PUDLE

Ponovo sam se registrovala jer sam bila izbrisana,ne znam zasto-bila sam Grozna.Hrana je cudna stvar,bez obzira na cijenu.Pasi sam do nedavno davala Royal a onda sam presla na Hill;s i vidim veliku razliku,rekla bih u korist Royala.Dok je jeo njega stolica mu je bila kompaktna i tamnija ,sa ovim drugim primjecujem da je meksa i zute boje mada jos uvijek dovoljno cvrsta.Sretna Nova godina i Bozic svim pudlama i njihovim vlasnicima!z:dm4:

:snesko5:Stavicu cim mi ih izrade,zavisna sam od drugih u pogledu tehnike,jos kratko.Inace super napreduje,dosta se setamo.Uglavnom ga drzim na flexsiju a uvjeravaju me da ga slobodno pustim,na setalistu recimo gdje je vecina pasa slobodna.Ne usudjujem se mada sam sigurna u njega koliko mogu biti za njegovu dob-problem je sto jako voli ljude pa prilazi i skace na svakog a posebno voli djecu,kad ih vidi da trce i galame on odmah za njima.Ucim ga da to ne radi,napretka ima ali ne potpuno.Obozava pse i sa svima bi se igrao,ne pravi razliku izmedju velikih i malih,pustim ga da se pozdrave i onjuse,nekad ga i pustim da se igra ali ga onda moram odvojiti jer su svi veci od njega pa ga u igri gnjece i pritiscu a on pocne cviliti.Piste malo o svojim pudlama!z:girl:

Pasi sam inace napravila super wc,nasla sam na netu modele nekih i onda malo prilagodila,poslacu sliku.Drzim ispod lavaboa u kupatilu,sve je super cisto i ne osjeca se,svaka 2-3 dana operem.On jos ne dize nogu ali sam predvidjela i tu stvar.Sve rjedje to koristi ali mu zatreba jer ja radim i necu da predugo trpi.:mazipsa:

Dragi pudlasi,evo novih slika...Ogi vam zeli lep dan!

Prilozi

• 06012010618.jpg
    06012010618.jpg
    29,9 KB · Pregleda: 39
  • 06012010613.jpg
    06012010613.jpg
    29,7 KB · Pregleda: 35
  • 05012010612.jpg
    05012010612.jpg
    42,4 KB · Pregleda: 40
  • 05012010610.jpg
    05012010610.jpg
    35,2 KB · Pregleda: 35
  • 05012010608.jpg
    05012010608.jpg
    38,8 KB · Pregleda: 40
Veliki pozdrav i sretno svima :zjelka: Evo i Ognjenog pre šišanja (danas smo se olindrali)z:hm: Nego treba mi savet: kada voditi pudlu na vađenje duplih zuba ? Ognjen ima punih šest meseci, i ima tri dupla zuba, i čini mi se da mu i donja vilica ne izgleda dobro zbog toga, odnosno, kao da je izbačena u odnosu na gornju z:cry: Da ne bude problem oko zagrza, nemam pojma, i baš se i ne razumemz;) Ipak mi je ovo prvi pseći ljubimacz;) A inače i Marinin Ogi je presladak, i ima ( kako vidim na slikama ) dosta dugačak rep z:lol: Mom Ogiju su skratili rep kada se rodio ( kao tako treba ):zimag: Velik kisss i za Draganinog Lea, prelep je :zskace:

Prilozi

• Ognjen.jpg
    Ognjen.jpg
    27,5 KB · Pregleda: 40
Vezano za pisanje mila_k i _Look_Of_Expectancy imam ja jedno specificno tumacenje za vas iz Beograda. Vi imate mnogo, mnogo povoljnije uslove od nas iz "unutrasnjosti" i onda vise dramatizujete te neke specificne situacije. Npr. Ognjeni ima tri dupla zuba, a Kiki je bas sa 6 meseci takodje resavala problem duplih zuba. I nasa Djulija je imala duple donje ocnjake (ako se dobro izrazavam kao laik) i nas vet. je rekao da do godinu i po to nije problem i da ce verovatno sami ispasti. I bas tako je i bilo, a u neku ruku resenje je nametnuto jer u Surdulici nema stomatologa za pse. Ovo je i mala sala, a i ziva istina, samo molim da se mila_k i _Look_Of_Expectancy nikako ne uvrede jer ih potpuno razumem. Imamo dve odrasle kcerke, a ovo cudo od kuceta nam vec 1.5 godinu vadi dusu pamukom!

E, draga moja. U kakvoj ste Vi iz "unutrašnjosti" prednosti u odnosu na nas iz Beograda. Naravno da se ne ljutim za komentar, ali verovatno nemate problema sa komšijama kada pas laje(kao ja sa mojima iz zgrade ),i ne putujute sat i više vremena do posla, i nazad .Rado bi se menjala sa Vama. Jedva čekam da vidim svog Ognjenog, i svi detalji mi upadaju u oči.Tipa: višak zuba i mogućnost krive vilice. A tako želim da idem sa njim na izložbe, i družim se sa normalnim ljudima koji se ne bave politikom, bolestima i problemima, nego svojim ljubimcima.I zato moj Ogi mora da bude na visini zadatka. Obzirom da mi je ovo prvi pas, učim od iskustava forumaša, i sigurno ću i ja nekada nekome pomoći sa svojim iskustvima. Pozdrav Surdulici :zpozdrav:

Leo je imao duple gornje ocnjake, izvadili smo ih s 7-8 meseci i ne secam se tacno. Stajali su dosta cvrsto i ni na pamet im nije padalo da ispadnu. A ni meni da mu ih ostavim i da izguraju ostale zube, tacnije da mu pokvare zagrizaj. Svako ima neku svoju ideju i zashta njegov ljubimac "sluzi". Bez obzira da li je pas ljubimac ili seplanira s njim na izlozbe, zagizaj bi trebalo da bude dobar, naravno, ako genetika nije ucinila svoje. Posebno, ako je sve OK, stvarno bi mi bilo zao da zbog nemarnosti, neznanja ili vec zbog "tamo" neceg ja to pokvarim.
Mila, veliki pozdrav tebi, a i ostalima odavde s foruma. I stavi svezu sliku, ne podmeci nam Ogijeve bebece z:p
Koliko vidim, pocinju da preovladjuju apriko pudle, shto mi je posebno milo & drago:zskace:
Koliko Pasha sada ima, i ne mogu se neshto setiti, al on patuljak, ili srednji?

Gagasf,Pasa sutra puni 6 mjeseci i patuljak je.Ne bih imala nista protiv niti da preraste u srednjeg ali izgleda da ostaje u mjerama patuljastog.Primjecujem da u zadnje vrijeme vise razvija misicnu masu nego sto raste.Stalno mu gledam zube i do sada nisam primjetila neki duplikat.Kao malo stene sa nekih 2-3 mjeseca imao je pomalo nepravilan zagriz,sada su mu super.A Ognjenje sladak.z:poz:

Gagasf,Pasa sutra puni 6 mjeseci i patuljak je.Ne bih imala nista protiv niti da preraste u srednjeg ali izgleda da ostaje u mjerama patuljastog.Primjecujem da u zadnje vrijeme vise razvija misicnu masu nego sto raste.Stalno mu gledam zube i do sada nisam primjetila neki duplikat.Kao malo stene sa nekih 2-3 mjeseca imao je pomalo nepravilan zagriz,sada su mu super.A Ognjenje sladak.z:poz:

Gde si nabavila Pasu i da li si zadovoljna odgajivacem i Pasom?

Mila, znamo mi da ste vi...mladoliki, uostalom kakav mi moze biti bratanac nego bash takav z:lol:

A shto se tice Pashe, ima josh malo vremena da raste, tako da mozda i poraste z:)

Mi smo za vikend imali u gostima devojchicu, pa se nadamo da ce Leo postati tata, ali o tom, potom, da ne baksuziramo z:)

:zskace:Dugo vremena sam planirala nabaviti psa,pa sam opet razmisljala kojeg,pa kad sam odlucila pudlu bacila sam se na trazenje.Bilo je raznih kombinacija,gledala sam razna legla,ljetos sam specijalno dosla u Beograd zbog toga.Htjela sam rezervisati stene i preuzeti ga u septembru.I onda sam sasvim slucajno u spicu obilazaka krenula kod tetke na rucak i u parkicu ispred njene zgrade (Franca Rozmana,sad se drukcije zove)ugledala zenu sa srebrnim pudlom na klupi i odusevila se.U prici sa njom sam doznala da je njen pudlan iz Jagodine.I onda sam otkazala sve i tako je meni Pasa stigao iz JagodinePozdrav Draganu!z:poz:

Zahvaljujuci vasim tekstovima,ja sam mog Ognjena danas vodila predivnom cika "Vetu"koji je konstatovao da Ogi ima 3 zubica za vadjenje i to smo odmah i sredili.Ogi je dobio anesteziju u spreju i za dva minuta njegovi zubici su postali moji suveniri.Inace Ogi je rodjen 3.06.2009 i bilo je pravo vreme za to.Ogi je moj prvi ljubimac,i ja se potpuno edukujem bas preko vaseg foruma.Naucila sam ga da kaki i piski za samo jedan dan uz vase savete..pa cime da ga hranim,razjasnili ste mi razne njegove 'PSECE' reakcije i tako sve do danasnjeg vadjenja zubica.Zahvaljujem se svim forumasima na svim informacijama koje su do sada ispisali jer verujem da ima dosta nas neupucenih i gladnih znanja. ..a prokleto zaljubljenih u nase bebez:poz:

Inace i mi smo iz unutrasnjosti i zamolila bih vas da me uputite na nekog dobrog 'CIKA FRIZERA' iz Beograda jer je krajnje vreme da osisam Ogija.Do sada sam ga ja sisala a to vise nije u redu jer Ogi je vec decacic i ne pristaje na mamine frizure.:zskace::zskace:

Zahvaljujuci vasim tekstovima,ja sam mog Ognjena danas vodila predivnom cika "Vetu"koji je konstatovao da Ogi ima 3 zubica za vadjenje i to smo odmah i sredili.Ogi je dobio anesteziju u spreju i za dva minuta njegovi zubici su postali moji suveniri.Inace Ogi je rodjen 3.06.2009 i bilo je pravo vreme za to.Ogi je moj prvi ljubimac,i ja se potpuno edukujem bas preko vaseg foruma.Naucila sam ga da kaki i piski za samo jedan dan uz vase savete..pa cime da ga hranim,razjasnili ste mi razne njegove 'PSECE' reakcije i tako sve do danasnjeg vadjenja zubica.Zahvaljujem se svim forumasima na svim informacijama koje su do sada ispisali jer verujem da ima dosta nas neupucenih i gladnih znanja. ..a prokleto zaljubljenih u nase bebez:poz:

Inace i mi smo iz unutrasnjosti i zamolila bih vas da me uputite na nekog dobrog 'CIKA FRIZERA' iz Beograda jer je krajnje vreme da osisam Ogija.Do sada sam ga ja sisala a to vise nije u redu jer Ogi je vec decacic i ne pristaje na mamine frizure.:zskace::zskace:
Nisi napisala odakle si.
Ima u Kragujevcu dvojica frizera za pudle ali posto neznam odakle si, neznam ni da li ti je KG blizu.

:zskace:Dugo vremena sam planirala nabaviti psa,pa sam opet razmisljala kojeg,pa kad sam odlucila pudlu bacila sam se na trazenje.Bilo je raznih kombinacija,gledala sam razna legla,ljetos sam specijalno dosla u Beograd zbog toga.Htjela sam rezervisati stene i preuzeti ga u septembru.I onda sam sasvim slucajno u spicu obilazaka krenula kod tetke na rucak i u parkicu ispred njene zgrade (Franca Rozmana,sad se drukcije zove)ugledala zenu sa srebrnim pudlom na klupi i odusevila se.U prici sa njom sam doznala da je njen pudlan iz Jagodine.I onda sam otkazala sve i tako je meni Pasa stigao iz JagodinePozdrav Draganu!z:poz:

Bas mi je milo da si zadovoljna Pasicom.
Puno pozdrava tebi i tvom Pasiz:poz:

Back