Branimir76
Veoma poznat
- Poruka
- 13.146
Pola sata da stojim napolju (po kisi)???
Vreme je novac!
Ti nisi ozbiljna. Ili imas nekih problema.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pola sata da stojim napolju (po kisi)???
Vreme je novac!
Da, pa ces da stanes na sred auto-puta da punis tel.!!!
Ti nisi ozbiljna. Ili imas nekih problema.
Ama ja samo jedno hocu da kazem - ne mogu da cekam napolju, a bolje cu da kuci napunim taj mobilni pre nego sto izadjem.
Drugo, ne znam da li za 15 min. moze da se napuni taj telefon. I trece, sta ako je kisan dan, kako da sedim na kisi, ali i ako ima nastresnica, onda je punjenje slabije.
Ne zelim da potcenim ovo, ali mozda je bolje da se postavi pored autoputeva ili saobracajnica.
(I naravno, sta ako mi ga neko ukrade?)
Boga mi si u pravu. Ja bih oduzeo te nagrade što su primili - za potpuno nepraktičan i besmislen pronalazak ...![]()
уторак, 12. апр 2011, 19:25 -> 22:24
Прво место за соларни пуњач
STUDENTI Univerziteta u Beogradu, koji su osmislili prvi javni solarni punjač mobilnih telefona otputovali su u Brisel gde će ispred zgrade Evropskog parlamenta biti izložen njihov izum. Zahvaljujući podršci brojnih firmi, ova grupa studenata nazvana "Strouberi enerdži", uspela je da sakupi neophodnih 12.000 evra za put.
Put u evropsku prestonicu pomogli su opština Obrenovac, Poslovno-tehnički inkubator tehničkih fakulteta, TE "Nikola Tesla", EPS, TE "Kostolac", ENEL PS, Privredna komora Srbije - kancelarija u Briselu, Ministarstvo spoljnih poslova i naša ambasada u Briselu. Zahvaljujući gradonačelniku Draganu Đilasu, omogućena je saradnja sa JAT, Aerodromom "Nikola Tesla" i Sekretarijatom za zaštitu životne sredine.
Evropske komisije pozvala je naš tim da učestvuju u "Nedelji održivog razvoja", koja se održava od 11. do 15. aprila. Za takmičenje je prijavljeno 309 projekata, među kojima su poznate kompanije "Tojota" i "Dženeral motors". Prvi javni solarni punjač mobilnih telefona na svetu - "Strouberi tri", koji su izumeli naši akademci plasirao se u top 24, odnosno među četiri najboljih uređaja u kategoriji projekata namenjenih smanjenju javne potrošnje.
Ekipu čini devet studenata sa Elektrotehničkog, Mašinskog, Arhitektonskog i Fakulteta organizacionih nauka, jer je reč o multidiscilinarnom projektu.
U evropsku prestonicu su otputovali
- Miloš Milisavljević,
- Tamara Turšijan,
- Bojan Vasiljević,
- Miroslav Ribarić,
- Mihailo Vasić,
- Strahinja Janković,
- Uroš Uljarević,
- Bojana Borković i
- Kristina Nikolić.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:326468-Pogodak-i-promasaj-nedelje
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Браво! Браво и БРАВОООООООО!
Ето, извињавамо се, мЛого се изивињавамо - АЛИ НАШИ СУ ОПЕТ НАЈБОЉИ...шта да радимо када смо талентован народ што овог пута доказују и клинци од свега 20 година...
Пакост и злоба медиокритета не могу да униште урођену генијалност мога народа. Замислите само где би смо били данас као држава да је дебилна власт далеко више улагала у младе и школоване деценијама уназад - али није, опет из пакости и злобе него су осмислили такав систем ДА СВЕ ШТО ВРЕДИ МОРА ДА НАПУСТИ ЗЕМЉУ СРБИЈУ да случајно ова земља не би штрчала у односу на оне друге НЕТАЛЕНТОВАНЕ.
Pa dabome, tu si bar daleko od kuce, a ovako u gradu niko ne krece van nenapunjenog telefona.
A ti si ozbiljan?
Pa ja za pola sata cu pesaka da stignem kuci!
(I naravno, sta ako mi ga neko ukrade?)
Pa ima ko nece! Ko ne zuri! Ko je svakako izasao da proseta! KO UOPSTE NE ZIVI U TOM GRADU! Nije cilj da svi tu pune telefone, nego da drzava ne ulaze napore da sprovodi struju na takva mesta, vec da se ta mesta za slucaj nuzde, sama snabdevaju energijom. El se razumemo?
Купићу ти ја нови за рођендан...![]()
E, stvarno ga pretera. Kad ti je baterija prazna, ne moras kuci nego ubacis tel. u slot na 10-ak minuta i punis da imas dok ne stignes do kuce. Ako ga punis pola sata imaces najmanje do pola punu bat. Ako pada kisa otvori kisobran, a za tel. ne brini jer je zasticen nastresnicom. A ako se brines kako radi solarno punjenje kad nema sunca, vec ti je gore objasnjeno da se telefoni pune iz akumulatora koji se puni solarnom energijom (sa dosta rezerve), A NE DIREKTNO SA PANELA.
Pa ja za pola sata cu pesaka da stignem kuci!
Juuuuuuu, pa dotle smo dosli da drzava treba da finansira punjac mobilnih na struju ili bez nje? Ma 'ajde!
Nije stvar u tome,nego sta ako mi je hitno potreban?
Znaci,moram od kuce da ga napunim.
Ja bi to prodo stranim državama pa nek one finansiraju pravljenje punjača po gradovima. Njihovim. Šta će to nama ? Kod nas malo ljudi ima mobilne telefone ?!
A šta ako si iz Valjeva i u Beogradu si a punjač je kod Vukovog spomenika i divan je i sunčan dan a baterija ti je prazna i imaš vremena da čekaš da se telefon napuni?
![]()
Bas bih voleo da je vidim kad jednog dana stane pored ove sprave da dopuni telefon. A hoce sigurno.
Pa mora li da postoje punjaci po gradovima??? Svasta.
Bolje neka svuda omoguce besplatan internet i pristup sasvih mesta u gradu ako vec nesto dotiraju.
Za punjace je lako - imas kucu.
Bolje neka svuda omoguce besplatan internet i pristup sasvih mesta u gradu ako vec nesto dotiraju.
Ljudi, imate kuce pa punite mobilne tamo. Da ne pricam o kafanama, imaju utikace.
Dajte da internet bude besplatan bolje.
(Ovo mi lici na pomodarstvo, ako cemo pravo).
E to bih voleo. Da naprave besplatan IE makar i solarni.![]()
Bice i internet. Kad smisle solarni. Evo rade na tome.
A šta ako pada kiša ? Kako da surfujem po kiši ?![]()
Posto nekim cudom ne vidim Tadica u ovoj ekipi pronalazaca ( sto me jako iznenadilo jer je on osvojio 2 Grem Slema , usao u fajnal for , osvojio svetsko prvenstvo u vaterpolu ..... osvojio Evropu .. i sacuvao Kosovo ... i jos svasta nesto ) koristim ovu priliku da cestitam tim pronalazacima ...![]()
Ja cEM da VI kupim laptopove, ne brigaj.![]()
Ocu da ozenim ovu picoleonicu. Pa ona ne bi imala pojma da joj pred nosem radim sto mi volja...samo kisa da krene da rosi![]()