Pukla sezona na Jadranu u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Nekad

klićo.jpg

I sad

bill-clinton-klinton-hrvatska-mali-losinj-1-830x553.webp

Što ti je život. Jučer smo mu bili psi rata, a danas mu konobar hračka u kavu. Btw, Franju ovo, bio u paklu ili raju, sigurno zabavlja.

Бивша Југославија и Бугарска су регион са највећим фертилитетом у Европи, већим од "пристојних" и "нормалних" земаља које имају значајне популације миграната са високим наталитетом.
Je kak ne, na Balkanu s padom broja rođenih pada i broj stanovnika pa omjer fertiliteta ostaje "visok" jer se računa na manje stanovnika.
U pristojnim državama se broj stanovnika održava imigracijom pa se pad rođenih jače vidi u stopi fertiliteta.

Duplirali su cene i imaju duplo manje gostiju, tehnički gledano ista zarada ali manje troše vode i struje što je u hrvatskoj najbitnije na svetu. Kada pričam sa nekim uvek kukauu skupavoda skupa struja iako zarade 1000 puta više.

Realno samo lud ne ide u grčku.
Screenshot_20250716_184922_com.google.android.apps.docs_edit_164995182874302.jpg

Srbi opet obaraju rekorde, u pola godine 13% više dolazaka i 20% više noćenja.
Oni Srbi koji se prijave putovnicama se broje kao domaći.

Trenutno iako mi ai nudi hrvatsku , ja mislim da je ai cista laz, i prodaja ljudskog misljenja drugim ljudima...a kao ai..

Znaci moja tri top odredista su tenerife siam park......bile nekad kupari, ludilo koliko zabave za mlade i phuket zbog uvek iste temperature vode i vazduha, koji god sat u godini da gledas....fenomen, a brate obozavam sto mozes kad god hoces da se zatrcis u vodu bez hladjenja tela a voda uvek prijatne toplote a ne pretopla..

Uzasan osecaj kad je voda pretopla, horor bez preterivanja..

Cene na phuketu su uvek ok...ali su avio kompanije ko nema vezu digle cenu duplo putovanja, a opet tto nije skupo koliko te odere wixxair do atine ili do santorinija...za 2h , a do phuketa 14h...3 obroka..
Cene na tenerifama su za ekskluzivu...ali jos se niko nije pokajao...

Nadam se da ce santorini da se oporavi , verovatno hoce nisu oni pupavi uopste...

Izuzev Istre naravno simpaticno se okupat i u Dubrovniku i Kuparima(nekadasnje vojno odmaraliste Titovo za vreme Yu).
Hvar,Korcula,Brac moze se nac.
Sam kvalitet jadranskog mora je dobar ali eto kako napisah sezona upitna polovina jula a na lapadu u Dubrovniku na plazi samo domaci!
U Cg naravno ima lepih destinacija ali i dole manjak turista.Grcki otoci su uvek dobri.Zakintos,mikonos,Krit...i jos mnogi...U Italiji je lep Capry blizu Napulja i Amalfy.
Mada i tamo rezu sa cenama ko jadran.
Udružili se izgleda u pljackanju turista.
Sve to izgleda samo za bogatu klijentelu.
Imam ti ja godina tako da se sećam i kupara i makarske, baških voda... Pa poslednje leto u hrvatskoj u trpnju...kakvo je to letovanje bilo, eh...sad samo ponekad fažana i pula...ove godine Slovenija i Austrija, malo sam se zasitio mora, a zavoleo planine, mada ću možda skoknuti i do grčke bar nedelju dana

Back