Prva beogradska gimnazija ( I beogradska gimnazija)

I jos jedno pitanje,upisao sam drustveni smer i onda verovatno ne bih imao dovoljnu podlogu za Medicinski fakultet,ili gresim? Voleo bih da upisem Medicinski ali prirodni smer nisam hteo jer mi matematika lose ide..

To stvarno ne bih znao da ti kazem. Uglavnom je na drustvenom matematika, fizika i hemija laksa, tj lakse je gradivo. Medjutim ne znam koliko bi to imalo uticaj na upisivanje na medicinski... Biologija je slicna bar u prvom razredu.

Dobio sam neke profesore pa da li neko moze da mi kaze kakvi su ? :D Srpski-Šami,Hemija-katarina,Informatika-Vera,Latinski-Vesna :D

Vesna latinka? Nikad cuo o.O
Sami je cool, lako je odgovaranje, probaj sto ranije da odgovaras jer ces tako imati manje da ucis, ocena na pismenom ti zavisi od toga kako je raspolozena kad pregleda. Prilicno je fer ovako, nemam mnogo zamerki.

Milos Pusic je meni predavao informatiku i to je definitivno jedan od najboljih profesora u celoj ovoj nasoj Srbiji. Njegov nacin rada je izuzetno zanimljiv, lako motivise ucenike i sto je najvaznije jelte, ako dobijes na kontrolnom 1 ili 2 pa ga popravis naknadno, racuna se samo popravljena ocena. Veliki gospodin! Baja!
Dragana Domazetovic je bar meni bila omiljena profesorka u Prvoj. Predavala mi je u crvenoj smeni. Poseduje taj svoj smisao za humor koji sam obozavao, u svako doba je otvorena za saradnju i najcesce se uci samo iz sveske za kontrolne s tim sto se sve iz sveske mora znati. Licno sam voleo taj nacin rada jer i evo sada secam mnogih stvari koje sam ranije ucio. Takodje umela je opako da nas kazni za nedisciplinu na casu pa da nam da koji iznenadni kontrolni ali te ocene iako je uvek potencirala da ce racunati, nije. Izuzetno korektna pri zakljucivanju. Sve u svemu, pravi profesor i pedagog!
Inace da ne ispadne da hvalim sve profesore, ima tu i mnogo losih, netolerantnih, kompleksasa o kojima cu tek pisati...

Znam da ti kažem samo za Filipovićku, predavala mi je sve 4 godine. Imali smo dve zbirke, kruga i venea, ceo čas se rade zadaci. Čas izgleda ovako: Ona uzme stolicu sedne pozadi između 2 reda i kaže danas radimo zadatke te i te. Nekada rade svi na tabli, na smenu, ali uglavnom ko se javi, što uvek bude 5,6 ljudi koji se vrte u krug. Teoriju nikada ne predaje, čak ni kada radimo novu lekciju. Kaže krugova zbirka strana ta i ta prepišite ,,teoriju'' (samo formule zapravo) i odmah radimo zadatke. Kada je nešto baš skroz novo smiluje se i ona odradi 2,3 primera. Kontrolni imaju 5 zadataka: 5 tačnih, 5 4 tačna 4 itd. Pismeni ima 6 zadataka: 6 tačnih 5, 5 tačnih 4, 4 tačna 3, 3 tačna 2. Kontrolni ocenjuje tako da ako ti zadatak nije skroz tačan (npr. staviš minus umesto plus, pogrešiš u računu, ili prepisivanju iz reda u red) ne priznaje se uopšte. To ume da bude jako frustrirajuće, jer zbog gluposti ti ode cela ocena, a zaključuje uglavnom tako što računa srednju ocenu. Verovatno sad zvuči strašnije nego što zapravo jeste, ali zapravo nije uopšte toliko teško. Nisu nešto posebno teški zadaci, kečevi imaju najvše šanse da poprave ocenu. U prvoj godini je dvoje ili troje iz mog razreda palo na popravni, ali su svi prošli. Ceni kad se javljaš da radiš zadatke. Ja sam se u prvoj godini dosta javljao, imao sam prosek malo manji od 4,5 ali mi je zaključila 5. Devojci koja je imala isti prosek kao ja, a nije se uopšte javljala zaključila je 4. Nemoj da se javljaš ako baš nemaš pojma kako se radi zadatak, jer će to shvatiti kao da je zezaš i gubiš joj vreme. Kontrolne i pismene najavljuje na vreme, tako da samo počni da vežbaš na vreme i nečeš imati problema što se ocene tiče. Ako imaš radne navike i učiš redovno onda si na konju, sigurno češ se snaći lepo. Ovako je relativno ok, ali kao profesor je očaj živi. Nećeš dobiti od nje ništa, sve što naučiš naučićeš sam. Preporučujem ti da ako planiraš da možda ideš na neki faks gde ima matematike, ne zapostaviš teoriju, jer matematika je više od zadataka.

Hvala svima na odgovorima,Culumova garda da li možeš da navedes nekog problematičnog profesora? :D takodje da mi kažeš nešto o culumu kao razrednom pošto pretpostavljam da ti je on bio? :D
Kakav je razredni bio Petar Culum? Po mom misljenju pravi. Nije odlagao kontrolne, uvek je to nama prepustao ali je na kraju pri zakljucivanju bio maksimalno korektan... Njegovi testovi su bili zlo. Preteski zadaci. 15 keceva bude... Pa opet niko nije imao 1 zakljuceno... Imao je uvek taj kez na licu, cak i kad deli keceve..pa opet koliko god bili besni zbog keceva nismo mogli da ga mrzimo, lisac pravi...Uvek je bio ozbiljan, nije nam se javljao na hodnicma, ali smo svi znali da nas je voleo i da se za nas maksimalno zalagao u zbornici. Ispratio nas je u zivot, a mi njega u penziju. Ili kako bi mi to rekli, Otisao je Culum u istoriju...
Bilo je tuce problematicnih profesora na prirodnom smeru, razume se... Neki od njih su Nevenka Krstajic (fizika) koja je otpustena, Danijela Vujetic(srpkinja), e to je zena puna kompleksa i nje se pazite. Predavanja su joj odlicna ali vecina tih stvari o kojima ona govori ne funkcionise, Npr uvek imaj svoje misljenje je potpuna glupost jer ces zbog toga proklinjati dan kada si upisao ovo skolu, poenta je kod nje kao i kod vecine da budes slihtara, poltron, da se javljas na casovima i da uvek imas misljenje kako ima i ona. Tako ces uci u njen krug poverenja i petica ce ti piti obezbedjena....
Bila je tu i Rodika Zlatanovic(francuskinja), predavala nam je samo jedno polugodiste u drugom razredu pa je otisla u penziju.. dosta se profesora izmenilo ako te neko konkretno zanima pitaj slobodno...

Za francuski sam mislio da se necu lepo provesti, pa sam video da je Marina ok, ne tako zahtevna kao sto sam mislio. Zanima me kakva je hemicarka Slobodanka Prijic, vidim da niko nju nije spominjao, pa me zanima. Zanima me i kakva je Nevena Grabundzija (geograficarka), nasim roditeljima je razredna rekla da se nje cuvamo, ali ona mene prosto nasmeje u dusi :). Anyways, ja sam I/4, pa mezanimaju neki profesori. Tganks for teh reply, if you even reply :3

Za francuski sam mislio da se necu lepo provesti, pa sam video da je Marina ok, ne tako zahtevna kao sto sam mislio. Zanima me kakva je hemicarka Slobodanka Prijic, vidim da niko nju nije spominjao, pa me zanima. Zanima me i kakva je Nevena Grabundzija (geograficarka), nasim roditeljima je razredna rekla da se nje cuvamo, ali ona mene prosto nasmeje u dusi :). Anyways, ja sam I/4, pa mezanimaju neki profesori. Tganks for teh reply, if you even reply :3
Marina Carapic je super francuskinja, ne forsira toliko gramatiku vec spiku i to je jako bitno...ocene su kod nje ili cetvorke i li petice :)
Slobodanka Prijic, hemicarka, je mozda i najveca gospodja u Prvoj. Iako njena predavanja traju 2 sata a ne 45 min, kontrolni joj u sustini nisu preteski, imas 5 pitanja i svako vredi po poen. Glavno je to da na usmenom ( ukoliko nisi radio kontrolni ) makar nista ne znao ne mozes da dobijes ocenu nizu od 4, 3 dobijas eventualno ako imas sve keceve... Pri zakljucivanji je jako korektna, hoce da pokloni za uspeh ali i ako je ti licno zamolis,,, Postojala je jedna situcacija gde je jedan djak imao 2 4 5 i gde mu je ona dala 5.

Draganu istoricarku? Zena je teski kompleksas, ali meni licno vise odgovara na neki nacin od Culuma. Kod nje moras sve da znas, ali onako kako je ispredavala. Lagodno mozes samo iz sveske da ucis, ali za kontrolne (kojih ima samo ponekad) moras i iz knjige, i to ponekad bas da prepisanu recenicu da dopunis. obrati paznju na sitnice, 'zanimljivosti' i to.

Kao osoba je izuzetno seksualno (a i uopste) isfrustrirana. Voli da daje keceve i da sere, ali se ne svadjaj s njom.

Back