Psiholoski interesantne serije i filmovi

"Nevoljena žena"ili "Frances" sa J.Lang..sjana psihološka drama o odnosu majke i kćerke koji završava tako da kćerka(Lang) završava na psihijatriji,na kojoj je između ostalog siluje jedan od čuvara..
-"Noćni portir" o ženi koja prepoznaje svog mučitelja iz konc logora na jednom od koncerata na kojem prisustvuje kao supruga čuvenog dirigenta..

Jao, Nedodiri pozdrav za tebe, ja obožavam taj film i od tada mi je Džesika Lang među omiljenijim glimicama, ali gledala sam ga jako davno ...tako bih volele da ga odgledam ponovo....:ok:
Mislim da sam negde već pomenula Blistavi um sa Raselom Krouom...istinita priča profesora fakulteta, duševno obolelog sa vizijma prijatelja koje samo on vidi....u filmu je prikazana njegova maestralna borba sa bolešću i borba za ljubav prema supruzi (bila je u fazi da se raziđu)...treba pogledati

Danas se setih jednog starog filma. Gledala sam ga kao devojčica, i sećam se da me je na mahove nasmejao, ali mnogo više rastužio i zbunio.
http://www.imdb.com/title/tt0046000/
Reč je o mladoj, naivnoj devojci koja se zaljubljuje u hromog muškarca iz cirkusa, isfrustriranog zbog ozlede koju je zadobio tokom rata ... dakle, u muškarca s kompleksom manje vrednosti, ogorčenog, razočaranog. On je voli, ali nije u stanju da joj to kaže ... osim kroz svoje lutke /marionete.

02.jpg

Vec pola sata pretprazujem po imdb.com i ne mogu da ubodem naziv filma, sve mi se u glavi vrti "Sever severozapad", to je Hickokov film, isto su neke strane sveta u pitanju - kada je gl. junak doktor koji sa svojom suprugom i porodicom iz Pariza se vraca za Rusiju, pa ne bude onako kako mu je receno da ce da bude, na kraju njegova zena valjda zavrsi i u logoru.

Mene je taj film bas pogodio. Trebalo mi je vremena da ga svarim i tokom, a bogami i posle gledanja. Davali su ga posle na tv-u ali jednostavno nisam imala zeludac da prozivim sve ponovo.

Da li neko zna kako se film zove?

Mislis na film "Istok -Zapad"?

Na mene je ostavio jak utisak film "Andjeosko srce". Zanimljiva radnja, a jos zanimljiviji rasplet.Bila sam sama kod kuce kada sam ga gledala pa sam se malo nelagodno osecala.Film ima dosta scena koje i nisu bas prijatne za gledanje, a sa druge strane ne mozes a da ih ne odgledas.Ima dosta krvi ,droge, nasilja , voodoo magije...Film je poseban , bar za mene.

Sto se psiholoskih filmova tice, ja obicno volim one sa neonazi tematikom, a tople preporuke su Sisanje i Higher Learning (koji je vise o predrasudama nego o neonacistima), a i nemacki Der Walle (ako sam pogresio ime oprostite), koji je o socijalnom eksperimentu i o fasizmu u modernom drustvu.
Sto se tice serije, House MD, ako volite shizoidne, nesrecne i arogantne likove, mada u svakoj epizodi videcete psiholoski ili socioloski primer, samo ako se malo udubite, tipa da li je ubistvo iz milosrdja, otudjenost, manjak empatije i potreba ili manjak iste za bliskoscu i smislu zivota.
Serija se i sada emituje na Avali pa ko zeli moze da pogleda.

Poslednja izmena:
WOOOW! Ovo ste super odradili, svaka cast! Evo po meni dva fantasticna filmska ostvarenja koja su odnela mnogo nagrada:
1. Misery Film je rezirao Rob Rajner, a glavne uloge tumace Dzejms Kan i Keti Bejts. Romanopisac Pol Seldon se ne seca mecave koja je njegov auto skrenula sa kolovaza. Niti se seca ko ga je negovao dok se nije osvestio. Jedino cega se seca je budjenje u kuci Eni Vilkins, naizgled fine zene koja tvrdi da je njegov najveci obozavalac... Evo celog filma viooz.co/movies/2842-misery-1990.html‎

2. The Hunt Film je rezirao Thomas Vinterberg, a glavne uloge tumace Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, i Anne Louise Hassing. Film je kandidat za Oskara 2014. Nakon teskog razvoda, 40-godišnji Lukas ima novu devojku, nov posao i u procesu je poboljsanja odnosa sa svojim sinom. Ali, stvari krecu neplanirano...Jedna mala laz preti da sve unisti. Mala zajednica iznenada upada u kolektivno stanje histerije, dok Lukas potpuno sam bije bitku za svoj zivot i cast... Evo celog filma viooz.co/movies/16620-the-hunt-2012.html‎

Ima na youtube: The Books Of Knjige - Slucajevi pravde PILOT kompletan, to je odlicno ali malo ko ce da ukapira sustinu.
Citac- The reader- nema patoloskih likova- realan zivot...ali milion osvrta na psiholoska stanja likova ^^
The devils advocate- Keanu Reeves- primer NPDa
To je ono dje mu ona placa seksom da joj on cita/prevodi sta li?

Ja bi se prije ubio nego da platim nekome za seks ili da trazim nekome da mi nesto plati seksom.

Ne placa mu ona nista.... Ona je psiholoski jako zanimljiv lik.

Ona njega zeli... a zeli i da zna sta je u knjigama.

Ne ume da cita, a zanima je sta ima u knjigama.

U trenutku kada dobija vest da je zbog primernog vladanja dobila unapredjenje u sekretaricu.... ona bezi, nikom se ne javlja...

Glavni likovi se srecu tek kasnije..... u sudnici ^^

Ah.... ah.... :ok:

==

1 Personal shopper 2016 2 Wind chill 2007 3 La moustache 2005 4 Merci pour le chocolat 2000 5 Frozen 2010 6 Contratiempo 2016 7 The autopsy of Jane Doe
8 Evil 2019 9 Hannibal 2013 10 The good liar 2019 11 Cardinal 2017 12 Swimming pool 2003 13 You 2018 14 Open 24 hours 2018 15 Run 2020 16 Nocturnal animals 2016 17 The woman in the window 2020 18 Gypsy 2017 19 The wolf hour 2019 20 Stay 2005

Back