PSIHOLOGIJA..............

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
WELCOME!
ps. Nije parapsihologija nego obicna prostonarodna moderacija :lol:

Pitanje za psihologiju by Bet:
zasto su nasi ljudi skloni teorijama zavere. Danas nesto pricam sa kolegom, a ono....:shock: Ko bi rekao! Masoni, ovo, ono, frka....:) Cemu to?

Zato što je lakše verovati da nam neko radi o glavi (i oh, da, taj neko je jako pogan i ima veoma prljave motive ... a mi ni krivi ni dužni) nego se suočiti se s nekim stvarima- uglavnom nekim svojim nesposobnostima.
Mislim uopšteno ... ne da zavere ne postoje uopšte. Ima ih, ali ... :roll:
... razumeli smo se. :wink:

Betty:
WELCOME!
ps. Nije parapsihologija nego obicna prostonarodna moderacija :lol:

Pitanje za psihologiju by Bet:
zasto su nasi ljudi skloni teorijama zavere. Danas nesto pricam sa kolegom, a ono....:shock: Ko bi rekao! Masoni, ovo, ono, frka....:) Cemu to?

А где је ЦИА, ММФ, Ватикан а? Јевреји?...уф...
То ти је најлакши начин да замашеш очи некоме...нисам ја, комшија је.
Пре ће прихватити пријатну неистину него непријатну истину...стара прича...
Слажем се са Elle, постоје завере али ово...смешно...историја је доста осетљиво подручје...погодно тле...пуна је лажи, измишљотина...и Балзак је писао о томе...

Pre nekoliko godina u Blicu sam procitao,da je u prvoj polovini XX veka u SAD ziveo covek koji je umro je 1947.u 94 godini zivota (cije sam ime zaboravio),a koji nikad nije spavao.Lekari nekog instituta u Americi su svakodnevno motrili na njega,dakle nedeljama,ali covek nije ni dremnuo,cime je hipoteza o neophodnosti sna za zivot uopste ovim jedinstvenim slucajem uzdrmana.Taj covek o kome pricam,je objasnio kako se on odmara,a to je da sedne na stolicu procita novine i to mu je odmor.Misli se da je njegova majka,kada je bila trudna dozivela neku povredu cime je rodila ovakvo dete.

I jos bih vam ispricao 2 zanimljivosti koje sam cuo pre no sto se diskonektujem,pa bih zeleo da cujem vase komentare na sve tri koje sam naveo.
1.Da 1883.cini mi se da je o toj godini rec,rodjeno jedno dete cije je ime Carls Carlsvord u Skotskoj koje je imalo nenormalno ubrzan metabolizam.Znaci vec u 4.godini je stekao polnu zrelost,u 8.je imao sedu bradu i brkove i drzanje staca 10x starijeg po godinama,i umro je u svojoj 9.godini.Doktor je konstatovao- prirodna smrt usled starosti.
2.zanimljivost je da je u Italiji krajem XIX veka rodjen Djuzepe koji je imao dva srca.Londonski institut mu je ponudio cak i novac da posle svoje smrti svoje telo ustupi njima za istrzivanja.

Че Гевара:
1.Da 1883.cini mi se da je o toj godini rec,rodjeno jedno dete cije je ime Carls Carlsvord u Skotskoj koje je imalo nenormalno ubrzan metabolizam.Znaci vec u 4.godini je stekao polnu zrelost,u 8.je imao sedu bradu i brkove i drzanje staca 10x starijeg po godinama,i umro je u svojoj 9.godini.Doktor je konstatovao- prirodna smrt usled starosti.
Ovo zvuči kao progerija.

Srecom ja sam stala samo na sijedoj kosi u 9. godini, ali dizem spomenik onima koji su izmislili farbu:),istina jesam dosta sentimentalnija od okoline, al to vidim kao vrlinu.

(Ovo je samo pokusaj da vam se uvalim u temu, jer me je dosta zainteresovala) Pozdrav svima!

P.S: Stvarno sam sijeda od 9. godine, mada mislim da to nema veze sa psihologijom nego nekom cudo nasljednom osobinom.

Marge:
Ozbiljno?!? Nikad nisam cula za tako nesto...
A meni bilo cudno sto je moja komsinica pocela da sedi sa 25...

Eto sada se vise ne trebas iznenadjivati, jer to nije nista novo, bez trauma u djetinstvu, jednostavno moja kosa je posla da sijeti. Istina, moguce da je rat i pubertet samo ubrzao sve i potpuno sijeda sam bila otprilike sa 13- 14 godina. Malo cudno ali istinito!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back