ljnedeljkovic
Zainteresovan član
- Poruka
- 130
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemam lično iskustvo jer niko u kući nije alergičan na pseću dlaku, ali čitala sam da pudlu mogu da drže čak i ljudi koji su alergični. Naravno, ako se normalno održava.
Pudle su psi cija dlaka ne izaziva alergije, obicno se i preporucuju ljudima koji bi voleli da imaju psa, ali su skloni alergijama.
E sad, nemojte mi zameriti, ali imam jednu primedbicuKada se kupuje pas, sama izjava da niste zainteresovane za izlozbe je... pa malo diskutabilna. Ta mala dlakava preslatka loptica ne ostane uvek takva, ona vrlo brzo poraste i od nje postaje zreo pas, koji bi u sushtini bilo dobro pariti. Da bi ih parili da kazem, po PS, taj mali zvrndov bi trebao da ima ocenu, a i da se ipak za njega cuje, da se moze negde videti, posebno ako imate muzjaka. Znaci, mora na ocenjivanje. Za to postoje dva nacina, izlozba i Kinolosko drustvo. O cenama jednog i drugog ne bih pricala, to svako od nas moze sam videti i odabrati nacin. Izlozbena ocena nije nishta drugo nego nekoliko misljenja, sertifikat da vam pas odgovara standardima rase. da nema los zagrizaj, da ima oba testisa na pravom mestu i samim tim vi znate da sutra BAR vas pas nece prenositi na potomstvo te genetske, diskvalifikacione mane. Jednostavno da i vi, kao neki od nasih "uzgaivaca" ne dodjete u situaciju da prodajete stence SA i BEZ rodovnika a da za rodovnik morate da (pot)platite nekoga da vam izda falsh rodovnik jer vam pas nikada nije ocenjen.
Zato, razmislite dobro kada kupujete psa, jer on ima dug zivot i zahvatice razne delove vaseg zivota, detinjstvo, mladost, mozda zrelo doba, morate biti spremni na sve shto on trazi od vas, on je josh jedan pravi clan porodice.
A sad da batalim ozbiljne teme i da nastavim da se hvalim, kao svaka normalna "baba")
E moja Gaga, o nekim stvarima je ociglrdno zalud pricati, zove me prije dva dana gospodja da se raspita za stenad i zabezeknuta cijenom kaze da moze psa u Srbiji nac za 150 e, niko ali bas niko me nije pitao za porijeklo, ocjene, muzjaka sa kojim je parena.
Ja sam gospodji malo bezobrazno odgovorila da kad ode da kupi cipele ima na jednoj strani od skaja a na drugoj od koze, cijena je naravno razlicita, ostavila sam je da zakljucak izvuce sama..........
Najgore je to sto na kraju dobiju zalosno, bolesljivo i netipicno kuce koje i ne lici na pudlu, a ne malo njih zavrsi po azilima i napusteni na ulicama.
Jos sam bila poprilicno blaga)
Inace, cene po Srbiji su regularno nize, "zahvaljujuci" nasem niskom standardu, ne zbog (ne)kvaliteta pasa toliko. Naravno i mogucnostima da se sve moze zavrsiti i "ovoko" i "onako", mada ima josh toga, ali... ne bih o tome, izopstice me odavde![]()