Pub "Tinejdžeri" vol 4

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Banz :cmok2:

Sir_Nicholas_-_Hogwarts-Ghost.gif

Ja sam hasao pogačice sa sirom i čajnu, jepte se :lol:
Ma okej je verovati, Milorade, al drugo je kada se vodiš nekim glupim običajima koji ni na koji način ne doprinose. Šta neko misli, grešan je, pa će par dana posta to da popravi.

Jes vala

Ako ti svi u kuci poste ne vidim zasto je tesko da se taj jedan dan (a za celu godinu ako ima ukupno 3 dana tog posta u kojem gotovo svi ucestvuju) ispostuje. To se radi decenijama. Ali normalno je da se uvek nadje neko ko ce reci "Jepte se goveda, daj da hasam rostilj" koji se inace jede ostalih dana u godini. Mislim da je posna hrana super, da taj dan nije nista tesko da se ne moze ispostovti jer je sada pun asortiman posne hrane i da je jednostavno lepo. Objasnjavas deci kako to ide, sta smeju da jedu sta ne, da je lepo da veruju u to i daje to sastavni deo Uskrsa koji dolazii, igranja sa jajima i ostalo :)

Ako ti svi u kuci poste ne vidim zasto je tesko da se taj jedan dan (a za celu godinu ako ima ukupno 3 dana tog posta u kojem gotovo svi ucestvuju) ispostuje. To se radi decenijama. Ali normalno je da se uvek nadje neko ko ce reci "Jepte se goveda, daj da hasam rostilj" koji se inace jede ostalih dana u godini. Mislim da je posna hrana super, da taj dan nije nista tesko da se ne moze ispostovti jer je sada pun asortiman posne hrane i da je jednostavno lepo. Objasnjavas deci kako to ide, sta smeju da jedu sta ne, da je lepo da veruju u to i daje to sastavni deo Uskrsa koji dolazii, igranja sa jajima i ostalo :)
Истина... ето кад сам био код другара, он и његови посте цео пост. Али увек свеже намирнице, претежно домаће... да се не сетиш меса или било чега животињског порекла.

tako je
ako svi u kući jedu gofna
šta fali i tebi da ih ždereš 3 dana

stoko
posti se zbog posta
ne zbog drugih

meni su ti običaju
isti kao oni
božji sudovi

bace te ajkulama
pa ako preživiš
nevin si

il ono kao
ako izgoriš na lomači
znači da si veštica

verujem u boga
al ne verujem u bezgrešno začeće
ni u vaskrsenje

i nije mi jasno
zašto mora biti nerealno
da bi se održalo

uostalom
sve je više frakcija
koje odbacuju takve dogme

veruj zbog stanja duha
posti zbog stanja duha
amin

Па институција која постоји већ 2000 година сигурно има ауторитет за тако нешто?

Jedna institucija postoji mnogo duže. Zove se čovek :)

Ja gajbi nisam imao ništa osim pogačica sa sirom u zamrzivaču, zamisli da je na mom mestu bio neki religiozni fanatik. Crko bi od gladi :lol:
'bem ti ja ovaj samački život, ostaje mi kinte tek da jedem nešto, ako već želim da cirkam

tako je
ako svi u kući jedu gofna
šta fali i tebi da ih ždereš 3 dana

stoko
posti se zbog posta
ne zbog drugih

meni su ti običaju
isti kao oni
božji sudovi

bace te ajkulama
pa ako preživiš
nevin si

il ono kao
ako izgoriš na lomači
znači da si veštica

verujem u boga
al ne verujem u bezgrešno začeće
ni u vaskrsenje

i nije mi jasno
zašto mora biti nerealno
da bi se održalo

uostalom
sve je više frakcija
koje odbacuju takve dogme

veruj zbog stanja duha
posti zbog stanja duha
amin

Aplauz

Jedna institucija postoji mnogo duže. Zove se čovek :)

Ja gajbi nisam imao ništa osim pogačica sa sirom u zamrzivaču, zamisli da je na mom mestu bio neki religiozni fanatik. Crko bi od gladi :lol:
'bem ti ja ovaj samački život, ostaje mi kinte tek da jedem nešto, ako već želim da cirkam
Иначе, на Велики петак се не једе ништа. :tajna:

:lol:
Ne vidim poentu pošćenja prvu ili zadnju sedmicu..to mi je nekako izvlačenje.. Ja ili postim čitav post (a to nisam odavno) ili ne postim nikako..
Па шта има ко да пости ако неће да се причести или још горе ако ће да се нервира због поста.

Не може теби нико да забрани да се причестиш и ако ниси постила, то те углавном нико и не пита.
Пост је ту да теби помогне да се припремиш за исповест и за причест.

Уосталом, данас је најважније да човек буде чврст карактером да увек може да се одбрани и од утицаја секти, разних друштвених група, једноставно да живиш апсолутну слободу. Пост је на неки начин ту да самој себи покажеш да ти ниси роб ни свог тела. Онда када си слободан од сопствених нагон, слободан си и од свих спољних утицаја. Ако те гризе савест зато што не постиш, онда се потруди да постиш. Сваки човек са грижом савести је потенцијална мета разних друштвених група. Ето, један мој другар Украјинац, иначе много добар дечко, а ето, петља се са неком хришћанском сектом која има изглед састанка радне групе европске уније. Нема никаквог верског обреда, само ето, шатро седимо и ћаскамо. Не обележавају ни Божић и Васкрс, не капирам у шта они верују.

Back