PUDLE

zdravo ljudi, ja sam novi clan :hvala:
imam jedno pitanje, zanimaju me toy pudle, a nemam pojma nista o tome ko prodaje, koliko kostaju, itd, pa ako mozete malo da me obavestite o tome.... unapred se zahvaljujem ;)

Slucajno, posto sam odgajivacmogu vam dati nekolko korisnih saveta. Ako trazte iskljucivo TOY pudlu, one rastu do 28 cm(meri se visina grebena iznad prednjih nogu). Pravu toy pudlu necete naci ispod 500e. Obratite se raznim odgajivacima i mnogi ce vam davati neke usmene garancije, ali kad vam sa 6 meseci vec bude imalo 30cm on ce vam naci neki glupi izgovor(trebali ste manje da ga hrenitee ...) Insistirajte da vidite i oca i majku da bi se uverili da su oba roditelja toy, mada vam ni to nije stopostotna garancija.Ja ne uzgajam toj tudle pa nemoj da mislis da pisem iz neke zavisti. Pocela je sezona izlozbi pasa pa vam preporucujem da obidjete neku i da izaberete konkretno nesku koja vam se svidja. Ako se ne snadjete, znam coveka iz Beograda koji ima dve toy zenkice i sigurno ih pari sa toy muzijakom.:super::heart:

sava035

Vidim da ste nam se vratili...nadam se da je sve proslo OK i da se uspesno oporavljate!:)

Kao sto vidite, preteko sam. Juce sam se vratio sa Dedinja, posle uspesno izvedenog cetvorostrukog baj pasa. I odma sam vas posetio. Ne mogu dugo da s:heart::super::klap::bye:edim za kompom, ali cim mi bude malo bolje cesce cu vam dosadjivati.

Da nas ne zaboravite:):):)
Misko se sprema za novu sezonu!

misko1-1.jpg

misko2-1-1.jpg

Neodoljivi sarmer:heart:
misko3-1-1.jpg

Sada smo se vratili iz šetnje i Širli je na šapama siva! A pošto ona voli da se valja, sivkasto kremkasta je i po telu.
Šta radite, kako čistite noge i celo telo, obzirom da šampon ne može da se upotrebljava često? Samo vodom neće da se skine sva prljavština..
I koliko često upotrebljavate šampon za noge, odnosno telo?

Sada smo se vratili iz šetnje i Širli je na šapama siva! A pošto ona voli da se valja, sivkasto kremkasta je i po telu.
Šta radite, kako čistite noge i celo telo, obzirom da šampon ne može da se upotrebljava često? Samo vodom neće da se skine sva prljavština..
I koliko često upotrebljavate šampon za noge, odnosno telo?

Krofnice, odakle ti da se shampon ne moze upotrebljavati cesto? Pudla se moze kupati na 7-10 dana bez problema. Postoje shamponi koji su dovoljno kvalitetni da ne smetaju kozi tvoje Shirli. A za to vreme i da joj nozice budu malo sive, kakve veze ima?:heart:

To je sjajno! Ja sam razumela da su dobri All system i Greenfield. Šta vi koristite?
I koliko se sećam, Leu perete nogice šamponom na svaka 3 dana, jel tako? I ne smeta mu? To je onda još bolja varijanta. :klap:

Krofnice,
Leu perem nozice prema potrebi, inace ih brisem i vlaznim maramicama:)
Inace koristim All systems, jer je koliko znam bolji od Greenfielda, a cene su im priblizne, s tim da se All systems razblazuje, koliko se mogu sada setiti 1:4, ili 5 (pise na njemu).
Za sada nam je All systems OK, ne vidim da Leu nesto smeta, sto mi je najbitnije.

Nego, zna li neko gde se moze naci Otifree, sredstvo za ispiranje, ciscenje usiju, jer ga po nasim apotekama ovde nema. (ili da pokusam i to da narucim iz Slovenije?!):confused:
Leo i pored pocupanih dlacica iz usiju ima obicaj predvece da ih ceska, a i pomalo mu se osecaju.

Širlica je pre par dana bila na čupanju dlaka iz ušiju, i tada su počele malo da se osećaju. Valjda su se proventilirale :lol: To je bilo prvo čupanje.
Dakle veterinar ih je isprao Otifree-jem i rekao da treba svake dve nedelje da se ispire, kao što mi čistimo uši. Bezobzira da li se osećaju ili ne. Otifree ili neko drugo sredstvo za čišćenje ušiju, nije bitno.
Ali ni ja nisam našla u Pet centru Otifree, već sam kupila Virbacov proizvod kao zamenu. Prodavačica-veterinarka ga je nahvalila kao još boljeg od Otifree-ja.

Mi smo novi u ovim vodama , posel bul mastifa kupili smo pudlu...ženka, srednja pudla.
Gde mogu da je vodim na šišanje po mogućstvu Novi Beograd?

Pudle su divne, bez obzira što mi ova mala pojede sve po kući :)

Juhuuu, Evo i nas na ovom forumu. Pre svega zelim da se predstavimo...
Laki, godinu dana star, srednja francuska pudla, (bar su nam tako rekli), inace presladak, prepametan,umiljat i pomalo tvrdoglav. i ja, njegova mama, kako se inace šali moj muz.
Takodje zelim i da vam se svima zahvalim na mnogim dobrim savetima koje sam naucila bas na ovom forumu, koji pratim skoro od pocetka..:klap::klap:

Juhuuu, Evo i nas na ovom forumu. Pre svega zelim da se predstavimo...
Laki, godinu dana star, srednja francuska pudla, (bar su nam tako rekli), inace presladak, prepametan,umiljat i pomalo tvrdoglav. i ja, njegova mama, kako se inace šali moj muz.
Takodje zelim i da vam se svima zahvalim na mnogim dobrim savetima koje sam naucila bas na ovom forumu, koji pratim skoro od pocetka..:klap::klap:

Dobrodosli:vatromet::vatromet:
Sto pre Lakijeve slicice na uvid:)

Nego Krofnice, sta ja to citam na drugoj temi, gde Sirli spava, kuda se seta?:per:

:whistling::whistling::lol::lol:
Širli se šeta... svuda! :lol: Gde ja, tu i ona :D Ali, ne spava celu noć u krevetu sa mnom, nego se ujutru popne. I ona je shvatila da je to pametnija varijanta.

Trenutno vodimo bitku za prevlast, ko će koga da vaspita, ja nju ili ona mene.. Junački se držim! :mrgreen:

:whistling::whistling::lol::lol:
Širli se šeta... svuda! :lol: Gde ja, tu i ona :D Ali, ne spava celu noć u krevetu sa mnom, nego se ujutru popne. I ona je shvatila da je to pametnija varijanta.

Trenutno vodimo bitku za prevlast, ko će koga da vaspita, ja nju ili ona mene.. Junački se držim! :mrgreen:

izdrzi , molim te, navijamo za tebe. Ako malo popustis posle ces se kajati al ce biti kasno.:klap:

Hvala na podršci! :ok: Mog tatu sluša kao bela lala :lol:, a samnom .. pa ne ide baš tako lako.. Širlicin brat, Šejn, je od malena dobijao ćuške i sada sluša savršeno - ja sam se zapanjila :eek:.. Očigledno su baš svojeglavi, kao i sve pudle.. :lol:

Krofnice, ne znam sta bih ti rekla...ali mislim da pudle nisu tvrdoglave, nego samo mi nismo dosledni u nekim stvarima:lol:
Leu se obracam tihim glasom i on slusa..kako li podignem glas, tako nece da poslusha i gleda me kao da sam pala s Marsa. Inace tako reaguje kada neko vice na njega, a ako krenesh da ga udarish, mozesh ocekivati i da ti pokaze zube. Mene savrseno slusa i nikoga vishe. Da li je to dobro ili ne...nisam nacisto. Mada, ne mogu reci da je tako dobar i kada izadjemo napolje, ume da odsheta i da ga ja zovem, a da on ne reaguje na "1. loptu", ali ako krenem, dotrcace i on. Uhvati i njega da se ponasha kao pushten s lanca, ali s obzirom da je zimus jedva izlazio i ne zameram mu puno.

Laki, pregledasmo slicice...i vi vidim negujete "krofnica look":per:
Ovo je neki "brat" Kikin i Leov:lol:

I ja imam taj problem,da reži na mene. Na primer nadje neku glupost i počne da žvaće, pobegne pod krevet jer zna da hoću da mu uzmem to iz usta, kad pružim ruku prema njemu počne ozbiljno da reži, da li da reagujem u tom momentu i kako ili samo da se povučem? Van tih momenata je ok i prilično sluša.

Back