PUDLE

Lola posle prvog sisanja
Fotografija0121.jpg

Nije nas bilo duze vreme ali nadam se da cemo ubuduce biti aktivnije. Toza je presladak:)

S obzirom da sam mlad" uzgajivac", nasao sam se u situaciji da mi je kuja ostenila sedam stenaca. Stenci su zdravi kao i kuja, lepo napreduju, ali mi se namece problem sa kojim cu se verovatno suociti, a to je nemogucnost kuje da ih ishrani zbog verovatno nedovoljno mleka. Sada im je 15 dana starosti, a verovatno u skorije vreme cu morati da ih dohranjujem. Nacin i vrsta hrane koja se koristi za dohranjivanje je za mene totalna nepoznanica, te molim iskusnije da mi pomognu savetom, da nebih dosao u pat poziciju.
Unapred svima zahvaljujem...

S obzirom da sam mlad" uzgajivac", nasao sam se u situaciji da mi je kuja ostenila sedam stenaca. Stenci su zdravi kao i kuja, lepo napreduju, ali mi se namece problem sa kojim cu se verovatno suociti, a to je nemogucnost kuje da ih ishrani zbog verovatno nedovoljno mleka. Sada im je 15 dana starosti, a verovatno u skorije vreme cu morati da ih dohranjujem. Nacin i vrsta hrane koja se koristi za dohranjivanje je za mene totalna nepoznanica, te molim iskusnije da mi pomognu savetom, da nebih dosao u pat poziciju.
Unapred svima zahvaljujem...

Pojacaj hranu kuji. Ne znam sa cim je hranis ali ti savetujem kvalitetnije granule (ako je hranis granulama) i da joj ubacis u obrok belo pilece meso.ako vidis da ti kuja uprkos pojacanoj ishrani gubi na kilazi pocni da prehranjujes stence sa kujinim mlekom.Ima da se nadje po veterinarskim apotekama kujino mleko u prahu. Nemoj joj davati kravlje jer je ono mnogo slabije od kujinog pa joj to dodje kao kad pije vodu. Pokusaj sto pre da ih naucis da pocnu sami da jedu da bi majku sto pre oslobodio. Ako te jos nesto interesuje pitaj na PP

Poslednja izmena:
:amen: Jednom sam dozivela da jedna nervozna vlasnica zlatnog retrivera zamalo sutne mog mesanca pekinezera "jer su mali psi zli, lajavi i ujedljivi". Ne secam se tacno sta sam joj odgovorila ali znam da je bilo nesto u kontekstu ogledala. :evil:

Zdravo svim pudlašima!!!
Ja sam nova ovde , i uskoro ću i ja imati pudlicu =) Pa ću vam postaviti slčke.
Dvoumim se samo između mužjaka i ženke... u pitanju su harlekin pudle(crno bele).
Mužjak mi se sviđa jer ima više crnog na sebi i baš ima lepe šare, ali otac mu je patuljast a mama toy, i po svemu sudeći biće i on patuljast.. (tata mu je 31 cm)
a meni se više sviđa toy veličina, ali ženkice nema neu šaru po telu ,nego im je glava crna a telo belo.. pa mi je to malo i čudno :roll:
Na slikama gde ih ima po troje to su mužjaci, a gde su po dve to su ženke...
CIMG5872.jpg

CIMG5875.jpg

CIMG5880.jpg

CIMG5870.jpg

Molim za vaše mišljenje! Ne samo po šarama nego i generalno da li su bolji mužjaci ili ženke? Hvala!!!

Zdravo svim pudlašima!!!
Ja sam nova ovde , i uskoro ću i ja imati pudlicu =) Pa ću vam postaviti slčke.
Dvoumim se samo između mužjaka i ženke... u pitanju su harlekin pudle(crno bele).
Mužjak mi se sviđa jer ima više crnog na sebi i baš ima lepe šare, ali otac mu je patuljast a mama toy, i po svemu sudeći biće i on patuljast.. (tata mu je 31 cm)
a meni se više sviđa toy veličina, ali ženkice nema neu šaru po telu ,nego im je glava crna a telo belo.. pa mi je to malo i čudno :roll:
Na slikama gde ih ima po troje to su mužjaci, a gde su po dve to su ženke...
Pogledajte prilog 250735
Pogledajte prilog 250736
Pogledajte prilog 250737
Pogledajte prilog 250738
Molim za vaše mišljenje! Ne samo po šarama nego i generalno da li su bolji mužjaci ili ženke? Hvala!!!

Iz kombinacije gde se mesaju dve velicine, nikada se ne zna koliki ce stenci biti, narocito ne u tom uzrastu u kome ces ti uzeti stene. To je odgovor na jedno pitanje;)
A odgovor na drugo... do sada mi se pokazalo da temperament, privrzenost, ne zavise od pola, vec od same jedinke, tako da je meni bas sve jedno koga bi pas trebao da bude. Tu vise igra uloga toga sta ti imas u vidu kada taj pas odraste, da li zelis stence ili ne, da li ces sterilisati svog ljubimca ili ces ga pariti, od toga vise zavisi pol, nego neka generalna karakteristika jednog ili drugog...

Iz kombinacije gde se mesaju dve velicine, nikada se ne zna koliki ce stenci biti, narocito ne u tom uzrastu u kome ces ti uzeti stene. To je odgovor na jedno pitanje;)
A odgovor na drugo... do sada mi se pokazalo da temperament, privrzenost, ne zavise od pola, vec od same jedinke, tako da je meni bas sve jedno koga bi pas trebao da bude. Tu vise igra uloga toga sta ti imas u vidu kada taj pas odraste, da li zelis stence ili ne, da li ces sterilisati svog ljubimca ili ces ga pariti, od toga vise zavisi pol, nego neka generalna karakteristika jednog ili drugog...
I tebi hvala na mišljenju i odgovoru!
Odlučila sam se za ženkicu jer sam poslušala svoje srce. Jako volim ženkice, a i sviđa mi se jer je neobična (glavica crna a telo belo) , ona će biti mala princezica kad dođe u moj dom. Dolazi uglavnom 14 septembra i ne mogu da dočekam!
Evo još jedne sličice što sam dobila
CIMG5886.jpg
CIMG5884.jpg

I volela bih kad dođe do toga da je parim sa nekim crnim mužjakom :heart:

Back