NaraYan
Iskusan
- Poruka
- 6.289
Bolje je da prelistaš malo stranice pošto je bilo već pisano dosta o tome.
Tako ćeš naći bolji odgovor i više odgovora na to pitanje.
Tako ćeš naći bolji odgovor i više odgovora na to pitanje.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim da to shto si naveo tj. nedostatak motivacije spada vec polako u hemijski problem
A mene zanima sta treba da se polaze na prijemnom da bi upisali psihologiju? Izvinite ako je vec bilo ovo pitanje,ako moze neko da mi ponovi!Pozz
Ma gde nije guzva za psihologiju - u Beogradu prosle godine 320 prijavljeno... a to sa TOI sto su uradili je glupost. Test ima toliko propusta kao da ga ne prave psiholozi. Recimo kazu da ovakve testove koriste kada je potrebno odabrati od vise kandidata one koji ce verovatno biti uspesniji. Kao informacije koje se traze u testu se sticu tokom celokupnog intelektualnog i saznajnog ravoja pojedinca. Eto odmah diskriminacije odredjenih clanova tj. klasa drustva. Jer nije isto kad neko ima obrazovane roditelje, zivi u velikom gradu i ima relativno dobre profesore i neko ko zivi u manjem mestu ili selu, roditelji mu nemaju zavidno obrazovanje itd. Postoje takva pitanja koja su apsolutna nepoznata odredjenim delovima drustva i informacija sa kojima onima jednostavno ne dolaze u dodir.
To ne znaci da ce biti losi studenti, a u napred su u podredjenom polozaju. To ne shvataju kao diskriminaciju, a kao diskriminaciju shvataju testove inteligencije ili dr. testove sposobnosti koji su se ranije koristili, jer ocito pruzaju prednost sposobnijim. A ako je neko sposoban, pa jos ima volje da nauci testove znanja ocito da je on pravi izbor. Isti slucaj kao i sa testovima inteligencije koji su korisceni da se ustanovi inteligencija dece pre 30-ih godina, pa se mislilo da su gradska deca inteligentnija od seoske, jer su zadaci bili tako oblikovani da su vise odgovarali gradskoj deci.
@ NaraYan
Zar ne lece i klinicki psiholozi, valjda sprovode odredjene terapije, sto je isto tako lecenje... Mada u osnovi psiholozi ponajvise proucavaju i eksperimentisu (pa sve to stave na papir)
A mene zanima sta treba da se polaze na prijemnom da bi upisali psihologiju? Izvinite ako je vec bilo ovo pitanje,ako moze neko da mi ponovi!Pozz
zanima me da li neko ovde studira psihologiju? koliko je moguce( realno) studirati ovaj fakultet i biti stalno zaposlen, posto studije na daljinu( zvanicno) za sada nisu mogucee?
hvala puno svima
jel zna neko gde mogu naci(na netu)test za drajvere.Tj.da vidim koje sve drajvere imam?