gost 228783
Zainteresovan član
- Poruka
- 409
Ma smaranje...ako treba pomoc oko muzickog reci na pp idem u srednju muzicku ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma smaranje...ako treba pomoc oko muzickog reci na pp idem u srednju muzicku ...
au ebote jedem chips sa ukusom mladog kajmaka
sta sve nece izmisliti
ma jok bre....jedva cekam da se otresem ovog muzickog....jos pola godine i cao....xD
imam 10 strana sve suva teorija....treba mi pola sata da popamtim za jedog kompozitora sta je sve napisao....te pisao klavirske koncerte, te violinske, te ovo, te ono....te gudacke kvartete i kvintete....kvintete za klarinete....![]()
Ja bi sve dao da to ucim,znas kakva je moja istorija muzike i ostale zahjebancije ... kao rat i mir al ozbiljno
Nisam lepo mi je jes da ima mnogo da se radi al ***...ja ti se divim za prirodno matematicki smer ja nemam blage veze s matematikom...al bas nemam pojma...
Al imam neke probleme trenutno posto su sad uveli ovu maturu a mora da se polaze a ja to nisam polozio nego upisao odma srednju u letos a sad me smaraju da polazem maturu tu ...tako da ponovo mooram da ucim srpski/matematiku
ma strajk se ne nadoknadjuje, pogotovo ne ako su skraceni casovi....onda ne bi imao vajde....xD
Vajda je da profesori dobiju bolje uslove za rad, eto, to je.
evo, jutros javili na vestima da od povecanja plata nema nista, tako da gospoda prosvetari mogu slobodno da odustanu od svojih snova, koji ukljucuju normalnu platu u Srbiji
znaci nasa braca utopisti mogu da strajkuju do besvesti...bez rezultata
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=01&dd=29&nav_category=9&nav_id=489187
evo, jutros javili na vestima da od povecanja plata nema nista, tako da gospoda prosvetari mogu slobodno da odustanu od svojih snova, koji ukljucuju normalnu platu u Srbiji
znaci nasa braca utopisti mogu da strajkuju do besvesti...bez rezultata
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=01&dd=29&nav_category=9&nav_id=489187
jb.t meni je sestra rekla,da njeni profesori u skoli imaju oko 500 evrica plate.....sta hooce oni vise 'bem ih,neki ljudi jedva spajaju kraj sa krajem,a njeima 50 hiljada nije dovoljno.....mamu im
Cvetkovic se usrao kad je skontao da mora iz svog prepunog dzepa da vadi kintu,majku mu
ALi morace da popuste,jer ovi ne planiraju da prekinu strajk
Mislim da se jedino nama isplati![]()
Nova jezicka tvorevina na nasim prostorima
Kako izgleda,mi na Balkanu cemo postati najvece poliglote na svetu xD
Fency jezeek predstavlja jezik nastao na ulicama gradova Srbije,ili bolje receno,ispred TV kanala poput Pinka.Njegov dalji razvoj pocinje u disko klubovima,pod patronazom velikog broja mladih gradjana Srbije.Njegovi poceci se naziru sredonom 90tih godina XX veka,nakon raspada Jugoslavije.Zvezde sa tzv.talentom (S.V,J.K,A.L...) i novinari sa diplomom,koja je naravno placenja,unose veliki broj anglicizma u ovaj prvobitni dijalekt,kao i reformu pravopisa,cime dolazi do jos vece distinkcije od srpskog knjizevnog jezika.Iz statusa dijalekta u status posebnog jezika polako prelazi usred posledica stvaranja novih jezika na Balkanu(poput crnogorskog,bosanskog etc.).Predpostavlja se da ovaj jezik ima oko 1.000.000 govornika,od kojih su vecina locirani u blizini gradskih centara i bucnih klubova,gde se odvija nesmetana razmena,kao i njegovo dodatno produbljivanje.Ovaj novi jezik se nalazi pod patronazom slavnih poput Borisa Tadica,Sase Popovica,Milana Stankovica,Jelene Karleuse,Marka Kona,Vendi etc.Spada u juznoslovensku grupu jezika.
GRAMATICA AND PRAVOPIS
U dosta situacija,podseca na srpki,kojem je najsrodniji po recima.Ne koristi pravila ekavskog i ijekavskog izgovora,nego kombinuje ih oba.Najcesce se koriste kratkouzlazni akcenti.Inovacija predstavlja i specificno alfabetno pismo:
Aa,Bb,Cc,Dd,Ee,Ff,Gg,Hh,Ii,Jj,Kk,Ll,Mm,Nn,Oo,Pp,Qq,Rr,Ss,Tt,Uu,Ww,Xx,Yy,Zz
Ima ukupno 25 slova,identicno engleskom alfabetu
Slicno se formiraju glasovi
S+h-sh tj. Š
C+h-Ch- Č
T+j-Tj-Ć
e+e -izgovara se kao i
e+e+e -izgovara se kao dugo e (shta jeee...)
W-izgovara se poput našeg v(mawa)
D+z+j+Dž (Dzjak)
Za razliku od sprkog jezika,slova j i h se ne stavljaju na pocetak recenice(umesto Šta je?,bude shta e?),ali se izgovaraju
Q-čita se kao ku.
C,K-identicno engleskom,cita se poput K,K stoji na pocetku recenice(kralj),C stoji usred recenice(*****)-izuzetak je jedan od inverzabilnih sinonima ove reci(ckapi)
Ovo su najvažnija pravila pisanja,premda ima dosta izuzetaka.
Redosled reči u rečenici je indentičan srpskom
Imenice se menjaju po padežima,od kojih se najviše koriste nominativ(ko? šta?-tj,ko e taj kreten),Vokativ(Ej!Oj!,tj. pushi ****!) i insturmental(s kim?s ščim?,primer-Mawa Lana je sa Mishom?).Formalno se koriste(samo kad se mora) akuzativ,lokativ,dativ i genitiv.Da li se nešto piše velikim slovom,ili malim slovom,to zavisi od lične dedukcije onoga ko zapisuje.
Poput crnogorskog,i ovaj jezik bi se mogao izučavati kao jezik nacionalne manjine kroz par godina.Ili će se srpski jezik smatrati jezikom manjine
ovo je prvi deo![]()
Ma neki imaju platu po 12 hiljada,a njima malo 50 ko ih **** bre,neki n ito ne zarade a oce vise
imaju 40 hiljada....
a nek traze vecu...ako povecaju njima svima ce.....
samo skacu cene, a plate zamrznute...ne moze to tako...kreteni jedni....ljudi umiru od gladi....
hleb sledece nedelje 55 din....kretencine jedne....
alo ljudi pa bolje da oni strajkuju,tako ce navesti druge na isto,svi ostali su pizzde koje ce radije dozvoliti da ih drzava ****,nego sto ce izaci na ulicu.