HEFESTOS 1
Buduća legenda
- Poruka
 - 32.003

Ни не покушавам, ти си заузео сав простор за то...nemoj gluposti prosipati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ни не покушавам, ти си заузео сав простор за то...nemoj gluposti prosipati.
Нисам знао да су професори српског опремљени знањима о психологији и препознавању метода специјалног рата...i da, za ovu analizu sam stručna, kao profesor srpskog jezika, sebe smatram stručnom.
A ja iznosim svoje mišljenje i analizu rečenice u kojoj je nijednom rečju nisam nazvala nestručnom već joj postavila pitanje. Inače, profesori na fakultetima imaju razvojnu psihologiju, dečju psohologiju, andragogogiju i pedagošku psihologiju, ovo važi za profesore razredne nastave, usput, i to zvanje imam. Da ne bude da se busam nekim fakultetima, sada, kada to nije moderno u Pionirskom parkuНисам знао да су професори српског опремљени знањима о психологији и препознавању метода специјалног рата...
Лаик си и ти, и она, и ја; овде износимо свој суд о друштвеним догађањима, а разликујемо се - као и увек- по вредносном систему и становишта са којег посматрамо те догађаје.
И није довољно да ти сама себе, она или ја- за себе кажемо- ја сам стручан; то треба да буде поткрепљено некаквим доказом о стручности, или да се на аргумент одговори контра- аргументом, а не денунцирањем саговорника са чијим се мишљењем не сложимо.
Но, ако нам се тај концепт не допада- треба да будемо спремни да и сами будемо изложени оспоравању компетенције.
 Tako da, eto, sebe slučajno smatram dovoljno stručnom, ne ekspertom, naravno i svako mišljenje potkrepljeno argumentima, naučnim činjenicama, naravno da prihvatam i procenjujem njihov sadržaj i suštinu. Nije mi problem da prihvatim, čak i promenim mišljenje ako me neko ubedi na pravi način, ili mi ukaže da grešim.Dobar primer konstruktivnog razgovora ?Ни не покушавам, ти си заузео сав простор за то...
Ок.A ja iznosim svoje mišljenje i analizu rečenice u kojoj je nijednom rečju nisam nazvala nestručnom već joj postavila pitanje. Inače, profesori na fakultetima imaju razvojnu psihologiju, dečju psohologiju, andragogogiju i pedagošku psihologiju, ovo važi za profesore razredne nastave, usput, i to zvanje imam. Da ne bude da se busam nekim fakultetima, sada, kada to nije moderno u Pionirskom parkuTako da, eto, sebe slučajno smatram dovoljno stručnom, ne ekspertom, naravno i svako mišljenje potkrepljeno argumentima, naučnim činjenicama, naravno da prihvatam i procenjujem njihov sadržaj i suštinu. Nije mi problem da prihvatim, čak i promenim mišljenje ako me neko ubedi na pravi način, ili mi ukaže da grešim.

Читаш ли ти и његове уписе, објективна госпођо?Dobar primer konstruktivnog razgovora ?

Čitam sve upise, ali ako tako misliš, zašto ne pokušaš neki drugi pristup u komunikaciji i time pokažeš svoj način?Читаш ли ти и његове уписе, објективна госпођо?
Господин је један од најзадртијих и најосорнијих овде, а ти мени спочитаваш "конструктивност"?
Пробај да му се у нечему супротставиш, конструктивно- а има много тога где сте вас двоје много даље него он и ја...
Ona deca u koju ja verujem ne dolaze tamo nikoga da povrede. Nikada nisam bežala od odgovornosti, moja profesija to zahteva a i ja kao osoba sam od onih koji umeju da kažu i da su pogrešili i da su spremni da budu sankcionisani ako greše. Moje godine a i moje iskustvo mi govore da ne grešim, ali ne isključujem mogućnost da sam pogrešno procenila ove stotine hiljada dece koja samo traže nešto što je trebalo da se podrazumeva, a to je pravna i zakonita država, bez korupcije. Da naglasim,apsolutno sam protiv opozicije, i ako bude nekog nasilja, to će biti njihovo maslo, jer smatram da mi i nemamo opoziciju, već plaćenike vlasti koji glume opoziciju zarad EU zahteva.Ок.
Са тим знањима, којима располажеш, са интегритетом просветног радника и као зрела особа- хоћеш ли прихватити свој део одговорности (јер, то је сада нешто напрасно актуелно) ако неко од тих младих људи сутра на улицама буде повређен, или, не дај Боже- настрада?
У име чега, кога?
Ако се испостави да ово јесте покушај обојене револуције, "у пакету"?
Хоћеш ли, и у чије име- изразити жаљење због погрешне процене, и показати ту одговорност, коју захтевате од кривих за надстрешницу?
Ја увек покушам тај други приступ, док не видим да то другу страну не врати у нормалне видове комуникације.zašto ne pokušaš neki drugi pristup u komunikaciji i time pokažeš svoj način?
Ок.
Са тим знањима, којима располажеш, са интегритетом просветног радника и као зрела особа- хоћеш ли прихватити свој део одговорности (јер, то је сада нешто напрасно актуелно) ако неко од тих младих људи сутра на улицама буде повређен, или, не дај Боже- настрада?
У име чега, кога?
Ако се испостави да ово јесте покушај обојене револуције, "у пакету"?
Хоћеш ли, и у чије име- изразити жаљење због погрешне процене, и показати ту одговорност, коју захтевате од кривих за надстрешницу?
Ја увек покушам тај други приступ, док не видим да то другу страну не врати у нормалне видове комуникације.
Тада и ја прелазим на вид комуникације који та сорта једино разуме.
Čitam sve upise, ali ako tako misliš, zašto ne pokušaš neki drugi pristup u komunikaciji i time pokažeš svoj način?
Одлично, сад имамо праву комуникацију, полазну тачку за смислену дискусију.Ona deca u koju ja verujem ne dolaze tamo nikoga da povrede. Nikada nisam bežala od odgovornosti, moja profesija to zahteva a i ja kao osoba sam od onih koji umeju da kažu i da su pogrešili i da su spremni da budu sankcionisani ako greše. Moje godine a i moje iskustvo mi govore da ne grešim, ali ne isključujem mogućnost da sam pogrešno procenila ove stotine hiljada dece koja samo traže nešto što je trebalo da se podrazumeva, a to je pravna i zakonita država, bez korupcije. Da naglasim,apsolutno sam protiv opozicije, i ako bude nekog nasilja, to će biti njihovo maslo, jer smatram da mi i nemamo opoziciju, već plaćenike vlasti koji glume opoziciju zarad EU zahteva.

Док год млади конформисти траже беспоговорну подршку од старих конформиста за брљање и погрешне идеје, само зато што су, ето, млади...Докле ће стари конформисти сматрати да комотитет и лежерност старости је једини критеријум оцене компетенције

Док год млади конформисти траже беспоговорну подршку од старих конформиста за брљање и погрешне идеје, само зато што су, ето, млади...
Замољаваш се да ме не смараш са личним; ако ти је до комуникације, "смарај" са концептуалним примедбама.
Одлично, сад имамо праву комуникацију, полазну тачку за смислену дискусију.
Можда, због година, искуства и нивоа удубљености у историју политике- не видимо исто след догађаја који ће уследити- није ни битно шта је по среди.
Како год- први сам да се сва ова булумента, која глуми опозицију- разбуца и нестане до ништавила, и да се тако створи простор за настанак неких нових политичких идеја које могу да "утерају у ред" власт, или да их уклони, јер и они су умрежени са шљамом преко сваке мере пристојности.
Студентски протести су били добра прилика да се то и деси, али- то је изостало, због сталног кокетирања тог концепта са том истом опозицијом, са чудим и нејасним везама са неким отворено непријатељским државама и њиховом агентуром овде, са тврдоглавим одбијањем на комуникацији са режимом, и са блокадама институција, од којих су тражили да- раде!?
Сви видимо и знамо да се за данас спрема свашта; студенти- шетачи су само могли да кажу- нас сутра на улицама неће бити, и не желимо никог у нашим редовима; само ми, студенти, без тата, мама, ортака, неких који би могли да се уз нас "провлаче" као крпељи...
Ето нас у понедељак, испред Скупштине, без иког другог; а са режимом морају да причају, ако заиста желе лустрацију и уклањања фукаре.
Народу је овде доста претњи, нејасних захтева, надмених и увредљивих порука, свађа, а нарочито револуција, коју почну други- а народ их завршава.
И све док то не схвати свако, ко данас нешто покушава на улици- неће имати подршку од тог народа, коме је доста дреждања у аутобусу, док нека усијана глава млати барјаком на раскрсници и урла пароле којима баш и не зна смисао- док га ноге боле до суза, после целодневног стајања за машином, или у маркету, а глава пуца од умора и брига.
Нема данас никог нормалног, коме се свиђа корупција, и ко је не види; сви је ми плаћамо и трпимо.
Разликујемо се по томе што не видимо исто пут и методологију за њено уклањање.
Poenta je u tome da je narodu zasista dosta lažnih priča, lažnih ljudi i lažnih uspeha. Ono što rade studenti je toliko bilo spontano i bez ikakve političke namere da je to u narodu izazvalo lavinu emocija. Narodu je preko glave politike, samo hoće normalan život, u normalnoj, zakonitoj državi gde niko neće da ih ubeđuje da ne veruju svojim očima već lažima. Kao da su doživeli neku katarzu. Da, ima i ljudi koji pobesne zbog ovoga što si naveo, ali u suštini, čak i takvi opet su više za studente nego za vlast. Znaš li koliko članova sns koji su bili prisiljeni da se učlane, sada šetaju sa tom decom? Znaš li ko im je dao hrabrost da to urade, upravo ta deca. Daću ti moj primer : mi smo ti profesija koja se kao pijan pllota držala zakona, bunili smo se, štrajkovali, ali smo poštovali zakon, sve dok nismo shvatili da nas vlast sistematski ponižava i to vrlo planirano dok oni sami krše taj siti zakon na svakom koraku. Našu profesiju su ljudi doživljavali kao plašljive poslušnike vlasti koji se povremeno bune samo zbog para. A onda su nam ta naša deca pokazala da je za promenu potrebno samo malo hrabrosti i srca. Niko vas ne tera da ćutite i trpite, ili izađite i bunite se ili izađite i podržite ga. Status qvo je nemoguć posle ovih dešavanja.Одлично, сад имамо праву комуникацију, полазну тачку за смислену дискусију.
Можда, због година, искуства и нивоа удубљености у историју политике- не видимо исто след догађаја који ће уследити- није ни битно шта је по среди.
Како год- први сам да се сва ова булумента, која глуми опозицију- разбуца и нестане до ништавила, и да се тако створи простор за настанак неких нових политичких идеја које могу да "утерају у ред" власт, или да их уклони, јер и они су умрежени са шљамом преко сваке мере пристојности.
Студентски протести су били добра прилика да се то и деси, али- то је изостало, због сталног кокетирања тог концепта са том истом опозицијом, са чудим и нејасним везама са неким отворено непријатељским државама и њиховом агентуром овде, са тврдоглавим одбијањем на комуникацији са режимом, и са блокадама институција, од којих су тражили да- раде!?
Сви видимо и знамо да се за данас спрема свашта; студенти- шетачи су само могли да кажу- нас сутра на улицама неће бити, и не желимо никог у нашим редовима; само ми, студенти, без тата, мама, ортака, неких који би могли да се уз нас "провлаче" као крпељи...
Ето нас у понедељак, испред Скупштине, без иког другог; а са режимом морају да причају, ако заиста желе лустрацију и уклањања фукаре.
Народу је овде доста претњи, нејасних захтева, надмених и увредљивих порука, свађа, а нарочито револуција, коју почну други- а народ их завршава.
И све док то не схвати свако, ко данас нешто покушава на улици- неће имати подршку од тог народа, коме је доста дреждања у аутобусу, док нека усијана глава млати барјаком на раскрсници и урла пароле којима баш и не зна смисао- док га ноге боле до суза, после целодневног стајања за машином, или у маркету, а глава пуца од умора и брига.
Нема данас никог нормалног, коме се свиђа корупција, и ко је не види; сви је ми плаћамо и трпимо.
Разликујемо се по томе што не видимо исто пут и методологију за њено уклањање.
Тачно.Status qvo je nemoguć posle ovih dešavanja.
Od prvog dana smo svesni toga. Spremni da snosimo posledice, kakve god bile, ali znaš li šta bi to značilo za obrazovanje ove dece? To bi bio kraj iole kvalitetnog obrazovanja, za koje se zalagao veči broj nas decenijama i koje smo i pored svih opstrukcija ministarstva uspevali da održimo. Treba se zamisliti nad činjenicom da, ako se ništa ne promeni, kakve će nam biti buduće generacije i kakva će nam uopšte biti država, hoćemo li biti Meksiko ili bar Slovenija... mi nemamo šta da izgubiomo, izgubili smo dostojanstvo,tj. oteli su nam ga, izgubili smo godine, ne ostaje mnogo toga da se izgubiТачно.
Бојим се да ће доћи до освете режима према побуни, у којој су просветари били перјаница, па вам саветујем да се припремите на тај против- удар.
Режим ће овакав ток догашаја видети као своју победу, и у том смислу спровести репресију према онима који су се истакли у бојкоту наставе.
Припремите се за то, неће бити једноставно.

Треба да се, као синдикат, јединствено и без задршке затражите темељну реформу школства; укидање "Болоње", финских метода, приватних школа и осталих "увозних" глупости, које су нам уназадиле просветни систем.Od prvog dana smo svesni toga. Spremni da snosimo posledice, kakve god bile, ali znaš li šta bi to značilo za obrazovanje ove dece? To bi bio kraj iole kvalitetnog obrazovanja, za koje se zalagao veči broj nas decenijama i koje smo i pored svih opstrukcija ministarstva uspevali da održimo. Treba se zamisliti nad činjenicom da, ako se ništa ne promeni, kakve će nam biti buduće generacije i kakva će nam uopšte biti država, hoćemo li biti Meksiko ili bar Slovenija... mi nemamo šta da izgubiomo, izgubili smo dostojanstvo,tj. oteli su nam ga, izgubili smo godine, ne ostaje mnogo toga da se izgubi![]()
A dokle ćemo ih menjati, na sebe nećemo gledati?Што мрзиш власт?
Власт треба мењати, не мрзети.
A dokle ćemo ih menjati, na sebe nećemo gledati?
Da, jedan od naših ciljeva je jedinstveni sindikat ili prosvetna komora. Mi smo i sada u strukovnom protestu,uz izuzetak prvog zahteva a to je podrška studentima i ispunjenje njihovih zahteva i smenu ministarke sa celim ekipom.Треба да се, као синдикат, јединствено и без задршке затражите темељну реформу школства; укидање "Болоње", финских метода, приватних школа и осталих "увозних" глупости, које су нам уназадиле просветни систем.
Струковни, а не политички протести.
Инсистирајте на министру који је из струке, а не из политичке партије, ове или оне...Da, jedan od naših ciljeva je jedinstveni sindikat ili prosvetna komora. Mi smo i sada u strukovnom protestu,uz izuzetak prvog zahteva a to je podrška studentima i ispunjenje njihovih zahteva i smenu ministarke sa celim ekipom.
Zar nisu u pitanju plate?Da, jedan od naših ciljeva je jedinstveni sindikat ili prosvetna komora. Mi smo i sada u strukovnom protestu,uz izuzetak prvog zahteva a to je podrška studentima i ispunjenje njihovih zahteva i smenu ministarke sa celim ekipom.