Prva i Druga, Srbija.

I'll take it.

Ни не очекујем западне идеологе у данашњој Србији.

Pa dobro, mislim mogu i Dveri hipoteticki da postanu prozapadne, ali bi to bila stvarno komedija, kao sto je i komedija sa svim tim neuverljivim mediokritetima iznad cenzusa.

Najsimpticniji je Borko Levica, on se bar otvoreno blamira i toliko je nespretan da mi je cak i zao, pa ne mogu ni da se iznerviram

Pa dobro, mislim mogu i Dveri hipoteticki da postanu prozapadne, ali bi to bila stvarno komedija, kao sto je i komedija sa svim tim neuverljivim mediokritetima iznad cenzusa.

Najsimpticniji je Borko Levica, on se bar otvoreno blamira i toliko je nespretan da mi je cak i zao, pa ne mogu ni da se iznerviram
Па, могли би када би почели да у пракси спроводе оно што се зове прозападна политика. Да потписују ИПАП уговоре, споразуме с Ковосом, отварају ЕУ поглавља, слушају ММФ. Што да не? И то је боље него пређашњи статус кво.

Па, могли би када би почели да у пракси спроводе оно што се зове прозападна политика. Да потписују ИПАП уговоре, споразуме с Ковосом, отварају ЕУ поглавља, слушају ММФ. Што да не? И то је боље него пређашњи статус кво.

Pa ako govoris u poredjenju sa Milosevicem, da. Mada osim sto slusaju naredjenja, sto je prilicno pasivna radnja, mogli bi ponekad u okviru tih mogucnosti koje su im ostavljene da urade i nesto aktivno, nesto korisno. Ono, ja se svaki dan molim da nas Ameri okupiraju, a taj koji potpise takav ugovor bice heroj nacije.

Pa ako govoris u poredjenju sa Milosevicem, da. Mada osim sto slusaju naredjenja, sto je prilicno pasivna radnja, mogli bi ponekad u okviru tih mogucnosti koje su im ostavljene da urade i nesto aktivno, nesto korisno. Ono, ja se svaki dan molim da nas Ameri okupiraju, a taj koji potpise takav ugovor bice heroj nacije.

То је та трагедија модерног доба.

Јер да Американци окупирају Србију, Срби их не би герилски нападали као Арапи. Ако некоме треба доказ, нека наброји све мртве Амере које су Срби убили током окупације Босне и Косова.

Не, Срби би били послушни и приљежни, и ако би Амери били заинтересовани да у Србију стварно улажу... па, то би била једна дивна романса.

Једино је мало зачуђујуће да се ти из твојих тобожњих левих позиција надаш таквом суровом акту америчког империјализма.

То је та трагедија модерног доба.

Јер да Американци окупирају Србију, Срби их не би герилски нападали као Арапи. Ако некоме треба доказ, нека наброји све мртве Амере које су Срби убили током окупације Босне и Косова.

Не, Срби би били послушни и приљежни, и ако би Амери били заинтересовани да у Србију стварно улажу... па, то би била једна дивна романса.

Једино је мало зачуђујуће да се ти из твојих тобожњих левих позиција надаш таквом суровом акту америчког империјализма.

Teska vremena zahtevaju teske odluke. Mozda nisam naglasio, ali ne bih zeleo nasilnu okupaciju i ne okupaciju u onom smislu u kom je Hitler to radio. Potpisivanje ugovora uz sve garancije i obostranu saglasnost.

Teska vremena zahtevaju teske odluke. Mozda nisam naglasio, ali ne bih zeleo nasilnu okupaciju i ne okupaciju u onom smislu u kom je Hitler to radio. Potpisivanje ugovora uz sve garancije i obostranu saglasnost.

Мислиш на бруталну војну управу, пљачку, отимање земље, планску елиминацију елита и евентуално биолошко истребљење нације? То не би желео? :think:

Извини што сам неупућен, које су то западне идеологије а које
источне?
Западне политичке доктрине су идеје које се редовно у пракси манифестују у Швајцарској или Ирској нпр. Лична слобода, либерални капитализам, просветитељске вредности.

Источне доктрине, погодио си, јесу оне које налазимо редовно на Истоку. Централизована држава, одбој према либерализму и капитализму, арбитрарно насиље.
Слажем се.

Али један велики психолог по имену Џордан Питерсон рече: "Не поредимо се са осталима, поредимо се сами са собом. Какви смо били прошле године наспрам оног какви смо данас."

Стога, ја само могу да ово данас упоредим са Милошевићем и Титом.

Окупација Америке тј. Британије јесте и мој сан и Коначно Решење за Србију. Али пошто је то у домену фантазије, морам да скупљам мрвице са стола.

Nakon sto sam probio himen sa gej paradom, zeleo bih da otvorim jos jednu pandorinu kutiju od temcuge.

Naime, ovo je moja omiljena tema za neobavezno caskanje, podbadanje ljudi medj rebra i unosenje hipertenzicne atmosfere. Iskonska podela u Srba na prve i na druge, koja postoji jos od Vince i Lemurije, ali se zvanicno profilisala tokom 90ih, kada se deo intelektualaca "odvojio" i izdao knjigu pod nazivom "Druga srbija" zeleci da se na taj nacin ogradi od Miloseviceve politike koju su oni peripirali kao nacionalisticku. Oni koji nisu pripadali tom nacinu razmisljanja, a to je vecina Srbije, proglasili su ih izdajnicima, a pogrdno ih nazvavsi "drugosrbijancima". Tako sa jedne strane imamo drugosrbijance kojih aproksimativno, po mojoj slobodnoj proceni, a zasnovanoj na pracenju anketa i analiza, ima oko 20-25%, dok cemo za potrebe ovog razgovora, one koji tu ne pripadaju, dakle vecinski deo srpskog naroda svrstati pod folder "prvosrbijanci".

Imate li vise naklonosti prema prvima ili drugima i mislite li da jedni mogu bez drugih? Da li mislite da je ova podela ispravna ili je mozda previse kruta i rigidna? Do koje mere je normalno da postoje podele, a kada to prerasta u preteranu polarizaciju i opasnost za drustvo?

Ponovo bih zamolio da, ako je to ikako moguce, rasprava prodje bez ujedanja i niskih udaraca. Hvala i prijatno.

P.S. Iskreno se nadam cetvorocifrenom broju komentara

paaaa,..........u neka mirnija vremena (SFRJ) postojala je rec "srbijanac" i rec "srbin". Prvi je bio "srbin", gedza sa teritorije Socijalisticke Republike Srbije a drugi je bio isto "srbin" ali sa teritorija van Srbije. Dakle mi "srbijanci" smo imali tu privilegiju i da smo i "srbijanci" i "srbi" dok su ovi drugi bili samo "srbi"...........poslem , u 90-tim, ta podela se jos vise izdiferencirala pa je grupacija "srbi" dobila i podgrupe "kosovski srbi", bosanski srbi", "krajiski srbi", ..........kao rezultat politickih kretanja na teritoriji nekadasnje SFRJ. Kako je para bilo sve manje a problema sve vise, niko nije hteo da prizna da je sam kriv za tako stanje pa se krivac potrazio van svojih "entiteta"..........krivci su bili svi. Za bosanske srbe bili su to "srbijanci". za kosovske srbe isto mi, za nas "srbijance" krivci su i jedni i drugi..............i kao rezultat ovog srpskog "Brenda" nastala je politicka podela na NAS i NJIH to jest na "prvu" i na "drugu" Srbiju..........Svakoj od ovih "srpskih" grupacija bila potrebna samo teritorija onih drugih "srba".radi svojih politickih ciljeva Vremenom se takva podela prenela i na samu teritoriju Srbije buduci da je taj Region oduvek bio "matica" srpskog naroda pa se u samoj Srbiji rodila i jos jedna kvazi-Srbija , imaginarna ali prepoznatljiva , .......RODJENA NA TEMELJU SUKOBA "SRBIJANACA" I "SRBA".

Podržavam gej paradu, jako mi smetaju migranti i tolerisanje islama, mislim da je naklonjenost Rusiji velika greška, glasala bih za nezavisnost Republike Srpske, ne prihvatam priče o genocidu nad muslimanima, smatram da je Hrvatska okupirala Republiku Srpsku Krajini, mislim da su Srbi s Kosova prodali Kosovo još sedamdesetih za velike pare, i inače pišem I potpisujem se isključivo ćirilicom
Pomozi mi, Momčilo, jesam li prva ili druga Srbija?

da, to smo odmah svi primetili.

A vidi sad ja. Obozavam americku kulturu i nacin zivljenja, a Kineze ne mogu da smislim. Smatram da bi indijanci isto tako pobili i istrebili Engleze, Spance i ostale Evropljane samo da su imali priliku, tj. da su bili na visem civilizacijskom stupnju. Ljudi me smatraju za nacionalistu sto i jesam dobrim delom, npr. smatram da se vredi boriti za Kosmet i da ta bitka nije izgubljena, ali politicke bocne Srbe (crnogorce, bosance, krajisnike, hercegovce, vojvodjane) ne mogu da smislim kada krenu sa guslanjem o njihovoj nenadjebivosti u odnosu na nas Srbe iz Srbije. To mi je ono, nesto najodvratnije ikada.

sinko, brzo zakazuj termin. Bolje na vreme.

Back