objekata.

Primošten isti datumi 99% of places to stay are unavailable for your dates on our site. 3 dostupna objekta

primosten.jpg

Kad tražim za samo jednu osobu, dobim 5 dostupnih objekata, kamp prikolice u parku, lol.

A samo ovu zimu udarilo se jedno 200 novih apartmana, nije iznajmio samo onaj tko još nije skinuo skelu.

Back