Pub "T!nejdzheri"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma smaranje...ako treba pomoc oko muzickog reci na pp idem u srednju muzicku ...

ma jok bre....jedva cekam da se otresem ovog muzickog....jos pola godine i cao....xD
imam 10 strana sve suva teorija....treba mi pola sata da popamtim za jedog kompozitora sta je sve napisao....te pisao klavirske koncerte, te violinske, te ovo, te ono....te gudacke kvartete i kvintete....kvintete za klarinete....:dash:

ma jok bre....jedva cekam da se otresem ovog muzickog....jos pola godine i cao....xD
imam 10 strana sve suva teorija....treba mi pola sata da popamtim za jedog kompozitora sta je sve napisao....te pisao klavirske koncerte, te violinske, te ovo, te ono....te gudacke kvartete i kvintete....kvintete za klarinete....:dash:

Ja bi sve dao da to ucim,znas kakva je moja istorija muzike i ostale zahjebancije ... kao rat i mir al ozbiljno

Nisam lepo mi je jes da ima mnogo da se radi al ***...ja ti se divim za prirodno matematicki smer ja nemam blage veze s matematikom...al bas nemam pojma...
Al imam neke probleme trenutno posto su sad uveli ovu maturu a mora da se polaze a ja to nisam polozio nego upisao odma srednju u letos a sad me smaraju da polazem maturu tu ...tako da ponovo mooram da ucim srpski/matematiku

Nisam lepo mi je jes da ima mnogo da se radi al ***...ja ti se divim za prirodno matematicki smer ja nemam blage veze s matematikom...al bas nemam pojma...
Al imam neke probleme trenutno posto su sad uveli ovu maturu a mora da se polaze a ja to nisam polozio nego upisao odma srednju u letos a sad me smaraju da polazem maturu tu ...tako da ponovo mooram da ucim srpski/matematiku

ma nije to samo matematika....tu je i jos + 15 predmeta.....
nas profesori smaraju da radimo sve....ne samo matematiku....ali bukvalno moramo da ucimo i hebeno muzicko i likovno....uzas....
samo se nadam da cu i ove godine izvuci uspeh kao i prosle....ili bar za koji procenat nize.....al' moram preci odlicna....:lol:

evo, jutros javili na vestima da od povecanja plata nema nista, tako da gospoda prosvetari mogu slobodno da odustanu od svojih snova, koji ukljucuju normalnu platu u Srbiji :)
znaci nasa braca utopisti mogu da strajkuju do besvesti...bez rezultata

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=01&dd=29&nav_category=9&nav_id=489187

jb.t meni je sestra rekla,da njeni profesori u skoli imaju oko 500 evrica plate.....sta hooce oni vise 'bem ih,neki ljudi jedva spajaju kraj sa krajem,a njeima 50 hiljada nije dovoljno.....mamu im

evo, jutros javili na vestima da od povecanja plata nema nista, tako da gospoda prosvetari mogu slobodno da odustanu od svojih snova, koji ukljucuju normalnu platu u Srbiji :)
znaci nasa braca utopisti mogu da strajkuju do besvesti...bez rezultata

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=01&dd=29&nav_category=9&nav_id=489187

Cvetkovic se usrao kad je skontao da mora iz svog prepunog dzepa da vadi kintu,majku mu
ALi morace da popuste,jer ovi ne planiraju da prekinu strajk
Mislim da se jedino nama isplati :lol:

majku im njihovu, kako bih im slatko svima dao otkaz...koliko samo ima profesora bez posla koji hoce da rade, pa ja tu ne vidim nikakav problem...ovima ne valja ?? do vidjenjaaaaaaa....ima ko hoce da radi...

plate vece nego polovini stanovnistva, imaju vise odmora nego svi ostali zajedno, razne beneficije, bonusi, ekskurzije, qrci palci, neke proslave svaki drugi dan, pa koliko njih samo ucenjuje ucenike za ocene....

motka....nema drugo...a bude li im ministarstvo dalo to sto traze, ova vlada je potpisala sebi propast, ionako se kuva vec duze vreme, ovo ce biti samo okidac... 5. oktobar ili 5. februar, isti ****...

Nova jezicka tvorevina na nasim prostorima :per:
Kako izgleda,mi na Balkanu cemo postati najvece poliglote na svetu xD

Fency jezeek predstavlja jezik nastao na ulicama gradova Srbije,ili bolje receno,ispred TV kanala poput Pinka.Njegov dalji razvoj pocinje u disko klubovima,pod patronazom velikog broja mladih gradjana Srbije.Njegovi poceci se naziru sredonom 90tih godina XX veka,nakon raspada Jugoslavije.Zvezde sa tzv.talentom (S.V,J.K,A.L...) i novinari sa diplomom,koja je naravno placenja,unose veliki broj anglicizma u ovaj prvobitni dijalekt,kao i reformu pravopisa,cime dolazi do jos vece distinkcije od srpskog knjizevnog jezika.Iz statusa dijalekta u status posebnog jezika polako prelazi usred posledica stvaranja novih jezika na Balkanu(poput crnogorskog,bosanskog etc.).Predpostavlja se da ovaj jezik ima oko 1.000.000 govornika,od kojih su vecina locirani u blizini gradskih centara i bucnih klubova,gde se odvija nesmetana razmena,kao i njegovo dodatno produbljivanje.Ovaj novi jezik se nalazi pod patronazom slavnih poput Borisa Tadica,Sase Popovica,Milana Stankovica,Jelene Karleuse,Marka Kona,Vendi etc.Spada u juznoslovensku grupu jezika.

GRAMATICA AND PRAVOPIS

U dosta situacija,podseca na srpki,kojem je najsrodniji po recima.Ne koristi pravila ekavskog i ijekavskog izgovora,nego kombinuje ih oba.Najcesce se koriste kratkouzlazni akcenti.Inovacija predstavlja i specificno alfabetno pismo:

Aa,Bb,Cc,Dd,Ee,Ff,Gg,Hh,Ii,Jj,Kk,Ll,Mm,Nn,Oo,Pp,Qq,Rr,Ss,Tt,Uu,Ww,Xx,Yy,Zz

Ima ukupno 25 slova,identicno engleskom alfabetu
Slicno se formiraju glasovi

S+h-sh tj. Š
C+h-Ch- Č
T+j-Tj-Ć
e+e -izgovara se kao i
e+e+e -izgovara se kao dugo e (shta jeee...)
W-izgovara se poput našeg v(mawa)
D+z+j+Dž (Dzjak)
Za razliku od sprkog jezika,slova j i h se ne stavljaju na pocetak recenice(umesto Šta je?,bude shta e?),ali se izgovaraju
Q-čita se kao ku.
C,K-identicno engleskom,cita se poput K,K stoji na pocetku recenice(kralj),C stoji usred recenice(*****)-izuzetak je jedan od inverzabilnih sinonima ove reci(ckapi)
Ovo su najvažnija pravila pisanja,premda ima dosta izuzetaka.
Redosled reči u rečenici je indentičan srpskom
Imenice se menjaju po padežima,od kojih se najviše koriste nominativ(ko? šta?-tj,ko e taj kreten),Vokativ(Ej!Oj!,tj. pushi ****!) i insturmental(s kim?s ščim?,primer-Mawa Lana je sa Mishom?).Formalno se koriste(samo kad se mora) akuzativ,lokativ,dativ i genitiv.Da li se nešto piše velikim slovom,ili malim slovom,to zavisi od lične dedukcije onoga ko zapisuje.

Poput crnogorskog,i ovaj jezik bi se mogao izučavati kao jezik nacionalne manjine kroz par godina.Ili će se srpski jezik smatrati jezikom manjine :P

ovo je prvi deo :D

Tu je prvi deo gramatike novog jezika,izdat pre par dana :per: .Evo ga i drugi ;)

Zamenice-predstavljaju promenljivu vrstu reči,koje se ovde najviše koriste.Dele se na imeničke i pridevske
Imeničke zamenice:
Mogu biti lične i nelične.Lična zamenica ,,ja,, se retko koristi,umesto nje se najčešće primenjuje ,,mi,, ,koja ima značenje za jedninu i množinu.Formalna lična zamenica ,,vi,, ,ne postoji,čak ni u obraćanju prema autoritetnim i uglednim osobama.Najviše se koriste povratni oblici ovih zamenica(sebe,tebe,mene).

Nelične zamenice:Dele se na:
Upitne(Co?Shta?)
Neodređene(Neko,neshto)
Odrične(niko,nishta)
Opšte(swako,swashta)

Pridevske:
Posesivne-označavaju pripadanje bića i predmeta pojedinim licima.Identične su našim zamenicama(ne postoje oblici formalne zamenice ,,vi,, ) i ne postoji prvo lice povratnog oblika ovih zamenica(svoj).
Ostale pridevske zamenice(pokazne,upitno-odnosne,neodređene i opšte) su u potpunosti iste kao u ostalim južnoslovenskim jezicima.

Pridevi:
Oni su promenljiva vrsta reči kojima je glavna funkcija da opisuju imenicu.Mogu biti:
Opisni(oni se u 90% slučajeva koriste)-označava osobine imenice uz koje stoje-super,extra,lepo,mawi,weliky,shabanski
Prisvojni
Gradivni
Mesni
Vremenski
Pridevi se menjaju uz imenicu deklinacijama,kao i posebnom promenom-komparacijom(stepen zastupljenosti neke osobine kod imenice).
Komparacija može biti pravilna i nepravilna.Sastoji se od tri stepena-pozitiva,komparativa(na pozitiv se dodaju završeci -ji,-eeji,-shy) i superlativa(dodaje se dodatak nai ispred komparativa).
Nepravilna komparacija je kod nekih prideva,npr mawa(mawa,mawnja,naimawnja)
Brojevi-potpuno su isti kao u srpskom jeziku.

Glagoli:Vrsta reči koja obeležava radnju(pewati),stanje(spawati) ili zbivanje(grmeti).
Po glagolskim oblicima,mogu biti lični i nelični.
U lične spadaju:
Prezent(sadašnje vreme)
Pefekat(prošlo vreme)
Pluskvam perfekat(davno prošlo vreme)
Futur I
Futur II,imperfekat i aorist su arhaični oblici,koji su izbačeni iz gramatike i koji se više ne koriste.
Prema načinu(stavu govornog lica prema radnji),glagoli mogu da se prikažu u dva oblika:
Indikativ(potencijal)
Imperativ(zapovedni način)

Od neličnih glagolskih oblika,koriste se dva:
Infinitiv
Trpni glagolski pridev

Prema glagolskom trajanju,glagoli mogu biti:
Nesvršeni(pisati)-neograničeno traju
Svršeni(sesti)-ograničeno -II-

Ostale vrste reči(prilozi,predlozi,rečce,uzvici i veznici) potpuno su isti kao i u drugim južnoslovenskim jezicima.

Mali rečnik:
mawa/i -mala,mali
tebra-brate(nb-imenica je muškog roda,premda je gramatički ženskog!!!)
cajosh(pajkan,muria)-policajac
extra-sjajno
ae-ajde
shljakati-raditi
bleja-dosada
puko-potrošio
gaiba-kuća
matorci-roditelji
hejtovati-mrzeti
filing-osećaj
bruka-sramota
smarati-dosađivati
tripovati-umišljati
paliti-pobeći
feget-homoseksualac
tike-patike
blejiti-gledati bez razloga
preeedeevno-predivno

Ovaj novi jezik predstavlja jednu krajnost gde se,uz pomoć masovnih medija,pozajmljenice i žargonizmi,pomešani sa još nekim rečima,mogu stopiti u jednu novu tvorevinu,koja baca stari jezik naroda kod kojeg se govori u zaborav.

imaju 40 hiljada....
a nek traze vecu...ako povecaju njima svima ce.....
samo skacu cene, a plate zamrznute...ne moze to tako...kreteni jedni....ljudi umiru od gladi....
hleb sledece nedelje 55 din....kretencine jedne....

Ne cudi me, po ovom minusu sve je moguce... :mrgreen:

Kreteni profani ili ovi sto ih pljuju? :lol:

Ja znam neke profane sto predaju u dve skole, neka rade tako i ostali, ko ih 'ebe...a i realno, lako je biti profesor ako imas znanje, a jos lakse ako ga nemas...treba znati kako pristupiti deci, a to treba najfinije moguce...ili najstrozije, izmedju nema... :P

Blago profesorima fizickog... :aha:

alo ljudi pa bolje da oni strajkuju,tako ce navesti druge na isto,svi ostali su pizzde koje ce radije dozvoliti da ih drzava ****,nego sto ce izaci na ulicu.

Nemoj tkao, sta je sa onim babama sto prodaju papriku po ulicama i pijacama? :mrgreen:

Realno, bilo bi dobro da se svima povecaju plate, kad vec povecavaju cene, al' nesto i ne verujem da ce se to desiti, drzava nam je cicija koja ce pre pokloniti milion jura evropi nego nasima... :neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back