PUDLE

Srećni praznici i Nova godina svima! Između ostalog vam želim još puno malih Anđela z:)
Iščitala sam temu od prve do poslednje stranice. Stvarno puno pomognete oko toga šta, kako sa čupavim lepotanima :respekt:
Imamo u planu patuljastu ženkicu i aprikot boja nam je favorit, ali polako:) Za sada vredno pratimo ovu temu, pa kada dođe vreme kopaćemo dublje :navodnik:
z:poz:

10936589_807356115990589_305011071_o.jpg

jos jedno nase luce :)

Pozdrav svima, vidim da ima mnogo znalaca o pudlama i nadam se da cu dobiti odgovore na neka pitanja.
Kupila sam pudlu od odgajivaca, aprikot patuljasta pudla. Slagala me je da je stene 3,5 meseca , bila je vec 5
Ona preko celog dana spava i samo ceka da je neko uzme u krilo.Nece da se igra ni jednom igrackom, jedva jede samo koliko mora , ne mozete je kupiti ni jednom poslasticom. samo okrene glavu.Tek je pre dva dana pocela da ide po stanu i ponekad , retko podigne rep.Stalno je podvijen. Mi mislimo da su je nekako zlostavljali kad se toliko plasi ,Ima li neko savet kako da je ohrabrimo da se igra i opusti ?
Ona nam je treci pas, nije da ne znamo kako treba, ali ovako nesto nisam videla, Citala sam da su one veoma razigrane , ali nasa Loki samo kunja,Zdrava je , vodili smo je veterinaru.Molim Vas za neki savet.

Ako ste je vodili veterinaru i uradili sve pretrage i ispostavilo se da je zdrava, mislim da ona pati za starim vlasnicima. Ako ima 5 meseci ona želi da bude tamo gde je navikla, vi ste joj tuđi i nepoznati, a vaša kuća nema mirise na koje je navikla. Dajte joj još malo vremena i mazite je što više, i izvodite u kratke šetnje što češće. :)

Hvala,
Vodim je u setnju ali ona se toliko trese da jedva da napravi koji korak,Cim vidi ljude ukopa se u mestu i legne tako da je vise nosim nego sto hoda,Ja sam se zaljubila u nju i stalno je kod mene, kako ne radim nas dve smo po ceo dan zajedno,Za sada ide za mnom gde god da mrdnem i sada dok pisem ona mi je u krilu.Javljam ako bude nekog pomaka,
Ako neko ima jos koji savet rado bih cula.

Pokušajte da je odvedete nekom ko isto ima štene pudle ili pudlu koja voli da se igra, to bi moglo puno da pomogne i neojte se obeshrabriti ako prvi odlazak presedi u vašem krilu, pustite je , ne forsirate, sledeći put će se sigurno bar malo poigrati. :)

Kada smo napolju rezi na sve pse, i bezi kod meneKad vidi da obuvam patike sakrije se .Razmisljala sam da bi mozda idealno bilo da ima u kuci jos jedno stene , ali nemam para da kupim jos jednu pudlu.Mozda bi neko poklonio s obzirom na okolnosti?
Mnogo se rastuzim kad citam kako se igraju i koliko su vesele,a nasa Loki ni rep jos da izvuce da ga vidimo .Mi imamo veliki stan i dosta prostora za jurnjavu, za ovako male pse ,imam i stepenice u stanu,cini mi se da sam citala da vole da skakucu po njma.Kod nas je 20 dana, i nema nekog pomaka.Ne pravi stetu po stanu , sve obavlja u kupatilu na novini, jede samo da prezivi Ja sam joj stavila ciniju sa granulama da uzme kad hoce,ako uopste hoce.
Ne znam da li sam dosadna, ali posle zlatnog retrivera i kokera , pudle su za mene otkrovenje, Opcinjena sam kad citam o njima,Nemam nameru da je vodam po izlozbama i sl. samo brinem zbog nje.Ne poznajem nikoga ko ima patuljastu ili bilo koju drugu pudlu.Ako je to dozvoljeno na ovom forumu rekla bih po koju o zeni od koje sam je kupila, samo zato da neko drugi ne podje ko mi .

Imate na facebook-u grupe sa pudlašima, (a ne bi bilo loše ni ovde da potražite savet: www.facebook.com/groups/126356727555339/?ref=browser ) ako baš želite da vam se pas samo sa njima igra. Upoznajte se , sigurna sam da će se rado družiti sa vama, ne znam iz kog ste grada. Pas je plašljiv, potrebna je socijalizacija, ali ne tako što ćete pored jednog nerešenog problema uvesti još jedno štene koje može samo da kopira ovo starije pa da imate dva problema. Inače uopšte nije neophodna ista rasa da bi se pas naučio na druge pse. Ulica je dodatni problem idite na druženje kod nekog ko ima manjeg psa ili štene.

Imam pitanje za poznavaoce pudli.
Naime pre dva dana je došao na svet okot od 5 pasa crne boje. Pre pitanja bih samo da napomenem da mi uopšte nije bitno (nećemo prodavati pse, poklanjamo ih), već se interesujem iz čiste znatiželje. Jedno od štenaca (svi su crni) ima belu liniju na grudima u dužini od oko 5 cm. Drugo štene oko guze i uz rep sa donje strane recimo 1 cm ima braon žućkastu dlaku. Ostala tri su skroz crni.. Da li neko može da mi objasni kako je došlo do tog varijeteta ako su majka crna (baba i deda crni) i otac crn (majka crna, otac aprikot)? I jedan i drugi roditelj su rasni psi, patuljasti primerci rase. Bilo bi mi jasno da je neko štene i pored crnih roditelja povuklo na dedu aprikot boju, ali bela linija na jednom psu ili braon krug oko guze mi nisu jasni.

I baba i deda imaju roditelje. Ako znamo da se pare beli, crni i braon medju sobom, uvek postoji mogucnost da je crni deda npr. imao belog ili braon roditelja iz dozvoljenih parenja. Ili iza aprikot dede dqa imate apriko i bele roditelje. Nista neobicno, s obzirom da se u nase rodovnike ne pisu ni booje a ni visine pasa, pa se u jednom leglu pojavljuju i sve tri velicine pasa a i psi u bojama predaka kao i sareni.

Jasno mi je da može štene da povuče na dedu aprikot boju, samo što sam ja mislio da koja god kombinacija boja da se desi, pa čak i da preovlada boja nekog starijeg pretka, da je pas uvek jednobojan. Bar ja do sad nisam video crnu pudlu sa braon, tačnije krem šapama i guzom, ili nekom drugom kombinacijom šarenila a da nisu harlekin pudle. A ovo nikako za sad ne liči na harlekin, druga boja nije uopšte ravnomerno zastupljena u odnosu na prvu.

:) To sto ti nisi video, ne znaci da ne postoje :) Osim harlekina (crno-belo), imamo fantome,
10378074_10206554677255399_7282000033071242359_n.jpg

obicno crne boje sa saricama aprikot boje kao kod npr rotova ili sable, kod kojih se boje prelivaju jedne u druge
sable
10417473_10205755199176174_680971424068672395_n.jpg

Zdravo, odlucila sam da nabavim toy aprikot pudlicu. Treba mi pomoc oko izbora proverene odgajivacnice. Da li znate za odgajivacnicu Komoromi iz Novog Sada, da li imate iskustva sa njima. Hvala unapred na odgovorima. Pozdrav:D:bye:

Zdravo, odlucila sam da nabavim toy aprikot pudlicu. Treba mi pomoc oko izbora proverene odgajivacnice. Da li znate za odgajivacnicu Komoromi iz Novog Sada, da li imate iskustva sa njima. Hvala unapred na odgovorima. Pozdrav:D:bye:

Znam i ja a i mnogi drugi. Cuveni su ne po psima, vec po varijantama prodaje pasa... sa papirima, bez papira, sa pozajmica para od buducih vlasnika, po menjanju imena uzgaivacnice kada naprave mnogo sr..a, a uz to svi su im toyevi, dok ne porastu, onda budu veci od mojih patuljaka :) I vole da ih se sto pre rese, najbolje sa 6 nedelja kad krenu da jedu :) A vrh mi je doprema na kucnu adresu :) Kao da dzak krompira donose, mada po krompir odes na pijacu, pa pipnes svaki pre nego ga izmeris, a pas koji treba da je s tobom 16 godina ne mora ni da se vidi, bitno je da ti ga dopreme, da se ne pomucis:D Izguglajte malo, dosta se pisalo o njima i po forumima, grupama, pa onda resite da li ce te im ukazati poverenje.

Inace, ovde se dosta pisalo i o toy pudlama, vratite se malo, pa iscitajte, jer na svakoj drugoj strani pise da vam ovde retko ko moze garantovati visinu psa jer im u rodovnicima niko ne pise visine, pa niko ne zna sta ce na kraju biti... I uz put iscitajte i koliki su to psi, a i kako treba da izgledaju s obzirom da su postali Urbana legenda, svi ih prodaju, ali ih je retko ko video uzivo ;)

Ja isla u Italiju po toya i donela patuljka od 30cm ciji je 90% rodovnika toy (jer kod njih pisu visine pasa, za razliku od nas). On 30, a rodjena sestra 25cm... mislim da pametnom-dosta :)

Poslednja izmena:
Znam i ja a i mnogi drugi. Cuveni su ne po psima, vec po varijantama prodaje pasa... sa papirima, bez papira, sa pozajmica para od buducih vlasnika, po menjanju imena uzgaivacnice kada naprave mnogo sr..a, a uz to svi su im toyevi, dok ne porastu, onda budu veci od mojih patuljaka :) I vole da ih se sto pre rese, najbolje sa 6 nedelja kad krenu da jedu :) A vrh mi je doprema na kucnu adresu :) Kao da dzak krompira donose, mada po krompir odes na pijacu, pa pipnes svaki pre nego ga izmeris, a pas koji treba da je s tobom 16 godina ne mora ni da se vidi, bitno je da ti ga dopreme, da se ne pomucis:D Izguglajte malo, dosta se pisalo o njima i po forumima, grupama, pa onda resite da li ce te im ukazati poverenje.

Inace, ovde se dosta pisalo i o toy pudlama, vratite se malo, pa iscitajte, jer na svakoj drugoj strani pise da vam ovde retko ko moze garantovati visinu psa jer im u rodovnicima niko ne pise visine, pa niko ne zna sta ce na kraju biti... I uz put iscitajte i koliki su to psi, a i kako treba da izgledaju s obzirom da su postali Urbana legenda, svi ih prodaju, ali ih je retko ko video uzivo ;)

Ja isla u Italiju po toya i donela patuljka od 30cm ciji je 90% rodovnika toy (jer kod njih pisu visine pasa, za razliku od nas). On 30, a rodjena sestra 25cm... mislim da pametnom-dosta :)

Ok. Hvala na savetu. Da li mogu da vas zamolilm da mi u PP preporucite odgajivacnicu.Hvala unapred

Ne znam sta se desava sa vasim nalogom, ali i dalje ne mogu poslati PP. Mislim da sam vas nasla na FB pa sam vam tamo postavila par pitanja ;)
A joj, pa sad sam videla da ima vise Vanja Vanjica, verovatno ste na neki drugi poslali...posto nisam dobila poruke. Nema veze, evo vam drugi pravi nalog...Vanja Lazic Bogdanovic...pa ako vas ne mrzi...ako vam je cimanje, nema veze. Eto kakav sam maler...retrogradni merkur me malo zeza.....:neutral:

Back