Ovo si odlično primetila. Muškarci donose brzopleto zaključke na osnovu nekih konstrukcija u svojoj glavi, umesto da pitaju jasno šta ih interesuje.
Izvini, ali meni ceo taj proces zvuči kao neka vrsta egzorcizma..
Možda grešim, ali liči mi na neke slučajeve sa kojima sam upoznata.
Muškarcu se dopada žena, ali neke određene određene osobine.. pa ne baš.
Pokušava da je popravi. Posmatra, donosi presudu, a onda psihičkim maltretiranjem (vređanjem) dovodi je do "samospoznaje" gde bi ona trebala da se promeni na bolje.
Zapravo da bude ono što on želi.
Možda pogrešno shvatam.
Ja verujem da ako si emotivno zreo tražiš osobu koja ti u potpunosti odgovara, jer kao zrela osoba znaš kakve ti žene prijaju. Bez popravljanja ili menjanja.
Ja mogu samo u svoje ime da tvrdim da ako takav muškarac ne postoji, onda je do mene i prihvatam to.
I vraćam se na početak, zato je proces jer potrebno je vreme da bi se zaista upoznali i shvatili jedno drugo, način razmišljanja, motive nekih postupaka.. Prošlost.
Upravo.
Na kraju krajeva nismo jednoslojna,linearna,prosta bica.
Uglavnom imamo celu paletu osecanja u zavisnosti od situacije,osobe,okoline,perioda,"lepog vremena".
To ne znaci da menjamo svoju bazu licnih osobina,vec da nekada reagujemo na osnovu prezivljenog dana,perioda,sto je i normalno ljudski.
Ne znam iz kog tripa neki muskarci smatraju da bi trebali uvek biti kao prosvecene Bude u nirvani i uvek da odreagujemo na njima pozeljan,odredjen nacin.
Onda ti sasuju takva,onakva...celo otpisivanje,kritika na osnovu jedne reakcije.Nisi na nivou emocionalne,evolucione lestvice uvek savrsena.
Verovatno ko i ne zivi,nema potrebe da se bori u zivotu,nema izazove,nema mnogo interakcije sa ljudima, samo ih otpisuje.
Lako je biti savrseno izbalansiran ispod staklenog zvona.
Kao sto si napisala gore potrebno je vreme,zelja i razumevanje da bi se ljudi upoznali i shvatili jedno drugo.