groovychick
Zainteresovan član
- Poruka
- 465
Nadjoh na drugoj temi da su nervozna creva problem za psihijatriju pa da pitam ovde. Elem problem pred svaki ispit-probudim se dva-tri sata pre nego sto treba da ustanem i krece buckanje po stomaku... Ne mogu da kazem da boli, ali kao da nesto struji u njemu, neki neprijatan osecaj od koga ne mogu da zaspim ponovo a obicno su mi tih par sati sna vazni jer lezem kasno noc pred ispit. Najcesce ne ustanem nego se sve nadam da cu nazad zaspati ali jos ni jednom mi nije uspelo i cesto se desava da ne mogu da izbacim iz glave raznorazne scene ispita, gradivo itd, koliko god da se trudim da skrenem misli. Inace to se desava i kad se nerviram zbog nekog ispita, kao i kad sam sigurna da znam ili kad se ne opterecujem (ima drugi rok). Na kraju dovodi do toga da na ispit idem totalno neispavana. Da li postoji neki lek za ovo?
Opusti se ,sve je to normalno,mada se s godinama ta trema i sve sto ona izaziva smanjuje.
Ja sam,na primer,svako jutro pred ispit povracala...tako mi je organizam reagovao na stres