Pukla sezona na Jadranu u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Ево како је пукла сезона у Хрватској.
Подаци само за јун 2025, у поређењу са јуном 2024
https://www.htz.hr/sites/default/files/2025-07/Informacija o statistickim pokazateljima_lipanj_2025.pdf

Pogledajte prilog 1756859
Znači pukli su i prošle godine, samo malo više nego ove.

Koliko pucanja, moramo pomoći sirotim komšijama da ne skapaju od gladi.

Ajde svi na more na Pelješac i Istru, svi u Ideu u kupovinu, svi po Bajadere i Frikom sladoled! Cedevita za osveženje i žlica Vegete!

Pokažimo Hrvatima da smo bolje komšije nego Mađari i Slovenci!

Znači pukli su i prošle godine, samo malo više nego ove.

Koliko pucanja, moramo pomoći sirotim komšijama da ne skapaju od gladi.

Ajde svi na more na Pelješac i Istru, svi u Ideu u kupovinu, svi po Bajadere i Frikom sladoled! Cedevita za osveženje i žlica Vegete!

Pokažimo Hrvatima da smo bolje komšije nego Mađari i Slovenci!
Гледај, у погледу туристичке сезоне у Хрватској, стварно нешто пуца.
Власницима хотела, апартмана и ресторана пуца она ствар шта о туристичкој сезони пишу Вучићеви медији по Србији.
:D

Plašim se da srpska deca rođena posle dvehiljaditih i u Srbiji i u inostranstvu više vole da jurišaju na Instagram i na TikTok nego na Kosovo.

U Srbiji je život OK svima koji imaju normalne prihode.
Gresis tj jesu,kao i svi,ali imaju predstavu o pokvarenosti domacina i pripadnosti narodu,tako da ne sumnjam u masovni odaziv kad za to dodje vreme

А сад озбиљно:
Црна Гора заиста доживљава одређене изазове када је туристичка сезона у питању.
Наиме, повећава се број долазака, а смањује број ноћења. У преводу, то значи да се смањује број туриста који тамо иду на нпр 10-дневни одмор, а више на продужени викенд или одморе 4-7 дана.
Такође, структура гостију је нешто неповољнија него у Хрватској.
И то је онај стални изазов Црне Горе који гласи: Црна Гора је у процепу између елитног и масовног туризма. Масовни туризам носи масовне приходе ширем слоју, али и логистичке и инфраструктурне изазове који поткопавају сам темељ масовног туризма. Просто, црногорска обала (а тиме и број плажа и простор) је неупоредиво мања него хрватска.

Гледај, у погледу туристичке сезоне у Хрватској, стварно нешто пуца.
Власницима хотела, апартмана и ресторана пуца она ствар шта о туристичкој сезони пишу Вучићеви медији по Србији.
:D
Oseća se taj bol u preponama, pogotovo se oseća u cenama koje su prilagođene srbskom tigrovskom đžepu.

Gde će im duša, pa nismo mi paradajz turisti.

Videti je da je ocigledno rast cena uzrok da nema evropskih turista(domacih odavno nema) na jadranu.
Preterase ga brate i sada se sve slomilo.
Neznam realno kako je u Grčkoj ali ovo bivsa yu tanko.Iduce godine ce cene dole ako hoce izvlacit sezonu.Drzave nabile poreze ili bahati vlasnici.
Ne znam. Meni ljudi kod kojih sam godinama išla u hr a još su udaljeni od mora 10 min vožnje, sad tražili 90 eura noćenje. Nit ima bazena niti je nešto extra, običan stančić za 3 osobe.
U grčkoj je gužva naravno. Sad u sartiju sve je puno turista, posebno naših

Meni lično ta priča o paradajz turistima dosadna

Izgleda da hrvati kao nova nobles nacija želi da ima samo bogatiju klijentelu. Ok ako im se može.
Međutim, ja nisam na visokoj nozi, iskreno ne bih ni volela da budem u takvom društvu. Premda me užasavaju prosti ljudi, ipak neka srednja klasa je ono što će hr polako gubiti visokim cenama. Ako to žele ok

Videti je da je ocigledno rast cena uzrok da nema evropskih turista(domacih odavno nema) na jadranu.
Preterase ga brate i sada se sve slomilo.
Neznam realno kako je u Grčkoj ali ovo bivsa yu tanko.Iduce godine ce cene dole ako hoce izvlacit sezonu.Drzave nabile poreze ili bahati vlasnici.
Očigledno postoji neka granična linija kada smanjenje broja gostiju i prihoda od istih dovode do povećanja cena usluga a kada takvo smanjenje gostiju ima drugačiji efekt , da se cene usluga spuste. Ne vidim da će se u doglednoj budućnost desiti ovo drugo. Povećanje cena usluga u ovom slučaju jeste potreba ekonomske strukture i to je vrsta inflacije od 3 - 4 posto kakvo postoji u EU i koje će se nastaviti za duži vremenski period

Neko laže. Veliko je pitanje kome treba vjerovat, Informeru, Danilu51 ili programima koji su specijalizirani da obrađuju statistiku vezanu za turizam.

Prema prvim podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je tijekom prvih šest mjeseci ove godine ostvareno 7,5 milijuna dolazaka i 29,3 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 4 posto u dolascima i noćenjima. Od toga je na Jadranu ostvareno 27 milijuna noćenja, što je 4 posto više nego lani, na kontinentu je ostvareno 1,1 milijun noćenja, što predstavlja rast od 1 posto, dok je u gradu Zagrebu ostvareno 1,2 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 2 posto.

Back