PUDLE

Mala smizla je porasla...:cvet: daj jos neke slicice :)

arconnora, trenutno imamo leglo iz ponovljenog parenja, imamo 1 devojcicu i 5 decaka, ali je devojcica rezervisana :) Pre nedelju dana smo imali parenje, pa novo leglo ocekujem oko nove godine. To su sve decica mog muzjaka Lea. Kujica koja je uparena je crne boje, ali ocekujem apriko i crne bebirone.
Ako te bilo sta zanima u vezi tate, mama... predhodnih stenaca, pitaj :) Hvala u svakom slucaju :)

47918_10151280243910242_1321479231_n.jpg
229957_10151280242990242_1824569881_n.jpg
evo svezih slika tate Lea i sina mu Ozzy-ja
424615_421467654568620_752457054_n.jpg

Mala smizla je porasla...:cvet: daj jos neke slicice :)

arconnora, trenutno imamo leglo iz ponovljenog parenja, imamo 1 devojcicu i 5 decaka, ali je devojcica rezervisana :) Pre nedelju dana smo imali parenje, pa novo leglo ocekujem oko nove godine. To su sve decica mog muzjaka Lea. Kujica koja je uparena je crne boje, ali ocekujem apriko i crne bebirone.
Ako te bilo sta zanima u vezi tate, mama... predhodnih stenaca, pitaj :) Hvala u svakom slucaju :)

Pogledajte prilog 257365 Pogledajte prilog 257366 evo svezih slika tate Lea i sina mu Ozzy-ja
Pogledajte prilog 257367

hvala na brzom odgovoru, ne znam sta bi da pitam jer nemam iskustva, nisam nikada imala psa jedino sta mi je bitno da mogu da ga drzim u stanu da mu ne opada dlaka toliko, da ima dobar karakter i naravno da je zdrav. Naravno da bi volela da mi napisete ono sto smatrate bitnim za mene pri kupovini, znam da i legla igraju ulogu u ceni a nemam sa kime da se posavetujem oko toga od koga da kupim pa tako tragajuci na netu, vodeci se nekim instiktom upitah Vas
Ja bi volela zenku aprikot mada sam mislia da ce to krvarenje da mi zadaje muke ali kako sam citala nije o nista strasno... to oko nove godine je idealno vreme za mene... e sada sta me jos zanima je i cena
sve u svemu ja svaki dan gledam pudlce na netu i zelja da je imam je sve veca, to bi bio ujedno i poklon mojoj majci za odlazak u penziju s obzirom da vec pada u depresiju od usamljenosti...
malo sam preterala sa pisanjem, sve u svemu puno hvala :)

Pudla je, kao sto si se vec informisala pas koji se ne linja, nema podlaku i ne oseca se. Zbog tog nelinjanja se mora redovno dlaka odrzavati, cesljati i shishati. Mnogo toga je vec ovde pisano, tako da ako imas vremena iscitaj o samom odrzavanju, nezi, ishrani, predpostavljam da ces dobiti jos puno odgovora.
Ovde na ovoj temi, kao i na mom FB profilu mozes naci dosta slika moja oba psa, kao i vecine stenaca koji su deca mog muzjaka. Ovde ima i vlasnika mojih "unucica" pa za misljenja o samim psima mozda bolje oni da se jave ili njih da priupitas :)
Sto se krvarenja kod zenki tice, to je sve individualno...mojoj devojcici se jedva primeti i da mi nema Lea, verovatno ne bih ni znala da je u teranju, ali sam vidjala zenke kod kojih je to mnogo obilnije. Kakogod, to se da resiti na razne nacine, a kada dodje vreme za to... pisacemo i o tome :)
Cena pasa zavisi od kvaliteta uparenih jedinki, od rodovnika, titula, ukratko, od onoga koliko se u tog psa ulagalo. Cene pasa u Srbiji su daleko nize nego cena cim predjete granicu. Zivotni standard je odredio cene ovde, pa tako imamo velike raspone. Ali da ne duzim...

Moras dopisati jos neku poruku jer dok nemas odredjeni broj postova ne mozes slati ni primati privatne poruke.

procitala sam skoro sve postove i dosta toga saznala, videla slicice, jako ste lepi... kako sam shavtila leo je patuljak oko 30 cm? jako mi je slatka njegova cerkica na skejtu, bas takvu sam zamisljala i moju.
e da i interesuje me jos i to kad planirate potomke crvene damice?

procitala sam skoro sve postove i dosta toga saznala, videla slicice, jako ste lepi... kako sam shavtila leo je patuljak oko 30 cm? jako mi je slatka njegova cerkica na skejtu, bas takvu sam zamisljala i moju.
e da i interesuje me jos i to kad planirate potomke crvene damice?

Mala Magbet je prva Leova cera, ona je sada, verovala ili ne, boje skoro kao Ena. Zivi u porodici gde je mazena i pazena kao kraljica. Redovno se cujemo i posecujemo :)
Osim nje iz jedne kombinacije s crnom kujicom dobili smo i jednu devojcicu takodje jako tamne apriko boje
309868_10150367449860242_176071526_n.jpg
koja je dobila interni naziv Zivkica :)
321283_10150367450285242_2055917426_n.jpg
ovde su Zivkica i moj omiljeni decko BeBe :)

Leo ima 30-31 cm i spada u sitnije patuljke.
Enu, ako sve bude kako treba planiram da parim na sledece teranje, jer devojka ima vec 2.5 godine. E sada, da li cu naci odgovarajuceg decka za nju...to cemo jos videti. U stalnoj sam potrazi :)

Pozdrav svim forumasima! Evo i nas posle duzeg vremena. Ja sam u aprilu uzela kucu od Gagasf i prezadovoljna sam. Zenkica je sada stara 8 meseci apriko je boje i prava je mala smizlica:zper: Kada sam ja trazila kucu posle mnogo lutanja i okrenutih brojeva telefona,na preporuku forumasica stupila sam u kontakt sa Gagasf koja je tada imala leglo, i uzela moju devojcicu od nje. Ona je zaista neko ko je iskreni ljubitelj pasa i sve sto radi ,radi skljucivo iz ljubavi Kuce su kvalitetne, mazene i pazene. Gajene su u kucnim uslovima. Kada god mi je trebala pomoc i savet oko nege,ishrane ona je uvek bila tu da odgovori na moja pitanja,a bilo ih je mnogo:rumenko:posto je to moja prva kuca Kuca je u moj dom stigla vakcinisana okupana i sredjena osisana i sa izbrijanom njuskicom i sapicama. Veoma brzo je stekla higijenske navike,velika je maza koja je ulepsala moj i zivot moje porodice.Kao sto rece neko ovde na forumu jednom pudla uvek pudla:)
Dok sam sa nestrpljenjem cekala da moja devojcica dovoljno odraste i da dodje u moj dom Gaga mi je slala slicice da vidim kako kuca napreduje. Sada ja njoj saljem slicice a ako sto vidim i svi ostali Ozzy,Toza.... Zahvaljujuci forumasima i Gagasf ja sam dobila zdravu pravu i veselu devojcicu. Kao sto su forumasi pomogli meni tako se nadam da cu i ja pomoci novim clanovima koji planiraju da nabave kucu jer je danas nazalost tesko naci prave odgajivace koji sve ovo rade sa puno ljubavi.

Pozdrav svima od Toze i mene! Samo bih da se pridružim Nikiti i potvrdim sve što je rekla za gagasf, tatu Lea i njegovu decu...ma divna deca :))
Inace, mi cemo se sledeće nedelje prošetati do Sajma, nećemo se takmičiti, ali nadam se da cemo sresti neke od vas, a i da cemo imati za koga da navijamo ;)

Pozdrav svima od Toze i mene! Samo bih da se pridružim Nikiti i potvrdim sve što je rekla za gagasf, tatu Lea i njegovu decu...ma divna deca :))
Inace, mi cemo se sledeće nedelje prošetati do Sajma, nećemo se takmičiti, ali nadam se da cemo sresti neke od vas, a i da cemo imati za koga da navijamo ;)

Vas dve kao da ste se dogovarale..krenucu da crvenim :)

Munja nam je bas lep s novom frizurom :) Nego zima je...da mu ne bude tako hladno ?:(

Inace, pazi sta si rekla, dolazim ja u punom sastavu na Beogradsku izlozbu, nemoj da niste dosli kao na Novosadsku :p
Ne izlazemo se, sve smo ovde zavrsili. pa idemo samo u opustenu setnju, pa se nadam da se vidimo :))

I da...dajte onu najnoviju Tozinu slicku:)

Da li vam je neko skorije trazio pudlu na poklon? Ozzy vise nije ljubimac ljudima koji su ga uzeli jer vise nije mlad. :( https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2472751435415&set=o.109306665773084&type=1&theater

21467_2472751435415_1318342541_n.jpg

mimi..sirimo, delimo pricu koliko mozemo..ali slaba vajda:( Zena kod koje je kaze da je jako lep...ali na zalost i star:(

196204_10151306386670242_2097427665_n.jpg
196105_10151306388125242_1312665007_n.jpg
Evo i naseg decka Ozzija iz malo drugacijeg ugla :) Jedino mi je zao sto se od svetla u salonu njegova prelepa kajsija boja pretvorila u zutu... :(
7934_1224607490525_1089137476_30716895_4016327_n.jpg
a ovo je neka stara slika tate Lea :)

Tuzno je to, tolike godine im je bio ljubimac i sad vise ne valja. :( Roditelje, kad ostare, posaljemo u staracki dom ali zato sto su tamo placeni ljudi strucni da brinu o njima, i obilazimo ih, a ovo je bas tuzno. Prosla sam to sa psom, sve dok je mogao da se bori, zajedno smo se borili, kad vise nije mogao, prekratila sam mu muke i na rukama mi je zaspao. Starost i smrt su sastavni deo zivota i ko nije spreman na to, ne treba ni da nabavlja ljubimca. :(

No dosta tuznih tema, vidi se dovoljno da je Ozzy lepa kajsijica, a za tatu vec, je svaki komentar suvisan. :heart:

Ovde vec dugo nikoga nema :( Sta je s pudlovlasnicima i pudloljupcima ?

Nase bebe iz prdhodnog legla rastu, a vecina je vec otisla u nove domove. Ostala su nam jos samo dva decka :)

526069_10151338960330242_1449492529_n-1.jpg

14148_10151338960120242_297247738_n-1.jpg

531161_10151338960245242_1291378853_n-1.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav svim pudlašima...
Imam jedno pitanje... u pitanju je pudla sara 4ipo meseca, danas smo imali goste, i svi redom su se igrali sa njom i ona je skakala i trćala itd, i kad su gosti otišli, ona je baš bila premorena zaspala je i samo odjednom počela kratko i ubrzano da diše kao da nema vazduha!!!! Odsekla sam se. Podigla sam je i pokušala da je vratim u život, i počela je da maše repićem i to je prestalo!!! Sutra ću pozvati veterinara i reći mu šta je bilo, ali mnogo sam se uplašila, pa me zanima da li je to bilo samo od zamora ili ne daj Bože nešto gore... da li je neko imao slično iskustvo....?
Hvala svima.

Back