"Pucao je dečaku u usta"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rat je poceo 1991 kada je Ante Markovic naredio JNA da zauzme granicne prelaze u Sloveniji, kada je Slovenija napala JNA.

Rat u Hrvatskoj pocinje kada je Tudjman formirao ilegalne vojne jedinice i kada je na silu pokusao zauzeti plitvice i borovo selo,, zatim i Knin koji su odbili da skinu petokraku sa sapki u MUP Knin i da stave sahovnice. To je bila cista agresivna vojna akcija Hrvatske.

Dalje?

Alekasandar2:
Rat je poceo 1991 kada je Ante Markovic naredio JNA da zauzme granicne prelaze u Sloveniji, kada je Slovenija napala JNA.

To nema veze sa ratom u Hrvatskoj. Btw. zašto je slovenija napala JNA? zašto JNA nije odmah priznala nezavisnost Slovenije

Alekasandar2:
Rat u Hrvatskoj pocinje kada je Tudjman formirao ilegalne vojne jedinice i kada je na silu pokusao zauzeti plitvice i borovo selo,,

Koliko ja znam u Plitvice i Borovo selo došle su regularne snage Hrvatske policije da bi stavile pod kontrolu taj deo Republike Hrvatske. To je urađeno po istom sistemu kao kada su regularne snage policije Republike Srbije otišle da pod kontrolu stave grad Peć koji je inače integralni deo Republike Srbije.

Alekasandar2:
zatim i Knin koji su odbili da skinu petokraku sa sapki u MUP Knin i da stave sahovnice

U to vreme Knin je bio sastavni deo Republike Hrvatske. U skladu sa tim kninska policija je bila sastavni deo MUP-a Republike Hrvatske. Odakle im pravo da ne poslušaju naredbu koja dolazi iz MUP? Zamisli da policija Subotice odbije da na svoju zgradu istakne zastavu Republike Srbije zato što joj se ta zastava ne sviđa? Šahovnica je inače regularna zastava Republike Hrvatske. U sastavu republike Hrvatske u to vreme nalazio se i Knin.

Nego pitam ja tebe jednu drugu stvar:

Ko je srbima iz Borova sela rekao da ne treba da priznaju državu Hrvatsku?

Ko je Srbima iz Knina rekao da ne stavljaju šahovnicu nego da prave balvan revoluciju?

Sami se setili?

JNA DA PRIZNA NEZAVISNOST?
pa to j evojska, maleni djecace! Nemoze ona da prizna nekog ili ne, a vidim dajes lep izgovor za napad na JNA.

HRVATSKA NIJ EIMALA REGULARNE VOJNE SNAGE, vec paravojne formacije, a napali su legalne policijske stanice koje su bile odvajkada tamo, sa redovnim policajcima na duznosti.

Dalje tvoje konstatacije "Ko je rekao Srbima da odbiju da priznaju Hrvatsku" su smesne i bedne, jer su proizvoljne i nistavne.

Hrvatska nikada nije imala kontrolu na teritoriji RSK, jer medjunarodno pravo zahteva da drzava ima potpunu konrolu nad teritorijom prilikom sticanja nezavisnosti. Znaci cak i da si u pravu TO JE BIO SUKOB UNUTAR JEDNE DRZAVE, GRADJANSKI RAT, sukob izmedju drzavljana Hrvatske, a da dokazes ucesce Srbije, moras da imas papire sa dokazima.

ml2:
@krckić

Suština ovog članka je da pruži činjenice koje idu u prilog tezi da u Srebrenici nije bilo masakra.

Da li stvarno veruješ da u Srebrenici nije bilo organizovanog streljanja civila?

Možda je američka propaganda i tvrdnja da je Sarajevo, grad od milion ljudi, četiri godine bio pod opsadom. Danonoćno bombardovan, bez stuje, vode, lekova. Bez osnovnih životnih namirnica.

Ja ne kažem da nije bilo zločina sa druge strana pa 500.000 Srba je izbeglo iz Hrvatske za 7 dana.

To sve ne može da se zaboravi i treba jasno reći ko je kriv za to. Ko je kriv za smrt 200.000 ljudi u tim ratovima i progon 500.000 Srba iz Hrvatske. Treba reći ko je kriv što 80% mladih ljudi u Srbiji uopšte nema predstavu šta je to život. Treba reći ko je upropastio milione života zbog najviših državnih i nacionalnih interesa.
Jel ti znas, da su postojali i srpski dijelovi Sarajeva, iste tolike velicine kao i muslimanski, i da su i oni danocno bili bombarodovani, i da su i u njima svakodnevno ubijani civili od muslimanskih granata i snajpera...
A da ne spominjem to, da su Srbi svakodnevno ubijani u muslimanskim dijelovima Sarajeva...

Alekasandar2:
JNA DA PRIZNA NEZAVISNOST?
pa to j evojska, maleni djecace! Nemoze ona da prizna nekog ili ne, a vidim dajes lep izgovor za napad na JNA.

Veliki dečače ne može se piše odvojeno. Zašto se nije povukala nakon proglašenja nezavisnosti nego je zauzimala granice?

Alekasandar2:
HRVATSKA NIJ EIMALA REGULARNE VOJNE SNAGE, vec paravojne formacije,

Ja sam ti jasno stavio do znanja da su u te gradove ušle regularne POLICIJSKE SNAGE Republike Hrvatske da bi taj deo Republike Hrvatske stavile pod kontrolu. Analogno tome, u grad Peć su ušle regularne snage policije Republike Srbije da uspostave kontrolu u tom delu Republike Srbije.

Alekasandar2:
a napali su legalne policijske stanice koje su bile odvajkada tamo, sa redovnim policajcima na duznosti.

Ja te opet pitam odakle tim policajcima u tim policiskim stanicama, koje je inače izgradio Tito, pravo da odbiju naređenje iz MUP? Opet ja zamisli da SUP Subotice odbije da stavi državnu zastavu Srbije na zgradu zato što im se ista ne sviđa? Jel to OK?

Alekasandar2:
Dalje tvoje konstatacije "Ko je rekao Srbima da odbiju da priznaju Hrvatsku" su smesne i bedne, jer su proizvoljne i nistavne.

Ko im je to rekao? Sami se setili? Ko im je rekao da postave balvane na granice RSK? Ko je tamo slao Šešelja da vrši ratno-huškačku propagandu, spominje zarđale kašike? Ko je tamo poslao Arkana da zavede red? Oni sami otišli?

Alekasandar2:
Hrvatska nikada nije imala kontrolu na teritoriji RSK, jer medjunarodno pravo zahteva da drzava ima potpunu konrolu nad teritorijom prilikom sticanja nezavisnosti.

Ko je najviše zaslužan za to što Hrvatska vlada nije imala kontrolu nad celom teritorijom Hrvatske? Šta je tamo tražio Franko Simatović - Frenki prvi čovek Jovice Stanišića šefa DB-a?

Alekasandar2:
Znaci cak i da si u pravu TO JE BIO SUKOB UNUTAR JEDNE DRZAVE, GRADJANSKI RAT, sukob izmedju drzavljana Hrvatske, a da dokazes ucesce Srbije, moras da imas papire sa dokazima.

:roll:

Dokazuju u Haškom tribunalu pošto mi nismo sposobni da to dokažemo.

ml2:
Ja uopšte ne sporim da je Hrvatska i Muslimanska vojska činila zločine. Isto tako ne sprim da je Srpska vojska činila zločine. Međutim, srpska vojska je bila jača pa je tako počinila mnogo više zločina. Na primer: Srebrenica, Sarajevo, Vukovar....

Када си се одважио да овако нешто тврдиш, молим те буди љубазан па наведи, ако знаш - јер ја никако до сада нисам успео да сазнам:

1. КОЛИКО ЈЕ ВОЈНИКА ИЛИ ПРИПАДНИКА ПАРАВОЈНИХ ФОРМАЦИЈА
СРБА ПОГИНУЛО У РАТНИМ СУКОБИМА од 1990. до данас ??? (једино
знам да имамо 70 000 ратних војних инвалида.

2. КОЛИКО ЈЕ ЦИВИЛА СРБА ПОГИНУЛО У РАТНИМ СУКОБИМА НА ПРОСТОРУ
БИВШЕ СФРЈ од 1990. до данас ??? (Једино знам да је на Космету од доласка
међ.снага тј. у миру УБИЈЕНО 1 000 СРБА а да ни један убица није ухваћен.

3. КОЛИКО ЈЕ СРБА ПРОТЕРАНО ИЗ БИВШИХ СФРЈ РЕПУБЛИКА ОД ПОЧЕТКА
РАТНИХ СУКОБА ДО ДАНАС ???

ml2:
Rata nije smelo da bude. Rat je izazvao Slobodan Miloševič i završio ga je tragično po Srbe.

Ne mislim da su Srbi zločinci pošto sam i ja Srbin a nisam zločinac. Mislim da su Slobodan Milošević, Vojislav Šešelj, Ratko Mladić, Radovan Karađić, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović zločinci. S tim da je Slobodan Milošević najveći od njih iz prpstog razloga što je on započeo i bio najveća sila u tim ratovima.

Ово је потпуно произвољно тумачење човека који уопштте не познаје или не жели да зна како је и зашто је дошло до ратних сукоба. Понешто се до данас сазнало - али највећим делом ми, као обични смртници, уопште не знамо
КО је целу ствар закувао па према томе не знамо ни КО је кривац? То ће тек
историја показати и доказати. 8-)

Krckic:
Jel ti znas, da su postojali i srpski dijelovi Sarajeva, iste tolike velicine kao i muslimanski, i da su i oni danocno bili bombarodovani, i da su i u njima svakodnevno ubijani civili od muslimanskih granata i snajpera...

Znam. To sam jasno rekao u svom postu. Ali pitam zašto? Ko je kriv? Jel Buš? Jel Toni Bler? Ko je kriv? Ko je bio šef najveće oružane sile na balkanu? Ma ne, kriv je Tito.

eremita:
Када си се одважио да овако нешто тврдиш, молим те буди љубазан па наведи, ако знаш - јер ја никако до сада нисам успео да сазнам:

1. КОЛИКО ЈЕ ВОЈНИКА ИЛИ ПРИПАДНИКА ПАРАВОЈНИХ ФОРМАЦИЈА
СРБА ПОГИНУЛО У РАТНИМ СУКОБИМА од 1990. до данас ??? (једино
знам да имамо 70 000 ратних војних инвалида.

2. КОЛИКО ЈЕ ЦИВИЛА СРБА ПОГИНУЛО У РАТНИМ СУКОБИМА НА ПРОСТОРУ
БИВШЕ СФРЈ од 1990. до данас ??? (Једино знам да је на Космету од доласка
међ.снага тј. у миру УБИЈЕНО 1 000 СРБА а да ни један убица није ухваћен.

3. КОЛИКО ЈЕ СРБА ПРОТЕРАНО ИЗ БИВШИХ СФРЈ РЕПУБЛИКА ОД ПОЧЕТКА
РАТНИХ СУКОБА ДО ДАНАС ???

Zašto su ti ljudi poginuli? Ko ih je poslao tamo? Zarad kojih državnih interesa? Čijih? Ko je vodio ratnu politiku Republike Srpske i RSK i Republike Srbije? Ja? Jesam je ja vodio?

Ko se obogatio za to vreme? Ja? Ili Toni Bler? Ili Buš? Ili Tito? Ili Marko Milošević?

eremita:
Ово је потпуно произвољно тумачење човека који уопштте не познаје или не жели да зна како је и зашто је дошло до ратних сукоба.

Pa reci mi ti kako je došlo do ratnih sukoba?

eremita:
Понешто се до данас сазнало - али највећим делом ми, као обични смртници, уопште не знамо

Sve je to jasno kao dan samo treba da pogledaš malo bolje

@ ml2
Немој да се правиш блесав и да избегаваш одговор, сам си написао ДА СУ СРБИ ЧИНИЛИ НАЈВИШЕ ЗЛОЧИНА ? Одакле и како ти то знаш - а ја се уби тражећи податке, па не знам ?

Буди љубазан па одговори на три постављена питања - или ућути и престани да "филозофираш" !

eremita:
@ ml2
Немој да се правиш блесав и да избегаваш одговор, сам си написао ДА СУ СРБИ ЧИНИЛИ НАЈВИШЕ ЗЛОЧИНА ? Одакле и како ти то знаш - а ја се уби тражећи податке, па не знам ?

Буди љубазан па одговори на три постављена питања - или ућути и престани да "филозофираш" !

1. Pogino je ogroman broj srpskih vojnika. Tačan broj ne znam što nije razlog da mi se zabrani da "filozofiram".

2.Pogino je ogroman broj srpskih civila. Tačan broj ne znam što nije razlog da mi se zabrani da "filozofiram".

3. Kažu da je iz Hrvatske isterano 500.000 Srba. Sa Kosova 200.000. Ukupno 700.000. Verovatno je ovaj broj i veći.

Međutim ja te jasno i glasno pitam ko je kriv? Ko je vodio srpsku ratnu politiku? Ko je započeo rat? Ko je bio šef najveće oružane sile na balkanu?

A onda te pitam:

Ko se obogatio za vreme dok su srpska vojska i srpski civili mučki ubijani?

ml2:
1. Pogino je ogroman broj srpskih vojnika. Tačan broj
ne znam što nije razlog da mi se zabrani da "filozofiram".

2. Pogino je ogroman broj srpskih civila. Tačan broj ne znam
što nije razlog da mi se zabrani da "filozofiram".

3. Kažu da je iz Hrvatske isterano 500.000 Srba.
Sa Kosova 200.000.
Ukupno 700.000.
Verovatno je ovaj broj i veći.

Međutim ja te jasno i glasno pitam ko je kriv? Ko je vodio srpsku ratnu politiku? Ko je započeo rat? Ko je bio šef najveće oružane sile na balkanu?

A onda te pitam:

Ko se obogatio za vreme dok su srpska vojska i srpski civili mučki ubijani?

Прочитај још једном одговор под тачком 1.,2. и 3. и сам ћеш схватити бесмисао
твојих претходно изнетих тврдњи.

А то ко је крив је смешно и помислити да би то могао бити један човек. Прво се сети ко су били људи на челним позицијама у то време и сам ћеш разумети
да један човек није могао никако бити шеф како ти наводиш. Ујдурма око
растурања СФРЈ је далеко компликованија.

А обогатили су се, нормално, комунистички лопови који се размножавају још од Јосипа - па све до данас.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back