Psi - ta divna stvorenja

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Оби штимунг.jpg

IMG_20181207_192503.jpg

Kad sam već došla na ovu temu, moram da napišem nešto o svom psu. Ovo je Kia, ženka nemačkog ovčara. Ovo je malo starija slika, ovde je imala možda malo više od godinu dana. Sada ima dve godine i dva meseca. Nego, znamo da kažu da svaki ciganin hvali svoga konja, ali ja moram da objasnim kakav je ovo pas. Nije što je moja, stvarno je takva. :) Počeću od rase, pošto je nemački ovčar za ovu rasu važi da je jako inteligentna i verna. Što i ona svakoga dana potvrđuje, svakim svojim postupkom. Od kada je došla kod nas, sa otprilike 3 meseca, ispoljavala je veoma jak karakter i tvrdoglavost, pa smo mislili da ćemo sa njom žešće, da se tako izrazim, najebati. I tako je i bilo dok je bila štene. Ništa slušala nije, ali ništa. Smešna situacija iz tog perioda: bila je malo veća od loptice :) ogradili smo je u sobi sa 2-3 fotelje i krevetom (improvizacija) u nadi da će ona tu blejati dok npr. mi nismo tu. Došao nam je drug i izašli smo sa njim u dvorište. Sedimo mi tako i pričamo mu kako smo je super ogradili i da nema apsolutno nikakve šanse da ona izađe. U jednom trenutku, ona gospođica mrtva ladna išetava kroz vrata i izlazi u nonšalantno u dvorište. Drug se prevrnuo od smeha, kaže vidim super ste je ogradili. Mi u čudu ulazimo u kuću da vidimo kako je izašla, da bismo shvatili da je ona ladno glavom odgurala fotelju i provukla se napolje. :) Ostalo je posebna priča. Ne postoji mesto u kući ili dvorištu da ja sedim, a da ona nije tu. Prati me apsolutno svuda. Sve što smo hteli da je naučimo, misleći da će nam trebati vremena i strpljenja, naučila je sama. Ima svoju fotelju u kojoj spava i kada joj kažemo laku noć, ona se okrene, ode i sedne u svoju fotelju. Ništa od toga je nismo učili. Većinu stvari skonta sama, uz 2-3 ponavljanja, ona to već zna. Kada joj nešto pričam, vrti glavicu radoznalo da skonta šta ja to njoj pričam. Jako je nežna i u igri čak pazi kako grize. Ako me ugrize jače i ja kao jauknem (ne boli me toliko) ona se skroz istraumira i krene da mi liže ruku, kao izvinjava se. Veterinar kod koga je vodimo od početka nam je rekao da ona trunku agresije u sebi nema. Ako neko od nas počne da viče ili ne daj bože psuje, ona dotrčava skače na njega i počne da ga liže i ne odlazi dok se taj neko ne smiri. Mogla bih da pišem do sutra o njoj i još ne bih mogla sve da napišem i da dočaram kakav je to pas. Ljudi je se jako boje kada je šetam zato što je velika i vučjak je, zato sam i pisala o njoj ovde da razbijem malo predrasude koje ljudi imaju o njima. Sve u svemu, koliko joj ljubavi dajemo, ona nam tri puta više vraća.

tu kod nase zgrade ima neka livada blizu kraj nekog parkinga i tu nikad nikog nema pa se svako popodne tamo igramo i naravno obavezno uvijek s lopticom...ja bacam 10 tisuća puta, a ju donosi tisuću i jedan put....i danas mu loptica odleti...ali ovaj moj je toliko uporan da on nikad ne odustaje hahahah😂

Back