PUDLE

JA imam cetiri pudlice i dve civave. Okacila bih slike, ali sam sujeverna, jer cim ih slikam nesto im se desi. Tako sam slikala moju pudlicu Vilhelminu cu Rajh i zgazila su je kola, jer je bila vesela, a neki vozac nije stao na crveno. Bilo mi je toliko tesko kako ju je zalepio za pesacki. Sela sam i plakala i blokirala saobracaj. Posle ju je Milanka pokupila i sahranila u nekom parku nocu, posto ovde nema groblja kucnih ljubimaca i nije htela da mi kaze gde je sahranila da ne bih tamo isla.

Poslednja izmena:
Dobar dan svim ljubiteljima ove predivne rase!
Ja vec godinama razmisljam o bogacenju svog zivota jednom slatkom pufnicom!
Sada je napokon i dosao, cini mi se, pravi trenutak za to.
Ja sam poslednja dva dana iscitala svaki post ovog foruma, i bas zbog toga ne bih volela ako ubuduce postavim neko pitanje a neko me uputi na iscitavanje foruma (em sto sam to vec uradila, em oci mi ispadose

Pa ovako, kao sto rekoh, ja vec duuugo dugo prizeljkujem psa...
Posle mnogo istrazivanja, odlucila sam se da to definitivno bude jedna pametnica pudla!
Ja bih zelela jednog patuljastog red decaka. Koliko sam skontala, jedino ih Gaga ima :) pa bih i volela da me kontaktirate kada mi se ove poruke odobre.
Mislim da je sada pravi momenat za ljubimca, em sto sam novac skupila (tj kolicinu koju mislim sa ce biti dovoljna) em sto sam se zaista jako dobro informisala (zahvaljujuci svima vama) i o groomingu kada, sta, kako (doduse volela bih i preporuku GDE u Bg), o ishrani, setnji, vaspitanju... Verovatno sam nesto propustila da kazem, ali vec cu dodati, i samo bih zelela da kazem da Gago vase crvene pudle su preeeeelepe!!! Kada sam videla Papagenu kad se nisam onesvestila :)
Pozdrav svima, nadam se brzom odobrenju mojih poruka i vasim odgovorima :)

Molim Vas,da mi pomognete ako možete. Imam štene patuljaste pudle staro 10 nedelja. To je druga pudla koju imam. Problem koji imam, a što nisam imala sa predhodnom, je što ova malecka hoće da pojede svoj izmet iako je vrlo brzo naučila da obavlja nuždu na određenom mestu u kući pošto u šetnju još uvek ne može. Hvala

Molim Vas,da mi pomognete ako možete. Imam štene patuljaste pudle staro 10 nedelja. To je druga pudla koju imam. Problem koji imam, a što nisam imala sa predhodnom, je što ova malecka hoće da pojede svoj izmet iako je vrlo brzo naučila da obavlja nuždu na određenom mestu u kući pošto u šetnju još uvek ne može. Hvala

Promeni hranu, ta ne zadovoljava sve njene potrebe za vitaminima i mineralima.

Srećni praznici.
Hvala svima na pomoći u potrazi za ljubimcem.
Mi smo pronašli pudlana za našu porodicu. Mužjak je, star je 8 meseci , crne boje ali ima malko braon po ušicama i grudima. Nije navikao na povodac pa smo polako učili , malkooo više bira šta će i kada jesti. Granule ne voli baš i jede ih samo iz ruke ili kada smo napolju.Kada je došao spavao je sa nama u sobi ali već par dana spava kod ulaznih vrata, da li mu je tamo hladnije ili izigrava čuvara, ne znam. Što se tiče kupanja nemamo problema, jedino ne voli da se fenira i da pere šape posle šetenje i ne da tako lako da mu očešljam nožice. Trenutno nemamo pseće društvo sa kojim bi se igrali, malo skakuće sa lutalicama u parku ( onoliko koliko mu ja dam a i povodac)....
Sve u svemu mi smo oduševljeni i svakom ko se dvoumi za psa u stanu toplo bih preporučila da to bude pudla.
Pozdrav svima.

cao svima forum Vam je super dosta sam iscitala, nisam uspela sve, volela bih da mi se javi neko od iskusnijih...dobila sam patuljastu pudlu crnu musku na poklon, dugo sam i zelela ali dosla je neocekivano :) super smo se snasli, sem sto je malisa dosao kod mene sa nepunih mesec ipo cime nisam bila zadovoljna ali vlasnici su insistrali, malisa spava sam, ne mazi se, samo gricka i rezi kao smesno nesto i laje, kada ga uzmem nema mira iako mu se spava mnogo trazi da ode sam da spava..da li je to samo privikavanje, da li cce se stvari promeniti i da li je sve to ok? pozz svima

Molim iskusnije da mi pomognu, zaboravila sam da naglasim da je malisa vec dve ipo nedelje kod nas...
A sta je tu po vama diskutabilno? Stene se ponasa savim normalno, spava, jede, piski, kaki i poigra se... To sto grize, gricka, pa i bebe u tom periodu samo to rade :) Sta bi on jadnicko, toliko rano odvojen od majke mogao drugo pa da radi ? :) A vlasnicima je gorelo nesto... kada su morali da ga se rese sa 1.5 mesec... Da ih ne potrosi previse?
Sta je pitanje?

Poslednja izmena:
razumem naravno da je stene, da je normalno da grize, svasta sam svugde iscitala, ne reaguje ni na jednu komandu, shvatam da je mali, ..iskrena da budem ne znam sta bih Vam napisala precizno ali strasno sam zabrinuta, svako kuce je drugacije znam, imala sam vec iskustva sa pudlama, ne dozvoljava da se mazi i ne desi se da zaspi cak ni na kaucu niti kod nekoga u krilu, ako kod nekoga sedi to je iskljucivo zato sto nesto grize...jede strasno alavo pa sa nagradjvanjem ne mogu nista ni da postignem jer nagradu ne shvata kao nagradu...kada sam pocela da uvodim termin "ne" i fuj to na moj podignut glas on bi samo uzvratio lajanjem i rezanjem, procitala sam od jednog dresera da ga uhvatim za kozu vrata i malo istresem levo desno kao majka, na to mi samo uhvati ruku da je grize i rezi...

razumem naravno da je stene, da je normalno da grize, svasta sam svugde iscitala, ne reaguje ni na jednu komandu, shvatam da je mali, ..iskrena da budem ne znam sta bih Vam napisala precizno ali strasno sam zabrinuta, svako kuce je drugacije znam, imala sam vec iskustva sa pudlama, ne dozvoljava da se mazi i ne desi se da zaspi cak ni na kaucu niti kod nekoga u krilu, ako kod nekoga sedi to je iskljucivo zato sto nesto grize...jede strasno alavo pa sa nagradjvanjem ne mogu nista ni da postignem jer nagradu ne shvata kao nagradu...kada sam pocela da uvodim termin "ne" i fuj to na moj podignut glas on bi samo uzvratio lajanjem i rezanjem, procitala sam od jednog dresera da ga uhvatim za kozu vrata i malo istresem levo desno kao majka, na to mi samo uhvati ruku da je grize i rezi...
Ja i dalje mislim da se ti salis!!! Ti bi da vaspitavas bebu od 6 nedelja????? Pa ona je skinuta sa sise, ne bi li njegovi vlasnici zaradili koju sicu pre nego krene da jede. Kao prvo nije prosao socijalizaciju sa majkom kako treba, s bracom, sestrama a ti bi da odgovara na komande??? Sumnjam da je tvoja majka vikala tebi sa 3 meseca"Cut sta se deres"!!! Stenci se ne odvajaju od majke pre dva meseca, a pozeljno je da ostane i duze. Samo ovde ljudi zele da dobiju sto ranije psa, a stene sa 3 meseca im vec "matoro"!!
Ostavi to stene neka se navikne na promene koje su ga zatekle u tom ranom periodu i za sada se ti prilagodjavaj njemu, a kasnije ce ono tebi. Inace, sta ce stene na krevetu, niti moze da se popne tamo niti moze da sidje? Hoces da zaspi i kada se probudi da padne s njega? Pas, posebno stene, i to tako malo, nije IGRACKA, nego zivo bice.
Koliko ti imas godina?

Ne ne, sve vas razumem i slazem se sa vama...pogresno ste protumacili moje nedoumice,ja nisam bila srecna sto je tako rano odvojen, oni su me ubedjivali da to nije nista, ne zelim da dresiram bebu niti da komandujrm, zelim samo da znam da li je za pocetak normalno da kuce ne uspostavlja kontakt ni sa kim da se ne mazi nikada ni u jednom trenutku i da ne zeli bilo kakav dodir, i da rezi i laje u tolikoj meri...

Ne ne, sve vas razumem i slazem se sa vama...pogresno ste protumacili moje nedoumice,ja nisam bila srecna sto je tako rano odvojen, oni su me ubedjivali da to nije nista, ne zelim da dresiram bebu niti da komandujrm, zelim samo da znam da li je za pocetak normalno da kuce ne uspostavlja kontakt ni sa kim da se ne mazi nikada ni u jednom trenutku i da ne zeli bilo kakav dodir, i da rezi i laje u tolikoj meri...

Kod tako ranog odvajanja, ti moras odraditi ono sto nije majka...znaci, polako, strpljivo i uspostavicete kontak. On jadan ne zna sta ga je snaslo. Sacuvaj me boze kaznjavanja u tom periodu i "dresure" kao za odrasle pse. On je beba.
Ti si zrelija od njega i tako se moras ponasati, Ne moze sve i odmah, vec korak po korak....

hvala Vam, samo sam zelela da znam da je to sve normalan deo odrastanja i da su svi bili tako malo tvrdoglav, jer zabrinuta sam, a njegovi vlasnici mi nista nisu blize rekli, malisa rezi stalno i bas na sve, strpljenja imam i videcemo kako ce teci nase prlagodjavanje, samo mi recite otprilike u kom vec uzrastu ne bi bilo ok da i dalje grize i rezi? kada je on vec kao odrastao dovoljno? i kako m preporucujete da ga hranim, 3 puta ili 4 puta na dan, vlasnici su mi rekli da uzmem Brit hranu jer je to jeo i kod njih?
hvala puno

hvala Vam, samo sam zelela da znam da je to sve normalan deo odrastanja i da su svi bili tako malo tvrdoglav, jer zabrinuta sam, a njegovi vlasnici mi nista nisu blize rekli, malisa rezi stalno i bas na sve, strpljenja imam i videcemo kako ce teci nase prlagodjavanje, samo mi recite otprilike u kom vec uzrastu ne bi bilo ok da i dalje grize i rezi? kada je on vec kao odrastao dovoljno? i kako m preporucujete da ga hranim, 3 puta ili 4 puta na dan, vlasnici su mi rekli da uzmem Brit hranu jer je to jeo i kod njih?
hvala puno

Ako su vam tako rekli vlasnici, tako i radite, a kasnije polako predjite na neku kvalitetniju.
Kada ce prestati da rezi na tebe, zavisi od tebe, to ti niko ne moze reci. Ja imam trenutno stence u kuci od 9 nedelja koji se stalno biju i reze jedni na druge i u medjusobnoj igri i u igri s majkom, Kada ih ja uzmem, one nastavljaju da grizu, ali je ne mislim da je to bilo sta nenormalno. Pustim ih da se smire, izljubimo se i onda ih pustam da nastave igru. Nemaju oni razloga u tom periodu da se nesto mnogo drze po krilu, maze kada oni to nece. Oni sami dodju kada imaju potrebu za tim. Grisce oni jos dugo, bar dok ne promene zube do 5-6-7 meseci. Kada krene da grize, daj mu igracku, daj mu govedju kost iz supe, neka se zabavlja
Na sva ovakva pitanja i mnoga druga oko nege, ishrane i bilo cega vezano za tvog psa, treba da ti daju uzgaivaci od kojih si uzela psa, To je pre svega njihova OBAVEZA i trebalo bi prvo njima da se obratis, jer oni bi trebali najbolje da poznaju svoje pse i sveje stence. Nemoj me pogresno shvatiti, meni nije tesko da ti sve ovde ispisem, ali ja bih kao uzgaivac bila jako nesretna da neko ko ima moje stene nema sve informacije o njemu od mene nego da se raspituje po internetu pored mene zive ;)

Poslednja izmena:
DSC04909.jpg

Moji Daltoni z:) (H)Luj, Helga i (H)Ruza

Pozdrav svim pudlašima!
I ja sam njihov ljubtelj, a kako je moja mama vlasnik jedne i živela sam sa njima poslednjih petnaestak godina.
Imamo malu crnu pudlu, koju je mama do sada šišala makazama. Nije izložbeni pas, pa se šišana iz higijenskih i zdravstvenih razloga. E sad... to šišanje malo duže traje, a Tara je omatorila i nema baš strpljenja da šiškanje makazama malo po malo pa bismo da kupimo mašinicu.
Da li može savet koju da uzmemo, a da je dobra za dlaku pudlice? Ne treba da bude neka profi, samo da je brzo i lako šišnemo i sa što manje nervoze...

Back