Znam da ti kažem samo za Filipovićku, predavala mi je sve 4 godine. Imali smo dve zbirke, kruga i venea, ceo čas se rade zadaci. Čas izgleda ovako: Ona uzme stolicu sedne pozadi između 2 reda i kaže danas radimo zadatke te i te. Nekada rade svi na tabli, na smenu, ali uglavnom ko se javi, što uvek bude 5,6 ljudi koji se vrte u krug. Teoriju nikada ne predaje, čak ni kada radimo novu lekciju. Kaže krugova zbirka strana ta i ta prepišite ,,teoriju'' (samo formule zapravo) i odmah radimo zadatke. Kada je nešto baš skroz novo smiluje se i ona odradi 2,3 primera. Kontrolni imaju 5 zadataka: 5 tačnih, 5 4 tačna 4 itd. Pismeni ima 6 zadataka: 6 tačnih 5, 5 tačnih 4, 4 tačna 3, 3 tačna 2. Kontrolni ocenjuje tako da ako ti zadatak nije skroz tačan (npr. staviš minus umesto plus, pogrešiš u računu, ili prepisivanju iz reda u red) ne priznaje se uopšte. To ume da bude jako frustrirajuće, jer zbog gluposti ti ode cela ocena, a zaključuje uglavnom tako što računa srednju ocenu. Verovatno sad zvuči strašnije nego što zapravo jeste, ali zapravo nije uopšte toliko teško. Nisu nešto posebno teški zadaci, kečevi imaju najvše šanse da poprave ocenu. U prvoj godini je dvoje ili troje iz mog razreda palo na popravni, ali su svi prošli. Ceni kad se javljaš da radiš zadatke. Ja sam se u prvoj godini dosta javljao, imao sam prosek malo manji od 4,5 ali mi je zaključila 5. Devojci koja je imala isti prosek kao ja, a nije se uopšte javljala zaključila je 4. Nemoj da se javljaš ako baš nemaš pojma kako se radi zadatak, jer će to shvatiti kao da je zezaš i gubiš joj vreme. Kontrolne i pismene najavljuje na vreme, tako da samo počni da vežbaš na vreme i nečeš imati problema što se ocene tiče. Ako imaš radne navike i učiš redovno onda si na konju, sigurno češ se snaći lepo. Ovako je relativno ok, ali kao profesor je očaj živi. Nećeš dobiti od nje ništa, sve što naučiš naučićeš sam. Preporučujem ti da ako planiraš da možda ideš na neki faks gde ima matematike, ne zapostaviš teoriju, jer matematika je više od zadataka.