mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Предложене измене у закону, које су биле повод за ово протестно окупљање се односе на државу Србију, како на псе и мачке у мом, тако и у твом граду. Е сад, да ли ће се и како спроводити то је друга прича. Ипак, боље је на време реаговати, бар да се на папиру регулишу неке ствари. Као што си могла да видиш, подршку смо имали од удружења и друштава из много градова, чак и из Хрватске, нико није тражио да потпише петицију. Сматрам да је то непотребно, исто колико и пасивно седети код куће и патити због свега што се дешава куцама и мацама на улици. Ово се не односи на тебе, свако од нас ради како и колико може. Мало труда и напора око учешћа у јавним манифестацијама подршке значи много више него писана реч на папиру или на екрану компјутера. Ја лично, и даље ћу сваки пут изаћи на улицу јер само то могу. И никада нећу одустати од борбе за њихово добро.
Узгред, не знам због чега је избрисан пост ccaterpillar-а који је дотакао један од основних проблема градских улица.
Ја носим кесе и скупљам измет за мојим кучићима. Кад би сви тако радили, сигурна сам, смањила би се, бар мало, нетрпељивост према куцама на улици. Јер, и неко ко је равнодушан, кад угази или се оклизне на измет, заузеће негативан став.
Поздрав.
Koliko sam shvatila kao pretplacena na Care2 pa sve opcije, dobra peticija sa dobrim odzivom moze itekako da promeni stanje na terenu a s obzirom na tempo zivota vecine ljudi danas, vecina samo to i moze da uradi. Znam da ja ne mogu vise, fizicki sam sprecena.
Pomenuti post je obrisan jer je na samom pocetku navedeno da su glavni problem i uzrocnik tako lose epidemioloske situacije na terenu vlasnicki a ne napusteni psi. Sad zivim u prigradskom naselju, sa velikim dvoristem i moja kuja, usvojena posto su je prethodni vlasnici izbacili iz auta blizu mene, ima dovoljno prostora za obe nuzde tako da nikome ne zasmeta ali dok sam zivela u gradu i redovno setala svog prethodnog psa, takodje usvojenog mesanca, i ja sam za njim skupljala. I slazem se da to moze umnogome da poboljsa zivot pasa na ulici.
Staratelj treba i mora da snosi odgovornost i posledice za ono sto pas napravi-da cisti njegov izmet, da ga redovno vakcinise i cisti od parazita, da se maksimalno potrudi da psu obezbedi takve uslove da nikoga ne ugrozava i da ga niko ne ugrozava, ali staratelj nije vlasnik, ako je pas prosao CNR, njegov vlasnik je GRAD! I ujedljivi psi nisu dobri kandidati za CNR, poenta je da jedan broj uravnotezenih, socijalizovanih pasa koji se pritom nece razmnozavati ostane na ulici, u odredjenom naselju, da se tu ne bi nastanili novi, plodni, potencijalno bolesni/agresivni psi.