Prva i Druga, Srbija.

Nisu problem podele, vec izbor koji se mora napraviti.
Reci "DA" za EU sa sobom povlaci niz politickih odluka, reci "NE" za EU sa sobom povlaci niz drugih politickih i ekonomskih posledica.
Ne moze i "DA" i "NE", a niko ne zeli da trpi posledice suprotne odluke.
To dovodi do polarizacije drustva i izrazenijih podela nego sto stvarno jesu.

Nisam govorio samo o tim velikim podelama oko nekih kljucnih politickih pitanja, nego i o onima koje mogu da se ocituju na svakom koraku u svakodnevici, od toga kako cemo gledati na nekog migranta ili na recimo na izgradnju nekog objekta, preko toga sta mislimo o nekoj najbalanijoj stvari, do toga koje filmove gledamo, knjige citamo, portale posecujemo itd...

Podržavam gej paradu, jako mi smetaju migranti i tolerisanje islama, mislim da je naklonjenost Rusiji velika greška, glasala bih za nezavisnost Republike Srpske, ne prihvatam priče o genocidu nad muslimanima, smatram da je Hrvatska okupirala Republiku Srpsku Krajini, mislim da su Srbi s Kosova prodali Kosovo još sedamdesetih za velike pare, i inače pišem I potpisujem se isključivo ćirilicom
Pomozi mi, Momčilo, jesam li prva ili druga Srbija?

Podržavam gej paradu, jako mi smetaju migranti i tolerisanje islama, mislim da je naklonjenost Rusiji velika greška, glasala bih za nezavisnost Republike Srpske, ne prihvatam priče o genocidu nad muslimanima, smatram da je Hrvatska okupirala Republiku Srpsku Krajini, mislim da su Srbi s Kosova prodali Kosovo još sedamdesetih za velike pare, i inače pišem I potpisujem se isključivo ćirilicom

53898201_2232556687032153_5284930057700114432_n.jpg

Osma

Najbolji primer prve i druge Srbije je Dositej Obradovic. Prosvetitelj ,Ali bukvalno omrazen od svetine i popova, Napustio manastir sto mu nikada nisu oprostili, Doneo krompir a svetina mu se podsmevala kao gusili su se od krompira ,rekao i Vuku Karadzicu da se ne seljaci vec da se pristojno oblaci, Normalno je da druga Srbija bude malobrojnija ali obrazovanija i ona koja donosi napredak,

Najbolji primer prve i druge Srbije je Dositej Obradovic. Prosvetitelj ,Ali bukvalno omrazen od svetine i popova, Napustio manastir sto mu nikada nisu oprostili, Doneo krompir a svetina mu se podsmevala kao gusili su se od krompira ,rekao i Vuku Karadzicu da se ne seljaci vec da se pristojno oblaci, Normalno je da druga Srbija bude malobrojnija ali obrazovanija i ona koja donosi napredak,

Da, uz jednu napomenu. Tadasnja "druga Srbija" je usled duha vremena i spleta okolnosti u kojima se nalazila, bila zanesena nacionalnim zanosom, samo je ona svoje ideje o drzavnosti, za razliku od pasicevakih prvosrbijanaca, gradila na ucenjima zapadnih mislilaca. Danasnja to nije, vec je vise okrenuta globalnim idejama, sto je opet posledica duha vremena i sto je skroz ok. Ali da, koncept je vrlo slican i tada i danas.

A vidi sad ja. Obozavam americku kulturu i nacin zivljenja, a Kineze ne mogu da smislim. Smatram da bi indijanci isto tako pobili i istrebili Engleze, Spance i ostale Evropljane samo da su imali priliku, tj. da su bili na visem civilizacijskom stupnju. Ljudi me smatraju za nacionalistu sto i jesam dobrim delom, npr. smatram da se vredi boriti za Kosmet i da ta bitka nije izgubljena, ali politicke bocne Srbe (crnogorce, bosance, krajisnike, hercegovce, vojvodjane) ne mogu da smislim kada krenu sa guslanjem o njihovoj nenadjebivosti u odnosu na nas Srbe iz Srbije. To mi je ono, nesto najodvratnije ikada.

A vidi sad ja. Obozavam americku kulturu i nacin zivljenja, a Kineze ne mogu da smislim. Smatram da bi indijanci isto tako pobili i istrebili Engleze, Spance i ostale Evropljane samo da su imali priliku, tj. da su bili na visem civilizacijskom stupnju. Ljudi me smatraju za nacionalistu sto i jesam dobrim delom, npr. smatram da se vredi boriti za Kosmet i da ta bitka nije izgubljena, ali politicke bocne Srbe (crnogorce, bosance, krajisnike, hercegovce, vojvodjane) ne mogu da smislim kada krenu sa guslanjem o njihovoj nenadjebivosti u odnosu na nas Srbe iz Srbije. To mi je ono, nesto najodvratnije ikada.
Ahahaha pa ti si skroz naopako od mene

Inače, ja sam Srpkinja iz Like, a usvojila sam te :think:

Inače, ja sam Srpkinja iz Like, a usvojila sam te :think:

Ma nemam ja problem sa Srbima koji nisu poreklom odavde, samo sam alergican na price o njihovoj superiornosti u odnosu na nas. A CECA je nasa tacka okupljanja. Tu i Strki dobrim delom gravitira... Jedino sto bi moglo narusiti porodicnu harmoniju je momcilo, mada kad bolje razmislim, Ceca je punila arene i stadione po Bugarskoj, tako da s te strane kad pogledas ona na neki nacin doprinosi toj borbi, jer siri srpsku hegemoniju nad tatarskim neprijateljem :D

Ma nemam ja problem sa Srbima koji nisu poreklom odavde, samo sam alergican na price o njihovoj superiornosti u odnosu na nas. A CECA je nasa tacka okupljanja. Tu i Strki dobrim delom gravitira... Jedino sto bi moglo narusiti porodicnu harmoniju je momcilo, mada kad bolje razmislim, Ceca je punila arene i stadione po Bugarskoj, tako da s te strane kad pogledas ona na neki nacin doprinosi toj borbi, jer siri srpsku hegemoniju nad tatarskim neprijateljem :D

Nema da Ceca bude tacka okupljanja, no nadvaseljenska intergalakticka svest o nadirucoj bugarskoj opasnosti. Svako ko nema tu svest narusava harmoniju u porodici.

Да, али људи у Србији су зачуђени чињеницом да постоје другачија мишљења.
Нарочито кад су смишљена против Срба и српских интереса.
Чудимо се Србима, који то прихвате, а хоће да их се сматра Србима.

Pa ako hočemo istinu to su tada a i kasnije prvo uradili doseljenici na KiM i to jedan dobar deo Ličani.
Kao primer mogu da navedem da je Hašim Tači sagradio kuću u Čaglavici na prodatom
imanju porodice Uzelac.

Back