PUDLE

Dragi svi, nova sam na forumu, a uclanila sam se samo zbog ove teme. Pre 8 dana preuzela sam malu belu zenkicu srdnje francuske pudle. Izuzetno je inteligentna i dobra. Imam nekoliko pitanja za iskusnije clanove, pa ako bi neko mogao da odgovori:

1. Koliko cesto mogu da je kupam?
2. Vec je imala prvo sisanje, ostenjena je 23.3., kada je vremen za naredno sisanje?
3. Primila je vakcinu i revakcinu, sta je naredna vakcina koju prima i u kom periodu?
4. Koliko cesto da joj dajem drontal protiv parazita?
5. Ima veoma lep pedigre, volela bih da je parim kad sazri, ali su me neki ljudi zaplasili kako pudlice imaju strasne probleme rasplodnih organa i da je najbolje sterilisati ih. Da li je to istina?
6. Moja kuca se budi svaki dan u 5 ujutru kako bi bavila nuzdu, ja se probudim i odvedem je ali ona je posle toga razigrana i vrati se na spavanje tek posle 1-2h. Kako da resim to, izludecemo ako ovako nastavi
7. Kada izadjemo u setnju stalno sve njuska i jede, posle povrati nocu, kako da je sprecim u tome?
8. Kad izadje napolje kada ima mnogo dece okopolo, ponese je euforija, skroz poludi, ne mogu da je smiri, molim za savet

Hvala dobroj dusi koja ce odgovoriti na sva moja pitanja, samo zelim da pruzim svojoj kuci kvalitetan zivot i da se nekako malo usaglasimo

FaMulan iscitaj temu, MNOGO se pisalo o svemu tome ovde vec..bzvz je ponavljati jedno te isto posle svake trece strane! Ako i posle toga nemas odgovore na neka pitanja, postavi ih onda. A inace, zasto pas ide napolje kada nije primio sve vakcine? I zasto joj dozvoljavas tako nevakcinisanoj da jede sve sto vidi?

krasimira.posmuga sve frizure su dozvoljene za pudlu, ako je u domacoj varijanti, ako zelis izlaganje, onda postoje odredjene frizure za to...

vosa123456789, svaki pas je kao i svaki covek za sebe,,jedni jedu manje, drugi vise... Jede koliko moze d apojede (u gr) ;))
Inace toy pudla nije rasa, vec visina pudle. Nemoj da ti prodaju svasta kao toya, raspitaj se prvo malo pa kreni u kupovinu...

Dobar dan! Vreme je došlo da se i ja uključim u ovu grupu! I presrećna sam zbog toga :) Pre nedelju dana je stigla moja Juca. Pokušaću da postavim ispod sliku da je vidite. prelepa je, vesela, raspoložena i smešna. Dugo sam je tražila i čekala i baš sam nju želela. Ima 8 nedelja i sada traju klasične početničke muke i lepote, sa kojima ste svi upoznati. Pročitala sam veliki deo ovih postova, korisni su i lepo je da razmenjujemo iskustva naročito da čitamo one iskusne članove. Ja sam od uvek živela u kući i uvek sam imala kucu u dvorištu, ovo je prvi put da živim sa kucom u stanu i moram priznati da je potpuno drugačije! Ne može da se poredi.
Juca je za par dana naučila gde treba da kaki, ali piškenje je špansko selo. Uvek je kad se probudi nosimo na prostirku, tamo piški, pohvalimo je, ali imam utisak da se pita 'Bože, šta ovi dvoje izvode sa ovim nosanjem tamo-vamo'... dakle, mislim da ne konta apsolutno. Fazon je da nema drugu vakcinu te moramo da učimo prvo na unutra jer ne idemo napolje još... Lakše bi bilo da je naučila da piški tamo jer se govance bolje i vidi i lakše pokupi.. ali hajde, bože moj... :)
Imam par pitanja. Hranim je sa belcando hranom, pomešanom sa royal caninom koga sam dobila od odgajivača. Na kesi piše 50 gr. dnevno i ja joj toliko dajem. Podelim to na 4 dela i tako joj dam, ali ona posle svakog obroka plače gladna. Neću da joj dajem više nego što treba, ali neću ni da bude gladnica, tako da molim nekog iskusnog da mi kaže da li je to dovoljno. Pored toga, dobije malicko (2,3 supene kašike jogurta dnevno, to obožava) i par nagradica kad uradi nešto kako treba. Da, važno je da je tata toy, a mama patuljak... Juca je velika i mislim da će ući u patuljke manje :)
Hvala vam puno unapred na ogovoru.
Pozdrav od mene i Juce!

p2MDtVsSj

https://imageshack.com/i/p81SIyvPj

Ne znam jesam li uspela da ubacim sliku....

Moze da jede koliko hoce..na bebama se ne "vezba strogoca" kada je hrana u pitanju. To sto pise na kesi...hmmm... i na tarabi svasta pise, vec napisah da je svaki pas individu za sebe, kao i ljudi. Velicinu psa odredjuje genetika, a ne koliko ce jesti, tako da li ce biti toy ili patuljak ne odredjuje kolicina hrane, vec genetika.

Cime hranite svoje pudle? Da li su samo granule dovoljne i koje? Sta smeju a sta ne, tj sta je dobro za njih? Unapred hvala i pozz :)

Superpremijum granule su sasvim dovoljne z apravilan razvoj pasa male rase. Ne dodaje se kalcijum jer se visak talozi gde ne treba. Ostalo mozes naci na netu, pisaaalo se i pise se stalno... a i ovde se pisalo vec nebrojeno puta, nemojte da vas mrzi da se vracate malo unazad, jer je to ipak mnogo lakse nego stalno kuckanje jednog te istog.

Zdravo svima :)
Kupila sam patuljastu pudlicu,ima sada 4 meseca :) Pre kupovine sam iscitala temu na ovom forumu a i sada se vracam da se podsetim nekih stvari ovde napisanih. Htela bi svima da se zahvalim jer ste mi dosta pomogli :)
Imam jedno pitanje,moja pudla do sada je spavala na jastuku od kako je stigla i malo pored jastuka kada je toplo,kada je hladno dodje i kod mene u krevet,ovih poslednjih dana ali nije bas ljubitelj spavanja u krevetu,bude joj toplo a jastuk joj je sada vec malo kratak,porasla je. Zanima me da li neko zna otprilike kolika velicina krevetica bi bila dovoljna,da joj ne bude mala kada poraste? Svidjaju mi se u pet shopovima neki lepi dimenzija 50x40 i 61x48,molim za pomoc jer ja ne mogu da procenim a ako kupim pa joj bude mala ima moji kod kuce da me u top stave :) Pozz svima

Zdravo svima :)
Kupila sam patuljastu pudlicu,ima sada 4 meseca :) Pre kupovine sam iscitala temu na ovom forumu a i sada se vracam da se podsetim nekih stvari ovde napisanih. Htela bi svima da se zahvalim jer ste mi dosta pomogli :)
Imam jedno pitanje,moja pudla do sada je spavala na jastuku od kako je stigla i malo pored jastuka kada je toplo,kada je hladno dodje i kod mene u krevet,ovih poslednjih dana ali nije bas ljubitelj spavanja u krevetu,bude joj toplo a jastuk joj je sada vec malo kratak,porasla je. Zanima me da li neko zna otprilike kolika velicina krevetica bi bila dovoljna,da joj ne bude mala kada poraste? Svidjaju mi se u pet shopovima neki lepi dimenzija 50x40 i 61x48,molim za pomoc jer ja ne mogu da procenim a ako kupim pa joj bude mala ima moji kod kuce da me u top stave :) Pozz svima

Patuljaste pudle bi trebalo da bez problema stanu u krevetić od 50x40, međutim to što si kupila patuljastu ne znači da si to i dobila, vrlo je moguće da preraste u srednju, pa ako vam je taj krevetić veliki izdatak, kupi odmah veći. Mada krevetić nije kupovina jednom u životu, na svakih 2-3 godine se kupuje novi, jer oni se pohabaju, istroše, kuce ih izgrickaju... Pogledaj šta ima u ponudi na naetu -Sparky krevetići za pse-, imaju dosta povoljne i lepe , a šalju i poštom.

:D

Kakvo god da mu ime upisu u knjizicu , samo neka je obostrano i radosno odazivanje jednih prema drugima , a poznajuci neke od tih "sarlatana i sarlatanki" u toj kuci toga nece faliti ...:bye:

Back