Pukla sezona na Jadranu u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Dubrovnik godišnje zaradi od ulaznica 25 miliona eura, samo od onih mučenika što dođu posjetit lokacije gdje je snimana serija Igra prijestolja. Više nego što će Srbija zaradit od rudne rente za rudarenje litijuma. Žalosna činjenica

Zapravo i ti vise zaradis od onoga sto ce Srbija zaraditi od rudne rente, posto je nece ni biti, jer neće kopati 😊

Dubrovnik godišnje zaradi od ulaznica 25 miliona eura, samo od onih mučenika što dođu posjetit lokacije gdje je snimana serija Igra prijestolja. Više nego što će Srbija zaradit od rudne rente za rudarenje litijuma. Žalosna činjenica

Cool ideju za tebe,iskopaj bazen lopatom u toj prćiji gde živiš,pa tamo ugosti svoje gej drustvo ,naplati ulaz prknom pa kad zaradiš dovoljno otiđi u Sutomore da se usoliš malo 😂

Duplirali su cene i imaju duplo manje gostiju, tehnički gledano ista zarada ali manje troše vode i struje što je u hrvatskoj najbitnije na svetu. Kada pričam sa nekim uvek kukauu skupavoda skupa struja iako zarade 1000 puta više.

Realno samo lud ne ide u grčku.

Ima Jadran svojih prednosti.
Hrvatska obala je odlicno sredjena i vredi svaku paru koju das.
Crna Gora je druga prica po tom pitanju.

Generalno:
Jadransko more, osvezavajuce hladno i prijatno, miris borovine, jod, .. neprocenjivo.

Sve zavisi kad sta zelis i ocekujes od letovanja…

👇

👇

Eto...slomilo se. ..sada možeš mirno spavati 👍
Imao sam prilike biti u Dubrovniku tako da ti to nista ne pije vodu ti statisticki podatci.
Ako znas gde bivsa Titova vila na lapadu tamo nigde nikoga,a ni na jednoj plazi nista posebno.Mozda razgledaju okolna brda pa ih nema u gradu i na plazi?
Spavam ja mirno opusti se i nisam zlonmeran samo kazem da je doslo do raspada turizma.
I ne sigurno mojom voljom vec Plenkovicevim bezobrazlukom.
Popricaj malo sa nekim.Pusti statistike naravno da ce drzava objaviti da je sve puno.Laz!
Kupari cuveni nigde nikog!!!Ako znas gde to?
5 ljudi na cuvenoj titovoj plazi.
To ti je istina ja slikao!!!
Kao sto vidis cuveni hotel Pelegrin je sravljen sa zemljom a bilo je jako bitno da se sve to srusi i da se kao naprave hoteli. Ovi singapurcani za visoku klijentelu sa egzoticnim uslugama.Dame,pivo,razvrat...
E moj druze Lican.

Prilozi

• IMG_20250623_193106.jpg
    IMG_20250623_193106.jpg
    98,1 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
Videti je da je ocigledno rast cena uzrok da nema evropskih turista(domacih odavno nema) na jadranu.
Preterase ga brate i sada se sve slomilo.
Neznam realno kako je u Grčkoj ali ovo bivsa yu tanko.Iduce godine ce cene dole ako hoce izvlacit sezonu.Drzave nabile poreze ili bahati vlasnici.
Cene su porasle generalno svuda. U Hrvatskoj i CG je pored smeštaja bač uočljivo porasla vanpasionska usluga za razliku od Grčke gde i nije toliko (smeštaj jeste), i to počinje da odbija jedan broj gostiju od istih sudeći po vlogovima po društvenim mrežama i portalima. Takođe Albanija beleži sve veči broj poseta, mada su i oni podigli cene i dalje je povoljnije od CG i Hrvatske, i može se slobodno reći da uzimaju jedan delić njihove priče.

Ali baš da su "pukli" i to u prvoj polovini jula je malo prerano tvrditi.Pukli su možda pojedini vlasnici restorana i zakupci plaža koji su baš krenuli u otvorenu pljačku ali ne vidim da su im gužve manje nego prošlih godina po putevima. Koliko vidim ni broj noćenja onaj zvaničan nije pao, tako da bih ja sačekao dok ne vidim cifre na kraju sa takvom tvrdnjom. Jedno je nivo države drugo pojedinac ugostitelj.

Da su alavi, jesu i to će se u nekom trenutku obiti o glavu, naročito Crnogorcima koji nemaju taj nivo infrastrukture kao Hrvatska ni lojalnost gostiju.
Ali i dalje su to velike pare sa malo ulaganja na nivou države. Zato pre nego što pošaljete humanitarnu pomoć ipak sačekajte :lol:

Generalno:
Jadransko more, osvezavajuce hladno i prijatno, miris borovine, jod, .. neprocenjivo.

Jonska je meni uvek isped Jadrana zbog struktura plaža, boje mora i neke mirnije atmosfere generalno u tom turističkom smislu. A i volim Grčki vajb više nego dalmatinski.
Ali kao što kažeš zavisi od čoveka.

Generalno:

ja očekujem mnogo više...hladnu vodu i miris borovine imam i u srbiji, a plaže su im smešne u odnosu na ozbiljne turističke zemlje...istra je zanimljiva zbog blizine slovenije i italije, dok ostatak obale nije vredan razmatranja

Rezultati prvih 6 mjeseci

Skupo je nemoguće, posebno za nas domaće. Ali koliko god ovi naši digli cijene turisti i dalje dolaze...a mislio sam da će ih odj..zbog cijena ove godine
Skupo je, istina, ali vrijedi. Bit će i skuplje i opet će biti gostiju.

Ide nam na ruku što Trump deportira turiste u Salvador, njima je strašno pao promet, preko 40% i na gubitku su već 13 milijardi USD, a dobar dio onih koji su odustali od USA budu navratili do nas.

Back