PUDLE

Dragi forumaši, neko vreme nisam bila u mogućnosti da pišem, ali hvala na prethodnim odgovorima. Nažalost, nisam još uvek uspela da pronađem odgovarajuću ženkicu, pa počinjem da razmatram pitanje da li da uzmem mužjaka. Razlog zbog kog sam htela ženku pre svega je potreba mužjaka da se dokazuje pa tako, čini mi se mnogo češće dolazi do tuče između mužjaka tokom šetnje, što nikako ne bih mogla da podnesem...Drugo, mogućnost obeležavanja teritorije u stanu me malo plaši. Šta mislite, mužjak ili ženka?

gagasf ima mužjaka u stanu,mislim da će ti ona najbolje odgovoriti na to,mada ako ne planiraš izložbenog psa,kastracija rešava sve te probleme,imam u komšiluku kastriranog mužjaka i ljudi kažu da su znali ranije da će toliko biti lakše sa njim ne bi čekali ni tren.:bye:

Imala sam 14 godina u stanu/kuci muzjaka i nikad nije obelezavao teritoriju. Samo ga treba u startu postaviti na njegovo mesto i odgovoriti njegovim fizioloskim potrebama tj. redovno ga izvoditi i nema problema!

Dragi forumaši, neko vreme nisam bila u mogućnosti da pišem, ali hvala na prethodnim odgovorima. Nažalost, nisam još uvek uspela da pronađem odgovarajuću ženkicu, pa počinjem da razmatram pitanje da li da uzmem mužjaka. Razlog zbog kog sam htela ženku pre svega je potreba mužjaka da se dokazuje pa tako, čini mi se mnogo češće dolazi do tuče između mužjaka tokom šetnje, što nikako ne bih mogla da podnesem...Drugo, mogućnost obeležavanja teritorije u stanu me malo plaši. Šta mislite, mužjak ili ženka?

Kao sto kamenicvet rece, ja imam muzjaka i zenku u kuci-stanu. Leo nikada nije nista obelezio u svom stanu.
Cak i kada nam u goste dolaze drugi muzjaci (a bilo ih je poprilicno, jer cesto imam goste s psima)nikada nije imao zelju da potvrdi svoju teritoriju. Ja oboje u zimskim danima dopustam da piske i kake na terasi, a Leo iako ce naravno napolju zapisavati svaki cosak, banderu, kantu, na terasi pisku kao devojcica-chuchne i piski. Bukvalno "ne obelezava" u kuci ni terasu. Inace, mislim da u stvari muzjaci "prekrivaju" necije tudje obelezavanje svojim mirisom, tako da ako drugi miris ne postoji, nemaju potrebe da se "potvrdjuju".

Evo i najsvezijih slicica dva sincica mog decka :)

IMG_2779.jpg
IMG_2781 (2).jpg

Juce smo bili u Kragujevcu kod Djede na novu frizuru. Evo slicica Nokija sa tok prvog traumiranja (posto imamo tek 9 meseci.):super::klap:
Noki je nas kandidat za buduceg velikog ljubavnika. :per:

Prilozi

• 2012-03-17 14.57.01.jpg
    2012-03-17 14.57.01.jpg
    39,7 KB · Pregleda: 29
  • 2012-03-17 15.38.40.jpg
    2012-03-17 15.38.40.jpg
    45,3 KB · Pregleda: 27
  • 2012-03-17 17.11.29.jpg
    2012-03-17 17.11.29.jpg
    37,1 KB · Pregleda: 33
  • 2012-03-17 22.53.34.jpg
    2012-03-17 22.53.34.jpg
    23,5 KB · Pregleda: 26
Poslednja izmena:

Evo da se i ja probudim iz zimskog sna :)
I ja imam mužjaka i ženku u stanu i potvrđujem što si gore već i pročitala. Nikad ništa nije obeležio, pa čak i kad je vreme za parenje, ni tad.
Ipak, ja sam više za ženku. Mislim da su one više orjentisane ka čoveku i upravo mislim da izazivaju manje sukoba, mada ima i takvih slučajeva. Gledam mog mužjaka, kao je prešao tri godine počeo je u šetnjama malo da se "koči" na mužjake i to mi se baš ne dopada ali nikad još nije izazvao svađu. U stanu je on skroz OK i mazi se i igra se, ali jedino u šetnjama zna da bude malo svojeglav i pravi se gluv kad ga zovem, dok je ženka uvek poslušnija.
Imala sam ja pse i ranije i bila je ista priča.

Izvinjavam se na upadu, ali ja moram da kažem da i ja imam i mužjaka i ženku u stanu i tačno je ono što je gagasf rekla - ako se nauči da ne piški po stanu neće ni obeležavati ništa gde stalno provodi vreme jer je tu već svuda njegov miris. Može, naravno da se desi da će prepiškiti ukoliko vam neko sa psima dođe u goste i pas se popiški, ali neće sam od sebe po mestu gde stalno provodi vreme. I opet je gaga u pravu - i napolju se uglavnom prepišavaju tuđi mirisi (osim kad stvarno mora i on da piški :D ).
A dečko vs. devojčica - mislim da to stvarno nema veze, meni je, npr. mnogo prgavija ženka, ona je ta koja će da započne sr**e u šetnji ali samo sa ženkama, i to ne bira koja je veličina protivnice u pitanju. Ona je i tvrdoglavija, i bezobraznija i svojeglavija, a mužjak ko plišana igračka - šta mu kažeš on tako i radi :) (osim kad ga ona potpali pa i on kao počne da laje na nekog psa), tako da, suma sumarum, sve je bukvalno od psa do psa, nema pravila čak ni po polovima, nego Vi lepo uzmite psa koji vam se najviše sviđa i lepo ga/je vaspitajte i ne brigajte :)

Evo da se malo hvalimo. Danas smo izasli na prvu izlozbu CACIB Jagodina (jer smo tek juce napunili 9 meseci) i uzeli prvak razreda mladih i BOB (prvak rase). :ok::super:

Prilozi

• 2012-03-23 16.14.13.jpg
    2012-03-23 16.14.13.jpg
    22,9 KB · Pregleda: 23
  • 2012-03-24 13.43.04.jpg
    2012-03-24 13.43.04.jpg
    28 KB · Pregleda: 25
  • 2012-03-24 13.42.20.jpg
    2012-03-24 13.42.20.jpg
    52,2 KB · Pregleda: 26
  • 2012-03-24 15.17.26.jpg
    2012-03-24 15.17.26.jpg
    47,8 KB · Pregleda: 29
Chestitam Savo!!
A sad dalje, to je samo pocetak, za tako lepog decka, red je i malo da se vidi osim u svom rodnom gradu :)

Hvala na cestitkama.
Nismo mogli ranije da ga izlazemo jer je u subotu napunio 9 meseci. I ja nisam zeleo da ga premijerno izlozim bas u Jagodini ali se tako namestilo. Evo nas od sad redovno. Samo jos malo frizuru da mu malo popravimo. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Hvala na cestitkama.
Nismo mogli ranije da ga izlazemo jer je u subotu napunio 9 meseci. I ja nisam zeleo da ga premijerno izlozim bas u Jagodini ali se tako namestilo. Evo nas od sad redovno. Samo jos malo frizuru da mu malo popravimo. :mrgreen:

Savo, Djedo je terijeras, nije on za pudle, posebno ne za izlozbene frizure. Ipak je pudleci friz vrh groominga, koliko moze da ulepsa, da prikrije mane koje pas eventualno ima, toliko moze i od lepog psa da napravi ...cudo. Srecom, dobar sudija vidi i ispod dlake ;)

Savo, Djedo je terijeras, nije on za pudle, posebno ne za izlozbene frizure. Ipak je pudleci friz vrh groominga, koliko moze da ulepsa, da prikrije mane koje pas eventualno ima, toliko moze i od lepog psa da napravi ...cudo. Srecom, dobar sudija vidi i ispod dlake ;)

Prvo sam kontaktirao Jelenu iz Nisa ali mi se kasno javila (nije bila tu jedno vreme) pa nismo stigli da se dogovorimo za tajming.
Naci dobrog grumera ovde u unutrasnjosti je namoguca misija. Svako hvali sebe i pljuje po ostalima. Nisam video nigde tolko sujete nego kod grumera.:dontunderstand::eek:

Poslednja izmena:
Da, to sam primetila kad sam svratila da procaskam sa devojkom koja otvara salon ovde, u KV, bila je u NS na obuci, kaze, kome je bitna show frizura, mora da radi taj Sasa valjda, njega kontaktiraju iz salona, inace te radnice ni u BG ni u Nisu nisu dovoljno veste... Nevezano za rasu to komentarise.

Da, to sam primetila kad sam svratila da procaskam sa devojkom koja otvara salon ovde, u KV, bila je u NS na obuci, kaze, kome je bitna show frizura, mora da radi taj Sasa valjda, njega kontaktiraju iz salona, inace te radnice ni u BG ni u Nisu nisu dovoljno veste... Nevezano za rasu to komentarise.

Joooj mimi ne budi toliko sigurna :) Nisu ni Sashini ucenici svi isti :) Jelena iz Nisha dobro shisha pudle . Zatim Djina iz Podgorice, pa sada ce i Olja iz Bg polagati samo za pudle. Sve zavisi od interesovanja, vestine, smisla...

Inace Savo, ne treba se konsultovati s groomerima, vec s musterijama tog groominga, naravno ne s onim na 4 noge;)) Ja kada znam da idem na izlozbu zakazem shishanje po mesec dana unapred, a veruj mi, verovatno bih dobila termin kod vecine Bg frizera i dan pred izlozbu, ali mislim da niti je fer niti u redu da to radim.
Sve u svemu mislim da bi g-dina terijerasa bilo dobro zaobici u velikom krugu ako je pudla u pitanju. Za vestije je maher, za to mu skidam kapu...ali pudle.... bolje da ne pipa. Onako lep pas....

Pa kažem ja da je neka sujeta verovatno u pitanju. :lol: Mada, kod nas u KV i nema nekih show primeraka, niti jedne rase koja zahteva neko ozbiljnije friziranje, maltića ima mnogo recimo ali su svi... :roll: A pudle možda 3-4 u celom gradu.

Back