PSIHO test.....

MUDRICA:
Dobro. sad u sumi naidjes na zenu u crnom.
Jel matora ta zena? Jel se plasis te zene? da li bi prva zapocela komunikaciju sa njom ili bi je ignorisala?

onako savijena je stara je ali nije bolesna moze da se krece jaka je i nije veshtica onako iscekivala bih sta ce da kaze ufff sad mi je doshla druga slika u glauv
da ona stoji pored puta i ne vidim je tacno ne vidim joj oci i uplasena sam a onda ona proviri i spolja nema nista strashno ali sam uplasena nesto pricamo obicno kao ovo je taj put

Da se ukljucim... :D
Kljuc je velik i tezak, starinski, bakarne boje, sav izrezbaren prelepih sara.
Svezanj kljuceva je isto tako velik... ima najrazlicitijih kljuceva ali dva tri su posebno lepa, sjajna, ... uzela bih svezanj zbog tih par koja mi se svidjaju da ih ne bi odvajala od ostalih...
Zena je starija, smirenog pogleda i kao da mi se smeska onako prijatno ... Prisla bih joj i site bi se ispricale :D
Jezero je manje ali prelepo, sa nekim neobicnim biljem koje raste pored njega... blistavo cisto ... i da okupala bih se ...

mogu li i ja? :p
pa kljuch je sasvim obichan, sive boje, ali sjajan...hm... :roll: ne bih ga uzela... :roll:
medju onom ~hrpom kljucheva su dva hmm..maslinaste boje... 8) jedan veliki, jedan mali...uzela bih oba dva... onaj mali je ljepshi, ali ipak...8)
zena, paa.... stara, ruzna, naborana..
:pPp ne bih joj prishla...plashim je se... ((:jezero je veliko, ali vidim mu ~kraj...poshto pada mrak, jedna strana se skoro ne vidi...okupala bih se...smiruje me... :roll:

MUDRICA:
Ok. Prelazimo na drugi deo testa. Limunadice, zaboravila si da mi kazes da li uzimas kljuc ili ne.
E sad, dalje... Ides tako sumom i sada naidjes na gomilu kljuceva.
Kakvi su ti ostali kljucevi? Od kog su materijala, jel ti se svidjaju?
Jel ima tu onakvog kljuca kakav si zamislila?
Jel bi uzela neki?

ostali kljucevi su manje-vise isti kao onaj prvi....ali ne uzimam ih jer vec imam onaj jedan (sta ce mi gomila kljuceva? :? )

Ajde...iako uvek ispadnem Hitler ili radioaktivan :)

Sasvim obican kljuc, ovi "noviji" tipovi. Bez ikakvog priveska, zlataste boje, kao sto je moj... Metalan, onaj deo za koji se drzi je kruznog oblika i u sredini se nalazi rupa da moze da se zakaci na privezak. Na njemu ima malo zemlje, jer stoji tu neko vreme.
Kljuc, k'o kljuc, uzeo bih ga.
Gomila kljuceva koji su slicni ovome, nabacani na omanju gomilu, ima i pokoji "starijeg" tipa (oni sto mozete da gvirite kroz njihovu kljucaonicu). Ne bih ih uzeo, ipak mi to deluje malo sumnjivo.
Zena ima lice obicne seljanke, tipicne zene iz sumadijskog sela, tamno lice, pomalo naborano, oko 45 godina, tamna kosa, ne suvise duga, nemarno zacesljanja. Iznosene stvari. Tipicna seoska vrachara :) Ne plasim je se, jer sam jaci. Rekao bih "dobar dan".
Jezero, ne suvise siroko, ali se proteze levo i desno i gubi se nedaleko u drvecu. Voda je bistra, ali ipak se ne bih kupao u njemu. Ima trave pored obale, i insekata koji lete malo iznad povrsine. Stao bih da vidim kuda dalje.

A ako bash hoces trip onda je taj kljuc poluprovidan, oker nijansi, lebdi 1,5 metar iznad zemlje i veliki je oko 30 cm, oko njega se nalazi cudna svetlost (nesto slicno kao hidden package u gta vc samo u obliku kljuca :) ) Naravno da mi se svidja, uzeo bih ga.
Gomila kljuceva - svi lebde jedan do drugog i pomalo osciliraju sudarajuci se. Sve bih ih uzeo.
Zena u crnom - lepota djevojka :) kako drugacije opisati...klasika - belo lice, crna duga kosa...
Ne plasim je se. Stao bih i posmatrao je...
Lepo bistro jezero, siroko 100-tinak metara, levo i desno se gubi u drvecu. Ne bih se kupao u njemu. Ogleda se sivo nebo u njemu, i povremeno sunce. Stao bih i gledao neko vreme, onda bih razmislio kuda dalje.

Mogu da razvijam jos najmanje 4 price uporedo ali me mrzi da kucam...

Pa da nastavimo sa testom...
Dolazis u dvorac. U dvorcu vidis pet vrata razlicitih boja: crvena, narandzasta, zelena, plava i crna. Poredjaj u koja vrata prvo ulazis po bojama i onda reci sta se krije iza svakih vrata.

crvena plava zelena narandzasta crna
crvena krije se djavo sa repicem i guzom, lichi na zhenu..i ima srce na repu...crveno.. ali je nekako maaali i sedi na belom krevetu kao onaj za doktore

plava...tamo je inspirisha i tu je sve teget plavo i nebo je.. mrak je...vidim njega i mozda je tu more..sada malo serem

zelena

tu je shuma i drvo i zeleno drvo i tu sam napolju..svetlo zeleno

narandzasta

vidim sebe u narandzastoj jednoj majici..i tu je jedan bojan..kao izashli smoi u njoj sam svirala na diplomskom

crna

vidim baku i nanu ali odatle izadjem brzo

Crvena, ulazim u vrt predivnih cvetova, pravi rajski vrt

Zelena, malena soba, kavez sa ogromnom arom

Plava, ogromna prostorija, nesto nalik na konferencijske sale..mnogo ljudi, svi su srecni, nasmejani

Narandzasta, soba ispunjena mirisima..nesto kao soba za ulepsavanje

Crna, tamno je, ne vidi se nista

Uuuh, kasno se uključujem, mnogo kucanja:
-U šumi primećujem svetlucanje u mahovini i podižem starinski ključ, masivni mesingani, izrezbarene drške sa gornjim ukrasnim delom izgraviranim u obliku lavlje glave. Otkud takav ključ u šumi? Ko ga je izgubio? Čemu služi? Veoma je neobičan i pitam se kakva vrata otvara.
Da, svidja mi se, uzimam ga jer mi je podstakao maštu. (Možda nađem ta vrata...)
-Još gomila ključeva na privesku sa metalnim prstenom? Kačim ih na pogodnu grančicu obližnjeg grmlja pored staze - onaj ko ih je izgubio vratiće se da ih potraži. Svi ti ključevi su nalik jedan drugom, pedantno obeleženi plastičnim navlakama različitih boja; očito su neophodni svom vlasniku, svakodnevni.

Idemo dalje:
-He,he,žena u crnom. To treba da je sablasno? Ali nije, to je žena u crnini za svojim rođakom, srednjih godina, ponela je marendu radnicima u polju. Razgovaramo usput dok me vodi prečicom kroz šumu (žena je iz kraja, zna sve staze i bogaze), nesvesno smo započele međusobnu komunikaciju posle oficijelnog "dobar dan", ne znam ko je prvi počeo.
Zašto bih je se plašila!? To mi nije ni na kraj pameti, dobro mi je došlo društvo, šuma je gusta, pomalo je sablasna atmosfera iako je podne, sunčevi zraci se samo mestimično probijaju kroz krošnje.
A i onaj neobičan ključ, pa još nađen u ovakvoj šumi, ne da mi mira, stiskam ga u džepu kao neku malu tajnu, ali žena je isuviše običan, svakodnevni lik, i ne pitam je ništa, ne spominjem joj ključ.

MUDRICA:
A da! Jos jedna bitna stvar je kako se osecate u tim sobama? usput, sto bolje opisete sobu, bolje ce biti i objasnjenje testa.

crvena je kao psihijatrijska, ima prozor, ima svetlo za zubare..malo perverzno od tog djavolcica ne vidim mu bash lice...vise gledam u telo ..onako nekako intimno jeste da je malo bolesno ali je moje i bash me briga.. i crveno je kao u nekoj javnoj kuci...

plava...tu osecam se kao..kad sam sama i vidim more nocu..i svi spavaju...hmmm znate taj osecajj sve je moje

zeleno... "aha super priroda jaooo divno"

narandzasto... tu sam na sastanku...skoncentrisana sam na bojana...mozak mi radi jako jer on tako prica da to zahteva poshto je zivahan..malo sam izbunjena ne svidjaju mi se pantalone..al to samo posmatram, to sad gledam sebe i razmisljam

crno... "ej...gde ste.... shta cete vi ovde???"

MUDRICA:
Dolazis u dvorac. U dvorcu vidis pet vrata razlicitih boja: crvena, narandzasta, zelena, plava i crna. Poredjaj u koja vrata prvo ulazis po bojama i onda reci sta se krije iza svakih vrata.

Au...kasnim... :D

Pa ovako:prvo narandzasta...tamo su neke igracke,djeca,nesto veselo,cuje se galama...
zatim zelena...tu je mir i tisina...biblioteka,pisaci sto,otvoren prozor,svjeze...
zatim crvena:jedva cekam da izadjem...previse mi je vruce tamo... :D kroz njih se prolazi do neke sumice...
zatim plava:e...tu dolazim kao u neku skolu,djaci uce i sjede u klupama :roll: nije bas neka atmosfera...
crna...tajanstveno nesto...neko skladiste starih stvari i papira,geografskih karata,prasina popadala,ali zanimljivo... :)

Crna vrata prvo, da zavrshim shto pre sa nechim neprijatnim ako se uopshte neshto neprijatno krije iza njih. A u stvari tamo je samo mrak, i veliki brachni krevet, sa snopom mesechine pod kojim se vidi primamljivi jastuk i deo prekrivacha.
Plava vrata iza kojih je dugachak hladan hodnik nalik na onim bolnichkim, ima neprijatan miris na kojekakve veshtachke stvari i hemikalije, brishem odatle.
Iza crvenih je prijatna mala kuhinjica u drvenariji sa malim okruglim stolom u sredini i chinijom prelepog vocja na njemu.
Narandzasta vrata otkrivaju kupatilo u cvetnom aranzhmanu, otprilike se slazhe sa onom kuhinjicom.
Iza zelenih je shpajz! Mali, pretrpan, rado bih ga sredila..

-Jezero je prelepo. Još je bolje društvo koje me tu čeka. Oni su već opremili brodić i polazimo čim svi pristignu.
Dogovor je malo krstarenja, malo pecanja, malo plivanja u čistoj, bistroj vodi. Pozdravljam se sa ženom u crnini, ona produžava dalje obodom jezera, uz trsku i šaš, ne vraća se sama u šumu jer je dan već poodmakao. Izleće divlja patka iz ševara uz glasno pakanje, poplašena njenim koracima.
Zabacuju se prvi štapovi sa broda. Voda je tamna i meka u smiraj dana dok doplivavamo do obale. Ko će sad da spušta čamac, kad topla voda mami, glatke i cakleće površine na horizontu.
Raspaljuje se roštilj dok pristižu prve pastrmke.
Sutra isplovljavamo.
Suprotna obala se jedva nazire, samo vrhovi drveća gore oprljeni zracima sunca koje se skoro više ni ne vidi. Proleću prvi večernji svici. Ili su to varnice od logorske vatre?
Proveravam džep da li je ključ još tu.

MUDRICA:
Ajde! Ovako, test se sastoji iz nekoliko delova pa cu te pitati deo po deo...
Zamisli da si u sumi. Hodas sumom i nailazis na kljuc. Kako izgleda taj kljuc?

Kljuc je velik i tezak. Starinski, pozlacen i zardjao.

MUDRICA:
Odgovori na isto pitanje, opisi kljuc. :D Od kog je materijala? Boje? Kako izgleda? Jel ti se svidja ili ne? jel bi ga uzela?

Ne znam od kakvog je materijala. Vec sam rekla da je pozlacen. Svidja mi se malo, uzela bih ga samo iz ciste radoznalosti!

MUDRICA:
Da li vam se svidja taj kljuc koji ste nasle u sumi i ako vam sesvidja da li bi ga uzele?

Vec sam odgovorila iznad! :wink:

MUDRICA:
Ok. Prelazimo na drugi deo testa.E sad, dalje... Ides tako sumom i sada naidjes na gomilu kljuceva.
Kakvi su ti ostali kljucevi? Od kog su materijala, jel ti se svidjaju?
Jel ima tu onakvog kljuca kakav si zamislila?
Jel bi uzela neki?

Svi su veoma slicni. Stari su i svi su pomalo zardjali. Neki su pozlaceni, neki posrebreni. Verovatno bi uzela sve.

MUDRICA:
Dobro. sad u sumi naidjes na zenu u crnom.
Jel matora ta zena? Jel se plasis te zene? da li bi prva zapocela komunikaciju sa njom ili bi je ignorisala?
Starica, seda i pogurena. Izgleda nemocna ali nije. Malo se plasim zato sto mi je cudno zasto je sama u sumi. Verovatno joj ne bih nista rekla.

MUDRICA:
Ok. Sada izlazis iz sume i nailazis na jezero. Jel ti se svidja to jezero? da li mu vidis kraj (da li je ograniceno) ili ne? Da li ces da se okupas u jezeru?

Jezero je veliko i lepo. Ne vidim mu kraj. Presijava se. Sve izgleda tako mirno. Ne bih se okupala zato sto izgleda hladno.

MUDRICA:

Plava, narandzasta, crvena, zelena i crna...
Plava: neka decija soba sva u plavom...
Narandzasta: velika trpezarija sa puno hrane na stolu. Sve je sveze i toplo, ali nigde nikoga.
Crvena: vode u vrt... Mnogo cveca, najvise ruza i jedna fontana.
Zelena: iza ovih vrata je mracno. Mnogo nekih knjiga i flasica. Izgleda kao soba neke vestice.
Crna: veliki krevet. Na njemu sedi neko... Muskarac. Okrece glavu prema meni i ja ostajem bez daha... Prelep je! :wink:

MUDRICA:
Evo poslednje stvari, sutra vam pisem tumacenje. Izlazis iz dvorca i nailazis na konja. kakav je konj? Jel ti se svidja, jel ga se plasis? Jel bi ga uzjahala?
e da, zamisli jednu kocku! Koje je ta kocka velicine i od kog materijala je napravljena? Koje je boje?

Konj je crn, velik i predivan. Presijava se na suncu. Ne plasim se i rado bih ga uzjahala.
Mala kockica. Staklena je, crvene boje i providna.

P.S. Vidis li Mudrice kako sam ja dobra, na sve sam odgovorila u jednom postu! :roll: :wink:

Back